1 Март, 2022 10:51 2 783 30

Панчугов: Ще се търси симбиоза между нов проект на Стефан Янев и „Възраждане“

  • христо панчугов-
  • политически проект-
  • стефан янев-
  • възраждане

БСП поставя пред голяма трудност решаването на уравнението с българската национална сигурност, казва политологът

Панчугов: Ще се търси симбиоза между нов проект на Стефан Янев и „Възраждане“ - 1
Снимка: БГНЕС

В този парламент могат да се търсят широки мнозинства при ясна политика за кризата в Украйна. Това каза пред БНР политологът Христо Панчугов.

Това със сигурност ще е някаква криза на мнозинството, което не е непременно правителствена криза, посочи Христо Панчугов относно смяната на министъра на отбраната и в анализ дали това ще предизвика трусове в управляващата коалиция.

Във връзка с позициите на БСП в правителството Панчугов предупреди, че може да се стигне до политически шантаж и извиване на ръце – „на премиера или на различни участници в това правителство, в една или друга посока, в името на това да се запази мнозинството.“

„БСП не просто поставя под съмнение членството на България в НАТО и ЕС, без значение, че говорят нещо друго. Тя поставя пред изключително голяма трудност решаването на уравнението с българската национална сигурност и това започва да става откровена заплаха“, заяви Христо Панчугов.

Относно различните позиции на досегашния военен министър и на премиера политологът отбеляза, че „подобен тип разминавания блокират възможността за правене на каквато и да е политика“.

Досега виждахме „откровено уклончива позиция на министър Янев“ и по трите важни въпроса – какво България може да направи, за да помогне на съюзниците си в Украйна, какво иска да направи и как това ще гарантира българската национална сигурност, изтъкна Панчугов.

Според Христо Панчугов „хора като г-н Янев се възползват от тази опасна илюзия и скъсване с реалността, която битува сред част от българското общество и се заиграват с подобен тип послания“ като тези, които се чуха на протеста вчера.

„Корнелия Нинова споделя като че ли тази странна илюзия, която чухме от площада, за това как преговорите са единственото решение между Русия и Украйна.“

Панчугов е на мнение, че в изразената си позиция в социалните мрежи преди да му бъде поискана оставката министър Стефан Янев е използвал „внушения“ и не сме чули „неговата концепция за национална сигурност на фона на развиваща се криза и пред лицето на самата криза, но за сметка на това разбрахме, че той не е удобен“.

Фейсбук посланието на министъра на отбраната е целяло да предизвика протест в негова подкрепа, който ще прерасне в политически проект, „на който г-н Янев удобно ще се окаже начело“.

„Има в българското общество подкрепа за подобен тип действия. Виждате поведението на „Възраждане“, което довежда до крайност всички тези послания. Очевидно ще се търси някаква симбиоза между двете и събирането на подобен род привърженици. Ситуацията, в която се намираме, много бързо ще изземе кислорода от този пожар и не мисля, че има сериозен, истински, голям потенциал за създаването на такава формация.“


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жоро

    59 16 Отговор
    Янев премиер, сегашното недоразумение трябва да си ходи.

    Коментиран от #8

  • 3 Луд

    12 48 Отговор
    Радевата партияще вземе 200 хил гласа максимум.Половината от БСП.Толкова са проруските бабета и безработните путинисти.

    Коментиран от #5

  • 4 ХеХе

    12 3 Отговор
    И ще се намери, Кака Корни военен министър
  • 5 Ама

    32 4 Отговор

    До коментар #3 от "Луд":

    Аз не съм безработен ама за него ще гласувам, ти глей Ристю зеления ток колко ще вземе
  • 6 Анонимен

    47 0 Отговор
    Много странно как всякакви такива платени "експерти" ( да се чете лакеи) ни убеждават как ние не разбираме какво е добре и правилно за нас . Добре че са те с висшата си сорос-либерална мъдрост да осветлят пътя на стадото което те виждат в наше лице . Не разбират ли че вече масово не вярваме на пропагандата която ни сервират навсякъде . Либерал-глобалисткия ви модел се пропуква зловещо за ужас на всички паразити хранещи се от него .
  • 7 Директно:

    41 12 Отговор
    Възраждане, Янев и Радев! Това е бъдещето! Скоро ще го разберете кристално ясно!

    Коментиран от #11, #27

  • 8 Прокопи

    6 27 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Никога премиер не трябва да е военен. В главите им се въртят само пушки и бомби. Те са непригодни за нормален и цивилизован живот .Точка.

    Коментиран от #25

  • 9 А ЕЕЕ

    7 28 Отговор
    БКП СА АНТИБЪЛГАРИ ДА СЕ ЕКСТРАДИРАТ ПРИ ВОЖДА ИМ ТОВАРИЩЬ ПУТЛЕР
  • 10 Фермер

    13 11 Отговор
    Янев е новия политически проект на американците.
    Само Възраждане
  • 11 Прокопи

    5 19 Отговор

    До коментар #7 от "Директно:":

    Не желая да ме управлява военна комунистическа хунта.

    Коментиран от #14, #21

  • 12 абе пешкир

    13 0 Отговор
    Ухилен ...нататък няма да продължавам , знаете си го. Ако хората , народът имат някаква позиция , която би била в подкрепа на някого , тя трябва да бъде определяща , все пак става въпрос за съдбата и живота именно на този народ . Колкото до лъгането и вероятностите за него , лъгали сте ни всички .
  • 13 Идказване Възраждане НС

    3 10 Отговор
    Лидера на Възраждане да поясни на избирателите си: Какво беше изказването в НС за Декларация осъждане на Русия, че Възраждане били съгласни на предишната Декларация с по-мек тон, но сега с новата не били съгласни.. Да предостави първият текст на Декларацията на избирателите си. Ако иска да е открит. Относно самолетите информацията идва от О краински сайт. Су 25 и МИГ 29, говореше се за 4 държави, общ брой. На О краински медии вяра нямам, не защитавам Канадеца, но трябва да сме обективни.
  • 14 простичко е

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Прокопи":

    Не гласуваш за тях и готово.

    Коментиран от #16

  • 15 Пламен

    3 17 Отговор
    На фашиста там му е мястото, в рубладжийската партия.
  • 16 Прокопи

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "простичко е":

    Ами добре...
  • 17 Импийчмънт

    2 8 Отговор
    Тежко и горко на България с тях. Диктатора чрез тях ще се домъкне тук. Махнете машините за гласуване.
  • 18 Копейкин, няма да има рубли за теб

    4 18 Отговор
    Възраждане е Атака номер две😁Вижте как приключи Сидеров, така ще и с Копейкин. Продажниците никой не ги уважава, даже и тези, които им плащат!😁😁😁 Ще видите как тези, които сега реват "Слава на Путин", като го затворят в килията на Милошевич, ще обърнат палачинката за нула време! Затова и жужи вече съвсем се е побъркал и като нищо ще натисне червеното копче! Така де, СЛЕД МЕН И ПОТОП си повтаря мантрата, комплексирания, отчаян агресор! А всички, които му се кефят, дали си мислят, че ще отидат в Рая със 100 девици😁😁😁

    Коментиран от #22

  • 19 По-скоро

    2 8 Отговор
    По-скоро Стефан Янев ще бъде ползван за ляво-либерастен и жендърски проект на всички досегашни отцепници от БСП.

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 1243255

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Прокопи":

    Изобщо не ме интересува какво желаеш и не желаеш. Аз искам военен преврат, та българското стадо да бъде научено на ред!
  • 22 Дядо Боби

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Копейкин, няма да има рубли за теб":

    Фашистите в Украйна трябва да признаят за 14000 избити човека за 8години вкл. Българи.

    Коментиран от #28, #29

  • 23 чук

    6 0 Отговор
    абе очилат брадат таратупняк къде се буташ между шамарите бе смешник
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Нафърворий

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Прокопи":

    Прокопи, прокопи, требе да те турят малко в окопи барем ти доде акъла
  • 26 гражданин

    1 0 Отговор
    БОЖЕ ОПАЗИ, РАДЕВ СЕ ЗАКОПА ТОТАЛНО.
  • 27 LOSHIA

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Директно:":

    Какво Възраждане те тресе бре? Възраждане е плътно бетонирана в Кереча .ВЪЗРАЖДАНЕ Е ПОЛИТИЧЕСКИ МЪРТВЕЦ!!! ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!!!!
  • 28 LOSHIA

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Дядо Боби":

    Дядка, можеш ли да дадеш приемливо и разбираемо разяснение на думата фашизъм? Едва ли! Фашизъм в Украйна няма! Фашиста се крие в Сибирския си бункер,както Хитлер в последните си дни! А и поведението му е същото! Изолирал се и не допуска никой до себе си,проявява агресия към най близките си.
  • 29 Сър Пичук

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Дядо Боби":

    Съгласно българската енциклопедия основните характеристики на фашизма са – антидемократизъм, антисоциализъм, антипарламентаризъм, антикомунизъм, национализъм, култ към водача, държавен монопол и регулиране на икономиката, социална демагогия, репресивни форми за контрол и насилие над обществото, външна политика насочена към нарушаване на международното право и военна агресия в други държави.

    Позна ли държавата?
  • 30 !!!

    0 0 Отговор
    Откога имаме съюзници в Украйна?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове