Last news in Fakti

21 Март, 2022 12:04 810 13

Паргов: Недостигът в транспорта на София е около 170 млн. лв.

  • калоян паргов-
  • недостиг-
  • транспорт-
  • софия

Водещият принцип за БСП е „Пътникът на първо място“ – от какво имат нужда гражданите, които ползват обществения транспорт, дали е бързо, удобно и приятно пътуването и на каква цена е, поясни Паргов

Паргов: Недостигът в транспорта на София е около 170 млн. лв.   - 1
Снимка: БГНЕС

Столична община трябва ясно да докаже, че парите за транспорт, които иска да ѝ бъдат отпуснати от държавата, ще се изразходват съгласно принципите, които са залегнали при формирането на националния бюджет за 2022 г. А именно пари срещу реформи и висока ефективност в разходите. Нещо, което СО до момента не е направила и което хвърля съмнения върху обективността на недостига на средства в сферата на столичния градски транспорт. Това каза председателят на групата на „БСП за България“ Калоян Паргов, който е и зам.-председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС.

По думите му недостигът в транспорта е около 170 млн. лв. Той е свързан с покриване на разходите в резултат на увеличените цени на енергоносителите, които са ключови за градския транспорт.

„Дружествата ще бъдат затруднени, ако не бъдат отпуснати тези средства. Това ще наложи реорганизация на транспорта“, счита Паргов.

Той обясни, че БСП има различна концепция от тази на ГЕРБ, която е с разходна ориентираност и даде пример с начина на увеличаване на цените на превозните документи.

„Съдът взе предвид нашите аргументи, защото градският транспорт има социална функция“, припомни социалистът и допълни, че управляващите Столична община, чрез всякакви правни форми, ще се опитат да не спазят предписанието на съда, като приемат нова тарифна политика.

Калоян Паргов посочи, че водещият принцип за БСП е „Пътникът на първо място“ – от какво имат нужда гражданите, които ползват обществения транспорт, дали е бързо, удобно и приятно пътуването и на каква цена е.

„Предвид досегашния подход на ГЕРБ, няма да се учудя, ако новата тарифна политика, която се обсъжда и се готви, е изцяло разходоориентирана, с оглед покриване на загубите“, обясни председателят на групата на БСП в СОС.

„Тикет системата в скоро време трябва да започне да генерира огромен обем от информация. На базата на анализа ѝ ще стане ясно какви са предпочитанията на пътниците и да се отговори на техните очаквания. Да се запази удобството и свързаността, но да се постигне и ефективност – нещо, което не виждам като желание в управляващите“, заяви Паргов.

Според него идеята за разреждане на градския транспорт никак не е добра.

“Най-лесно е да се разреди транспортът и така да се усложни живота на хората. По-трудно, но и по-справедливо е да се направи така, че пътниците максимално да не усетят кризата. И това е ролята и на държавата, и на общината – да носят отговорност и тя да бъде с мисъл за хората“, категоричен е Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дефолтът е близо

    10 2 Отговор
    Сигурни сме, че ще се справите, другари. Заедно с джeндъpята куролационно ще ни довършите.

    Коментиран от #7

  • 2 Дистрибутора

    5 0 Отговор
    Рейсове през пет минути, европейска работа....

    Коментиран от #5

  • 3 Парата е отишла в зайчарника

    3 3 Отговор
    Там я търсете
  • 4 3.14К

    3 2 Отговор
    Тоя Паргов ще се окаже по-близък на Фандъкова, от легендарната и дясна ръка Едрева!

    Коментиран от #8

  • 5 hahaha

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дистрибутора":

    А не бе през 2 часа я дойде я не като при рашките и Северна Корея ли?
  • 6 hahaha

    4 1 Отговор
    Повече се крадат на месец.
  • 7 отчето

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дефолтът е близо":

    всички брикети се возят безплатно вие какво очаквате калъфи
  • 8 Информацията идва от общината

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "3.14К":

    А Фънфъка крие и иска още пари.
  • 9 2494

    4 0 Отговор
    ами вдигнете билетчето на 2 лв. парга??
  • 10 въпросче

    0 0 Отговор
    А за ремонти на ремонтите колко е недостигът?
  • 11 Стас

    1 0 Отговор
    Не само се возят безплатно,ами и данъци не плащат.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 етнолог

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Стас":

    поне да ги факахме безплатно,а не по 10лв.цакаме
  • 13 перо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Стас":

    спасе избий чевия на околовръстното,пет кинта вувузелата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове