14 Март, 2022 09:05 1 873 24

Вдигнаха блокадата! Гроздан Караджов обеща бърз ремонт на пътя Гълъбово - Мъдрец

  • обручище-
  • път-
  • ремонт-
  • гроздан караджов

Жители на Обручище отново изразиха своето недоволство

Вдигнаха блокадата! Гроздан Караджов обеща бърз ремонт на пътя Гълъбово - Мъдрец - 1
Снимка: БГНЕС

Точно в 6 часа тази сутрин десетки жители от село Обручище блокираха пътя за град Гълъбово пред погледа на вицепремиера и министър на регионалното развитие и Гроздан Караджов, който пристигна още в 5.30 ч., за да се ангажира ремонтът да започне в най-кратки срокове, предаде БТА.

Протестът започна в часа, когато миньори и енергетици отпътуват от селото с автобуси за работа в комплекса "Марица-изток".

Недоволството е заради състоянието на пътната отсечката, която е в изключително лошо състояние. Председателят на инициативния комитет "Обручище завинаги" инж. Тенчо Кайряков обясни, че подобно е състоянието и на надлеза над гумено-транспортната лента на рудник "Трояново 1", по който се движат автомобилите и всеки момент е възможна катастрофа, като тази при Своге.

По думите на инж. Тенчо Кайряков за състоянието на пътя, открит през 1976 г., са информирани всички институции, но реални действия още няма. Той припомни, че това не е първият протест. През юни, миналата година, недоволни жители от село Обручище също блокираха пътя. Има и подписка, подкрепена от над 1000 души.

До 10 април ще бъде избран изпълнител на ремонта, обеща пред протестиращите Гроздан Караджов. Той обясни, че вчера е разглеждал възможностите за рехабилитация на пътя в Агенция "Пътна инфраструктура". През новата седмица ще стартира процедурата по Закона за обществените поръчки.

Средства за ремонта има, увери вицепремиерът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САНДОКАН

    17 2 Отговор
    Как още им вярвате. След 2-3месеца няма да го има този мин. дали въобще му пука за пътя
  • 2 Гошо

    10 8 Отговор
    И Боко Тиквата много обещаваше , ама само крадеше
  • 3 Макс

    12 0 Отговор
    Този министър и министъра на земеделието са пробивът в този кабинет!!!
  • 4 Те там представители в НС

    7 1 Отговор
    Нямат ли? Защо гласуват, изобщо като не са им направили път???
  • 5 въпросче

    5 1 Отговор
    Гроздан Караджов да не е "мъдрец" като Методи Ла-ла-лов?!
  • 6 Кунчев

    8 0 Отговор
    Гроздан, кръстен на дядо си Грозьо, пие ли "Грозданка", демек гроздова, или само шотландска? Да знаем де.
  • 7 Прокопи

    9 1 Отговор
    Най - вероятно след срещата, заедно с кмета, са отишли в попа на селото. Попадията е наредила трапезата, ще цоцнат от попското вино, ще му хапнат доволно, ще изпружат краците и...до тук с ремонта. Стар народен обичай...
  • 8 гражданин

    7 3 Отговор
    Много е важно снимка да има с някой местен партиец бесепар. Той Гроздан за това е отишъл. Ще и направят пътя на кукуво лято! България се управлява в момента с медийна пропаганда. Той един Радев цял мандат за 2 лева работа не свърши, но с социолозите, политолозите и медиите около него втори мандат взе!
  • 9 Стара Загора

    5 2 Отговор
    За какво им е път. То вече Марица -изток няма да има. Не им трябва, скоро ще бъде закрит Маришкия басейн. На министъра въобще не му дреме за пътя. Толкова години са карали на разбит път, ще карат още толкова години. То няма да има вече кой да минава по този път.

    Коментиран от #22

  • 10 Хубаво

    6 1 Отговор
    Обещанието не е като завещанието. Обещаваха пътя от ТЕЦ 2 до Тополовград ,който при Борисово време разрушиха заради Братко и Батко, но от един нормален път, направиха гробища, по които и магарета не могат да вървят. Това са политиците ни, щедри на обещания, но слаби по изпълненията им. Сещат се само по изборите за селцата ни.
  • 11 Кики Тъпото

    8 0 Отговор
    От една година всичко е спряло заради тези о.трепки от подмяната. Околовръстното на Пловдив-на часта която не е ремонтирана и беше спряна от оная чума Комитова е по-зле от бомбардиран път в Украйна. Примерите са безброй от цяла България. На Триград пътя стои затворен .Кики има по-важни дела сега не го занимавайте с дребни глупости като пътища и бедстващи българи. Пари за бежанци ще се дават щедро така ,че забравете за пътища.

    Коментиран от #13, #23

  • 12 Да кажа

    5 0 Отговор
    ПОРЕДНИЯ БОКЛУК,КОЙТО ТРЯБВА ДА ИЗНЕСЕМ!
  • 13 Един шофьор

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Кики Тъпото":

    Бокича обещаваше , че ще направи околовръстното, обещаваше , че ще направи на Ботев стадиона и ще се играят европейски мачове. Бокича каза , че отпуска 21 млн ца стадиона , а онзи ден Зико каза, че е осигурил 10 млн , значи някой лъже. Бокича каза , че е отпуснал 21 млн за водата в Брестовица и там стана нищо и половина , от Бокича по лъжлив човек няма.

    Коментиран от #14

  • 14 user

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Един шофьор":

    Да беше казал, че и Бокича обещаваше, че и Хемус ще бъде готова до следващата година, а Хемус сега с тези новите няма да стане и 2030 години. Впрочем Бокича ако започна да пиша какво направи и построи Бокича сигурно няма да ми стигнат няколко часа тук. Ти вземи да кажете тези твоите от така наречената промяна какво построиха за 1 година откакто докопаха власт. Едно нещо кажи и тогава обвинявай предишните!!! Няма и да направят нищо колкото и да стоят на власт!

    Коментиран от #15

  • 15 Един шофьор

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "user":

    Пиши едно нещо построено от Бокича да е качествено и после да не се налага ремотн , единствено качествено е чекмеджето , удобно и събира много и всичко. А за къщата в Барселона нещо да кажеш?

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 user

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Един шофьор":

    Магистрала Тракия от Стара Загора до Бургас, магистрала Европа до Сърбия, магистрала Струма, магистрала Марица до Турция, най-натовареният път в Южна България Пловдив-Асеновград, който сега е магистрала с 6 платна и две допълнителни за бизнес сградите около пътя, на стария опасен път загинаха много млади хора. Метро, всички околовръстни пътища около София, завод за боклука на софиянци, спортни зали, пречиствателни станции, депа за боклук, градовете нямат нищо общо с това което завари Бокича преди 12 години ... Ако държиш още мога да потърся информация за още неща понеже са стотици!
    Ти сега кажи едно нещо от така наречената Промяна от 1 година! Не знам докога Бокича ще ви е в устите! Бокича ще трябва пак да идва да оправя бакиите на тези, които скоро сигурно ще и избягат от тук!

    Коментиран от #19

  • 18 VWandMercedes

    4 1 Отговор
    Бойко се снимаше след като пререже лентата, а тоя преди да е ударил първа копка.Кога да очакваме Дунав-мост 5 и магистрала до Тамбукту.Може да пуснеме 20 магистрали водещи до всеки един от имотите на Бойо Рашов.
    И къде похарчиха 9 МИЛЯРДА преди нова година.
  • 19 Един шофьор

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "user":

    За чекмеджето и къщата в Барселона нещо не пишеш? Мини по новия път дето Бокича го прави и си пусни песента на Бобан Здравкович камбаните падат и гледай какво става. 12 години беше Бокича на власт един хубав стадион няма в София , Пловдив и Варна най големите наши градове. Направиха стадиони и зали в градове дето никой не ходи ама за мис гащи има всичко.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Един шофьор

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Един шофьор":

    Пътя Кричим - Девин.
  • 22 Абе ,

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Стара Загора":

    Само ти ли не си разбрал, че Путин сложи край на Ковида и Зелената сделка .
  • 23 Начо

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Кики Тъпото":

    Кръговото ли??? Че трябва да е с поне по две ленти в посока, а герб окрадаха парите и стана един преасфалтиран път!
  • 24 решение

    0 0 Отговор
    Това депесарско и герберско говедо говори за скромна ,малка сума от140милиона лева .Боже ,боже ,само за разбойник ,бандит и мафиот е малка сума от 140 милиона .Този боклук иска да реабилитира и да изпере апи които окрадоха и ограбиха държавата .Незнам как така намерил в чекмедже документи за 140 милиона ,за извършен ремонт или и неплатени от служебното правителство Директно обвинява кадрите на румен радев за това чекмедже .все едно работата е свършена ,а парите не са изплатени .До като е време този башибозук да бъде озаптен от коалицията с цената на предсрочни избори ,а не ново правителство в рамките на това народно събрание ,защото новото правителство ще е с формула ДПС ГЕРБ и ИТН
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове