Last news in Fakti

23 Март, 2022 13:48 4 555 57

Витанов за войната: Защо изкарахте руската мечка от бърлогата?

  • николай витанов-
  • руска агресия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Хейтърите само вият и реват, една свястна прогноза не могат да дадат

Витанов за войната: Защо изкарахте руската мечка от бърлогата? - 1
Снимка: Архив

"Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 23 март 2022

Както винаги, първо - пандемията, после - войната.

Днес е ден трети на двуседмичното спиране на даването на прогнози от моя страна. Ще ви разказвам само текущата ситуация. Нека и други прогнозисти да се изявят.

Юрдечета мои. Не крякайте, колко съм глупав и тъп и грозен. Аз си знам. Квазимодо е красавец, в сравнение с мен, Иванушка глупакът е гений в сравнение с мен и тъй нататък. Народа чака от вас прогнози-и-и-и. За пандемията.

Рецензенти мои от Ганковото кафене. Пак не сте разбрали. Не, не трябва да пишете унищожителни рецензии за Витанов. Той нищо не разбира, луд е и тъй нататък. Това е ясно. Народа чака от вас прогноз-и-и-и-и. За пандемията. Чака да опровергаете следната теорема на Витанов:

Хейтърите само вият и реват, една свястна прогноза не могат да дадат.

Която теорема отива дас е превръща в закон.

Хайде, давайте, има още 11 дни.

Измествайте Витанов.

Ситуацията с пандемията днес:

1. Базовото репродуктивно число - днес е 0.98. Под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива. Това е добре. Здравната система продължава да се разтоварва. "Хари Сердън" е стабилен. Това е констатацията. Какво ще става оттук нататък ще ви кажат юрдечетата и великите рацензенти от Ганковото кафене. Те ще ви осветлят какви ги е насмятал коварният Витанов, зловещият професор Мориарти.

2. Няма суперпожар. Ами няма, какво да правим сега. Няма. Броят на новите случаи падна под 2000 на ден, 14-дневната заболеваемост все още спада. Това е добре. Под 1500 случая на ден дифузното разпространение почва да изчезва. Задържим ли под 1000 случая на ден, вероятността да се справем с модифицирания Омикрон е много голяма. Къде сме по тоя път, можете да се ориентирате и сами. Още не сме в безопасност. Не сме под 1500 случая на ден. Ще паднем ли изобщо под 1500 случая на ден? Ще ви осветлят. Кой? - величията от Ганковото кафене и юрдечетата от локвите пред кафенето. Има и свестни прогнозисти в тая страна. Но те си мълчат. Знаят, че това с 14-те дни е капан, който проклетият Витанов е заложил.

3. Да няма препълнени болници. Няма препълнени болници.

Ами няма. Продължават да се освобождават легла, които се прехвърлят за други нужди. Няма хаос.

Така ли ще се задържи?

Или изведнъж прогнозата на Витанов, направена още през ноември миналата година, че при петата вълна няма да има препълнени болници, изведнъж ще рухне? Загадка. Кой ще ви осветли? Суперкапацитетите - рецензенти от Гонковото кафене и юрдечетата от локвите пред кафенето.

4. Да няма тотален локдаун. Няма тотален локдаун. Зеленият сертификат падна. Забележете - точно в указания срок, за който знаехте един месец предварително. Обещаната ви предсказуемост е налице. Иначе чакам да ми набиете канчето,

защото съм прост и тъп и още преди 5 месеца писах, че при тази вълна тотален локдаун няма да има. Случайност, бе случаиност.

5. Смъртността - полекичка спада. Както бе прогнозирано.

Тука доста хора с имена реваха срещу мен. Сега какво, тъпият Витанов да ви изброи имената и да ви припомни какво сте говорили ли? Не, простият Витанов ви е оставил 14 дни вие да правите прогнози. Да видите колко е лесно, щото Витанов като каже нещо, след някои време се вдига рев, че всеки можел да го каже. Тъй, де тъй, точно това пише по книгите за поведението на комплексарите - и аз можех да го кажа, ама не го казах. Ама можех, вервайте ми.

6. Украинците и пандемията - пристигащите украинци не вдигат заболеваемостта. Както бе прогнозирано. Знаете горната граница - до 100 000 украинци идващи на месец няма да повлияят съществено на заболеваемостта, в смисъл да обърнат тренда на спад. Туй изказване на Витанов вече брада пусна. Ами какво ли ще стане, ако броят на идвещите украинци прехвърли 100 000 на месец? Зловещият Витанов вече го е сметнал. А какво мислят по въпроса красивите юрдечета и мъдрите рецензинти от Ганковото кафене? Имаме още 11 дни да узнаем. Ще направят ли свястна прогноза? Виж теоремата по-горе.

7. И тъй - социалната системата се движи все още по предначертаната траектория от обявения ви преди месеци сценарий "Хари Селдън". Нещата са под контрол. Ето, описах ви ситуацията. А какво ще става, ще ви осветлят юрдечетата и рецензентите. Хайде, бе, давайте - ще напусне ли системата предначертаната от месеци траектория. Нали много знаете, давайте. Нали е просто и вие можете да го кажете. Че кажете го, де. Изместете ме. Планини от друга работа ми се е натрупала.

8. Картите. Понеже няма да правя прогнози, две седмици ще караме без картата за прогнозната 14 дневна заболеваемост.

На картата на риска ситуацията покрай гръцката граница е добра днес. Спокойствие значи. Знаете защо я следя. Чакам карти от Ганковото кафене и от локвите пред него. Хайде, бе, докато се натуткате, модифицираният Омикрон ще вземе да влезе в България.

Сега за войната. Тук вече по-сериозно и с прогнози:

За войната не съм казал, че няма да правя прогнози.

1. Знаете, че аз бях и съм от тези, които писаха, че войната няма да е кратка. Писах ви за 3 месеца. Процесите, свързани с техническото и психическото пречупване вървят с пълна сила.

2. Техническото пречупване.

Ама дай срокове. Е-хе-е-е-е, а, дай срокове Витанов кога ще настъпи техническото пречупване. А знаете ли колко струва това? Ама хайде, да ви кажа нещо. Проста задачка - на украинската армия ѝ останаха около 1000 боеспособни танка, които намаляват с 45 на ден. След колко дни ще стигнем до 0?

Писах, ви, няма да е кратка тая война.

3. Психическото пречупване.

Гледаме Мариупол. Американски източници казват, че градът вече е превзет. Руски източници казват, че има още седмица да се прочисти. Вярваме на по-точните източници. В случая руските. Украинските части почват да напускат града на малки групи, смесвайки се с бежанците. Ясно е накъде отива работата. Първата плочка от доминото тръгва да пада. Това ще се отрази отрицателно на морала на украинската страна. Не е неочаквано. Може постоянно да гълчиш с голи ръце срещу хиперзвукови ракети само ако полудяваш.

4. По фронтовете. Основното тук е, че фронтовата линия е много дълга и руснаците ще се опитат да я скъсят, за да могат да концентрират повече технически средства на единица дължина от фронта. Затова руснаците искат да превземат Мариупол. Писах ви за доминото. Мариупол затваря битката за Азовско море. В полза на руснаците. Следващата плочка от доминото е краматорската групировка на украинската армия. Третата плочка е Харков и комедията ще почне да свършва по посока на трагедия. Времето за подписване на относително изгоден мир изтича. Защо изкарахте мечката от бърлогата? Още Бисмарк ви беше казал, че не знае как да се оправя в такава ситуация. Някой май си помисли, че е по-голям от Бисмарк. Едва ли има някой по-голям от Бисмарк в областта на разбирането на действията на руснаците.

Но стига за това. Засега гледаме Мариупол. Няколко квартала около центъра още не са под контрола на руската армия. Това се очаква скоро да се промени. Но вероятността никога не е 100% - може да падне голям метеорит, да ни нападнат извънземните и прочее събития с малка вероятност.

Това е положението. Бавно и безмилостно идва моментът, в който количествените изменения ще преминат в качествени. Интерпретирайте си го както искате. Лейте чувства каквито искате. Не тук обаче. Тук е място за технически анализ.

За да е ясно какво става. А как ще го гарнирате с чувства, вече си е ваша работа.

Хайде стига за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля", обобщи Николай Витанов в социалната мрежа Фейсбук днес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоя не си пие

    48 31 Отговор
    лековете.
  • 2 дедо

    32 22 Отговор
    Майтапчия-на чужд гръб и сто тояги са малко!
  • 3 Лост

    20 14 Отговор
    Че, аз от октомври миналата година не съм те виждал. Още от тогава си спрял да пишеш. Сигурно на първи април,ще напишеш нещо на личния си празник.
  • 4 Витанчи светни на

    21 13 Отговор
    и за резултата на предстоящите предсрочни парламентарни избори.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 АнтиГост

    19 30 Отговор
    Руската мечка сама излезе. Остава въпросът с влизането...

    Коментиран от #8

  • 7 УБИЙ МЕЧКАТА

    28 52 Отговор
    СПАСИ СВЕТА!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шшшшшшт

    18 13 Отговор
    Когато е имало Русия и България не е имало статистика. Набедените професори да не се обаждат весде(навсякъде)!!!!!!
  • 11 Стойчо

    37 26 Отговор
    Чудя се и се мая защо пишете глупостите на този човек.
    Факти. Към вас ми е въпроса.
    Толкова ли няма какво да пишете, та ни занимавате с разни психично болни? Пък и прогнози правел чак. От неговите прогнози ми се повръща. А сега иска да прави прогнози и за войната в Украйна?? Спрете се, Факти! Не пълнете сайта с глупости.

    Коментиран от #31

  • 12 Ицо

    44 14 Отговор
    Изкараха мечката за да ядът бой и сега олеле ама бият ни ама то каквото повикало такова се обадило
  • 13 Хихи

    13 37 Отговор
    Тя тая мечка, се оказа мече!

    Коментиран от #44

  • 14 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР👌

    7 17 Отговор
    ....ТЕБЕШИРА НА ВИТАНОВ МАТЕМАТИКА СЕ ОКАЗА.....ЧЕРВЕН🤔КОЙ КОЙ ДА МИ КАЖЕ
  • 15 НАШ ЧИЛЯК

    17 15 Отговор
    Я ТОЗИ ИЗЛЕЗЕ ПУТЛЕРИСТ БРАВО ВИТАНКА ОПРАВИ КОВИДА СЕГА И РУШЛЯЦИТЕ ОБИЧАМЕ ТЕ ВСИЧКИ
  • 16 Буха ха

    5 6 Отговор
    Трите най-важни новини: 1. Личността на Витанката. 2. Войната. 3. Ковид
  • 17 АнтиГост

    7 31 Отговор
    Руската мечка - при китайските панди!
    Руската мечка в приюта в Белица!
    Руската мечка - танцува на международни форуми.

    Коментиран от #33, #55

  • 18 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР👌

    7 10 Отговор
    ....ТЕБЕШИРА НА ВИТАНОВ МАТЕМАТИКА СЕ ОКАЗА.....ЧЕРВЕН🤔КОЙ КОЙ ДА МИ КАЖЕ
  • 19 Вова

    5 21 Отговор
    Ниски, недей бе, Батка. Падането на който и да е град вече няма никакво значение. Важна е изолацията на РФ. Прогноза, как ще излизам от нея ми дай. Положителна по възможност. В която не съм задушен от любовната прегръдка на моя народ.

    А Мариупол е практически унищожен. Гърция искала да го ползва...

    Мостът над пролива докога ще го има? Прогноза ми дай...
  • 20 Новина от последните секунди

    5 12 Отговор
    Извънземни кацнаха пред президентството. По последна информация се очаква обиск в институцията за подкрепа на твърдението на главния прокурор Иван Гешев за предателство срещу България на Румен Радев. Очаквайте подробности.
  • 21 Веднага

    23 8 Отговор
    Проличава класата!
    Поздравления!
    Разбира се,за който може да я усети!
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 19 Отговор
    За да я убиете мечката трябва да я извадите от бърлогата и да и дадете отрова,която тя да помисли за стръв!Научи се да мислиш,а не да говориш само папиломени !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ха ха

    6 23 Отговор
    Витанов ще сбърка с Украйна. Логистиката на русите куца и то много. Колкото и да изглеждат добре на южния фронт, гладна и неснабдена армия не побеждава. Единственият им шанс е това, което пише Витанов - да се движат покрай границата до сто километра... Но украинците ще вземат мерки. Идва време за партизанска война успоредно с другата... ;)
  • 26 ми ,

    4 12 Отговор
    Щото вече се е наспала и требе да ходи да краде мед и риба ...🤭😁
  • 27 ха ха

    1 12 Отговор
    Като казах близо до границата, гледайте Изюм. Вчера са забелязани окупатори там. Ако го преодолеят, ще има битка за Краматорск... После ще видим.
  • 28 Този е луд !

    5 10 Отговор
    За връзване ! Пълно ку ку !
    Ама напълно изфирясъл ! Ле ле !
  • 29 АЗОВ

    4 9 Отговор
    Ела да ми го кажеш,бе козел.....
  • 30 Трудно ще

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Абсолютно е прав математика Витанов":

    да е. Много преди тебе страдаха. И не знам защо но някак все ги наричаха с простичкото име Антихрист. А сега са се събрали доста, като започнем с Байдън и компания. Това твое мнение много ми напомня на онзи от рода Ротшилд, дето каза, че ще доживее да види заличаването на България, но взе, че не дочака този момент.
    Но, хайде със здраве.
  • 31 122222

    10 6 Отговор

    До коментар #11 от "Стойчо":

    Ся... прогнози прави. Това първо.
    Верни са засега. Това второ.
    Трето - ако на някой прогнозите на Витанов не му изнасят - било защото не признава същвствуването на Ковид, било защото знае че земята е плоска - това е проблем на плоскоземеца.

    Колко му е и процесите в една война да са предсказуеми. Аз не знам. Но - току виж - Витанов да се окаже прав и за войната. Четвърто е това.

    Тъй че - по-полекичка; мненията на плоскоземците - не че не са важни - но не са приотитетни към момента.

    Коментиран от #35, #36

  • 32 Бycтер

    6 4 Отговор
    Bитaнoв е представитeл на пeттe pacи, които са чисти пeдеpacи
  • 33 Да не

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "АнтиГост":

    дойде само да играе в нашият двор, че тогава всички анти руси военолюбци, първи ще избягате от фронта.
  • 34 адаша

    7 0 Отговор
    Витанов! Кой ще убие Лора Палмър?

    Коментиран от #56

  • 35 Xимик

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "122222":

    Аха, казваш, че прогнозите на Витанката били верни - засега.Особено прогнозата му за 30 хил заразени на ден за началото на март
  • 36 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 4 Отговор

    До коментар #31 от "122222":

    явно много обичаш да гледаш папиломени физиономии,които бълват каквото им кажат...Това е твой проблем,Аз обичам да НЕ Гледам белязани и да печеля пари от хазарт!Затова съм играч,а такива мух..льовци като този и такива ,като теб ги обичам на шахматното табло и на масата за залагане,където си проличава ...Кой кой е!
  • 37 Тома Неверни

    6 1 Отговор
    Защо някой, като си повярва, става неприятен вместо да се радва на славата. Тя, знае се, е временна. И един друг смахнатяк и преписвач говореше така в 3 л.ед.ч.
  • 38 Грульо

    9 1 Отговор
    "Кратка информация за оперативната обстановка"

    Ковитанов вече се изживява като главнокомандващ на въоръжените ковит и нековит сили. Има напредък. :D
  • 39 Аритметик още математик по всичко

    14 1 Отговор
    Евалла витанка дялан камък си мойто момче
  • 40 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 5 Отговор
    Не заразявайте социалната атмосфера с бръщолевенето на този куку.
  • 41 Тя Руската Мечка-Руския народ

    3 7 Отговор
    ще я изкара от бърлогата един дребничък,ама много двуличен ловец,дето още се опитва да я убеждава че спи зимен сън в благоденствие,докато той през това време заради собственото си комплексарщина обръща кошерите дето до сега носеха мед на Руската Мечка
  • 42 Оли тоз верно е луд😂😂😂

    7 3 Отговор
    Помощщщщщщщ само лудиииии
  • 43 хАкадемик

    5 3 Отговор
    Мале, мале, до какво води липсата на самокритичност. Професор, викаш?!
  • 44 Гаглей

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хихи":

    Коала!
  • 45 НЕРЕЗ

    7 4 Отговор
    какви капацитети сте вие си знаете, но поне проумейте какво ви казва един умен човек....
  • 46 Анавв

    13 1 Отговор
    Точен коментар! Украинците злоупотребяват с търпението ни! Нека заспалите западняци да видят в Мариупол какви зверства и продължават да вършат тези изроди Азовци,Бандеровци и десните за тези хора света спи!
  • 47 boiko

    4 0 Отговор
    Путин да атакува молдова и маските ще паднат
  • 48 Jjj

    4 0 Отговор
    Ейй боклук, сега сериозно ти говоря,внимавай, ако те срещна на улицата, ще те потроша
  • 49 Дебил

    3 0 Отговор
    Професоре, моля за Вашата прогноза.....Нещо взе да ме бОли от горната страна на скротума...? Дали скоро ще престане или е за щял живот...?
  • 50 Българин

    3 2 Отговор
    Този разбиращ от всичко експерт не беше ли прогнозирал, че в края на тази вълна - - вероятно през март, ще има 1 милион заразени у нас и 33 500 смъртни случая? И вместо да бъде изгонен с камъни, още дават трибуна на този мошеник и некадърник! Сега се извъди и военен експерт, само че и тук тъпите му прогнози удрят на камък! Глупакът цитира Бисмарк, но не е чел история и явно не знае, че Русия е губила войни след времето, в което Железният канцлер е живял.
  • 51 Дика

    3 0 Отговор
    Време е да го приберат в някое заведение вече тоя...
  • 52 Велин

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "НЯМА НУЖДА!":

    Айде и тука има много хора, които по-добре познават "руската мечка" от Бисмарк!?!? Подчертавам от Бисмарк!!!!)
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хайл

    3 0 Отговор
    Като много знае да каже числата от тотото ....урот...на доктор се прави сега военен...боклук нагъл...2 кила трици на 3 магарици не може да раздели...професор...пу
  • 55 един от многото

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "АнтиГост":

    Събере ли се с китайските панди , значи край на американо-европейските банди!
  • 56 Витанов

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "адаша":

    Аз не знам,ама Дейна знае
  • 57 Кака

    1 0 Отговор
    Много добра прогноза.Браво!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове