Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 08:35 44 789 72

Румен Кънчев: Не зная какво става с премиера, обаче той прави непрекъснато грешки

  • румен кънчев-
  • премиер-
  • грешки

Той е млад човек, не се е занимавал с тези въпроси, дойде му на главата изневиделица. Те се готвеха да решават други проблеми, където са специалисти, а идват проблеми, които са изключително не за тяхното ниво на компетентност, коментира бившият заместник-министър на отбраната

Румен Кънчев: Не зная какво става с премиера, обаче той прави непрекъснато грешки - 1
Снимка: БГНЕС

„Военно-логистична поддръжка, затова всички му се смяха на този премиер, няма такъв термин в международните отношения, във военните отношения, в сигурността. Той е млад човек, не се е занимавал с тези въпроси, дойде му на главата изневиделица. Те се готвеха да решават други проблеми, където са специалисти, а идват проблеми, които са изключително не за тяхното ниво на компетентност. Тези момчета нямат компетентността да водят държава, независимо коя е тя, дори да е малка като България, в такава тежка ситуация. Не зная какво става с премиера, обаче той прави непрекъснато грешки и те са или защото е некомпетентен, или защото около него няма съветници, които да могат по тази тема да го брифират, той да бъде винаги в течение. Защото нещата са много сериозни вече. Не са толкова прости, както ако четем книга за война.“

Това каза в интервю за БНР проф. Румен Кънчев, експерт по международна сигурност и геополитика и бивш заместник-министър на отбраната.
„Не можем да очакваме радикална промяна в тези преговори, но поне ще си отдъхнат двете страни, главно украинците, от тази война за няколко часа“, коментира проф. Кънчев относно обявената възможност за преговори между Русия и Украйна. „Владимир Путин ни казва, че няма да има следваща степен на предупреждение, тъй като е въвел във висока степен за удар ядрените си сили и с това иска да притисне до максимум САЩ, НАТО, западните държави и ЕС, за да реши проблемите, които възникват при операцията му в Украйна.“

Кънчев отбеляза и опасенията на международната общност, че „Путин не иска само Украйна, а нещо повече“.
Стратегическите ядрени сили на Русия са привеждани в готовност общо два пъти в историята – по време на Карибската криза в Куба и когато беше анексиран Крим, припомни проф. Румен Кънчев.

Според него прибягването към този ход, означава, че целите, които си поставя руското военно-техническо ръководство, надхвърлят обявеното за Украйна. „Те притискат до стената противната страна.“

Според Румен Кънчев изнервянето на руската страна идва от „зацикляне“, защото в Москва са очаквали нещата да се развият по-бързо.
Кънчев подчерта, че преговорите са единственият цивилизован начин да бъдат решени проблемите, които са се натрупали между Русия и Запада по повод Украйна.

„Аз се надявам, че Западът няма да отговори реципрочно. Ако отговори реципрочно, една крачка ще ни дели от ядрена война или използването на ограничени ядрени удари с ниска мощност, което изобщо не е начин на решаване на отношенията между глобални сили, каквито безспорно са и САЩ, и Русия“, коментира проф. Румен Кънчев.

По думите му „не е необходимо от война в Украйна да се стигне до война в Европа, нито да започне ракетно-ядрена ескалация“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 119 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КИРЧО

    143 28 Отговор
    Е подлога на фащ

    Коментиран от #6, #10

  • 2 Украински фен

    26 100 Отговор
    Със смелост в защита на справедлива кауза може да се спре и най-могъщата армия.

    Коментиран от #38

  • 3 човек от народа

    115 16 Отговор
    българите направиха грешките, не "премиерът" !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БЕНОВСКА ЛАПА

    62 9 Отговор
    този бухал с наколенките поне малко да прегледа новините преди да говори дей.....
  • 6 Д Талев 1940

    33 67 Отговор

    До коментар #1 от "КИРЧО":

    И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...

    Коментиран от #70

  • 7 chi

    88 17 Отговор
    Не е за тая работа момъкът, не е...

    Коментиран от #43

  • 8 Емй с тазй васка!!

    69 6 Отговор
    Какво друго може да направи!! Трябва му БУСТЕР да се оправи!
  • 9 нико

    117 4 Отговор
    САЩ продължават и няма да спрат стокообмена с Русия ЗАЩОТО се НАРУШАВАЛИ икономическите им ИНТЕРЕСИ . А интересите на БЪЛГАРИЯ не са важни . Ние сме БОГАТИ .

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да, да

    102 5 Отговор
    Да се управлява държава не е като да се хилиме и да си правим селфите, а после да си ръкопляскаме.
    Дано от всичко това което се случва , българите да се замислят, но надали, защото и те правят грешка след грешка.

    Коментиран от #44

  • 12 секуро

    72 14 Отговор
    Просто Киро прави непрекъснато грешки,защото яде безглутенови торти по 100 лева парчето.
  • 13 Премиер

    67 6 Отговор
    той мисли как да ваксинира хората (доброволно) и да се хвали пред Урзула.
  • 14 ТО ПЪК

    57 12 Отговор
    ТУЛУПЧЕТО БЕШЕ МНОГО АДЕКВАТЕН. 12 ГОД. ГО КОМАНДОРИХА ОЛИГАРСИ ТЕ.
    ЩО ПАРА ОТКРАДНАХА. И ТОЙ СЕ ОБЛАЖИ. ПРИ ТОЛКОВА СВЕТОВНИ
    КРИЗИ ВОЙНА. НАИСТИНА НА ПЕТКОВ МУ ДОИДЕ В ПОВЕЧЕ. НО ПОКРАЙ ТОВА ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ЗА КАКВО ГО ИЗБРАХМЕ. ДА ГРОМИ КОРУПЦИЯТА ДА НАКАЖЕ КРАДЦИТЕ. ПОВЕЧЕ ДА СИ ГЛЕДА НАЩА КЪЩИЧКА. ВСИЧКО ДРУГО Е ПОЛИТИКА ИНТЕРЕСИ НА ГОЛЕМИТЕ. УСПЕХ КИРЧО.
  • 15 в кратце

    71 13 Отговор
    Време е просто киро-дъ канейдиън да си сложи вратовръзка и цивилизовано да си подаде оставката. Защото опрости тая територия и заспалото племе.
  • 16 Опа

    48 3 Отговор
    Има ли сме велики (разбираци), всякакви величия говорещи по студеята. Интересно е тогава последното ни място в ЕС как ще бъде обяснено.
  • 17 Пич

    101 2 Отговор

    До коментар #9 от "нико":

    Правилен въпрос задавате ! Въпреки санкциите , Русия ще извлече икономически ползи , САЩ - също ! Суровините поскъпват , САЩ ги купуват , и ги препродават още по скъпо на тъпите европейци ! Малоумна Европа ще плати сметките !
  • 18 тортиля

    18 2 Отговор
    По думите му „не е необходимо от война в Украйна да се стигне до война в Европа, нито да започне ракетно-ядрена ескалация“. ЗАСЕГА Е САМО РАКЕТНО-ЯДРЕНА ИНСТАЛАЦИЯ.
  • 19 Иван Грозни

    23 2 Отговор
    На този човек грешката му е в натискането на правилното бутонче на машината за гласуване. Другото не е негова работа. Но пък е работа е дно хонорарче.
  • 20 Каун

    25 7 Отговор
    Прави грешки щото е уплашен и не му завиждам.
    Няма безгрешни хора
  • 21 Осравка

    52 9 Отговор
    Киро петела да си заминава в Канада.
  • 22 евала един да открие канада опа хамерика

    6 8 Отговор
    браво бе колумб !!!
  • 23 браво

    35 10 Отговор
    Той е социопат, който Радев ни натресе! ОСТАВКА!!!

    Коментиран от #33, #72

  • 24 ХПХ

    18 11 Отговор
    А тоя, какво е направил за БА или само е лапал.
  • 25 75 лева

    51 5 Отговор
    Знае се!
    Премиера говори, преди да мисли.
    Първо трябва да има заседание на министерският съвет и тогава да прави изявления!
    Той е министър председател!
  • 26 Българка

    40 10 Отговор
    Вече има песен, потърсете я, "просто-киро". " Кирил-дебил и снимки на двамата влюбени кокорчовци. Смеех. Лошото е, че покрай тия и на нас се смеят
  • 27 Дарко

    26 4 Отговор
    Каквото ще да става с Русия, но от тази цървулска пропаганда ми писна. Колко било хубаво, едно време в мизерията. Колко пари ни завлякоха, и няма съд за тия агентури.
  • 28 555

    37 7 Отговор
    Кабинетът не се състои от един човек. Има си Военен министър, министерство... Новото правителство бе избрано да замени ПКП, Шкафчето и т.н. Този да обяснява, как не били подготвени, с кое да са подготвени ОХЛЮВ, за 12 години някой да е правил реформи - Не, Държавния резерв се краде постоянно. Изобщо да не ми излиза със ТЕ за друго са подготвени, а сега са в Шах. Цяла Европа е в Шах, а ние сме най- бедните строители на руски газови проекти, не на версия , а за без пари.
  • 29 Яяяяяяяяя

    33 3 Отговор
    И то какво излиза че Борисов е ходил на по голямо училище от Харвард. Ха Ха Ха.
  • 30 Бабун

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "майка му сгреши като го зачена":

    И тебе така, ама какво да се прави.
  • 31 оня с коня

    13 17 Отговор
    А ето го и Ударът на Радев срещу сътворената с такава любов и Надежда "Партия на Промяната" ЛИЧНО от НЕГО САМИЯ.Да - не оправдаха доверието му да стоят на задни лапи и да го гледат предано в Очите както бе при двете му Служебни правителства,които обаче по Закон бяха с ограничени Правомощия и най-вече че не можеха да теглят Заеми.И това съвсем не е "Приятелски огън" от страна на Разочарования Президент към Петков и Василев,а съвсем целенасочена Атака с цел падане на Правителството и нови избори,на които да се яви и евентуално спечели НОВАТА му Партия,засега държана в тайна.Разбира се че Радев ще действа чрез Янев и стари изпитани Кадри като тоя на снимката бивш "Заместник",който със самочувствие и Грандоманщина НАРИЧА СНИЗХОДИТЕЛНО Екипът на Петков "Тия момчета",което е цивилизован израз за "Сополанковци".И възниква въпроса:ЗАЩО когато по време на Изборите Тълпата Лумпени на Площада скандираха за Победата на "ПП", и Радев размахваше Юмрука тоя Румен Кънчев не застана пред Медиите и не обяви че тия "Момчета" -цитирам:"Тия момчета нямат Компетентността да водят Държава"?И да бъдем Точни:Янев,тоя бивш незнаен Политик и т.н. са само Пешки на радев и такива може да изкара от Ръкава си поне СТОТИНА!И той никога няма да спре сам по пътя към придобиване на ЦЯЛАТА ВЛАСТ в БГ,ако не бъде СПРЯН ОТ ОБЩЕСТВОТО ,акож трябва и СИЛОВО изхвърлен от Президентството!

    Коментиран от #37

  • 32 Експертъ

    11 19 Отговор
    Аве някой от тия Геополитически експерти познал ли е нещо..цяла Европа е възстанала срещу диктатора ни трябва да се крием така ли?

    Коментиран от #47

  • 33 Анонимен

    32 3 Отговор

    До коментар #23 от "браво":

    Избора на Радев беше Янев. А чии избор беше Кирчо, може всеки сам да се сети.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Разлог

    8 2 Отговор
    Абе БУДАЛА как да плюе по Русия
  • 36 XYZ

    7 12 Отговор
    Сигурно Премиера е виновен и за войната в Украйна, негодници! Веднага започва оплюването от безмозъчни кр...и!

    Коментиран от #62

  • 37 Яяяяяяяяя

    17 3 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    Каква партия, каква политика? Всичко се роди по мутренски след повдигане на обвинения на куп мутри забогатяли още от соца. Никой си няма за цел да прави политика. Партията е задължителна за да се явят на избори. За да има политика трябва да имаш отношение по главни политически въпроси. Резултата е Демократи със Социалисти и Популисти комедианти, Пък Киро л@жеца ги обединява.
  • 38 Какви

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Украински фен":

    литературни блянове, само...бълнуваш
  • 39 нннн

    24 3 Отговор
    Изумен съм, че след германския проект Борисов, много българи повярваха на американския проект Петков и гласуваха за него. От трън, та на глог... със Зелен сертификат.
  • 40 Джорджи Сорос

    19 3 Отговор
    Джорджи Сорос ги поздрави с 5 реда, и те се изпуснаха в панталонките от щастие.
  • 41 Трак

    12 18 Отговор
    Другарю Кънчев аз НИКЪДЕ не прочетох да сте обяснили къде е сбъркал премиера Петков и то във всяко отношение освен че бил направил лапсус относно ВОЕННО ЛОГИСТИЧНА ПОДКРЕПА . Я ми кажи другарю ти ли си тоя дето най много разбира и е най компетентен ? Ти какво решение в случая щеше да вземеш което да е по различно от това на цяла Европа цял ЕС целия свят ?? Всички взеха еднакво решение и ние също бяхме част от това ! Тива другарю се нарича солидарност ! Хайде сега върни рублите на Путин във руското посолство и се скрий в тъмна дупка и не ни обяснявай никога повече как някой бил млад и бъркал Аман от дърти червени кръвопийци които за последните 32 години поставиха България на нивото на Сомалия

    Коментиран от #49

  • 42 Зачеването

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "майка му сгреши като го зачена":

    е Божа работа, но грижите и възпитанието, както и изграждане на ценностна система е грижа на родителите
  • 43 Хайтов

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "chi":

    писателят е казал:" Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш" Да продаваш пробиотици не е като да управляваш държава, особено в сложна международна обстановка
  • 44 Не религиозен

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Да, да":

    Непрекъснато правят грешки, като се надяват на "месии", без да познават ИСТИНСКИЯ МЕСИЯ - Христос. Да се сещаш за него само на Рождество и Великден съвсем не е достатъчно
  • 45 Гал

    4 0 Отговор
    Факти, излизайте от матрицата на повърхностните клишета бе пичове.
  • 46 gggw

    9 4 Отговор
    нищо не му е дошло на главата и нищо не беше нужно да се прави.. да беше си гледал държавата
  • 47 И те така

    10 3 Отговор

    До коментар #32 от "Експертъ":

    И ние като Европа - барабар Петко с мъжете...
  • 48 какво да се прави

    12 2 Отговор
    Ами Херото е забравила да му забърше жълтото около устата преди да го инсталира на поста.
  • 49 Трик

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Трак":

    Лапсус било - военно логистична подкрепа. Логистиката не служи ли еднакво и за военни и за промишлени и за търговски цели...
  • 50 ХУМОР САТИРА И ⚾⚾

    8 5 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ КОМЕДИЕН АКТЬОР ЦЯЛ СВЯТ ГО АПЛОДИРА,КИР😀 УЧЕН БИЗНЕС МЕН МУ СЕ СМЕЯТ☝
  • 51 НОМЕР2

    5 7 Отговор
    И кой е тоя световно неизвестен комунист, назначен от БКП за професор? Руменчо, залпът на Аврора още гърми в мозъчето ти!
  • 52 Какви грешки прави

    3 4 Отговор
    Да оправя на ДПС, И ГЕРБ бакиите
  • 53 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    ТРЯБВА да има МИР по СВЕТА войната носи смърт разруха убиват ХОРА
    ДЕЧИЦА
  • 54 Последния Софиянец

    14 4 Отговор
    Много хора се излъгахме като повярвахме че Кирил Петков е месията.

    Коментиран от #59, #61, #67

  • 55 1520

    11 3 Отговор
    то един премиер имаме за чудо и приказ
  • 56 краси

    3 5 Отговор
    Тоя многознайко да спечели следващите избори,да стане премиер и да прави каквото знае!
  • 57 Жабата в корема на Бойко

    11 3 Отговор
    При Герб, ДПС Държавата се разруши парите се крадат и никой не му пука за народа.. Борисов е по лош и от Путин
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Въпрос

    12 1 Отговор
    Измисленият ни премиер си няма понятие от българска история, а ние лице на държавата го направихме.
    Даже трудно вече му се хваща мисълта ... да се чудиш българин ли е, или ще става тепърва
  • 61 Защото

    12 1 Отговор

    До коментар #54 от "Последния Софиянец":

    сме толкова изостанали и неграмотни че вярваме в месии...
  • 62 Да премиерът

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "XYZ":

    ни не е виновен и за сла бо у ми е то си...
  • 63 Кирчо Просто

    8 1 Отговор
    е продажник и изменник на Родината!
  • 64 бавареца

    4 6 Отговор
    Веднага да идват американски войски в България.Тогава джуджаро ще ни забрави.Без тях е много вероятно както казва Соломон Паси следващите пострадали да сме ние.
  • 65 Бай Коко

    8 0 Отговор
    В Европа 77 г нямало война според родните медии.Явно това в Югославия преди 20г е било мирна конференция со малко кьотек!
  • 66 ivan

    5 1 Отговор
    премиера прави постоянно гре6ки понеже,той не взема ре6енията,ами 4ака заповедите на Сащ
  • 67 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Последния Софиянец":

    Защото не познавате истинския Месия - Христос. Но, имате възможност да се поправите - и да видите делата Му в Евангелията в Новия завет. Тогава ще можете да сравнявате, ще бъдете проницателни и ще правите избор не с емоции и празни надежди.
  • 68 Един

    0 0 Отговор
    Нищо, бързо се учи. Ето, вече почва да действа правилно.
  • 69 Бай Пешо

    0 0 Отговор
    Смешник е този експерт. Чака червените пак да дойдат.
  • 70 Sans changеment

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Д Талев 1940":

    Всички тролове сте чели само това изречение от Талев.но кой да мисли,плюене да става
  • 71 Аз знам какво му е на Кирето

    2 0 Отговор
    Прост олигофрен е. ;)
  • 72 НЕ РАДЕВ

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "браво":

    РАДЕВ МУ СЕ ДОВЕРИ, ЗАЩОТО КАКТО СЕ ВИКА ВРАГЪТ НА МОЯТ ВРАГ Е МОЙ ПРИЯТЕЛ! СЕГА СЕ УСЕТИ, НО Е КЪСНО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол