Last news in Fakti

25 Март, 2022 14:16 3 175 34

Маджарова: Не мога да потвърдя автентичността на показания от Рашков документ

  • валентина маджарова-
  • рашков-
  • документ-
  • автентичност

Христо Кръстев: Към днешна дата обвиненията към Васил Божков са 20 на брой

Маджарова: Не мога да потвърдя автентичността на показания от Рашков документ - 1
Снимка: БГНЕС

Аз няма как да потвърдя в момента автентичността на показания документ от Бойко Рашков". Това коментира в интервю за предаването 'Преди всички" по програма "Хоризонт" ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова:
"От 2017 година нито един прокурор в България не образува дело срещу конкретна личност, включително и остарялата трактовка - дело срещу неизвестен извършител, защото така прецени законодателят и защото трябваше да изпълним препоръки на Европейския съд. Образува се престъпление по факта на извършеното деяние. Дали във входа на разследване ще се установи въобще, че е извършено деяние, това е въпрос на доказателства и на оценка на тези доказателства. Неслучайно всички дела за корупция се образуват по максимално обран и съдържащ минимална информация начин и това е за да няма теч на информация, така че кой, защо и как позна друг човек в това постановление, което се показа, е тема на друг разговор".
"В началото на образуване на досъдебно производство ние не можем да назовем имена на лица, защото нарушаваме презумпцията за невинност и защото нарушаваме и разпоредбата на член 214 алинея 3 от Наказателно-процесуалния кодекс, в която се казва, че в акта за образуване на досъдебно производство не се сочат имената на лицето, за което има данни, че е извършило престъпление". Това обясни пред БНР говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев. По отношение на обвиненията към Васил Божков говорителят на спецпрокуратурата заяви, че към днешна дата те са 20 на брой:

"Към днешна дата обвиненията към господин Божков са за ръководител на престъпна група, за пране на пари, за държане и продажба на културно-исторически ценности без разрешение, за длъжностни престъпления. Има обвинения и за опит за убийства и изнасилвания. В Специализираната прокуратура има 4 досъдебни производства, по които господин Божков е обвиняем. Главното досъдебно производство касае Държавната комисия по хазарта".
В четвъртък на онлайн пресконференция от Дубай Васил Божков декларира готовност да се върне в България веднага след като бъде свален от международно издирване. Ръководителят и говорителят на спецпрокуратурата - Валентина Маджарова и Христо Кръстев, обясниха, че това по принцип е възможно, но че не могат да се доверят на декларациите на Божков:

"При положение, че властите на Обединените арабски емирства позволяват той да пребивава свободно на тяхна територия и не е задържан в ареста във връзка с нашето искане за екстрадиция, той може да се качи на самолета от Дубай за София и ако кацне на територията на България, ние ще предприемем незабавно мерки по предявяване на писмено обвинение и разпит в качеството му на обвиняем".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вече

    38 1 Отговор
    не е дори и смешно !
  • 2 Българка

    41 5 Отговор
    Манджарова е време да си ходи. Освен това трябва работата й да бъде разследвана. Повече от очевидно е, че спец прокуратурата е в една ОПГ с мафията. Сега гешевчетата са в последни гърчове преди закриването им и съскат злобно, хапят отровно.
  • 3 XYZ

    32 2 Отговор
    Човек, заел място в пространството и времето, за да вреди! Вреди умишлено и под команда!Грозно!
  • 4 А кой

    36 1 Отговор
    може да потвърди дали документа представен от Рашков е автентичен , госпожа ?
  • 5 да да да

    8 17 Отговор
    Тея документи са принтирани от интернет, доказателствата ги има в търсачката на гугъл или бинг...
    Автентична е само хартията на която са отпечатани! Иначе автентичността на същите граничи с автентичността на написаното под статиите във фактиБГ
  • 6 Маджар

    16 2 Отговор
    Маджарова е маджарка.
  • 7 емигрант

    25 2 Отговор
    Това което казва означава, че няма смисъл от специализирана прокуратура и веднага трябва да се премахне, също така и тези закони всичките трябва да се преразгледат и премахнат всички които показват двусмислие и вратички за лавиране ! Наказанията също трябва да имат строг характер, не може за умишлено убийство 20 г., из целият свят това злодеяние се наказва с "доживот" и не може да извършиш 10 престъпления и да бъдеш съден само за най-голямото, това и в Сомалия не е така, за всяко престъпление трябва наказание, как ще се премахне корупцията като всеки ден нарушаваш закона и като те хванат отговарящ само за едно нарушение ?
  • 8 Абе

    9 2 Отговор
    Тази да не е съпруга на оня Тони Маджаров дето навремето водеше Невада след Ася?
    Ко стана с тоя Тони Маджаров, некой знае ли?
  • 9 Ахаааа ясно

    15 1 Отговор
    В момента не може, но в друг момент може и да може...това някаква пародия в театъра ли е???
  • 10 Жална

    27 4 Отговор
    Госпожо вие нищо не можете. Единственно което можете е да чакате Каскета да ви каже и след това да наговорите куп глупости без всякакъв смисъл. Като слушате крадец и глупак а не следвате закона изчезнете и не се унижавайте повече. Със Сийка станахте патерици на Каскета, а за обществото сте безгръбначни.
  • 11 Той и

    5 17 Отговор
    Дамаджанов не може да го потвърди.
  • 12 емигрант

    18 0 Отговор
    Знаете ли, че в Тексас за убит елен от една рядка порода във време забранено за лов на тази порода ако те заловят лежиш ДОЖИВОТ ? В България не могат да осъдят един рецидивист крадец !

    Коментиран от #18, #34

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Най големия

    7 18 Отговор
    Срам за България е да сложиш корумпиран алкохолик начело на МВР да бори корупцията. Само този факт е достатъчен ,че на Кирчо нещо му хлопа в главата. Не ,че и другите му министри са читави.
  • 16 И 21 обвинение

    6 0 Отговор
    Усмивка на снимка ...
  • 17 Деловодител

    13 2 Отговор
    Тази проверка се прави за 10 минути. На документа, представен от Рашков има номер от регистратурата на спецпрокуратурата. Взема се регистъра, намира се съответния документ и се сравняват двете бумаги. Упражнение, достъпно и за уменията на чистачката им (с цялото ми уважение към тази професия)!
    Или пак някой ще се оправдава "Много исках,но нямах желание"!!?

    Коментиран от #19

  • 18 Как да ги

    5 11 Отговор

    До коментар #12 от "емигрант":

    Осъдят.В момента ,крадците управляват.Трябва да съдят себе си.За отрицателно време откраднаха 11 милиарда а народа стана два пъти по беден.И точно на МВР сложиха най големия крадец още от татово време.

    Коментиран от #21, #28

  • 19 Ами като

    8 11 Отговор

    До коментар #17 от "Деловодител":

    Са пак същите хвърчащи листи без подпис и печат,НОРМАЛНО.Той Чашков ,като си сръбне губи представа ,къде се намира и какво плещи.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 емигрант

    9 5 Отговор

    До коментар #18 от "Как да ги":

    Ти конкурент на празноглавеца от Банкя ли си ? Правиш ли разлика между откраднато и заем ? Откраднаха над 100 МИЛИАРДА лева ГЕРБ за 12 г., от къде да вземат сегашните пари за да задвижат някак си икономиката - ОТ ЗАЕМИ ? ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО Е БЕДЕН БЪЛГАРИНЪТ ? ЗАЩОТО Е ПРОСТ КАТО ТЕБ И ЛЕСНО ГО ЛУЖАТ ИЗМАМНИЦИТЕ !

    Коментиран от #27

  • 22 НИМРОД

    8 2 Отговор
    НАТРУПАЛАТА "ОГРОМЕН" ПРАВОРАЗДАВАТЕЛЕН СТАЖ В ГР. СРЕДЕЦ БУРГАСКО ДАМА, СЕ ИЗЖИВЯВА ДНЕС КАТО КОРИФЕЙ В ПРАВОРАЗДАВАНЕТО. Да ти имам опита и стажа и най вече ТОЗИ който те направи това за което не ставаш!!

    Както знаем КРАСЬО ЧЕРНИЯ със стоящият зад него с парите си инвеститор от Израел са кадровиците на българското правораздаване.

    ТАЗИ НЕ СТАВА И ЗА СЕЛСКА КМЕТИЦА , А КАМО ЛИ ЗА ПОЗИЦИЯТА КОЯТО ЗАЕМА!!
  • 23 МиДа

    2 3 Отговор
    Тоя малко не си ли противоречи? На единия можем да му назоваваме името, на другия не?!?

    "В началото на образуване на досъдебно производство ние не можем да назовем имена на лица, защото нарушаваме презумпцията за невинност и защото нарушаваме и разпоредбата на член 214 алинея 3 от Наказателно-процесуалния кодекс, в която се казва, че в акта за образуване на досъдебно производство не се сочат имената на лицето, за което има данни, че е извършило престъпление". Това обясни пред БНР говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев."

    "В Специализираната прокуратура има 4 досъдебни производства, по които господин Божков е обвиняем."

    Коментиран от #25

  • 24 321

    3 3 Отговор
    Мацко, ти дори на собствената си лична карта не можеш. Ама с БСУ и селските прокуратури, толкова.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тошко

    5 1 Отговор
    Документа е предаден на Рашков от "Лоялен гражданин" на България. Това са стари (изтъркани) ченгеджийски номера по ракиено време.
  • 27 Никой

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "емигрант":

    Не ти говори за заем.Боко им остави 11 милиарда в хазната. Всичко окрадоха.А заемите са бонус.Те не влизат в сметката.И накрая ,както е очевидно народа още по беден.А ти пак ще си, толкова обратното на остър ,както си бил.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 НИМРОД

    1 2 Отговор
    ДИВА СЕЛЯНКА ДОВЛЕЧЕНА ОТ ГРАД СРЕДЕЦ, КЪДЕТО Е ТРУПАЛА "БОГАТ" ОПИТ В ПРАВОРАДАВАНЕТО.
    Майка и е жална на България с такива същества като тази "СПЕЦИАЛИСТКА" ОТ СПЕЦИАЛНАТА ПРОКУРАТУРА!!

    Коментиран от #30

  • 30 Тя и министърката

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "НИМРОД":

    На правосъдието е дива селянка от Омуртаг, но за нея нищо не казваш.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 7,62

    1 0 Отговор
    И ти , и десито ставате !
  • 33 ДЯДО ПОП

    0 0 Отговор
    Какво място за коментар намира тоя престъпник тук ?!!
    Череп ли, кратуна ли - мястото му е пред съд, а после в затвора !!!
  • 34 Болярин

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "емигрант":

    "Гарван, гарвана око не вади !"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол