Last news in Fakti

26 Март, 2022 11:15 1 167 29

Цветанов: И Кирил Петков, и Бойко Борисов запазват нашата зависимост от Русия

  • цветан цветанов-
  • политика-
  • коментар

„Не комуникираме с Борисов", каза председателят на „Републиканци за България“

Цветанов: И Кирил Петков, и Бойко Борисов запазват нашата зависимост от Русия - 1
Снимка: БГНЕС

„И Кирил Петков, и Борисов през последния трети мандат са хората, които всъщност запазват нашата (енергийна) зависимост от Русия. Ние виждаме това и по позицията на страната ни към Украйна. Ние не участваме активно в този процес. Знаем, че когато войната приключи ще има много големи геополитически решения, но ние не сме активни участници в този процес“, заяви бившият втори в ГЕРБ и настоящ председател на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, цитиран от bTV.

Цветанов отново заяви, че в „Булгартрансгаз“ има корупция във връзка със строежа на „Турски поток“, но „аз искам обаче да бъдем много активни като гражданско общество и да попитам министър-председателят Кирил Петков за договора с фонда „Джемкорп“, който той подписа за инвестиция за 1 милиард долара и знам, че зад него стоят руски капитали. Страната ни отново е зависима от Русия“.

„Не комуникираме с Борисов. Всеки си върви по неговия път и в общи линии различията, които сме имали в геополитически план за Русия и Европа и всичко това, което се случваше в ГЕРБ през последните години“, каза Цветанов, който е категоричен, че не се обаждал на лидера на ГЕРБ след неговия арест.

Според Цветанов не може да се говори за „прекомерна сила", използвана по време на ареста на Борисов, но нищо не е налагало тази „неотложност", предвид че е по обвинения за рекет от 2019 г., а и публичността му не съответства на събраните доказателства.

Този арест е „грешка и на МВР, и на прокуратурата, в цялостната концепция, водещо е Министерството на вътрешните работи и точно затова смятам, че там е грешката, защото когато се върви към такъв арест, трябва да има безспорни доказателства“, каза Цветанов.

„Видя се решението и позицията на прокуратурата, което показва, че днес в България единственото водещо в политическия живот на страната е омразата. С омразата и това, което винаги остава като усещане за някакъв реваншизъм, който се търси, смятам, че не е правилно, защото разбира се, че трябва да има ревизия на управлението на Борисов, особено правителството „Борисов 3“, но не се прави по този начин, а се прави със съответните доказателства, които могат да дадат възможност за решение на съда, което да бъде в подкрепа на тези първоначални данни за едно бъдещо разследване“, каза бившият втори в ГЕРБ.

Според него действията на МВР при ареста на Борисов сега и на вътрешното ведомство при задържания под неговото ръководство са несравними, но от друга страна заяви, че е "правил грешки за емоционалните си изказвания след срещи с жертви на престъпността".

Цветанов е категоричен, че „никога и по никакъв повод не съм имал задача да посещавам офиса на Божков, но не съм имал и необходимостта” и изрази учудването си, че през всичките години пиара на ГЕРБ е правила ежемесечни срещи в кабинета на Божков.

Според него „Борисов и Божков имаха някаква комуникация" и той ги е виждал както в Министерски съвет, така и в резиденция в Бояна.

Що се отнася до "Апартаментгейт", Цветанов отново заяви, че там всичко е било законно, но именно заради подозренията за корупция, той е направил това, което другите замесени в този случай не са посмели - подал е оставка и е напуснал ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    13 0 Отговор
    Демократични републиканци за България. :D
  • 2 Цецо апартамента-

    21 2 Отговор
    Агент на ЦРУ !
  • 3 ЕВРОНЮЗ

    25 1 Отговор
    Това Козяшко влечуго от снимката ни натресе чертежите за самолети
  • 4 Кочо

    18 3 Отговор
    Бегом на фронта да ни освободиш от зависимостта от Русия! Или си избрал да лаеш под леглото и да се опиваш от собствената си значимост, а някои прости българи да ги подстрекаваш да мрът за такива като теб!
  • 5 име

    20 1 Отговор
    Рашков и НАП няма да те забравят, просто има много боклуци крадливи от ОПГ ГЕРБ-ДПС, не може да им смотнат и за 1000 дни.
  • 6 Коко

    20 1 Отговор
    Ох, Цветанов, завършил училище за деца с проблеми в обучението, пак се изказа. Като си помисля, че подобни недоразвити мозъци и кърджалийски такива са управлявали и управляват България, цялата тази наша държава ми прилича на едно селско хоро. А не ми се иска да е така. Тъкмо избрахме по-образовани хора, ха да тръгнем напред и започна война. Амка му на този наш късмет!
  • 7 Уважавам само

    16 0 Отговор
    хората с достойнство и чест.
    Не уважавам: политически продажници, политически крадци и измамници, политически изнасилвачи и нагаждачи, политически тарикати и сметкаджии.
  • 8 bgred

    18 0 Отговор
    Тоя брокер на апартаменти и пудел на Боко откъде изпълзя пак ?
  • 9 БОЛЕН СOРOСOИД

    12 0 Отговор
    А къде е нашия газ в Черно море? Нали си имахме достатъчно и не ни трябваше Балкански поток! Не помните дори плоските си лъжи, вредни същества!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Милиционерът

    7 0 Отговор
    имотния и той ръси мозък !
  • 12 пожелание

    12 0 Отговор
    Най-справедливо ще е да изкарате заедно с боко 20 години в една килия, защото само това заслужавате !!
  • 13 JEFF

    10 1 Отговор
    През първите два мандата на ГЕРБ откъде внасяхме газ и нефт ? Цветанов винаги много удобно прескача дългия период на неговото подвизаване в ГЕРБ .Всъщност той е виновника за дългото управление на Борисов , Цветанов беше човека , който уреждаше изборите, след него се видя, че ГЕРБ никога не са печелили реално избори .
  • 14 GnG

    9 0 Отговор
    СЪСТЕЗАНИЕ, за "по по най" АНГЛОСАКСОНСКИ СЛУГА ! :)
  • 15 Jacques Yves Moineau

    7 0 Отговор
    Всички са маскари, само Цв цв е света вода ненапита.
  • 16 Цецо Наглецо ушити на Дс

    11 0 Отговор
    Всички знаем как Цветанов, Сотир Цацаров рекетираха бизнесмени и ги натикаха по затворите за да им откраднат бизнесите...?! 🙊🙈Цветанов потслушваше бизнесмени после ги рекетираха.. С любезното съдействие на Борисов.. Всяка вечер Цецо ядеше и пиеше на АРБАНАСИ СЪС ЖОРО ВЪЛЕВ И ДРУГИ ЗАМОЖНИ ХОРА ОТ В. ТЪРНОВО.. С КОГОТО ЯДЕШВ И ПИЕШЕ ВСИЧКИТЕ ГИ НЯТИКАХА В ЗАТВОРА И ИМ ОТКРАДНАХА БИЗНЕСИТЕ

    Коментиран от #25

  • 17 Цветан Цветанов - лисица

    6 0 Отговор
    А помощното училище във Вършец
  • 18 Марио

    6 0 Отговор
    Няма по- Долно нещо от неблагодарника! От предателя! Ако не беше Борисов, никой нямаше да знае, че съществуваш! Какъвто и да е Борисов, той ти промени съдбата, тъпанар такъв! И се чудя как хора с интелект са в " партийката" му!

    Коментиран от #22

  • 19 5kof

    6 0 Отговор
    Гордостта на Климатичната академия във Вършец, най-умната пипонеста глава на планетата, специалистът в нищоказването, екпертът в дългото изложение без съдржание и смисъл, отново ни обогати с товрческите си разсъждения. А дали някой списващ и разследващ журналист ще си направи труда да разчопли до край темата за ролята и мястото на този гигант на словото, рушвета и комисионните в сделката за закупуване на F-16 от краварите. И дали ще дойде Видовден, когато ще видим това нищо на подсъдимата скамейка за поне едно от безобразията, които извърши, докато беше част от мафиотската структура герб?
  • 20 един от многото

    6 0 Отговор
    Цецо , ти пък от кой апартамент се измуши по гуменки!
  • 21 пешо

    7 0 Отговор
    не се показвай бе боклук съд и затвор за тебе
  • 22 Асанчо

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Марио":

    Хоратъ с интильект отдавна съ ръзбрали ,чи чест и дустойнству ни съ идът и сметки ни плащът. Видели съ чи хоратъ хоръ станахъ и съ ришили и те да си управят животя,кът съ включът в някоя партия.Къкту са казва ут рабутъ никуй бугат ни е станъл .Шъ трябва и аз да включвам на някоя партия,щот вечи ни съ траи.
  • 23 Идиот

    3 1 Отговор
    България е малка страна и винаги е била зависима от по големите, но откакто е напълно зависима от САЩ кражбите и лъжите на всички политици и емиграцията станаха стандарт на живот
  • 24 ШАЛТЕТО

    2 0 Отговор
    Пипонъ ,ти пък откъде изпълзя?
  • 25 Тиквоча

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Цецо Наглецо ушити на Дс":

    Твърденията на господина са верни.Щом това знае знае и за много други работи из този край.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Z-Entropa 2009

    1 0 Отговор
    Цецо закуската с молитва взе да плюе, там от където е сърбал с две ръце.
    Дай му на простака власт и му гледай сейра!
  • 28 БОРИСОВ

    1 0 Отговор
    ПЪПЕША ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА
  • 29 БАБА МАРА

    1 0 Отговор
    ЦЕЦКО БАБА ТИ Е НАПРАВИЛА ТИКВЕНИК ЧАДО ТИ МНОГО ГО ОБИАШ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове