Last news in Fakti

23 Март, 2022 22:20 3 337 35

Делян Добрев: Имаме информация за "Булгаргаз", но ако я кажа, колите на Рашков ще ме чакат пред вкъщи

  • делян добрев-
  • булгаргаз-
  • информация-
  • рашков

Ако напълним всички терминали в Европа на максимум и те работят денонощно, на Европа няма да ѝ стигнат около 80 млрд. кубика, за да замени руския газ", коментира депутатът от ГЕРБ

Делян Добрев: Имаме информация за "Булгаргаз", но ако я кажа, колите на Рашков ще ме чакат пред вкъщи - 1
Снимка: БГНЕС

Грешка ли е, че не искаме да преподписваме с "Газпром"? "Най-голямата грешка е от средата на миналата година, когато и Кирил Петков, и Асен Василев вече бяха министри - не видяхме адекватни компенсации за бизнеса, за цената на тока и газа. И резултатите са налице - имаме 20% инфлация в хранителните продукти и инфлация, която е 2 пъти по-висока от тази в ЕС", каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него това е така, защото българските предприятия не са получили компенсация и са включили скъпите ток и газ в цените на продуктите. "Много говорят, а нищо не правят. В случая с "Газпром" и с търсенето на друг доставчик се случва същото. Ако те искат да не преподпишат договора или да спрем да купуваме газ от "Газпром", трябва по най-бързия начин да запазят капацитет в терминала за регазификация в Гърция, защото има 2 източника, от които може да получим газ - "Газпром" и втечнен газ", допълни Добрев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му в Европа не стигат терминалите за регазификация.

"Европа има терминали на регазификация около 200 млрд. кубика, от които се използват около 140. Около 70-80 млрд. кубика има свободни, а в същото време ние внасяме от Русия 150 млрд. кубика. Ако напълним всички терминали в Европа на максимум и те работят денонощно, на Европа няма да ѝ стигнат около 80 млрд. кубика, за да замени руския газ", коментира народният представител.
Добрев не разбира смисъла от това неприятелските държави на Русия да плащат газа в рубли.

"Гражданите на Русия търсят валута, защото руската рубла се обезценява. Ако сключим допълнително споразумение и трябва да плащаме с рубли, всяка една от държавите ще трябва да си купува рубли, но тя ги купува с евро. Или пък искат да манипулират курса.

Попитан какво се случва със съмнителните сделки, които прави "Булгаргаз", той отговори: "Днес новият шеф каза, че са проверили сделките и те са съвсем изрядни. Ако е така, защо не ги публикуват? Защо не кажат кои са купувачите и кои са продавачите? Ние имаме информация, но не мога да я кажа, защото те я засекретиха, а ако я кажа - колите на Рашков ще ме чакат пред вкъщи. Но искам да попитам има ли представители на кабинета, които участват в тия търговски фирми? Научих, че са станали трима."

Той поясни, че капацитетът на "Чирен" продължава да се празни.

"Доколкото разбрах, манипулират данните за "Чирен", защото във всяко едно ценово заявление от страна на "Булгаргаз" към КЕВР вписват, че ще използват целия наличен газ в "Чирен", защото той е по-евтин. Но те не го използват, вземат газ от тръбата, който е по-скъп", коментира депутатът.

Делян Добрев заяви, че категорично няма да подкрепят Андрей Гюров за нов управител на БНБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наглост

    53 9 Отговор
    Грешка, че си лицемер.
  • 2 ТаУмВзе

    34 9 Отговор
    Кажи са, колко Плати мутропитека на канадчето за тоя Цирк?
  • 3 Ала бала

    39 2 Отговор
    Всички говорят сладко а накрай плащаме солено
  • 4 ДонКорлеоне

    44 4 Отговор
    И аз имам кола мога да.те взема и ще ми кажеш на уше
  • 5 ГербавБоклук

    49 6 Отговор
    мирише на лобизъм, корупция и шуробаджанащина
  • 6 koki

    39 7 Отговор
    Мушморок
  • 7 ИСТИНА Е

    45 8 Отговор
    НЯМА ГЕРБЕРИСТКИ ДЕПУТАТ ,КОЙТО ДА НЕ Е ЗА ЗАТВОРА ,А ТОЗИ Е ПОНЕ ЗА 50 ГОДИНИ !!!!
  • 8 U2U2U2

    46 6 Отговор
    Доколкото разбрах, доколкото чух, недомлъвки и пускане на партенки! Противен тип!

    Коментиран от #19

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    38 6 Отговор
    Тия коли отдавна трябваше да са те отвели тебе....
  • 11 странно

    38 7 Отговор
    Не разбирам логиката. Американците имат уиски и го продават в долари. Прави ли са - даа. Руснаците - петрол, и го продават в рубли. Могат ли да избират валутата, която искат да получат - разбира се. Каква конспирация има тук
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 123556

    38 7 Отговор
    Мишка... Похарчен си вече от ТИКВАТА, не се напъвай вече изобщо, няма кой да ти плати

    Коментиран от #15

  • 14 Анонимен

    30 5 Отговор
    По добре дай скритата пътната карта на турски-балкански поток За да видим кой е за бай Ставри
  • 15 Това са

    21 4 Отговор

    До коментар #13 от "123556":

    Последните му напъни.
  • 16 Прост

    28 4 Отговор
    селяндур , играещ го хитрец !
  • 17 Алекс

    21 4 Отговор
    В затвора б.о.к.л.у.к
  • 18 Паисий е жив

    25 4 Отговор
    България - инфлация 20% в лева, Европа - 10 в евро. Деляне, срам си моето момче, срам и позор!
  • 19 Феликс Дж

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "U2U2U2":

    ТОЧНО, но да допълня. беше хилав противен тип, а сега е МАЗЕН такъв. "ЕЛИТ" и логичното следствие е НАРОДЕН СЪД или без съд.
  • 20 Кривоуст

    19 4 Отговор
    Жалка борисова подлога, пак се напъва след като го изритаха. И това на лицето му не е усмивка, а заучена изкривена гримаса. Що се отнася за колата на Рашков няма да ти се размине, но друга ще е усмивката ти.
  • 21 Чики-Рики

    18 2 Отговор
    От къде пък имаш засекретена информация ?!Гледай да не станеш като ,,баце,, и Влади и ти ! Преди време ти се размина,но втори ,, шанс,, няма да имаш,Делянчо!
  • 22 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    17 2 Отговор
    Хасковско ци гане такова, затваряй си мръсната уста. И на теб ще ти дойде реда!
  • 23 защо русия иска с рубли?

    13 6 Отговор
    "Добрев не разбира смисъла от това неприятелските държави на Русия да плащат газа в рубли."
    Просто е - вместо долари, в обръщение ще се пуснат рубли, които другите трябва да купят с ресурси, не с долари и евро разбира се, защото русия нищо не може да направи с доларите и еврото. Така ще трябва да се плаща или със ресурси или със злато. Във всеки случай остават свободни долари и евро, които ще породят още инфлация в западните страни. Равносметката е проста - човекът с ресурсите определя вече правилата на играта, а не този с долара.
  • 24 Стига

    9 3 Отговор
    си плямпал глупости и ти като вожда си,само лъжите какво друго да научите от сикаджия и профан.Мамин Делянчо свиквай,че не си фактор и си компроментиран от всякъде.Алчността вероятно те върна в отбора на ОПГГЕРБ.Поне като Цветанов да се беше оттеглил с време,а сега изглешдаш нелепо,никой не те слуша,бита карта си.Още от фирмите ти за саниране се компрометира,после с апартамента на майка си,на която "уж" плащаш наем.Големи излагации за големи пари.Запомни,че има приказка-няма да е все така.Не може само да си на кяр.
  • 25 Да попитам?

    8 1 Отговор
    Как някой публично заявява, че има засекретена информация, че има информация за съмнителни сделки на Булгаргаз и прокуратурата не се задейства?
  • 26 Лост

    7 1 Отговор
    Информацията е странно нещо. И Борисов каза, че знае коя е Мата Хари, но никой директно не го пита? Сигурно и той се притеснява.
  • 27 Стъки

    6 3 Отговор
    Шубе ли те е, гнидо?
  • 28 Чочо

    9 2 Отговор
    Типично за вас.
    "Имам една папка,ама ще я покажа,като му дойде времето ".
    Или говориш,или мълчиш,олигофрен такъв!!!!!
  • 29 Даката

    7 0 Отговор
    Да не се обяснява а да каже къде скриха договора с газпром.
    Колко кюлчета прибра толупа от 3,5 милиарда по Южен поток
  • 30 Ставри Турбото

    0 0 Отговор
    Доволни ли сте?Радвайте сё на "хубав "
    парламент
  • 31 Ставри Турбото

    0 0 Отговор
    В договора ясно е Казано как ще сё плаща на Русия ,в какова валута.
  • 32 боко

    0 0 Отговор
    Хасковска подлого как те изхвърлиха и колко плати да те върнат,а барни ръбал не го върнаха
  • 33 Факт

    0 0 Отговор
    По-добре полицай зад тебе, от поп пред тебе!
  • 34 Анинимен

    0 0 Отговор
    Трябваше да си в първата група
  • 35 Анонимен

    0 0 Отговор
    Май започнахте да се цепите страха какво не прави
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол