Last news in Fakti

23 Март, 2022 18:45 3 041 46

Консорциуми искат да инвестират 1 млрд. долара в България

  • консорциуми-
  • енергетика-
  • инвестиции

От своя страна министърът на енергетиката Александър Николов заяви, че подписването на меморандума идва и след посещението на българска делегация в САЩ

Консорциуми искат да инвестират 1 млрд. долара в България - 1
Снимка: БГНЕС

Два международни консорциума - от САЩ и Великобритания, планират да инвестират 1 милиард долара в България. Инвестициите ще са в проекти за производство на чиста енергия, алтернативни доставки на газ, сигурност на електроснабдяването и развитие на ядрената енергетика. Министерство на енергетиката и инвеститорите подписаха меморандум за разбирателство. Премиерът Кирил Петков коментира:

"В самото писмо за намерение беше ясно отбелязано: английски и американски инвеститори. Те са ограничени и ясно рестректирани от закона на Америка срещу корупция, така че ето какво означава когато почнем да изчистваме нашата страна, с нулева толерантност към корупцията, големи инвеститори с над един милиард долара готови да инвестират и да дадат в нашата страна".

От своя страна министърът на енергетиката Александър Николов заяви, че подписването на меморандума идва и след посещението на българска делегация в Съединените американски щати и срещите със стратегически партньори на страната ни, които са потърсили правителството:

"Когато обаче на няколко стотин километра съществува и се води война и въпреки този риск, правителството успява да привлече инвеститор, мисля, че това вече е ясна референция за начина, по който изглежда държавата ни в момента на ниво администрация и управление".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЦЕ ОТ БАНКЯ

    10 33 Отговор
    ТОВАРИЩЬ ПУТЛЕР ЩЕ ИНВЕСТИРА 3МИЛИАРДА ЗА ГЪЗОПРОВОД АМА ДРУГ ПЪТ
  • 2 !!!?

    71 7 Отговор
    Само да не се окаже, че са био лаборатории! Хората като чуят америка и великобритания, само за лъжи и отрова се сещат!
  • 3 ГОСТ

    52 6 Отговор
    ДЕМЕК ШИСТОВ ГАЗ!

    Коментиран от #17

  • 4 мдда

    10 16 Отговор
    Консорциуми близки до Путин?? Това Румен Гадев ли ви го каза?
  • 5 гост

    43 4 Отговор
    Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила ! Това сигурно им е преподавано на Корчо и Кокорчо, нали са изкарали тримесечни курсове в Харвард / едно време им викаха ПУЦ/ !
  • 6 Гошо

    43 2 Отговор
    Освен за производство на чиста енергия, нещо за перпетумомиле ,няма ли да има или за производство на зелен хайвер
  • 7 случаен

    30 6 Отговор
    и къде бяха досега,та не инвестираха,особено по време на любимеца на ес боко
  • 8 аахахааа....

    37 3 Отговор
    Ох,ша умря от смях.....божееее....боже!Ела и си прибери вересиите боже!Кике пак ли инвестиции за милиярди бе нашто момче?Ако са като предишнитееее......смяяях
  • 9 SDEЧЕВ

    29 1 Отговор
    ЩЕ ИНВЕСТИРАТ ТОЧНО ДО ЗАВОДА ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КОЛИ,КОЙТО НИ РЕКЛАМИРАШЕ ПРОДАВАЧА НА ИЛАЧИ. ПРЪВ СЪМ В СПИСЪКА ДА СИ ЗАКУПЯ ЕДИН АВТОМОБИЛ ОТ НА КИРО ХАЗАРТА
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 безпартиен

    34 1 Отговор
    Да видим след като инвестират дали ще има кой да им работи!Сега в България има 2.3 млн.пенсионери,.650 хил.малолетни и непълнолетни,около 700 хил.получаващи заплати от държавен или общински бюджети,около 1.1 млн. ц.гани без образование без професионална подготовка и без трудови навици!!Кой ще им работи на тези "инвеститори"?Не виждате ли,че всеки що годе нормален младеж търси начин да се измъкне от тази територия с население съсипано от 45+32 години!!!Учили в западни университети и върнали се у нас са единствено децата и внуците на управлявалите и управляващи политици!Какво се произвежда у нас което да е конкурентно на световните пазари?Известни сме единствено с ниските цени на зърнените храни и ниското заплащане на труда!
  • 12 ГЕРБ

    31 2 Отговор
    Измамник и лъжец .къде е завода за ел.коли
  • 13 Дядо Петко

    37 0 Отговор
    А, не казаха ли , колко милиарда трябва да им дадем преди да са почнали? Защото обикновено на тия страни плащаме предварително , а после я камилата , я камиларя. Човекът взе парите и каза - чекай малко, ей сиге шъ дода. Самолети , ейроплани герап У.
  • 14 Тоалетна хартия

    28 1 Отговор
    Даааа, със заплати 1000лв.бруто на българския роб!!!
  • 15 Да, да, ще инвестират

    28 0 Отговор
    Като в Украйна, във биолаборатории на Пентагона!
  • 16 пщеница

    28 1 Отговор
    Марокански скакалци не щем повече. 30 години им сърбаме попарата. Плюс това скоро ще сме в друга сфера на влияние.
  • 17 стоян

    3 22 Отговор

    До коментар #3 от "ГОСТ":

    До 3 ком -че какъв е проблема да не вадим шистов газ -освен да лишим русия от един милиард долара -който ще остане тук - в САЩ да не са по прости от нас че вадят шистов газ и продават по света
  • 18 CL500

    34 2 Отговор
    Пълен смешник и неудачник. Политически амтьор! Ясно усеща резкия спад на рейтинга му и нарастващото недоволство на хората и взе да спасява положението отново неумело и елементарно. Нареди задържане на Борисов без да е подготвен за това, юридически подготвен, за да няма мърдане и постигна обратен резултат. Накрая ще стане Борисов да спечели от тая шумотевица, за това ли чакахме?!? Нескопосани и отчаяни действия. Сега друга партенка - щял да докарва милиарди. Ясно е, че е това ще стане толкова, колкото и завода за онези смешни автомобилчета. Приказки на килограм. Бърза да замазва очите на народа с лъжлива активност. Толкова неумел и глупав висш политик не сме имали. Много му личе, че дефакто е хванат от улицата и сложен да чете чужди нареждания и подготвени изявления.
  • 19 Любопитна

    25 1 Отговор
    Кога ще мога да си закупя от тия новите електромобили албанските дето уж бяха швабски?

    Коментиран от #21

  • 20 Киро Go Home!!!

    28 1 Отговор
    Мин седмица се появи новина за нова натовска база, която ще отцепи цяла територия от Добруджа, а сега и тази за енергиен консорциум за шистов газ! На същото място където преди години краватите ни натискаха да копаят! Не стига, че без рускйгаз останахме, а сега след предсощата еко катастрофа и без жито!
  • 21 НЕ РАЗБРА ЛИ

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Любопитна":

    ЩЕ СЕ ПРОДАВАТ САМО С РУБЛЕЙ А ТИ ТАКАВА ВАЛЮТА НЕМАШ
  • 22 Опонент

    15 0 Отговор
    ✔В самото писмо за намерение беше ясно отбелязано: английски и американски инвеститори.✔
    💲Американски са инвеститорите в маришките централи и няма отърване.💲 Калпав аргумент!😥
  • 23 ха ха

    8 0 Отговор
    айдеее на светлото бъдеще , по две за долар по три за евро , ама ще има да взимате
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Опонент

    12 0 Отговор
    ✔"Когато обаче на няколко стотин километра съществува и се води война и въпреки този риск, правителството успява да привлече инвеститор, мисля, че това вече е ясна референция за начина, по който изглежда държавата ни в момента на ниво администрация и управление"✔
    Свенливо "скромен" бил премиера, ама умря циганката, дето го хвалеше.😥
  • 26 Z-Entropa 2009

    18 0 Отговор
    Щом са от САЩ и Кралството може, те са ни "приятели"
    Ако е възможно изселете народа и им представете пуста територия, да се спукат от инвистиции и така всички ще да доволни!
    Но едно не мога да разбера защо ВУинстън Чърчел е мразил толкова българите?
    Дали нашите дето са го пленили в Кипър не са действали като в Анадола?
  • 27 Пебълс

    18 0 Отговор
    Лоша новина. Ще ни изтровят. Ще изнесат тук някакво опасно производство. Ма...м --ка му!
  • 28 Госあ

    18 0 Отговор
    Ай да видиме. Интересно ми е само, след като англичаните викат французи и японци да им правят чистата енергия, какво по точно ще правят те у нас 🤔 Еврофондчета ?
  • 29 вампир

    14 0 Отговор
    Конгратюлейшън, кръволоците щели да инвестират в "проекти за производство на чиста енергия, алтернативни доставки на газ, сигурност на електроснабдяването и развитие на ядрената енергетика" - демек ще ни захапят още по-здраво през врата, че от там най-добре се пие кръв. Киро, go home
  • 30 шопендар

    13 0 Отговор
    КИРЧО КАТО ЧЕ ЛИ Е В ПРЕДИЗБОРНА ВОЙНА.КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРОВАЛИ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ОБЕЩАНИЯ,.И ХАОС,ХАОС,ХАОС......НАЛИ НАРОДА ПЛАЩА
  • 31 хАсен Василевски

    9 0 Отговор
    Утре изпращам до Кики инвестиционно намерение за 200 милиарда долара. За квото поиска. Галфон нещастен!
  • 32 Europa

    5 1 Отговор
    Браво момчета!
    Вече знаем имената,егн,адресите на идиотите!
  • 33 Швепс

    14 0 Отговор
    Тотално ни композираха в трета глуха тия.
    Американците идват да крадат, идват да крадат!
    Къде сте чували американци да влагат средства В КАКВОТО И ДА Е.
  • 34 ваня

    9 0 Отговор
    доларът е 00000000000! всичко в рубли се плаща, ако някой не знаееееееееееее!
  • 35 Айдее, Поскъпване Ток Подмяната

    7 0 Отговор
    А цената като САЩ ТЕЦ1 и 3. Големи бели прави този чуждоземец в България. Ще ни разскажат играта. Алоу два реактора Белене, площадка лицензирана-нищо че не покрива ЕС тъпните, частично оборудване. Държавна.
    Ай стига си ни продавал бе ОСТАВКА. Обменяй долара за рубли. Тази подкрепа на санкциите срещу Русия, ние ще я плащаме бе. Тея ще ни доразпродадат за жърти стотинки.
  • 36 Оставка

    7 0 Отговор
    Оставка на целият Парламент. Не разбрахте, че тези са Подмяната, близнаците на Плевенлиев. Казах ви, див служинаж към САЩ. Кой ми кажете има милиони за толкова агресивна предизборна кампания, от сутрин до вечер по всяка телевизия, вестници, медии, това са десетки милиони, Господарят сериозно ги обучава и инвестира в тах.. Писна ми от немислещи хора. И то във времена, когато светът се тресе, финансово и военно.Хак да ви е!
  • 37 САЩ и инвестиция звучи като ВИЦ

    9 0 Отговор
    Нек никой да не вярвя ня глупостите за чиста енергия.Инвестициите са за биолаборатории,като вече си имаме две.Някой трябва да продължи производството на Ковид 19,след като лабораториите в Украйна са затворени,а само от Грузия не са достатъчни за Европа.Американеца не инвестира а само краде.Някой да ми каже какво през последните 30 години е инвестирано от САЩ и не е някакъв вид кражба а има печалба за България.Аз досега такова нещо не познавам.Дори и Американските Марици,купени на безценица,които печелят от държавата всяка година по 160 милиона за дотации,са официална загуба за България.Някой да се сеща нещо друго.
  • 38 Ю11123344

    11 0 Отговор
    Последната американска инвестиция - Марица3 още я плащаме.
    Зелена енергия = на скъп ток, алтернативни доставки на втечнен газ = на много скъп газ.

    С такива приятели враговете са излишни.
  • 39 chi

    1 1 Отговор
    Трябва да са испаткали тия консорциуми...
  • 40 Олелей

    3 0 Отговор
    Заробването започва,но аз съм спокоен ще вдигнат заплатите с някой лев колкото да ни замажат очите
  • 41 Бодак

    3 0 Отговор
    "проекти за производство на чиста енергия, алтернативни доставки на газ"

    Ясно -- тока, парнотоо и газта ще поскъпнат яко
  • 42 незнайко

    2 1 Отговор
    Какво значи да инвестират ? ДА НИ ИЗПОЛЗВАТ ЗЕМЯТА И ТРУДА НИ, това ли е ??? Защо сами не си инвестираме в такива проекти ??? Перки и панели можем и сами да си слагаме !!! Кога САЩ ще спрат да ЦОЦАТ от Мариците 1 и 3 и от златоносните ни мини ??? АЛО ПРЕМИЕРЧЕ, ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ПРОДАВАШ БЪЛГАРИЯ ???

    Коментиран от #44

  • 43 hahaha

    1 1 Отговор
    няма страшно консорциума е един и е руски
  • 44 Е мутрите и милиционерите инвестираха

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "незнайко":

    Кога българин инвестира тва значи че други балгари ше робуват затва е по добре българи да не инвестират
  • 45 През

    0 0 Отговор
    Февруари имаше " засилен интерес" от чуждестранни инвеститори, по думите на А.В. След месец - един консорциум
  • 46 немо

    0 0 Отговор
    Държава в която краварите инвестират, скоро след това престава да бъде такава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове