1 Март, 2022 14:11 2 231 33

Аврамов: Действията на премиера по отношение на Янев са правилни

  • димитър аврамов-
  • кирил петков-
  • стефан янев

Политологът посочи, че няма министър, който да не може да бъде сменен и министри могат да бъдат сменяни през три дни, ако се налага

Аврамов: Действията на премиера по отношение на Янев са правилни - 1
Снимка: БГНЕС

Действията на премиера Кирил Петков са правилни. Това каза в интервю за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ Димитър Аврамов – политолог и създател на политическия подкаст „ДА каст“.

„Нито един министър, който има изпълнителни правомощия в собствения си ресор, не може да говори от името на правителството. Нито един министър не може да поставя себе си като фактор за политическата стабилност в една страна. Ако някой прави това, значи няма адекватна преценка за работата, която има да върши, и за позицията, която трябва да заеме. Независимо какви са качествата на г- Янев, независимо какви са постиженията му, дали е казал нещо правилно, или не, самият факт на заявките, че от него зависи стабилността на правителството, вече е достатъчен да му бъде поискана оставката. Това са принципни въпроси, независимо дали има война в Украйна, независимо коя страна напада г-н Путин“, каза още той.

Димитър Аврамов посочи, че няма министър, който да не може да бъде сменен и министри могат да бъдат сменяни през три дни, ако се налага.

„Стефан Янев си позволи да дава общи определения за това каква трябва да бъде позицията на България, какъв трябва да бъде светът и това дали военната агресия на Руската федерация е война или не. Ако министър на отбраната не може да види, че това, което прави Русия в Украйна, е война и казва, че няма значение какво е, тогава явно или не разбира какво се случва, или проявява чудовищна некомпетентност или е нещо друго. Понеже Стефан Янев е видимо умен мъж, видимо професионален военен и видимо има качества, следователно има нещо друго. Това нещо друго е още по-лошо, защото вероятно става въпрос за различия във вижданията по отношение на националната сигурност. Не може да си министър в едно правителство, в което имаш различията за вижданията за националната сигурност с министър-председателя. Това е принципен въпрос. Става въпрос за нормална и разумна организация на управленските процеси“, коментира още политологът.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто човек

    11 35 Отговор
    Самата истина...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    11 46 Отговор
    Добре направи Кирчо, че изгони отявлен радевист, петолъчник и путлерист от поста военен министър!
    Адмирации!
  • 4 /////

    43 5 Отговор
    Слугинажа на КирЕ е очеваден не е само в този случай същото е и по отношение на Македония. Остава на 3-ти март да каже, че ни е освободил шести американски флот.

    Коментиран от #11

  • 5 BOBO

    35 3 Отговор
    ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ РАДИЯ И ТЕЛЕВИЗИИСА ПОД ДИКТАТА НА ШОРОШИТЕ
  • 6 Трън

    29 3 Отговор
    Всеки стана експерт. А иначе трябва да сменим "Просто Киро". И ще е супер ако го сменим с "Умно Киро".
  • 7 СДС

    29 3 Отговор
    О, Боже, и този ли е на хранилка НПО. Колко предатели на България, колко много са.

    Коментиран от #19

  • 8 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    12 1 Отговор
    За глупака всеки с основно образование е или прост или професор, зависи дали съвпадат мненията им ‼️

    Коментиран от #10

  • 9 абе тоа янефф

    4 18 Отговор
    като е гейнерал за устав,йерархия и вежливост не е ли чувал ?

    Коментиран от #31

  • 10 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    21 5 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    В случая един военен казва нещо по военни въпроси , а един не ходил в казармата го маха без да знае , че самите САЩ обявиха за военна операция войната в Ирак ‼️
  • 11 Българин

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "/////":

    Дано да има смелостта да каже:" честит 3-ти март 1918-та година, българи " ! Честит Брест-Литовски мирен договор!
  • 12 Мушкато

    22 4 Отговор
    Янев е в пъти по-одобряван от хората,отколкото палячото- премиер.
    Простото Киро да подава оставка и на първа космическа - за Канада!

    Коментиран от #15

  • 13 Да,бе

    17 0 Отговор
    Управление на фирма и управление на държава са коренно различни неща.Не става само с учене- и акъл си требе.
  • 14 том и джери

    11 0 Отговор
    Политически подкаст ,,,звучи, като розуелска чиния.Като ни думнат един Циркон по глупавите тикви за,коя ценност ше се хванем,а.Впрочем,така и не разбрахме ,кои са тези ценности-джендърството,свободната смяна на пол или осиновители с двама бащи.

    Коментиран от #26

  • 15 Патриот

    4 17 Отговор

    До коментар #12 от "Мушкато":

    Освен петолъчниците и путлерофашистите, никой друг не го одобрява!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ами нали са

    11 0 Отговор
    негови, лични, министри, частна собственост, пък Янев се оказа с достойнство.
    Ами сега ще си назначи "мой министър" - плазмодий.
  • 19 Ммм дааа

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "СДС":

    От де се взеха
    толкоз мъжки путки
    мъжки путки - проситутки.
  • 20 Механик

    5 0 Отговор
    Човек с еврейска фамилия е много вероятно да е евреин. Нали така Авраамов?
  • 21 chi

    8 0 Отговор
    Киро играе против България!
  • 22 7777777

    8 0 Отговор
    АБЕ КИРЕ, ТИ В КАЗАРМА ХОДИЛ ЛИ СИ? КАЛАШНИК ДЪРЖАЛ ЛИ СИ? ЕДИН СВЕСТЕН МИНИСТЪР ИМАХМЕ И ТИ ГО МАХНА! СТИГА С ТОВА ПЕРЧЕНЕ ЗА ДА УГОДИШ НА САЩ! ЧОВЕКА ИМА ПО-УМЕРЕНА ПОЗИЦИЯ ЗА ВОЙНАТА, КОЯТО СЕ ПОДКРЕПЯ ОТ МНОГО БЪЛГАРИ, С ТОВА ДЪРЖАНИЕ ПАК ЩЕ НАВЛЕЧЕШ БЕДИ НА ДЪРЖАВАТА! ВИЖ КАКВО ПРАВЯТ ХИТРИТЕ ГЪРЦИ-МЪЛЧАТ СИ И УТРЕ ПАК ЩЕ ИЗВЛЕКАТ ДИВИДЕНТИ, ЗАЩОТО ИМАТ БИЗНЕС С РУСИЯ!
  • 23 Правилно

    6 1 Отговор
    Простия Киро не може да търпи някой значително по умен ,компетентен и грамотен от него до себе си.Простака трябва да изпъква сред себеподобните си.
  • 24 чудесна измама

    3 0 Отговор
    Герберските мутри са доволни.
    Какво стана с изчегъркването? Май няма да се състои.
    Ще има гонене на "врагове" в коалицията и накрая ДПС и ГЕРБ ще се докопат до министерства.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 том и джетдър

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "том и джери":

    ко ша чакаш сьiркон?аз моа ти тегля един пиринч
  • 27 Никола Стефанов

    1 0 Отговор
    Премиер министър - първи между равни. Той няма собствени министри.
  • 28 Аврам

    0 0 Отговор
    бакалинът да си гледа сметките.
  • 29 ХАН КРУМ

    1 0 Отговор
    Г–н Аврамов е сериозен анализатор ,.Само ,че нещата са по дълбоки.Няма нищо общо с Украйна театъра ,който видяхме. В следващите два – три месеца събитията ,ще го докажат.Идват трудни дни за света и ние няма да останем в страни.Ще ни трябват сериозни хора начело на държавата. Анадък?
  • 30 gogo

    1 0 Отговор
    Аврамов, минизтъра е министър а не пислушко, като ще е така, сложете там един секретар във всяко министерство който да им разписва ведомостите за заплати и фактурите за ток и вода и есичко ще стане точно като при Путин. Дори Баце зе съобразяваше с мбението на министрите си. Сега е ясно, сложиха един администратор дето бърка танк с гаубица , Миглена Кунева с панталон.Дано поне не се меси в чисто военната част на МО
  • 31 gogo

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "абе тоа янефф":

    искаш да кажеш че правителството е казарма или имсме военна диктстура. Уставите са за армията. Тоеа е министър на отбраната и той е баш експерта в направление отбрана и кое е добро за страната. Този новия ли е експерт, икономист с политическа кариера
  • 32 иво

    0 0 Отговор
    Радев се изложи, предаде уж приятеля си. Ще дойде момент и него ще предадат. Баце е в гитовност, мн хора ще гласуват за герберите отново, тези новите тотално затъват. До май ще зе разпаднат.
  • 33 666

    2 0 Отговор
    Поредният автогол на Кирчо. Скъсява срока за нови избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове