Last news in Fakti

26 Март, 2022 08:11 3 764 136

Румен Йончев: Искането за плащане в рубли на газа е несериозно

  • газ-
  • русия-
  • плащане-
  • рубли

Европа ще трябва да се научи да живее без Русия

Румен Йончев: Искането за плащане в рубли на газа е несериозно - 1
Снимка: БГНЕС

Първи и основен приоритет на срещите на съюзниците от НАТО беше тяхната консолидация и целта беше постигната. Такава позиция изрази експертът по международни отношения Любомир Кючуков. Той посочи също, че са взети решения за засилване на източния и югоизточния фланг на НАТО. Лидерът на Земеделския народен съюз Румен Йончев от своя страна акцентира върху разговорите на тема енергетика и икономика.

"По-тежките последствия са точно в тази сфера. Позицията за търсене на нови източници на газ за Европа и ЕС всъщност беше представена доста по-подготвено. При днешните цени на газта много източници извън Европа ще бъдат изгонени. Това развитие не знам дали е калкулирано от руската страна и изобщо от онези "стратези" на днешната ситуация. Определено Европа няма да бъде оставена с вързани ръце и няма да бъде безпомощна в тази ситуация." - коментира Йончев в предаването "Денят ON AIR".

Според Кючуков обаче, руският газ ще продължи да бъде важен за Европа. "Дори тези договорености за 15 млрд. куб. м втечнен газ от САЩ покриват една минимална част от европейските потребности, като руският газ е от порядъка на 250 млрд. куб. м. Ще страдат и двете страни и това е вън от съмнение. Намаляването на зависимостта от руски газ до 2027 г. е по-осъществимо, но трябва да се види как ще се реализира." - отбеляза той.

Трудно може да се очаква, че Европа тотално ще ликвидира връзките си с Русия, смята Кючуков.

По думите на Йончев обаче, Европа ще трябва да се научи да живее без Русия.

"Русия и Путин приемат сериозен риск - Европа и светът да се научат да живеят без тях. Тоест, световната икономика да ги заобикаля - нещо, което постсъветска Русия успя да преодолее. В последните 30 години Русия се радваше на прекрасни икономически отношения с целия свят и най-вече с Европа. Ако загуби това, последствията ще бъдат тежки." - предупреди лидерът на Земеделския народен съюз.

Изискването на Путин руският газ да се плаща с рубли е несериозно и в сферата на чистата политика, стана ясно още от думите на Йончев.

"Всяка война завършва с договореност. Въпросът е кога и по какъв начин. Директните преговори като че ли вървят на забавен каданс. Има опити от страна на Франция и Германия да договорят спиране на войната в директен диалог с Русия и други като на Турция, която се опитва да бъде посредник на преговорите." - коментира Кючуков във връзка с преговорите между Киев и Москва за спиране на военните действия.

Според него въпросът, който се обсъжда, не е дали Украйна да е член на НАТО, а как да бъде гарантирана сигурността ѝ без такова членство.

"В дългосрочен план Русия ще загуби в имиджов и икономически план. Колкото по-скоро успее да прекрати тази война, ще е в по-изгодна позиция за договаряне на мира." - отбеляза Йончев.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фон4о

    10 56 Отговор
    Съществуващата EU газова инфраструктура може да послужи за пренос на водород

    Коментиран от #7, #12, #37, #86

  • 2 шири

    60 5 Отговор
    През левия ми крачол,та в десния!
  • 3 Хи хи хи

    126 9 Отговор
    Несериозно ще плащате в рубли
  • 4 Истина

    13 135 Отговор
    Вярно е . Освен това е незаконно. Не може едностранно да се променя договор. Но законност и Путин са две несъвместими неща.

    Коментиран от #14, #16, #50, #65, #93, #120

  • 5 карамфила

    128 7 Отговор
    "Румен Йончев: Искането за плащане в рубли на газа е несериозно" Ами като мислите че е несериозно,не плащайте,спазваите си договорите и ще разберете наистина какво ще ви се случи.Този път няма да успеете да се качите на самолетите.
  • 6 Зззз

    101 6 Отговор
    Чакам с нетърпение енергиините източници извън Европа да бъдат изгонени,но ще плащате в рубли и ще бъде интересно, ако газ пропикаете.

    Коментиран от #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ами

    115 5 Отговор
    Имат си хората парична единица, ородават за нея. Ако искаш купуваш, нали било пазарна икономика.
  • 9 Буров

    106 8 Отговор
    от Атанас Буров- Банкерът : "Има четири неща, господин Памукчиев, които са свети за всеки българин. И ако видиш някой, че ги засяга, че ги обижда, убий го – грях няма. - Кои са те? - Аз ги казах вече... Първо майката, второ родината, трето армията, българската армия, и четвърто Русия. Без Русия ние сме роби. Турция ни има зъб и ще ни изяде. Защото и петата й колона работи тихо, подмолно и ни минира отвътре. Ето защо казвам – който не обича Русия - независимо какво управление има тя – той е враг на България. А който говори лошо за войската ни – заслужава удар в тила и смърт... Армията е гаранция за живота на народа ни. Няма значение какво знаме развява – червено или зелено, трикольор или оранжево знаме – но щом е армия, тя е светиня, като майката, като родината."

    Коментиран от #109

  • 10 Кочо

    103 2 Отговор
    Този Румен много сериозен бе! Все едно той го раздава газа! Ами Румене, иди им кажи на руснаците да се стегнат! Ама ми се струват доста сериозни, че чак няма накъде по-сериозни да станат! Освен да ти избухват една ракета по сериозната кра@@на!
  • 11 ЗАЩО ?

    78 3 Отговор
    Каквото повикало такова се обадило
  • 12 ПEЛTEK

    89 5 Отговор

    До коментар #1 от "Фон4о":

    СЕРИОЗНО НЕСЕРИОЗНО ЩЕ ПЛАЩАШ В РУБЛИ САМО В БЪЛГАРИЯ СЕ ЕЖИЕ ТАМ КАТО ОТИДЕТЕ И МАУКАТЕ КАТО КОТЕНЦА!
  • 13 духайдуду

    62 0 Отговор
    Ще си го въртим на перки. Зелена енергетичка.
  • 14 карамфила

    101 4 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    То и санкциите на алцхаимера са незаконни но какво общо имат американец и законност.
  • 15 Когато припикаят

    60 0 Отговор

    До коментар #6 от "Зззз":

    Газ ще можем да спрем вносът от Русия
  • 16 Даааа

    89 3 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    Ами всичко конфискувано от руснаците и запорирането на сметките, и отнемането титли и медали на спортисти е законно явно. Та и руснаците така

    Коментиран от #69

  • 17 Комик

    84 1 Отговор
    Той Путин е несериозен и непрекъснато се майтапи,питай Зеленски,ако не вярваш.
  • 18 ще видим

    54 1 Отговор
    колко е несериозно само давате тъпи коментари

    Коментиран от #42

  • 19 УСА боклук

    46 1 Отговор
    Новите газполитически обозреватели, дет хабер си нямат от нищо.
    Имаше една българска приказка " Сливи за смет"....
  • 20 Гандалф

    52 1 Отговор
    На мен напълно сериозно ми прозвуча...
  • 21 Голямото

    55 2 Отговор
    хленчене на урсула за рубли
  • 22 ФАБ-500

    46 1 Отговор
    Като не плащаме няма газ и готово ще палим кюмбета за зимата
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 чакай

    73 2 Отговор
    Не разбирам - никой не ни кара да купуваме газта им. Можем да платим тройно и да си внесем демократична, нали?
    Утре така ще стане с петрола. После със стоманата и останалите метали. Ако не им платим, както искат, цалото европейско производство ще стане неконкурентноспособно спрямо азиатското. Тогава ще почнат да налагат наказателни мита на Китай. И това ще е краят на европейската икономика.
    Вече всички карти са на масата и предстои едншпил.

    Коментиран от #115

  • 25 Леле,леле

    49 2 Отговор
    Какъв лидер е този комунистически плъх ? Какъв е този ? Изобщо си няма понятие от сегашната Русия ! Някъде е зациклил в 1985г.от конгреса на БКП !
  • 26 Кики

    56 2 Отговор
    За последните 30 години България беше тотално ограбена , както пише Христо Ботев " от наши и чужди гости" колониалната компрадорска власт разпродаде България на запада за стотинки , всички ресурси на България, злато , мед , цинк , олово, манган, ток , вода , газ , горива , фабрики са в чужди ръце .Ако някой сега нападне България, никой от обикновенните хора няма да иде да се бие за хотелите, именията и бизнеса на богатите криминали и бизнесмени и също за фабриките на западните мародери и западния банков кабал
  • 27 Мимч

    35 2 Отговор
    Мира ще бъде гарантиран,като р.Днепър стане граница с Новорусия и западна Крайна стане независима държава.
  • 28 Гошо

    47 0 Отговор
    В БГ имало големи експерти и капацитети?!? Великите сили и държави не могат да намерят решение на проблема, всеки гледа да дръпне килимчето към себе си, ама нашите умове ръсят мозък като за световно. Ех, липсва ми Витанов, да каже математическият модел какво е показал за газа, рублите и Фон дер Лайн.

    Коментиран от #40

  • 29 CL500

    68 1 Отговор
    Интересно становище на тоя субект - светът трябвало да се научи да живее без Русия и Русия без света. Тоя за какъв цял свят говори. Санкциите са подкрепени от само 1/5 от света. Държавите с най-голямо население в света Китай и Индия си търгуват и то с отстъпка. Цяла Южна Америка също, Африка също, от Азия само Япония се опъва. Близкият изток си търгува. За какъв цял свят говори тоя, май не вижда по-далеч от носа си.

    Коментиран от #102, #116

  • 30 Стефчо

    58 3 Отговор
    Абе до 2 месеца са клекнали, то не може само да се биеш в гърдите и да се мислиш за най велик в света когато всичките ти производства зависят от руснаците, ха сега да видим кво ще произведът без руски ресурси.
  • 31 Хъхъ

    4 53 Отговор
    Каквото пише в договора с това ще плащаме. Има си международно право и Путин го знае.
    Утре може да каже вие не сте ми платили по договор и да спре кранчето пак !
    Такива шантажи да ги прсви с Китай не с нас …

    Коментиран от #38, #51

  • 32 Toxic

    54 2 Отговор
    Путин както ви е подкарал до един месец сте готови. На третия месец ще сте при него на килимчето да молите за милост.

    Коментиран от #48

  • 33 САТЪРА НА ХАНА

    47 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА СИ КУПИШ С РУБЛИ
    .... ..... ...
    ЗАЩО В РУСИЯ ТРЯБВА ДА КУПУВАТ В ЛЕВОВЕ , ЕВРО , ДОЛАРИ И ХАРТИЙКИ ?

    Коментиран от #90

  • 34 ежко

    47 1 Отговор
    Що ми се струва,че е по-вероятно Европа да се научи да живее без сегашната клика от политици?Да ги изхвърли като мръсни котета, а партии като тази на Льо Пен, Алтернатива за Германия и подобни да вземат превес.....
  • 35 124

    58 0 Отговор
    Русия не се шегува. Който плаща в рубли, може да получи газ. Искахте икономическа война, полуавате я.
    И е време да разберете, че Украйна ще бъде демилитиразирана и денацифицирана. САЩ дрънкаха оръжията и нацифицираха Украйна, сега ще си сърбат попарата.
  • 36 Несериозно, а? Направо смешно?

    40 1 Отговор
    Ами смей се, бе овчо, тогава смей се… Толкова сте неадекватни, милите ми “умници”, че чак ми се плаче…
  • 37 САТЪРА НА ХАНА

    38 1 Отговор

    До коментар #1 от "Фон4о":

    ТИ С ВОДОРОД РАБОТИЛ ЛИ СИ КРАТУНО ПРОСТА ?
    ....
    ЩОТО АЗ СЪМ
    ...
    СТИГА СТЕ ПУБЛИКУВАЛИ ИДИОТИ
  • 38 Сократ

    52 1 Отговор

    До коментар #31 от "Хъхъ":

    Международното право САЩ го унищожиха
  • 39 закривай

    52 0 Отговор
    Русия ще продава на Китай и техните фабрики, прави ядрена сделка с Иран и има прекрасни отношения с Индия, после имат да развиват Афганистан, Сирия. Приберете си експертите по кръчмите, че лошо ни става.. Изобщо, какво са тези професионални експерти?? Как няма един млад човек сред тях който да владее езици и да си получава информацията от проверени и доверени канали? нима някой вярва че този чичак не е купен от някого??

    Коментиран от #73

  • 40 карамфила

    28 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гошо":

    Витанов полипа е сърдит и обеща че ще си счупи математическият комп и повече няма да се прави на Нострадамус.
  • 41 Настопроценти

    39 0 Отговор
    Европа ще трябва да се научи да живее без Русия. НЕ МОЖЕ. РУСИЯ СИ ИМА ЕВРОПЕЙСКА ЧАСТ. НЯМА КАК ДА Я ОТРЕЖЕ.
  • 42 Зззз

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "ще видим":

    Твоите коментари праЩат от е нтелигентност при IQ ти с номер на бебешка обувка.
  • 43 Ти да видиш

    37 0 Отговор
    На пазара е така земеделецо не го ли знаеш зрял мъж си ,даже и при капитализма е така или плащаш или духаш супата . А който държи стоката той определя цената това е от как свят светува без значение държава ,раса, вяра и т.н.
  • 44 WhiteNoise

    34 1 Отговор
    "Искането за плащане в рубли на газа е несериозно"

    путинка друго каза... дай да видим кой е по курназ :)
  • 45 Въпрос

    41 0 Отговор
    Намаляването на зависимостта от руски газ до 2027 г. е по-осъществимо, но трябва да се види как ще се реализира."
    Аман от "експерти" еди от друг по-тъпи.
    Престанете да ни показвате такива "екаспертъ" които нямат поне общо познания по тези въпроси.
    Те всичките приличат на политиците начело на ЕС ,кито са един от друг по некадърни,но иначе гасовити!
    И цял свят се смее на глупостите които говорят.
    Права е баба Ванга като е казала ,че тъкмо ще влезем в ЕС и той ще почне да се разваля...
    Той вече не само е започнал ,но скоро ще видим и края му.

    Коментиран от #118

  • 46 Европа

    39 0 Отговор
    Трябва да се научи да плаща с рубли, ако иска руски газ. Не трябва да реве като изнасилена, че се нарушават договори, след като налага незаконни санкции и действа като Ленин в 17-та година.
  • 47 WhiteNoise

    22 0 Отговор
    На местото на путинката да съм запалил у сибир едно находщи и да ги пращам да събират кво остане.,.. или да се греят.. нещастници :)
  • 48 карамфила

    42 0 Отговор

    До коментар #32 от "Toxic":

    Путин няма да спре на половината от пътя и ще си изпълни задачата както си я е планирал.За него това е на живот и смърт,спомнете си логото на хайдушките зелени знамена,за него това е да я има ли Велика Русия или да я няма.Спомнете си и думите му"За какво ни е свят без Русия"

    Коментиран от #117

  • 49 САТЪРА НА ХАНА

    33 0 Отговор
    ГАЗПРОМ В ПОНЕДЕЛНИК
    ДОКЛАДВА НА ПУТИН .... ЗАЕДНО С ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА НА РУСИЯ ...
    ..... КАК ЩЕ СТАВАТ ПЛАЩАНИЯТА
    ....
    ОТ 1-ВИ АПРИЛ ПОЧВАТ СПИРАНЕ АКО НЕ ЩАТ
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Санкциите са

    29 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хъхъ":

    Над всякакви даговори и суспендират международното право. Жалък плач на ощипани госпожички. Докато капитан Дрейк превзема руски яхти.

    Коментиран от #121

  • 52 xaxa

    31 0 Отговор
    А иначе всички стоки се търгуват в долари, от всички държави… Нали

    Краварите ли са най-хитрите в тоя свят? Не вярввам…
  • 53 карамфила

    28 0 Отговор
    Като му гледам очилата на този румен ми изглежда да е умен човек ама от нищо не разбира,даже от земеделие на което той е началник.
  • 54 Дедо-вия

    31 0 Отговор
    Ах тия лоши и непослушни руснаци, как изобщо искат пари за газа и нефта.
    Не разбирам това квичене, има ,,недемократична,, руска газ в рубли, има демократична в шума, $. Ето ви диверсификация и свободна, пазарна икономика. Урсула да обясни на ,,цивилизованите,, европейци разликата в цената
  • 55 ХА ХА ХА! ХА ХА ХА!!!!ХОО ХО!

    32 0 Отговор
    МНОГО ПО ЛЕСНО РУСИЯ ЩЕ ЖИВЕЕ БЕЗ ЕС!!!

    А ВИЕ ЖАЛКИ ЕС ....
  • 56 Румен Йончев!! Теб щете питат Руснаците

    31 0 Отговор
    В каква валута да си продават Стоката!! Който продава нормално да му се плаща в неговата национална валута! Китай започва да се разплаща в Юани!! Всички чакаха, знаеха, че това ще се случи!!
  • 57 Очаквано

    24 0 Отговор
    Наложихте и санкции и конфискации и запори...и те направи едно елементарно искане. Какво толкова е станало? Проблема е с тази втечнена газ на метанова основа от Катар през Сащ за ЕС да не се котира между 4-5 лева? Другия проблем е колко ще бъде КПД на същата и дали ще бъде екосъобразно...
  • 58 Урюрвкос

    29 0 Отговор
    айде обърнахте палачинката, Украйна не може да бъде член на НАТО, точно това искаше Путин, писма писа, прес конференции прави но в отговор НАТО е с отворени врати и не може да ни извиваш ръцете. Когато замириса на изгоряло и почнаха да хвърчат калибрите приказките се обърнаха на 180 градуса. Членството в НАТО е черно на бяло записано в Конституцията на Украйна и сега излъгания Зеленски моли за помощ, ама то не е така, не си ни разбрал правилно, ние друго имахме впредвид. Когато приемаха поправки в Конституцията от НАТО си мълчаха и го побутваха в прегрътките на меца.

    Коментиран от #66

  • 59 Урюрвкос

    25 0 Отговор
    свободни икономически отношения, един иска сливи за смет друг рубли за газ какъв е проблема
  • 60 Абе ей

    24 0 Отговор
    Румен Йончев.Кой е па тоа бе?Поредната краварска подлога.Несериозно!?Тая терминология можеш да я използваш в разговор с жена ти и лябовницата ти.Това да не ти е фейсбука.
  • 61 Как е Някой да налага санкции, да

    23 0 Отговор
    Забранява на държави и физически лица каквото си наумят, защото така са решили! Те като водят войни?? Нищо, техните войни са Демократични, загиналите са някакви бройки само! Това време мина, свърши!!
  • 62 По уф дук

    22 0 Отговор
    Първо си фаш. га. Второ Русия е огромна държава и няма как да бъде игнорирана. Ама щом така сати казали твоите господари от САЩ си мечтаите.
  • 63 Кирчо

    15 0 Отговор
    Тоя нищо не разбира, само дрънка.
  • 64 1111

    19 0 Отговор
    като се увеличат социалните бунтове и европейските правителства започнат да падат едно след друго - ще запеете друга песен. подлоги смешни!
  • 65 Да бе

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    Ти как реши,че е незаконно.Да не би да си юрис по международно право.Апа и да си,невидиш ли,че краварите,барабар с евро...гаейците не спазват никакви закони.
  • 66 WhiteNoise

    15 0 Отговор

    До коментар #58 от "Урюрвкос":

    това са обикновенни стадии...
    Отричане
    Гняв
    Пазарене
    Депресия
    Приемане

    Вече оная дето има Фон в името, а е обикновена селянка мина първата фаза. Тук-таме има и втора.. дай да поживеем и да видим :)
  • 67 Васил

    0 24 Отговор
    Крайно време е да се спре купуването на газа и нефт от Русия тези пари отиват за оръжия.

    Коментиран от #122

  • 68 глава паве акъл море

    23 0 Отговор
    Абе прочетох тезата ти , че било несериозно някой да си продавал собствената си стока в националната си валута , ама не прочетох никъде защо . От къде на къде някой друг пък ще си налага на целия свят собствените шарени хартийки като единствена разменна монета при търгуването на определен продукт ? Това ама въобще не ми е ясно как ти изглежда " сериозно " , за изгодно ми е ясно . Този , последният някой , след като има подобни претенции за валутата си , как така сам си решава да премахне полагащото и се обезпечение и да я превърне в шарени хартийки , които имат стойността на разходите за отпечатването им . Това " сериозно " ли е , или така си говориш само според квото ти износи.
  • 69 Разбира се

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "Даааа":

    С вашите номера по вашата глава. Живееш с вълци, вий като вълци
  • 70 1111

    21 0 Отговор
    не се ядосвайте на такива. те не решават нищо. света се променя необратимо. свършва либералната тирания, която се опита да заличи идентичността на цели нации с хилядолетна история и култура. сега умните държави ще станат суверенни в истинския смисъл на думата, а тези като, ако не разбират къде ги води този уродлив глобализъм, просто ше бъдат заличени от бъдещето.
  • 71 Хахахахаааааа

    18 0 Отговор
    Голем мъдрец и стратег се изпили тоя Йончев бе! Па и колко правоверен в "мисълта" си! "Правилно" ориентиран. За някои парите са страшен мотив. За тях са готови на всякакви самоунижения и мерзости. Мноооого жалък.
  • 72 Pacta sunt servanda

    20 0 Отговор
    Договорите се изпълняват, докато породилите ги обстоятелства не се изменят (clausula rebus sic stantibus). Който твърди, че обстоятелствата не са се изменили, има перцептивно-когнитивни проблеми.
  • 73 Прав си

    19 0 Отговор

    До коментар #39 от "закривай":

    Но ще допълня нещо.999 от младите завършили университет са с промити от соросоидните НПО-та мозъци.Ходят със знаменца с цветовете на дъгата и рупат само рукола или по празник Биг Мак.

    Коментиран от #77

  • 74 филип ейджи

    15 0 Отговор
    европа колония на сащ
  • 75 Az2021

    15 1 Отговор
    Коя е тая Европа бре тъпак? Вероятно искаш да кажеш недоразумението европейски съюз... И кой е светът бре тъпак? Светът далеч не е европейския съюз, уса канада и британия.
  • 76 Витанов, Л Томов идругите Врачки вудяха"

    12 0 Отговор
    Черния марш"и разбраха, че роднините на починалите ще ги съдят, за психоза та, която създаваха!! Скриха се, ще ги намери ме, щом махнат Гешев!! Съд ги чака тези
    Б О К Л У Ц И!?
  • 77 Прав си

    8 0 Отговор

    До коментар #73 от "Прав си":

    999% написах,но излезе обърнато дяволско число.

    Коментиран от #83

  • 78 факти

    20 0 Отговор
    нямаш рубли нямаш газ и суровини!
  • 79 Пиар Севи Бойко

    16 0 Отговор
    Мъжа ми работи в Булгартрансгаз за чудесна заплата. А вие гледайте по телевизията театрални постановки на арести!
  • 80 Еврозона

    18 0 Отговор
    Напълно сериозно е, не ви щат нито левчетата, нито евраците, нито доларите, който не плаща, ще си седи на студено.
  • 81 Ковидманяк

    11 0 Отговор
    Поредния "експерт".🤣🤣🤣
  • 82 хахаха

    15 0 Отговор
    Доста си е сериозно, но не сте вдянали още. Споко ще узреете.
  • 83 Прав си

    5 0 Отговор

    До коментар #77 от "Прав си":

    Отново:да се чете99,9%.
  • 84 Руминеееееееееее,

    19 0 Отговор
    стига рива и ръси глупости. Купувай рубли. Това е положението. Ма не било правилно, кой те пита тебе кое е правилно?! Като не искаш, преминаваш в средновековието и пътуваш пеш или ако си по - заможен, с превозно средство, с животинска тяга. Не вярвам зимата да се отопляваш със стари гуми, ама и те ще свършат.
  • 85 Никола

    14 0 Отговор
    като ти спрат газа , се обяснявай коплко е несериозно. Тъпчо , аман от диванни експерти
  • 86 Ха ха

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фон4о":

    Това си е тероризъм,приятелю.
  • 87 1111

    22 0 Отговор
    80% от света ще се съгласи да плаща търговския обмен между страните в местни валути с посредничеството на една утвърдена базова валута, различна от долара и еврото. нищо драматично няма да стане, просто долара вече няма да бъде световна доминантна валута. Полека пазарите ще се нагодят и земята ше продължи да се върти, но глобалния свят е изпята песен.

    Коментиран от #123

  • 88 Бодак

    20 1 Отговор
    "В последните 30 години Русия се радваше на прекрасни икономически отношения с целия свят и най-вече с Европа"
    Най-прекрасни бяха до към 2005 когато Русия бе яко окрадена. После Путин позатегна кранчетата за теч на краденото и се надигна вой и илелия -- както се прави срещу всеки държавник не допускащ кражби ит страната си.
    Както бай Сорос безскрупулно каза в ено щнтервю преди години Европа няколко века е живяла за чужда сметка. и че в сметките влизаха и Русия, като колония. Сорос пропомни, че половината британскйи флот и почти 80 % от шведския са били от дървесина и платна от Русия. Това им се вижда много и започват напъни да я обезсилят. (В това безскрупулно и малко разпространявано интервю Сорос каза че Европа се превръща в колония на САЩ. Интервюто прилича на обявявяне на намеренията на Глобалистите чрез кучето им Сорос)
    И не можейки със сила, започват стратегия на обезсилване с други, непреки средства - наричани по настоящем Студено-Хибридни войни. Руснаците бяха докарани до "чрез Стратегиятра на Анакондата до "точка на кипене". т.е. да се спасяват с единствени ходове.

    Коментиран от #89

  • 89 1111

    18 0 Отговор

    До коментар #88 от "Бодак":

    Путин вече е сред най-авторитетните политици последните 150 години. В момента в света са двама такива - той и си. всичко друго е обезличен продукт на глобализма, сиреч вашингтонски марионетки.

    Коментиран от #124

  • 90 Да допълня

    12 0 Отговор

    До коментар #33 от "САТЪРА НА ХАНА":

    В Мадрид в нито една централна банка не пожелаха да ми отменят 500лв.Майка ми беше дошла при мен ,дръпнала си пенсията и се оказва,че в обединена Европа не са и чували за левове.По времето на соца поне в Източна Европа лева вървеше без проблемно.
  • 91 Погром

    10 0 Отговор
    Европа ще трябва да се научи да живее без Русия! Браво!
    Народа ще мръзне и гладува!
    Ген. Шивиков даде прогнозата, че Украйна скоро ще капитулира. Терористичния акт с касетъчната ракета в Донецк, щат не щат, на запад ще трябва да го признаят за укронацистки.
    Купувайте печки и дърва още от сега и както в старо време в килера 200 кг брашно в чували за зимата!
  • 92 и защо

    15 0 Отговор
    Защо да е несеризно? Нямате рубли няма газ...много е просто даже! Който плаща на оркестъра той поръчва музиката!Виждаме, че упорито сте се запътили да докарате България до просешка тояга! Много успешно го правите дори!
  • 93 Никой

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    А законно ли е да задържиш чужди пари а законно ли е да конфискува с чужди имоти без никаква причина
    Аско бях на Путин отдавна да бях спрял гъста за Европа и и горивата и нека се оправяме сами
  • 94 Калбо

    7 0 Отговор
    На тези дето много им плямпат устите по телевизиите такива големи шефове джобовете им са пълни с пари а ние бедния народ ще пием по една студена вода на тях им все едно колко пари ще струва хлябът бензинът токът защото те имат достатъчно пари и като не им харесва България и заминават другаде да живея защото имат възможности време българския народ наистина да се съвземе да се събуди и да свалим продажниците от власт и да ги пратим на м им
  • 95 Ами то

    8 0 Отговор
    По това кой защитава ЕС и краварите,може да се направи списък на грабителите.Тези които живеят от отпусканите грантовете.Те много добре знаят,че няма ли ЕС,няма и парици наготово.Лошото е,че "усвоените" от тях пари,с които си строят къщи,хотели,купуват си джипове и каквото се сетите още,ги връща българският народ.
  • 96 Иван

    13 0 Отговор
    Руменчо не се изказвай неподготвен и да подвеждаш хората стоката е Руска както се казва на когото е стоката той определя правилата. В България е пълно с философи по телевизията едни и същи наглеци днес в една телевизия утре в друга професори социолози е най много тъполози пълнят главите на хората с глупости.

    Коментиран от #97

  • 97 Тъполог

    5 0 Отговор

    До коментар #96 от "Иван":

    Хареса ми тази квалификация.
    Разрешете ми да си я припиша!
  • 98 Укроп

    10 0 Отговор
    Някога така такива специалисти говореха, че турски поток няма да се реализира той е губещ за Русия, няма да бъде изпълнен....Бла,Бла,Бла. Накрая турски поток мина даже през нас! Сега да видим какво ще стане са рублите! Русия не пречи на Европа! На Европа пречи Америка! Истинският хорор за хамерика е обединението на Русия и Европа! За това и Украйна послужи като мина на бойно поле !
  • 99 Павел пенев

    7 0 Отговор
    Много си тъп, а в токущо напечатани долари с тонове тоалетна хартия плащането е сериозно така ли ?
  • 100 Георги Димитров

    8 0 Отговор
    Румене, представа си нямаш, колко е сериозно!
  • 101 Баш майстора

    7 0 Отговор
    Аве голтак, китай, индия, пакистан, Бразилия и другите кой свят са? Питам за един приятел. Аман от глупави плужаци
  • 102 Ама

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "CL500":

    Ама виж де.Ти май не гледаш нова тв и бтв.Те казват,че света,цееелия свят,това са краварите и 5-6 еврог ..еайски държави - подлоги на краварите.Да се чудиш,мисирките някога поглеждали ли са картата на света.За съжаление нашите продажни управници ни набутаха при подлогите.
  • 103 3.14К

    6 0 Отговор
    Тоя Румен Йончев е с тотално нарушени връзки с главния си мозък, ако има такъв.
  • 104 Зоро

    8 0 Отговор
    Всяка държава има правото да определи с каква валута да работи.За да сме справедливи време да се спре хегемонията на непокритата с злато долари.Долара се помпа изкуствено, което обезценява всички други пари 💸 Сега е момента и други валути да укрепнат.
  • 105 СОДОМИТ

    6 0 Отговор
    ГЛЕЙ СИГА МИСИР / НЕМА РУБЛИ НЕМА ГАЗ / НЕМА ГАЗ НЕМА ТОПЛО И КИНТИ / НЕМА ТОПЛО И КИНТИ ИМА КЮТЕК / ГОТОВ ЛИ СИ ЗА КЮТЕКА МИСИР
  • 106 УШАНКА

    5 0 Отговор
    ДНЕС УКРАИНСКИ ДИВЕРСАНТИ СА ВЗРИВИЛИ НЕКОЛКО ГАЗОПРОВОДА КЪМ ЕВРОПА / ДО ЗИМАТА ЩЕ ГИ РЕМОНТИРАМЕ МАЙ
  • 107 Ганю

    0 0 Отговор
    ГАААААААС НЯМАААА ...ТАДА ТАДА ...БОЛИ МА ФАРА ....
  • 108 БЗНС ОТ ОНЯ СВЯТ

    5 0 Отговор
    Ей,таз събота ще падне голям смях с матриалчетата дето ги тургате за пред електоратът!Та тоз умник прозрял,че Европата трябвало да се научи да живее без Русия-харашо балтун!И с кого ще живее бе земеделецо от жълтите павета?САЩ,Англия и Австралия сключиха англосаксонски пакт срещу цялото човечество-Европа е първата жертва!Енергийната криза,кризата в прехраната са англосаксонската война срещу човечеството!Та звеноводе наш войната ще приключи с първа жертва-Евроса заедно с ЕС!Мотиката и на полето звеноводе!
  • 109 Гневен Бургазлия

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Буров":

    Браво !
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 La Sinfonia

    6 1 Отговор
    Финасовият анализатор на Fox News Тъкър Карлсън: "Искането на Русия за плащане на стоки в рубли е гениален икономически ход". Колебая се на кого да вярвам - на експерт по международни отношения, па макар и той да се казва Любомир Кючуков или на финансов анализатор от водеща демократична американска телевизия. Ей, докъде ме докараха тези руснаци.
  • 112 Ахаххаха

    4 0 Отговор
    ми не плащайте. Съвсем несериозно ще врътнат кранчето. И после ще плащаме в зелени гущерчета на американчетата х10. Каквато е и целта естествено. Метрополията винаги изсмуква всички ресурси на колониите. Айде ние сме свикнали, ма западняците как ще се гърчат не е истина.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Замислете се

    4 0 Отговор
    Забелязвате ли,че нелогичните минусчета днес липсват.Краварофилите днес и утре ще харчат "честно"заработените си парици.Направете си извода какъв е процента на нормално мислещите хора в България.
  • 115 The No Smoking Orchestra

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "чакай":

    Даже е ясно какъв е точно дебюта - според шахматни анализатори става дума за "Защита Алехин". Фигурна игра и контраатака на пешъчния център на белите. В повечето варианти белите получават по-добра позиция, а статистиката показва, че черните постигат победа сравнително рядко.
  • 116 kairo

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "CL500":

    Джапанките са на път да кандисат и те скоро, по примера на Южна Корея - банката, в която плащат отдавна в Сингапур е японска (там не важат санкциите), само сменят валутата на плащане от долар на юан и voilà ! Веднага идва втечненият газ от Ямал ІІ. Демократично и честно !
  • 117 Бих добавил източна мъдрост

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "карамфила":

    ""Всяка сутрин воинът трябва да се предава на смъртта. Веднъж щом излезеш през входната си врата, ти вече си заобиколен от смъртта. Смелостта се развива, след като проявиш решителност и минеш през всяка бариера, без да се съобразяваш с бариерите. Отговорът на въпроса “Кое е най-важното за сърцето на 1 воин?” е “Да желаеш с цялата си душа, във всяка една секунда, да постигнеш целта си”"" - из "Книгата на Самурая", Ямамото Цунетомо легендарен японски самурай
  • 118 Има си правило, че

    7 0 Отговор

    До коментар #45 от "Въпрос":

    който се захване с България приключва:
    Византийска империя - OUT
    Османска империя - OUT
    Третия райх - OUT
    СССР - OUT
    Вършавски договор - OUT
    ЕС, НАТО и САЩ само останаха
    Небесният ни покровител Свети Йоан Рилски ПАЗИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ !!!
  • 119 Стоян Александров

    5 1 Отговор
    Z. Йончеееееев я кажи къде живееш, в какъв лукс, какви ел. коли и джипове караш, как се надуваш и правиш на велик. Видял съм те наживо що за човек си. Нищо не струваш. Позор. Крадец. Нагаждач. Натегач. Как р при Жарека ? Ааааа забравих вече си при други. Какво направи за Майка България като дупетат ? Нищоооооо. Златно пръстче бяхте. Женати отслабна ли че беше два декара г.......з. И спрете да се надувате никаквици сте. Даже сте смешни. Z
  • 120 кобрети

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    А законно ли е да се късат договори от запада ?
  • 121 Майстор на спорта

    7 0 Отговор

    До коментар #51 от "Санкциите са":

    Превзели ли? Това са само приказки за балъците. Яхтата на Усманов не е пипната - на ремонт е в "Люрсен", опровержението е на сайта им! "Шехерезада", която уж била на Путин - отишли, повъртяли се жабарите, разпитали двама-трима и като дошли добре облечените адвокати... НИЩО, яхтите на Абрамович са в турски пристанища, като шепа заблудени укри решили да попречат на едната да акостира и турската полиция им набила бързо и демократично канчетата. За капак арабските инвеститори започнаха разпродажби на имоти в Лондон подплашени, че те могат да са следващите. Китайците спряха да купуват и изчакват да видят накъде ще вее вятъра. В индийската англоезична преса се коментира от седмица дали не следва изтегляне на индийски капитали от Обединеното кралство. Бразилците ревали, че нямат торове и руснаците са им обещали, че ще имат но ще се разплащат в национални валути. Лошо Седларов, много лошо!
  • 122 La Sinfonia

    6 0 Отговор

    До коментар #67 от "Васил":

    Приятел, не само това - ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ да се купува от Русия! И ще стане като в оня виц на Шкумбата, ще метнем по един бял чаршаф и към гробищата. НО пък ще носим автоматите напред, да не ни капят по краката.
  • 123 The No Smoking Orchestra

    3 0 Отговор

    До коментар #87 от "1111":

    Съобщение на China News Service (CNS) на английски език: "Евразийският съюз и Китай планират независима валутно-финансова система. Това съобщиха от Евразийската икономическа комисия на 22.03.22. Предполага се, че независимата парична и финансова система ще се основава на нова парична единица, която може да се определи като индекс на националните валути на участващите страни и цените на стоките. В проекта „КРИСТАЛЕН РАСТЕЖ” едно от фундаменталните предложения за дедоларизация е създаването на нова наднационална валута за сетълмент – евразийската рубла. В същото време се предлага да се използват най-добрите практики за създаване на наднационални валути - преводни рубли, ЕКЮ, СДР. По-рано доклад за необходимостта и подходите за дедоларизация на икономиката направи и А. Галушка в рамките на специална сесия, организирана от Обществената камара на Русия на Източния икономически форум." АДСКИ СА НЕСЕРИОЗНИ ТЕЗИ РУСНАЦИ !!
  • 124 Zabdiel

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "1111":

    И Бин Салман иска да си омешат капите. Нямам никакво обяснение защо тоя младеж така някакси ненадейно видя светлината от изток.
  • 125 сноу

    5 0 Отговор
    Ами пак се консолидирайте бе ..кой ви пречи..дето има една дума и пак,и пак...Виж какво ..вчера отивам да си купя едно яке и му викам на продавача...Глей сега понеже съм консолидиран отвсякъде що не ми го продадеш примерно в полски злоти а той ...А-а ти може да си консолидиран, ама аз не съм ,тъй че давай 59лв иначе няма яке..Ама чакай бе човек ,ще загубиш в имиджов и икономически план и..той ме изгони-и..
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 111

    6 0 Отговор
    За разлика от американците, Путин не си хвърля думите на вятъра. Въпросът е само на кой пръв ще му врътнат руското кранче на газа, та да скокнат останалите да купуват рубли. Вероятността, това да е някое от малките лаещи пуделчета от масовката, от рода на нас, е доста голяма. Ще видим!
    А "експерти" като тоя мухльо, който си мисли, че някой го приема сериозно, да си заврат експертизата където слънце не огрява.
  • 128 Крокодил

    3 0 Отговор
    Йончев, ами ти излезе голям майтапчия бре! Защо не отидеш в шоуто на Цитиридис, може да имаш по- голям успех там, отколкото с анализите си тук!!!!
  • 129 Гост

    1 0 Отговор
    Йончев, Йончеееев! Откъде ще дойде този газ?!?!?!? Няма! Нямааааа! Наясно ли си, че няма! Там дето има, вече е договорен. И тече по тръби. Тръба за по малко Пт половин година не се прави! Да си наясно! Ще купуваш руски, по цена която руснаците ти кажат и в рубли! Нафупен си, Йончеееев, надупен.
  • 130 ДЯДО ПОП

    1 0 Отговор
    Ако плащаме синьото гориво на РФ вместо в рубли с тоалетна хартия ( малко използвана !) ще печелят повече !!!
  • 131 ПРОДАВАМ КОКОШКА НО ИСКАМ 500 РУБЛИ

    2 0 Отговор
    КАТО НЯМАШ , НЯМА ДА ЯДЕШ БЕ ! МНОГО Е ПРОСТО !
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 реалист

    1 0 Отговор
    Добре са малките страни, които наблягат на търговията, но си запазват икономическата независимост, както сме ние
    с лева, например. Не ни трябва да се репчим, а да си решаваме тихо въпросите. Вижте Унгария - договори си евтина газ дългосрочно, строи си АЕЦ с договор с Русия, а е член на ЕС и НАТО. Значи всичко е въпрос на акъл, а нашият мухльо ще се разплаче от кеф, че се снимал с някой си, който сигурно след 5 минути го е забравил, ТЪЖЕН СМЯХ!!
  • 134 Ткзс

    0 0 Отговор
    Ами те санкции и Путин санкции,чиста работа
  • 135 stan40

    0 0 Отговор
    Сериозно, несериозно, това е положението. Искаш да купуваш от Русия плащаш в рубли. Стоката си е нейната и тя определя правилата. Като не ти отърва и не искаш, не купуваш. Тези са правилата на пазара. Част от българите искат, други неискат, правителството взема решение. Дали решението е добро времето ще покаже.
  • 136 абее

    0 0 Отговор
    Ако искат и в натура ще плащаме пазарна икономика ,то и олиото е несериозно да е 8 тука а 4 в германия наше производство ама .... ГЛУПАЦИ крадливи продажно слуги
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове