26 Февруари, 2022 05:36 4 247 47

Поискаха оставката на Янев. Премиерът: Не е на дневен ред

  • кирил петков-
  • стефан янев-
  • оставка-
  • военен министър

Това не е темата в този момент, заяви Кирил Петков

Поискаха оставката на Янев. Премиерът: Не е на дневен ред - 1
Снимка: БГНЕС

Оставката на министъра на отбраната Стефан Янев не е на дневен ред, заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента, цитиран от БНР.

Десетки граждани се събраха пред сградата на БНТ снощи с искане министърът на отбраната Стефан Янев да си подаде оставката. Той бе поканен за участие в предаването "Панорама".

Причината са изказванията от вчера на Янев, че случващото се в Украйна не е война, а "специална операция".

"Да, има недоволство, което виждам, но в момента, в днешния ден, това не е тема в този момент", каза министър-председателят.

Вчера съпредседателят на Демократична България Христо Иванов се обяви за по-висока степен на адекватност в работата на Министерството на отбраната, но уточни, че в тази сложна ситуация не иска оставки, защото, по думите му не е време за дестабилизация на страната.

"Не използвах думата "война", а се позовах на един цитат - цитирах това какво каза президентът Путин. И се позовах на факта, че използването на думата "война", използването на думата "военна операция" и всички атрибути на военното говорене трябва да е много специфично и много отговорно. Никъде в официалния език и на НАТО, и на ЕС няма документ, в който да е използвана думата "война". Ние трябва много внимателно да боравим с думите. Защото след войната идва дипломацията", каза снощи военният министър.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталкер ☢️

    41 14 Отговор
    Тоз пък Кирчо галфоня вчера се изцепи и вика какво имат Русия газ и нефт, бих добавил огромна територия, залежи от всякакви природни изкопаеми, гори и залежи от сладководни види, а и Окрайна 👍🏻

    Коментиран от #5, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хоминид

    40 18 Отговор
    Първо твоята оставка Просто Киро,а на другите след теб оставките ще те последват.

    Коментиран от #34, #44

  • 4 уфффф

    21 19 Отговор
    А трябва,простия Киро !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 И за какво тази оставка

    57 12 Отговор
    Защото назова фактите с истинските им имена и майко продажниците скочиха с това "оставка"! Ако за всяка истина трябва да си обясняваме и да вдигаме толкова шум, то значи това общество е много болно, глупаво и зависимо!
  • 7 електрошок

    46 3 Отговор
    Обществото е изтрещяло напълно. Щом вече кучетата са по-важни от хората,вървим назад,а не напред. Всичко стана тряс-прас. Сценаристът на Слави ходи облечен в Народното събрание като селтак. Но иначе сме с големи претенции.

    Коментиран от #11, #12, #22, #24

  • 8 Янев е българин

    51 19 Отговор
    Един българин има в това правителство и това е Янев , е и Нинова също , както и Възраждане . Дано военните да са зад Янев , че ако и те са забравили и изтрили историята на род и Родина като депутатите , тогава вече няма шанс за България

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    59 12 Отговор

    До коментар #1 от "Сталкер ☢️":

    Оставете Янев!!!!

    Той се държа най-дипломатично от масата мисирки!

    България не трябва да взума страна и да съди!!
    Не слогувайте на чужди интереси!
  • 10 За Янев добре

    27 6 Отговор

    До коментар #8 от "Янев е българин":

    Ама за останалите продажници да ги наричаш българи е смешно!

    Коментиран от #14

  • 11 Гост

    36 4 Отговор

    До коментар #7 от "електрошок":

    Прав си. Вчера се разхошдах и си мислех същото за кучетата. Нация която се грижи за псета , а не за децата си няма бъдеще. Между блоковите пространства са ус рани и някакви малки площадки са заградени за деца.излиза , че за децата е отделено по 50кв.м. тук таме, а всичко друго е за ку0карите и песовете. А трябва да е обратното. Междуплоковите ливадки може да са прекрасни паркове. Дори и да се лежинпо тревите както в чужбина, но не.... 30 демокрация, огромни местни бюджети и нищо... само лампи по 5хил. Имаме и това е .

    Коментиран от #15

  • 12 ХаХаХа

    14 18 Отговор

    До коментар #7 от "електрошок":

    Какво общо има сценариста на Слави и войната в Украйна? Къде ви намира копейкин така полирани?
  • 13 Tутанкамон

    13 26 Отговор
    Не оставка,махай го,той ще продаде България на руснаците
  • 14 Янев е българин

    20 4 Отговор

    До коментар #10 от "За Янев добре":

    Е Нинова и Възраждане показаха някаква съпротива ...или съм изпуснал някои техни действия в последните два дни.

    Коментиран от #17

  • 15 Марков

    24 3 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    В допълнение за площадките между блоковете:
    Огледайте се колко много кучета се отглеждат в апартаментите. Повече са от децата. Ненормална работа. Добре ще е да се регистрират всички кучета, и собствениците им. За всяко куче да се плаща данък минимум 700 лв/ год. Да се контролира процесът изхождане на кучетата съгласно утвърдените норми в България (водачите да събират фекалиите), като на нарушителите глобите започват от над 50 лв. Свободните и скитащи кучета да се залавят и в кучкарник за месец. През периода ако никой не ги иска, ефтаназия и кремиране, нобез кожата. Най хубавите обувки са от кучешка кожа. Палтата също.
    Така, мисля, ще се пречупи мисленето на някои "кучкари", ще се подобрят хигиенно междублоковите пространства, които ще се заемат от хората, ще се намали бюджета за кучкарниците, които скубят яко, а и късметлиите ще се видим с хубави обувки
  • 16 Абсурдистан

    8 24 Отговор
    Добре, не днес но утре уволни тая кремълска подлога без мозък!
  • 17 Не е важно какво показват

    0 8 Отговор

    До коментар #14 от "Янев е българин":

    А кой ги кара да показват!

    Коментиран от #21

  • 18 Дообре

    9 16 Отговор
    Как стигнахме до тук?? Уж "българи от чужбина", Слави трифонов ни натресе фалшиви машини, подмениха вота, хоп тези лигофрени ни управляват!!!
  • 19 Фани

    33 7 Отговор
    Значи Янев бил не адекватен защото го вори и вижда истината и леко се отклонява от жалко то мислене на ЕС и нато. Той е генерал от армията.кои да дойде фаши. ста ненчев ли. Пфуу
  • 20 Егати Гапутите има тука

    35 7 Отговор
    Единствения адекватен човек е Янев
  • 21 Кой ги кара

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Не е важно какво показват":

    не е важно. Не реагирай с подозрителност и предубеденост. Може да стъпиш накриво. Важно е дали това, което показват е в защита на българския интерес. Не си ли чул : "По делата им ще ги познаете".

    Коментиран от #30

  • 22 Не религиозен

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "електрошок":

    Прав си. Аз откога ти казвам, че когато хората отказват да живеят според Божиите закони и започнат да си измислят "новаторски" и прогресивни" "ценности и идеи" нещата стигат до това, на което сме свидетели. Да не почиташ Бога и Неговите закони е грях. А ГРЕХЪТ винаги ражда бедност, болест и смърт. Колкото до депутатът, той също е представител на т.н. "новатори"
  • 23 чико

    23 2 Отговор
    Всичката Мара втасала вчесала си ....... оставката . Янев е единствения улегнал и опитен министър , който прави умерени и правилни изказвания , както многото разумни европейски политици . ГЕРБ ще му търсят кусури като под вола теле за да го махнат .
  • 24 дико

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "електрошок":

    Да отглеждаш куче затворено в дом е издевателство над него . Природата е казала за всяко същество къде и как да живее . НЕНОРМАЛНО е в парка да се изхождат и уринират кучета , и деца да пълзят и играят по тревата .
  • 25 Лигатура

    13 0 Отговор
    Човекът си държи главата на хладно, за да мисли,
    а не е завряна между нечии бузи...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Иван

    4 15 Отговор
    Русофилството е тежка болест, която има висока степен на застъпеност с "антиваксърството" и "плоскоземието". Това са хора, които се характеризират с висока степен на параноичност, конспиративност, липса на поемане на лична отговорност, изразяващо се във "все някой друг ми е виновен" и силно изразена склонност към симпатии спрямо авторитарни общества, маскирано под формата на "източни ценности" или по-точно "западни анти ценности". Янев не е назовал никакви факти, мнението на Путин не е факт, това което прави Путин е война, това как той го нарича няма никакво значение. Те и психопатите, когато извършват геноцит, рядко така го наричат, това са просто пълни глупости. С тези изказвания и мек тон Янев изразява симпатии към Русия и политиката на Путин, което е опасно за сигурността на България, защото Путин е агресор и когато министърът на отбраната ти изпитва симпатии към един агресор, утре не се знае какво ще стане. Мен лично не ми се живее под диктата на Путин, така че такива силно проруски индивиди/русофили трябва да се не се допускат до власт.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Стефан

    13 2 Отговор
    Йес-бългериъните на Прокопиев и Бойкикев с дървените си чутури с промито неизвестно вещество вътре друго не могат да измислят. Налагат цензура, рушат паметници, опитват се да премахнат силово всеки, който не е съгласен с малоумията им...

    Прочетете това, идиоти!

    https://fakti.bg/mnenia/656513-imate-li-akal-da-mlaknem-malko
  • 30 Значи

    4 7 Отговор

    До коментар #21 от "Кой ги кара":

    казваш не е важно кой дърпа конците и плаща за лъжите! Това може да се определи само с една дума! Глупаво! А фактите които виждат, не са подозрителност, а реалност! Има и хора като мен, мразещи лъжците и подлеците като копейкин и Нинова и останалите продажници!

    Коментиран от #38

  • 31 Гнида

    15 2 Отговор
    Аз мисля , че говори изключително умно и сдържано . Чета и не вярвам , едни го наричат русофил , други натовец . Явно има хора , които не са узряло и винаги са недоволни от някого или от нещо .

    Коментиран от #39

  • 32 Димо

    9 1 Отговор
    Аз ще празнувам 3март!
  • 33 Св. Петър

    3 12 Отговор
    Е как гракнаха тролчетата. Киро както го наричате си е на място. Но родоотстъпниците се обидиха, че нарече Русия бензиностанция с ракети. Загрижени се за Русия, а това, че един фашист напада чужди народи не.
  • 34 LOSHIA

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "хоминид":

    ЩЕ Я ВИДИШ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН,ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН,ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН........М.....
  • 35 Жорж

    11 1 Отговор
    Никаква оставка.
    Янев е много точе и адекватен човек.
    Тези изфабрикувани протестиращи да изчезват.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Да разбирам личе

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Значи":

    специални духовни дарби, а да знаеш кой на кого дърпа конците ? Пак помисли върху думите :" По плодовете им ще ги познаете". Смяташ ли, че дипломатично да защитаваш българските национални интереси е равнозначно на лоши плодове? Или искаш да познаеш онази форма на "демократичност", която вече показа истинското си лице., които години наред ни учат на нея..., например в страните

    Коментиран от #40

  • 39 Иван

    0 7 Отговор

    До коментар #31 от "Гнида":

    Не знам дали Янев в русофил или натовец, но коментарът му е крайно неадекватен. Това, което Путин извършва в Украйна, е война. Руски войски навлизат в чужда суверенна държава, против тяхната воля и окупират столицата на тази държава, извършвайки бомбардировки и престрелки по пътя. Това се нарича война. Предполагам както на теб и на мен и на никой българин няма да му е приятно турското робство да се нарича турско присъствие, така и на украинците едва ли би им било приятно руската агресия и война срещу тях, някой да я нарича "военна операция", това си е една идея по-близо до "миротворна мисия", както Путин я нарече също.
  • 40 Ами

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Да разбирам личе":

    за това ти казвам! Мисли! Не е нужно да имаш някакви дарби, за да виждаш кой зад кой стои! Достатъчно е само да разсъждаваш! Фактите са пред теб! С просто око се вижда кои интереси защитава копейкин! А достатъчно е да видиш лъжите и простотията на троловете му по форумите! И става излишно да коментираме! Кой освен продажен подлец, може да плаща за лъжи? Мисли, а не ме занимавай с глупости! Това ти е бъдещето! Заемането на правилна позиция в даден момент, не го прави честен! Затова умният човек гледа дела, а не думи!

    Коментиран от #45

  • 41 На дневен ред е

    3 0 Отговор
    Бойко в затвора
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор
    По действията ще ги познаете руските петоколонници)!:(
  • 43 егати

    0 2 Отговор
    Май започват да падат един по един.Една добра новина за деня
  • 44 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "хоминид":

    Боже, как се натресе БЪЛГАРИЯ на този идиот със самочувствие???? Ужас!
  • 45 да разбирам ли

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ами":

    ли, че все пак си съгласен, че делата са тези, по които познаваме кой обича народа и държавата си и полага усилия за запазване на българските интереси...
  • 46 SAAB

    0 0 Отговор
    тоз кабинет.......приключи !
  • 47 Перо

    1 0 Отговор
    Новите кандидати за стола на Г-л Янев са двама соросисти,кадри на най-големия боклук Плевнелиев!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове