2 Март, 2022 19:34 4 330 61

Новият военен министър: Пращането на повиквателните у нас няма общо с войната в Украйна

  • военен министър-
  • повиквателни-
  • няма общо-
  • украйна

Не изключвам възможността Тодор Тагарев да се присъедини към екипа на МО, коментира Драгомир Заков 

Новият военен министър: Пращането на повиквателните у нас няма общо с войната в Украйна  - 1
Снимка: БГНЕС

Новият военен министър Драгомир Заков – с първо телевизионно интервю в ефира на Нова телевизия.

"Определението за случващото се в Украйна го даде и международната общност, не е нужно аз да го давам, но все пак - то категорично е война. А тя е вследствие на въоръжено нападение от страна на Руската федерация", така министърът коментира ситуацията в Украйна. И подчерта, че към момента няма данни за конкретна военна заплаха спрямо България.

На въпрос им ли риск от ядрена атака той отговори: "Иска ми се да няма. Има паритет в ядрените сили в света. Това означава, че ако има ядрена война, тя не може да бъде спечелена от никоя от страните и ще бъде безсмислена. Ядрените оръжия имат възпиращ елемент. Личното ми мнение е, че руският президент използва това като разменна монета и засилване на бъдеща преговорна позиция. Иска ми се да вярвам, че няма други намерения, тъй като ядрена война не би могла да бъде спечелена от когото и да било. Нека не плашим хората с неща, които са някаква фикция и засилване на преговорна позиция. Не е необходимо да се мисли в тази посока. Анализират се данните и в България, и на равнище НАТО".

Заков за пореден път подчерта, че изпращането на повиквателни няма нищо общо със ситуацията в Украйна. "Категорично няма военна мобилизация, няма и причина за това. Става дума за съвсем стандартна процедура, която се случва два пъти годишно и се планира предварително", обясни министърът.

"Война може да се води по много начини, включително и с невоенни средства, например - в киберпространството", допълни Заков.
Той подчерта, че НАТО има планове за отговор на всеки етап на всяка една развиваща се криза. Към момента страната ни не е поискала разполагане на допълнителни сили, но това не изключва възможността такива да пристигнат, ако се наложи. "Не мога да кажа в конкретния момент дали това е необходимо - зависи от развитието на кризата и от това дали има конкретни заплахи към съюзниците", обясни министърът на отбраната.

Той заяви, че не изключва възможността първоначално предложения за наследник на Стефан Янев - Тодор Тагарев, да започне да се присъедини към екипа на Министерството на отбраната.

"Стефан Янев не го познавам от сега. Работили сме с него дълги години - бях посланик в НАТО, а той беше министър. Имаше много колегиално предаване, със съответната информация", подчерта Заков.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софианец

    40 6 Отговор
    Едно време бях свързочник.Сега в моята кръчма идват много хора да ги храня.
  • 2 Gen Gurko

    149 2 Отговор
    Ако допуснете България да бъде засмукана от конфликта в чиято периферия за нещастие се намира , ще бъдете живи драни.Това е конфликт между практически един и същ славянски народ и ние нямаме място там.
  • 3 Лъжат

    100 0 Отговор
    Като гербави те са

    Коментиран от #17

  • 4 Ще видим...

    73 0 Отговор
    Има ли, Няма ли...
  • 5 Лужа след лъжа

    135 3 Отговор
    това правителство финишира уникално бързо. Пионки на херо сте, ужасно е.

    Коментиран от #33

  • 6 Ас,

    115 0 Отговор
    На таквиз пррстъпници като.. Гроп, Дпс, Бсп, Итн, Мвро, ПП и компания.. дори и да ме повикат няма да служа!... Да служат те и техните деца защото откраднаха блага на българите за 150 години напред, Е - /м им м.. /а

    Коментиран от #53

  • 7 Който и да..

    88 2 Отговор
    Отиде да воюва в Украйна. Няма шанс! По американски сайтове казват че даже нато няма да има късмет на бойното поле! Ще изпратят българи там на явна смърт..
  • 8 12345

    121 1 Отговор
    Американски подлоги. Ние няма да мрем защото Вие искате да се харесате на господарите си. Като толкова много са ви мили украинците, изпратете там вашите синове. Ние няма да се бием с Русия заради янките и техните пъклени планове.
  • 9 ха ха

    88 0 Отговор
    то и маневрите покрай границата нямаха нищо общо с войната , така че имайте едно на ум като ви привикват , тоя ми прилича на измамник
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ще се бием до

    65 2 Отговор
    Последният българин!каза нато!
  • 12 Любопитен

    61 0 Отговор
    Господин Реакторния, дали е получил повиквателна?
  • 13 Всички повЕрвАхме

    102 1 Отговор
    Абсолютна стандарта процедура била, която се правела два пъти в годината1 И нямало нищо общо с Украйна! Моля?! За пръв и единствен път са ме викали запас 2001 година. И от тогава досега даже никой мой познат, близък, приятел колега не е търсен за нищо. Сега изведнъж, видиш ли на третия ден след Украйна, се загрижили да видят колко са пораснали запасняците на височина и на обиколка на главата, та да им зачислят нови униформи и кубинки!
  • 14 Заков

    46 1 Отговор
    Запомни хубаво за какво се закле
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

    52 4 Отговор
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
    ВСИЧКО $€ ПОВТАРЯ,ОТНОВО КАКТО В ДВ€Т€ $В€ТОВНИ ВОЙНИ $М€ $Р€ЩУ БРАТЯТА РУСНАЦИ...,
    А ПО$Л€ ОТНОВО ТЕ ЩА СА НИ ВИНОВНИ,АКО ТОЗИ ПЪТ ИМА ПОСЛЕ.....!

    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА от циони$ти БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ!

    нато($ащ)-Т€РОРИ$ТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА циони$тит€!

    СПЕШНО РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато($ащ)!!!

    БОГ ДА ПАЗИ СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато),изра€л,британия,канада,ав$тралия...!


    ЗА ДА $И ру$офоб(натов€ц) ИЛИ ТРЯБВА ДА $И ГОЛЯМ Д€БИЛ,ИЛИ МНОГО ПРОДАЖ€Н (М€РКАНТИЛ€Н) ИЛИ И ДВ€Т€!

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Морски

    62 0 Отговор
    Официално няма как да пратят български войници в Украйна,това ще означава пряка намеса на НАТО в конфликта.Освен ако не си мислят да на пратят с украйнски униформи😁Според мен се прави за да се види горе долу с каква армия бихме разполагали при евентуален военен конфликт на наша земя.Но това че се прави 2 пъти в годината някак си не ми се връзва,на никой мой познат незнам да са му пращали повиквателна откакто се е уволнил
  • 20 Един там някъде си

    71 3 Отговор
    На обещания на българската власт не вярвам, камо ли на военни. Само гледайте картинката, в Украйна са пратени много резервисти...за какво ли?? НЯМАТ РЕДОВНО АРМИЯ ЛИ ? Има доста клипове на пленени такива и това което говорят е че не знаят къде отиват. Същото искат тука да направят тея....да си оправят списъците и после всеки да си знае. Първо ще пуснат запаса да преценят с какво си имат работа, па кой умрял все тая. Да си запазят оня уж обучените( да играят белот). Нато ще ни пази знаете ли кога....на куково лято. Никога не са викали за справка никой, така стана и 2015г. уж за справка. Лъжа след лъжа сеят по медиите, не им вярвайте на тея шапкарите. Аз срещу Русия и за нато няма да се бия.....ще умра само защитавайки семейството ми и никой друг, не тея къде са на хранилка при краварите. България ще я минат за 3 часа ако решат, от Черно море до Сърбия. Тука в тази държава може да те потърсят само за да умреш за нищо друго, 2 години разказаха играта на хората с кво ли не, докараха милиони до прага на бедността, сега си правят яко криви сметки да знаете. Въоръжете народа и си гледайте сеира....по кой ли ще почне да стреля оградения, излъган и овълчен БЪЛГАРИН!
  • 21 55555

    25 9 Отговор

    До коментар #16 от "БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!":

    От какво се страхувате бе, мишки. Ние ВЕЧЕ сме заплашени с ядрена война!
  • 22 body language

    51 0 Отговор
    Гледах го. Като го казваше, излъчването му беше несигурно, неуверено примигваше с очи. В тази ситуация кой ли може да предрече какво ще стане.
  • 23 Тома

    58 0 Отговор
    Тагарев е американско ухо и този го гласи пак да го вземат в МО
  • 24 Дай да се

    22 1 Отговор

    До коментар #17 от "XAXAXAX":

    Срещнем дискретно! ШЪ ТИ ГО ДАВЪМ. ДЪ ГО СМУЧЕШ ДО ПОСЛЕДНЪТЪ КАПКА..

    Коментиран от #45

  • 25 Читател на факти

    48 1 Отговор
    Знаеш ли кога ще ида да се бия за Америка а Залив? Като чуеш гущер да пръсне на керемида.Тоест никога.Идете вие с Петков и Василев.

    Коментиран от #31

  • 26 Сух

    48 2 Отговор
    Няма връзка а? Да не би да ни събират по случей 3ти март? Ще ни вкарват във война ли? Ще си стоите, като Зеленски на мекото столче и ще пращате народа си да умира, защото на някой парите са му малко ли?!
  • 27 A50

    49 2 Отговор
    Ако България бъде вкарана в конфликт с Русия последиците за туземската ни про-западна буржоазия са непредвидими. Може да се надигне масово народно недоволство или пак да посрещнем руснаците със хляб и сол. Аз няма да се бия, за да защитавам милионите и милиардите заграбени от нашите компрадори. Всеки сам си преценя. А и друго, Кирето е симпатично малоумeн, на негово място обаче може да инсталират някой изрoд от ДБ.
  • 28 офицер

    46 2 Отговор
    Прав е натовеца. Повиквателните са във връзка със Светият синод и Всевишният.
    ЕЙ народец, дупе да ти е яко , ако не се СЪБУДИШ.
  • 29 Един

    28 3 Отговор
    Причината е разрастването на НАТО в нарушение на спогодбите и подкрепяният от щатите неонацизъм. Стига лъжи и слугинаж.
  • 30 Механик

    49 1 Отговор
    Ма вярно ли бе? От 84-та никой не ме викал никъде. Да не говорим, че 9 години и половина бях в легиона. Къде са ме търсили с повиквантелната? Във френска Гвиана, Камбоджа ?????
    Напротив. Точно тия повиквателни са за да преценят, колко е готов народа да се подчинява.
    Аз не съм се клел на НАТО и в двата случая в които съм бил войник!
    А ако става въпрос за България, аз съм се клел на НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, която имаше герб и химн, а не на някакви прошляци, дето ги назначава САЩ.

    Коментиран от #47

  • 31 Дааа

    37 2 Отговор

    До коментар #25 от "Читател на факти":

    Аз не съм се клел пред НАТО И САЩ,ТАКА ЧЕ ТИЯ СЛЕД 90 ти набор от тях си търсете баламурници.Айде много здраве
  • 32 Индианец

    4 23 Отговор
    Us да ни дава изстребителите и да ги започваме Руснаците, че няма време. Мале, как ми се пие водка!! И ме сърцат ръцете.
  • 33 124

    33 1 Отговор

    До коментар #5 от "Лужа след лъжа":

    Оказа се, че цялата неимоверно бързо забогатяла българска политическа класа са пионки на чичо Сам. Всички се изредиха с манипулациите за конфликта, представяйки го едностранно. Чрез отстраняването на медии, несподелящи техните техните гледища, въведоха американски медиен фашизъм. Не е ли уродливо!
  • 34 Лост

    23 0 Отговор
    Зет ми за последно го извикаха запас март 2007г. Закараха ги до Звездец и понеже не се бяха явили повече от половината ги върнаха същия ден.
  • 35 Аферим

    21 0 Отговор
    този е уникална ледена пързалка. Точен, конкретен и се измазулчва на секундата. Въпросът е , за кого работи?

    Коментиран от #36

  • 36 За..

    19 1 Отговор

    До коментар #35 от "Аферим":

    Херцогиня Мустафова. Адрес Козяк..те си ги подбраха само свой хора в правителството от Харвард 😉
  • 37 Аха

    24 2 Отговор
    Лъжат! Не им вярвайте.Намислили са нещо.

    Коментиран от #42

  • 38 Шистов Газ и Миризма

    30 0 Отговор
    В този конфликт България няма място, нито можем да защитим Украйна, нито да налагаме каквито и да е мерки на Русия, ние сме ,,никой,, в цялата тази работа, не знам защо постоянно се бутат управляващите да се включваме....
  • 39 1520

    4 7 Отговор
    да дойдат изтребителите от сащ ,че да пратим на украйна

    Коментиран от #43

  • 40 1520

    15 1 Отговор
    когато сащ правят войни тяхното е демократична война
  • 41 Децата на

    14 0 Отговор
    Депутати.Министри.Политици.Чиновници
    Кл@тикYрци добролци
  • 42 Естествено че

    14 0 Отговор

    До коментар #37 от "Аха":

    Лъжат. Оплетени са като свински черва. Планират и подготвят всичко 33 години. Най вероятно изгоненият генерал ще направи нова партия..да не изпуснат властта! Всички са в кюпа заедно против народа! Бсп сдс герб продължаваме измамата. За възраждане и дпс не съм сигурен. Мисля че имат собствени цели.задачи и интереси 😇
  • 43 Ще дойдат.

    10 1 Отговор

    До коментар #39 от "1520":

    Ще летят. На кукуво лято! Ще ги влачат на буксир без бензин 😅
  • 44 Баце

    18 0 Отговор
    Айде бе хлъзгав кариерист обличай камуфлажа и повеждай желаещите, нали за това те "избраха", ама незабравяйте памперсите.
  • 45 Дърт Варненец

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Дай да се":

    Ако му останат сили и солук ще те подкрепя.
  • 46 ДЕМОКРАТ

    21 0 Отговор
    НОВИЯ ВОЕНЕН МИНИСТЪР НА КИКУ ТЪПОТО Е ТОЧНО ТОЛКОВА ТЪПО ПАРЧЕ КАТО КИКУ НЕ ВЯРВАМ НЯКОЙ ДА СЕ ЯВИ ВЪВ ВОЕННИТЕ ОКРЪЖИЯ НА ТРЕТИ МАРТ НА ВРЪХ ШИПКА КИУ ЩЕ БЪДЕ ПОСРЕЩНАТ ПОДОБАВАЩО ЩЕ ВИДИ КОЛКО ГО ОБИЧА НАРОДА
  • 47 Дърт Варненец

    13 0 Отговор

    До коментар #30 от "Механик":

    КАКВА МОБИЛИЗАЦИЯ ТЕЗИнАТУШКИ НИ НАРЯЗАХА РАКЕТИТЕ С КОЙТО ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАМ ВАРНА
  • 48 ганчо зубидрен

    15 0 Отговор
    И кого,по точно викат?Запасните офицери,или редниците.
    Защото аз като редник,обучен за 2 часа на "Р401"нямам никакви спомени,как се борави с техниката.
    По време на школата съм стрелял общо 12+9 патрона с АК 47 на "Победа"а какъв дъжд валеше тогава ммта му.
    Ние нямаме техника за война.Имаме 3 годни миг 29.4 или 5 су 25.Няколко ЕЛ-ки" и може би няколко Ми8/17/24.
    Танковете са не повече от 50.Арсенал ще го фалират скоро.Нева/Куб/Круг/Вега/Венера/Оборона/Христо къде са???Остана ли нещо от тях???Скъдовете ги нарязаха.Старите Т 55 дадоха на Макетата и Еритрея.Нашите бмп на основата на Гвоздика,как са???Дронове нямаме,но имаме РПГ 7/Фагот.А малютка използват ли още???
    С една дума...По-старите не ставаме за война,а младите няма да отидат доброволно.Представяте ли си младеж на 19,тъкмо взел книжка и родителите му купили мечтания баварец,вместо да зарибява момите,да ходи да гази в кални окопи...няма начин.
  • 49 124124

    4 0 Отговор
    Гомес, хайл!
  • 50 Айде бе!!!!!

    12 0 Отговор
    Няма да има нужда да идва вашето НАТО!!!! България НАПУСКА нато!!!!
  • 51 78751

    11 0 Отговор
    Вие не сте министър н@ отбр@н@т@ н@ Бълг@рия, вие сте крав@рск@ слуг@ и никой не ви вярв@! НАТО е мръсн@ дум@ и вие сте един голям позор, дженд@р проп@дн@л! Изпр@ти повикв@телн@ н@ в@шите дец@ които с@ в кр@в@рник@ и дори не с@ служили в к@з@рм@т@! Вие сте едн@ долн@ iзмет!
  • 52 пешо

    7 0 Отговор
    Сериозно?Защо ли не вярвам?Ако беше планово-щяхме да знаем.И некоя кинта щяха да краднат.Ако е извънпланово-значи некой са го посъветвали.Аз предлагам Резервистите да ходят на село/в градът за да не получат честитките.Да си ги получи Кирето.
  • 53 Абсолютно

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ас,":

    АЗ ПЪК НЯМА ДА ОМРА ЗАРАДИ СОЛОМОН ПАСИ ПО СКОРО БИХ ГО НАМЕРИЛ И ОБЕЗГЛАВИЛ
  • 54 Абсолютно

    9 0 Отговор
    АЗ ПЪК НЯМА ДА ОМРА ЗАРАДИ СОЛОМОН ПАСИ ПО СКОРО БИХ ГО НАМЕРИЛ И ОБЕЗГЛАВИЛ
  • 55 феродим

    18 0 Отговор
    Е КАК НЯМА НИЩО ОБЩО БЕ ТИКВУН??? НАПЕЧЕ В УКРАЙНА И ВИЕ ПРЕВАНТИВНО РЕШИХТЕ ДА ВИДИТЕ СЪСТОЯНИЕТО НА ЗАПАСА. ЛЪЖЕЦ МАЗЕН , ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ СМЕ ИДИОТИ??? Е ТАМ ХВАЩАЙТЕ ПЕЕВСКИ, ЗЛАТЕВ,КАРАДАЙЪ, МИТОВ, БИКОВ, ШКЕМВЕ ВОЙВОДА,ТУЛУПА, ЦОНЕВ, ДЖАМБАЗКИ ДА ВОЮВАТ. МАМИ.ЦАТА ВИ И ПАРАЗИТИ МРЪСНИ.
  • 56 Защо

    8 0 Отговор
    се сърдите на хороводеца? Каквото хоро му свирят- такова играе! По гадното е,че дотолкова мислят народа( в случая българските мъже) буквално за задръстеняци на ента степен,че дори не измъдриха нещо по добро ,като претекст. Но пак казвам: те не са виновни! Като садим тикви на българската нива,какво друго ще се роди? Банани или праскови?Но къде изчезнаха върлите атлантици,след тази вест? Нещо изглежда,не им допада подобен сценарий!
  • 57 Аналитик плюс

    6 0 Отговор
    Просто ги игнорирайте тези повиквателни. Да си търсят наемници за Източния фронт. Сега, когато Русия воюва, това е още едно българско предизвикателство към нея, заедно с изгонването на посланниците и забраната за полети - истинско атлантическо-харвардско "натягане". Дори Полша и Прибалтика в момента не се натягат така - е трябва да се отчита, че на последните им се поразтрепериха мартинките.
  • 58 лудия

    6 0 Отговор
    Такива ,като теб предатели България е имала много.Но пак сме оцелявали.
  • 59 Авто дилър

    1 0 Отговор
    ЦЕНИТЕ на новите и модерни лъскави джипове драстично спаднаха и няма никакво търсене, след като се разбра,че всички собственици на джипове и /високопроходими коли/ съгласно Закона трябва да се регистрират във военните окръжия и в случай на военна мобилизация да ги предоставят за нуждите на Министерството на отбраната...!!!
  • 60 БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

    2 1 Отговор
    този ву€н€н мини$тър НЯКОЙ ЗНА€ ЛИ ПО г€й$ка или по €вр€й$ка ЛИНИЯ го НАЗНАЧИХА!?
    $оломон па$и го ОДОБРЯВА ,А ТОВА СИЛНО ПРИТЕСНИТЕЛНО!

    ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ- 3-ти МАРТ!

    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА от циони$ти БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ!

    нато($ащ)-Т€РОРИ$ТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА циони$тит€!

    СПЕШНО РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато($ащ)!!!

    БОГ ДА ПАЗИ СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато),изра€л,британия,канада,ав$тралия...!


    ЗА ДА $И ру$офоб(натов€ц) ИЛИ ТРЯБВА ДА $И ГОЛЯМ Д€БИЛ,ИЛИ МНОГО ПРОДАЖ€Н (М€РКАНТИЛ€Н) ИЛИ И ДВ€Т€!
  • 61 Даная

    1 0 Отговор
    МОБИЛИЗАЦИЯ?????!!!!!!! Ще мобилизирате ама чак когато мобилизирате първо МС и търтеите в НС ....ПРЕДАТЕЛИ!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол