Last news in Fakti

24 Март, 2022 22:55 2 969 12

Важните новини във ФАКТИ на 24 март

  • васил божков-
  • корупция-
  • румен радев-
  • изтребители втора ръка-
  • акциз-
  • бензин-
  • дизел-
  • украйна-
  • руска агресия

Да купим бойни самолети втора ръка, предлага Румен Радев

Важните новини във ФАКТИ на 24 март - 1
Снимка: БГНЕС

Доц. д-р Георги Цветков за ФАКТИ: Разпад на украинската държава и армия няма да има

"В последните дни се споделя наблюдението, че руснаците до голяма степен са изчерпали своя настъпателен потенциал по отношение на силите, които бяха предварително събрани и ангажирани след това във войната в Украйна. В украинските източници се казва, че не трябва да се прибързва с изводите, че войната ще спре скоро и че едва ли не руснаците са вече разбити. Факт е обаче, че предварително ангажираните сили са в доста голяма степен изтощени".

Това каза в интервю за ФАКТИ доц. д-р Георги Цветков, експерт по отбранителна политика и планиране на отбраната.

Методи Андреев за ФАКТИ: Защо няма обективни регулатори и какво прави съпругът на Pi ar Sevi в “Булгартрансгаз”?

Първите 100 дни на правителството на премиера Петков приключиха. Само част от събитията през тези сто дни са наложеният мораториум върху цената на тока, оставката на Сотир Цацаров като шеф на КПКОНПИ, внасянето на искане за предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор от страна на министъра на правосъдието Надежда Йорданова, началото на войната на Путин и Русия срещу Украйна. Междувременно се намираме в деликатна икономическа ситуация, Борисов и ГЕРБ продължават да нямат повдигнати обвинения, а главният прокурор остава на своя пост. Извън гласуването на първо четене на закриването на специализираните съд и прокуратура, виждаме, че реформата в правосъдието върви с бавни темпове. Войната в Украйна пък носи допълнителни предизвикателства за правителството ни.

Радев настоява за изтребители втора ръка

Президентът Румен Радев настоява при невъзможност за ускорени доставки на изтребителите, които очакваме от САЩ, България да търси самолети втора ръка на лизинг. Това съобщи той след срещата на върха на НАТО, на която бе обсъдена променената среда на сигурност и предизвикателствата пред стабилността и сигурността в Източна Европа, произтичащи от войната в Украйна, пише "Дарикнюз".

Радев подчерта, че активно обсъжда този въпрос с премиера Кирил Петков.

Корнелия Нинова: Намаляване наполовина на акциза за бензина и дизела

Намаляване на половина на акциза за бензина и дизела. Слагане на таван на газа от 50 евро са двете стъпки на правителството за защита на българските домакинства. Това заяви в "Лице в лице" по бТВ Корнелия Нинова.

Тя разкри, че България е получила уверение за подкрепа от други страни-членки.

Васил Божков: Каквито и данни да съм дал в прокуратурата - те изчезват

"Готов съм да се върна в България, ако има физическата възможност да го направя. Заради огромните спънки на българската прокуратура не мога да се върна. Ако прокуратурата махне червената точка от "Интерпол", ще се върна още на следващия ден". Това заяви бизнесменът Васил Божков на специална пресконференция, осъществена чрез видеовръзка.

"Ако бях ОПГ с Борисов, нямаше да съм в Дубай, а бизнесите ми щяха да съществуват. ОПГ-то, което тълкува Бойко Рашков, не го разбирам. Дали някой ще посмее да се оплаче оттук нататък. Още преди две години моят сигнал стои във всички институции. Не мисля, че съм направил нещо, за да се страхувам от нещо. Всички обвинения срещу мен са измислени", категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дет мароз

    15 28 Отговор
    Ушанкитете на фронта вече един месец не са се къпали и прали. Ква е смрад в танка малиии
  • 2 оня с коня

    10 16 Отговор
    Еса вече радев ако не се пребори Самолетите Втора ръка да са "Грипен"..ще си заслужи Импийчмънта.Ясно че с вдигане на 1 Юмрук няма стане неговата работа,затова трябва освен и другия Юмрук,да вдигне и 2-та крака...Как ще стои изправен в такъв случай ли - Ами ВИЦЕТО Йотова закво е - ще го хване през кръста и ще го Носи!

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Украйна вече има баба герой

    12 25 Отговор
    Нахлули в къщата и 6 руски войници. Искали да ядат. Бабата казала, ще ви направя пирожки. Да ама в пирожките сложила отрова за мишки. Те легнали да спят и повече не се събудили!
    Бабата е обявена за „Герой на Украйна“.

    Коментиран от #6

  • 4 Виталия Винокурова

    10 5 Отговор
    Най-важната цар Калоян 24.03.1201 превзема Варна от Византия. Преродил се е, ама е модерен като съвременния свят - Сретан Йосич. Радев, и самолети втора употреба няма да ни дадат. САЩ искат да ни ползват като мишена нещо като Украйна, но на Балканите. С прискърбие напомням, че Джоузеф Байдън каза, че Западни Балкани са приоритет на нещастната му политика. Можем смирено да се помолим американците час по-скоро да го свалят "това бедствие"...
  • 5 Рашка с чашка

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "оня с коня":

    Защо да са Грипен с доплеров радар като може да са Ф-16 блок 50/52 с много по- добри възможности за РЕБ и въздушен бой? Той това и каза като първа възможност Ф-16, но ако не може ще преговаря и за европейски изтребители.

    Коментиран от #11

  • 6 на Укрия вярват само слабоумни

    20 8 Отговор

    До коментар #3 от "Украйна вече има баба герой":

    Според други версии били 8 или 9 войници. Що не се гръмнете с тая измишльотина. Сегашната отрова за мишки, 20-30 грамови мишки я нагъват на корем и на другия ден идват за още. А бабата половин казарма тръшнла с отрова за мишки. Да бяхте измислили че ги е убила с тигана щеше да е по-достоверно.
  • 7 Гаглей

    9 0 Отговор
    Аз пък чух, че ще ги взимаме под наем. После Радев използва думата лизинг. Общо взето нищо не разбрах
  • 8 ComfortablyNumb

    9 4 Отговор
    Бедни ми Радев какво ти става!? Ако последната ти идея за форсмажорно намиране на самолети (явно американски или европейски) не е показателно за пълната безпътност на политическата ти линия не знам какво е след като ти си основния виновник за забавянето на тия новите които трябваше да дойдат 2023 ... Ако не беше врътката с грипените от началото на първия ти мандат ,щяха да са поръчани ф16 още през 2016 и пристигнали до 2021 ... Безумието и безпътицата на бащицата Бойко също е за отбелязване.

    Коментиран от #12

  • 9 Гаглей

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "оня с коня":

    До колкото знам това не е кат да седнеш от голф на ситроен и да нема ядове. Освен самолетите трябва да има и опитни шофьори на съответните самолети. Ако САЩ дадът на Украина ф35, братята украинци само ще ги разглеждат
  • 10 Последен стадий

    9 7 Отговор
    Тия дни става пуч в Русия...и
    намират в кабинета, Путин....
    А до него се търкаля ампулка цианкалий....
  • 11 оня с коня

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рашка с чашка":

    Ти не разбираш - Когато говорим за КОМИСИОН, всякакви Тех. Характеристики отпадат!
  • 12 Таласъма

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ComfortablyNumb":

    През 2016 никой не е смятал да произвежза F16, а да вземеш произведен преди 60г самолет е пълна глупост.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове