Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Март, 2022 10:47 6 447 65

Николай Витанов: Руснаците разрушават Украйна и без оръжия за масово поразяване

  • николай витанов-
  • мерки-
  • пандемия

Пандемията постепенно отстъпва

Николай Витанов: Руснаците разрушават Украйна и без оръжия за масово поразяване - 1
Снимка: Нова ТВ

Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 29 март 2022 г.
Както винаги, първо - пандемията, после - войната.

Не сме забравили, че днес е ден девети на двуседмичното спиране на даването на прогнози от моя страна. Ще ви разказвам само текущата ситуация. Почва да ви става ясно колко ще бъда изместен от всезнаещите

Още новини от Украйна

капацитети от Ганковото кафене и от юрдеците от локвите пред кафенето.

Капацитетите пак пишат отрицателни рецензии как съм разбирал от всичко. Де гиди комплекси. Витанов разбира от няколко неща, не от всичко. Но от каквото разбира, разбира. Няма да мине този изтъркан номер.

Между другото, да не би да завиждате?
Юрдеците крякат. Те са ясни. Осмислят живота си чрез крякане по другите. Вместо да вземат да постигнат и те нещо. Тежка е съдбата юрдешка.

Но все пак има 5 дни още. Да почакаме, може и да излезе някоя добра прогноза.
Сега за пандемията
1. Базовото репродуктивно число - и днес е 0.96. Под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива. Това е добре. Здравната система продължава да се разтоварва. "Хари Сердън" е стабилен. Това е констатацията. За прогнози в следващите 5 дни - юрдеците и рецензентите от Ганковото кафене. От понеделник - пак аз.

2. Няма суперпожар. Ами няма, какво да правим сега. Няма.
Паднахме под 1500 случая на ден. Гасим дифузното разпространение. Както отдавна съм ви писал, от вас се иска едно единствено нещо - да държите сценария "Хари Селдън" стабилен като спазвате все по-малкото количество мерки. Оттам нататък, както виждате, сценарият си върши работата точно в предвидените срокове. Падна зеленият сертификат, пада извънредната епидемична обстановка. Следващите цели са: изкарване на спокойни Великден, Гергьовден и 24 май, спокойно лято. Виждате, че каквито мерки не са необходими, веднага падат. Има точни математически критерии кога трябва да падне нещо и виждате, че те са добре направени - нещата следват естествения си ход. "Хари Селдън" ще приключи тази вълна. Само го дръжте стабилен.

3. Да няма препълнени болници. Няма препълнени болници.
Няма. Продължават да се освобождават легла, които се прехвърлят за други нужди. Няма хаос. Леглата се освобождават така, че да има, ако се наложи. Не трябва да се учудвате - като имаш добри математически индекси, по които де се ориентираш, ще си направиш оптимизацията на леглата и няма да сбъркаш.

4. Да няма тотален локдаун. Има ли - няма. Ще има ли, ще ви кажат юрдечетата и рензентите. То вече се вижда от самолет,
дали ще има, но хайде, ще изтрая още 5 дни.

5. Смъртността - полекичка спада. Както бе прогнозирано.

Виждате, че има дни, в които смъртните случаи са едноцифрено число. В "Хари Селдън" е заложено броят на такива дни да почне да расте.
6. Украинците и пандемията - пристигащите украинци вдигат ли заболеваемостта. Не. Вие изненадани ли сте от това? Не.
7. И тъй - социалната системата се движи все още по предначертаната траектория от обявения ви преди месеци сценарий "Хари Селдън". Нещата са под контрол. Така ли е? Така е. Падат ли мерките в предвидените срокове - падат.

"Хари Селдън" ще свърши работа. Просто го дръжте стабилен.

8. Картата днес. Виждате, че ситуацията се подобрява. По гръцката граница е спокойно. Новият вариант на Омикрона го няма. Държим така, гасим дифузното разпространение и после да се пробва да си го пали пак. Ако сме тарикати, няма да му се получи. Така е изчислен сценарият "Хари Селдън". Но, от вас зависи.

Сега за войната. Тук вече по-сериозно и с прогнози.

За войната не съм казал, че няма да правя прогнози.

1. Какво писах - войната няма да е кратка. Писах ви за 3 месеца и 45 000 убити руски войници. Пак да кажа - внимателно си проверявайте източниците на информация.
Много се лъже покрай тая война.

2. Техническото пречупване.
Към средата на април ще видим какви са резултатите от това. Това, което виждам аз е следното. И двете страни търпят загуби, но капацитетът на украинската армия е по-малък и тя първа ще се пречупи технически. За да не стане това трябват огромни оръжейни доставки от западно направление. Засега ги няма.

3. Психическото пречупване.
Виждате какво става - Украйна бавно се превръща в руина. Какво ще има да става - още повече от същото. Бойният дух и двете армии все още е достатъчно добър. Мариупол падна - това го призна дори кметът на града. Мариупол е по-голям от Пловдив. Тежък психически удар по украинския боен дух. Затова спряха да говорят за него. Хуманитарната ситуация вече не е интересна - руснаците значи са превзели града, да се оправят. Скоро ще има нов, все още неразрушен повод за оплакване - Чернигов.

4. По фронтовете. Скъсяването на фронтовата линия.
Тези, които четете тия сводки, изобщо не сте изненадани от хода на бойните действия. Без да съм от руския генерален щаб, добре ви описвам какво става и какво има да става. А то е следното. Мариупол падна (очаквано). Следва битката при Краматорската дъга. Тя щу реши съдбата на украинската територия на източния бряг на Днепър. Бъде ли унищожена украинската групировка при Краматорск и Славянск (а тя е около 60 000 души) в Харков, Днепропетровск и Запорожие ще стане много напечено. Последния път ви казах да гледате какво става при Изюм. Гледайте какво е разстоянието от Изюм до Краматорск и Славянск. Единият основен удар на руската армия се очаква да е там. Другият се очаква да е от юг, от Донецк в посока Краматорск. Битката при Краматорската дъга ще е доста крупно сражение. Прекъсне ли се връзката на украинската групировка там с базите в Днепропетровск и Запорожие, тази групировка е обречена. Гледайте. Руснаците привършват подготовката за настъпателната операция.

По другите фронтове, както ви писах, руската армия има за цел да скове украинските войски, за да не могат те да помогнат на Краматорската групировка. Задава се крупно стратегическо сражение, за което вие, които четете тези сводки, бяхте отдавна предупредени. Виждате, че математиката може да ви помогне да разберете какво става по бойните полета и да прогнозирате нещата с добра точност, дори да не сте от съответния генерален щаб. Съдбата на източна Украйна ще започне да се решава до края на тази седмица.

Сражението няма да свърши бързо. 5 дивизии не се разпарчадостват за 5 дни. Е, с цар-бомба може, но такива оръжия няма да бъдат прилагани. Руснаците разрушават Украйна и без оръжия за масово поразяване. Чудя се как не са се появили още белите каски и театрото с атаката с химическо оръжие. Но има време и това да видим. Затова ви пиша пак - не се ловете на пропагандата. Помнете Бисмарк - и двете страни яко ще послъгват.
.
Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Витанов

    79 1 Отговор
    Спец по всичко говорене

    Коментиран от #40

  • 2 Гаглей

    56 15 Отговор
    Абе полупокер, тебе нема ли верно да те разтрият некъде по софийските преки???
  • 3 провинциалист

    29 4 Отговор
    Витка, ко прай глиганчето?
  • 4 адаша

    17 2 Отговор
    Добре! Признавам си! Всичко си признавам! Аз бях! Моля ви, престанете с мъченията!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Едно е сигурно

    24 10 Отговор
    Империята на Злото отива " на кино"!

    Коментиран от #62

  • 7 Шматарок

    36 7 Отговор
    И за"хитрост" се плаща,шматко.Ще съжалиш че си се вяснал под прожекторите.Сиренцето в капана е най-скъпото сиренце.Засега правиш заешки зиг-заг...
  • 8 И тоя ли бе.....

    63 7 Отговор
    Щом и тоя псевдо математемик взе да ни говори за украйна....след ковида да ни облъчва отново! Нямат хора значи..едни и същи продажни подлоги за всичко! Жалко, жалко!
  • 9 Краси

    52 7 Отговор
    Това сме ние българите разбираме от всичко и от Корона вирус и от война.От какво друго разбираш?Всички учени станахте ТV. звезди-некадърници такива!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 САЩ РАЗРУШАВАТ СВЕТА

    51 7 Отговор
    с доларите, които печатат без покритие. А с пропагандата в стил Холивуд са разрушили доста мозъци като гледам

    Коментиран от #23

  • 12 Стойчо

    39 12 Отговор
    Факти, пак продължавате да пълните сайта с глупостите на един самозван "професор".
  • 13 Сандо

    38 8 Отговор
    На професора,специалист по всичко и способен да надприказва всяка продавачка на пазара,да припомним,че укронацистите,любимци на целия "демократичен" свят,само за някакви си трийсетина години успяха да превърнат подарената им от руснаците държава от богата и развита европейска страна в най-бедна,задминавайки в тая престижна класация дори Молдова.И някакви си пропагандатори-грантаджии ни карат да страдаме за тия неудачници и престъпници и да си плюем на интересите!
  • 14 юрдек

    41 7 Отговор
    Витанов, дай някакви хороскопи, ако имаш... ааа и числата от тотото моля.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 РУСИЯ ОСВОБОЖДАВА УКРАЙНА

    33 9 Отговор
    е по-точно казано. Разрушават я нацистите, които стрелят в двете посоки, убиват в гърба бягащите на изток мирни граждани, разрушават сгради, заводи , ценреали за да не попаднат в освободена ДОНЕЦКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА

    Коментиран от #32

  • 17 !!!?

    10 12 Отговор
    Професора разви путиновата теорема - ДЕНЦИФИКАЦИЯ ЧРЕД ПУТИНИЗАЦИЯ ! Короната и войната го заобикалят на путинизацията НЕ !!!?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тошо

    38 3 Отговор
    Евроатлантизъм се лее като водопад из националния ефир. Украйна замени Ковид. Преди едни и същи анализатори на вируси, сега пък един и същи НАТО експерти. До втръсване.
  • 21 мишо

    9 5 Отговор
    Този как да го нарека.....както и да е...Та този преди време непоколебими, че Русия ще спечели войната .?!!!!! Сега се извърта и се прави на военен спец .Ама като гледам е същия "познавач" като сенилното ченге Чуков (който никога не познава).Не си заслужава човек да си губи врмети с писанията на ....този..

    Коментиран от #53

  • 22 Този

    17 4 Отговор
    човек няма ли да престане да се показва по медиите и да говори глупости по всички въпроси от които не разбира нищо?!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Име

    15 3 Отговор
    Маг Витан с коя ли формула е изчислил, и стигнал до това заключение 🙈🙉🙊
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Селдъне

    10 4 Отговор
    Изчисленията къде са? Кога ще ги публикуваш формулите и алгоритмите? Откога разполагаш с квантовите компютри, които ще са ти необходими за изчисляване на вероятности от подобен ранг, като войната в Украйна? А кога успя да ги програмираш няма да питам. Това че има наивници, които да ти вярват е ясно. Но нали се бараш за велик математик, сподели ако обичаш. Ако искаш издай монография по темата. И без това не си го правил скоро. Та така Селдъне мой.
  • 28 Перо

    16 2 Отговор
    Ковид “професора”,сега ще стане и “академик” по военните науки! Математиката отдавна е забравена! Той се вживява и дава акъл, само като друг специалист-всезнайко!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Диагноза

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Психиатъра":

    Тоя е ЛУД,а тия дето му дават трибуна...дважди
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 😷😷😷

    12 1 Отговор
    Добре, че няма световна вагинално-менструална криза, че некъпания изчислител и нея, щеше да коментира !? Потрес!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    15 2 Отговор
    Долен Б0клuK, беше медицински експерт, сега се преобразова във военен, утре...утре ще си ВСИЧКО ОТ КОЕТО ИМА ПАРИ! ПРОДАЖНИК!
  • 36 LOSHIA

    11 2 Отговор
    Този е от тези,които са всичко И НИЩО!!!
  • 37 Котарак

    11 2 Отговор
    Витанов, знаеш ли че си досаден. Ама много досаден!
  • 38 TROY

    10 3 Отговор
    Тоя да обясни каква е квадратурата на на окръжност нали е математик? Затова не гледам нито една българска телевизия. Шматароците ще обясняват кое какво е и как.

    Коментиран от #51

  • 39 3333

    11 2 Отговор
    Хахахах, експертът по всичкология.Изкажи се нещо за колегите на зеленски Уил Смит примерно, добър опит за разсейване, ама не знам кой им се върза на тия.
  • 40 Правилно

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Витанов":

    Разбира от военна стратегия, тактика, военна психология, използва военни термини (съвместно с думи като "разпарчатосват" - а, тя може би е за експресия), прогнозира военните действия от най-различни аспекти...Ами след като един математик е такъв специалист във военното дело...потресен съм!

    Коментиран от #49

  • 41 смешник

    12 3 Отговор
    хахаха този има нужда от лечение определено :)
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Непукист

    6 4 Отговор
    Не го харесвам, предимно заради демонстративната надменност. Но тук съм напълно съгласен -пристрастената, крещящо подплатена с долари пропаганда не трябва изобщо да се слуша, камо ли да й се вярва. А какво ще става, ще каже силният и подготвеният, а не (как беше ?) - юрдечетата. За всеобщо успокоение, Русия е водещата сила в този важен за света конфликт и това няма да бъде променено, дори ако продънващата се бай дънна издънка предприеме извратеняшки стъпки към спасяване на зеления гущер от всемирен позор..
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 емигрант

    9 3 Отговор
    Ей тоя палячо "професор" и по военни въпроси ли стана ? Хайде да престанете вече да го разхождате като маймуна тоя из медиите, търсите начини да ставате все по-противен медии ли ?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Селяк

    7 2 Отговор
    Еее, тоя голям специалист по всичко се оказа! От ковид статистика, мина на Украйна-Русия… нещо за Киро и Кокорчо няма ли да коментира?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 емигрант

    10 2 Отговор
    На този изреченията му започват винаги с "както ви казах", "аз казах", "както писах", "вече ви казах", което говори за голям комплекс на малоценност. Чудя се дали този "математик" може да смята ?
  • 53 Хъммм

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "мишо":

    И кога не е познал? Защото в статията цитира само кога е предвидил някакви неща. Хайде, поне ти да ни светнеш кога не е познал, че той очевидно не иска да каже.

    Коментиран от #58

  • 54 TROY

    7 3 Отговор

    До коментар #51 от "Не на окръжност":

    Аз съм прост железар. Малоумието на тоя ми идва във повече. Дано не се изкаже за пръстените на Сатурн.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Да бе

    9 2 Отговор
    Путин затвори лабораториите в украина и пандемията свърши
  • 58 ..........

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Хъммм":

    По-лесно е да кажеш ти кога е познал, защото отговорът е само един НИКОГА ! Този палячо само "врачува" след като се е случило нещото, обърни внимание и в статията...какви хора има все още поддаващи на манипулация ????
  • 59 Хайл

    4 0 Отговор
    Професорче,кажи как да разделя 2 кила трици на 3 магарици,като едната е бяла,другата с дълги уши а теретата се казва "ники" благодаря много и многократно и то предварително
  • 60 Разбирач

    1 0 Отговор
    „Но от каквото разбира, разбира.“
    -----------------------
    Ега ти, тоз психопат по-голям нарцис от тиквата! Изненадан съм, че (все още) не са го свитнали...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Жулиен Гаков

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Едно е сигурно":

    Империята на злото , отива на кино! И се надявам ,че имаш в предвид-САЩ ! Тъй като друга ЗЛА империя няма на земното кълбо! Ако тези сатанисти ги нямаше, щеше да настъпи мир и благоденствие!!!!!!!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 miro

    0 0 Отговор
    този "екперт" е време да замълчи ако може и завинаги.
  • 65 Минчо

    0 0 Отговор
    Този е гений.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове