Last news in Fakti

29 Март, 2022 15:25 2 281 47

Каракачанов: Петков ни прави на глупаци, пробутва Скопие към ЕС

  • красимир каракачанов-
  • кирил петков-
  • глупаци-
  • скопие-
  • ес

Правителството у нас явно се кани да изпълни една от външните поръчки, за които беше поставено власт, а именно да допусне Македония до началото за преговори за членство в ЕС без тя да е изпълнила условията на договора с България от 2017 г, коментира почетният председател на ВМРО 

Каракачанов: Петков ни прави на глупаци, пробутва Скопие към ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

"Кирил Петков явно се опитва да се възползва от руската война в Украйна, за да пробута затваряне на очите и пускане на Скопие на пътя към ЕС. С фалшивия претекст, че така укрепваме Запада срещу Путин. Имало опасност сценарият в Украйна да се повтори в Македония. Последното, разбира се, е очевидна глупост." Това написа във Фейсбук почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от "Епицентър".

Ето какво пише още той:

Г-н премиерът Кирчо ни прави на глупаци, използвайки опорките, получени от създателите на неговия проект ПП – тези, които ни го тропосаха, за да обслужва техните геополитически интереси в България. Северна Македония е член на НАТО и е достатъчно защитена. Чий да го дири Путин в Македония?

Това означава да се задейства чл. 5 от договора за НАТО, осигуряващ колективна защита на членовете на Алианса и Русия да се озове във война с най-мощния военно-политически съюз в света. И ако нашите родни герои Кирчо и Кокорчо са неграмотни в областта на историята, геополитиката и военното дело, то Путин явно е над тяхното ниво.

Да напомним на премиера Кирчо, че ЕС е основан на някакви принципи. И сред тези принципи не влиза неизпълнението на договори, нарушаването на човешките права и погазването на историческата истината и омраза към България. Или бъркам, господин Петков?

Правителството у нас явно се кани да изпълни една от външните поръчки, за които беше поставено власт, а именно да допусне Македония до началото за преговори за членство в ЕС без тя да е изпълнила условията на договора с България от 2017 г.

Петков използва вчера и откровени лъжи, като това, че имало някакъв напредък в историческата комисия.

Първо, не ми е известно тя дори да се е събирала скоро, а можете да ме броите за доста информиран човек по тези теми. Всъщност последната среща на комисията е през месец февруари т.г. и на нея не бе постигнато нищо.

Второ, никакъв напредък не може да има, докато новите формулировки не се впишат в македонските учебници. И трето, знаете ли какъв напредък всъщност е имало: Скопие щяло да публикува официално приетите формулировки за цар Самуил и Св. Климент Охридски. Забележете обаче - това са формулировки от месец февруари 2019 г. Дребна подробност, нали господин Петков?

Казано кратко: тази комисия не е мръднала от поне три години, но Петков обявява напредък.

Такава е цялата работа на това правителство: само реклама и нищо друго. Бизнес подход. Като прословутата самолетна линия, за която не е ясно откъде ще дойдат пътниците. И която всъщност се оказа София – Тирана със спирка в Скопие.

Тези хора мислят, че историята и ценностите могат да се заменят с бизнес, сметки и търговия.

Всъщност тези момчета за това са и дошли – да направят едни бързи пари и кой от където е. Но в случая с Македония не бизнес връзките са важни, а са важни истината, паметта и достойнството на българския народ. Защото да сменим на Гоце Делчев самоопределението посмъртно прилича на възродителен процес. А той беше грешка, нали господин Петков? Или на Вас не Ви пука за двойните стандарти.

Наивност или користолюбие наднича зад действията на кабинета ни – предстои да разберем. Сигурен съм, че към средата на месец май управляващите се готвят да извършат национално предателство по въпроса за българските интереси в Македония.

Явно не им пука, че ще се наредят до предателството на Георги Димитров от 1946 г., но ако тогава България бе окупирана от Червената армия, сега сме суверенна държава, член на НАТО и ЕС или и това е наужким. Ако това наистина се случи – снежните топки от Шипка ще му се видят на Кирчо като едно много, ама много приятно изживяване!


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скрий се...

    25 26 Отговор
    Мерзавец такъв !

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Дааа

    61 14 Отговор
    Пишат го в македонската преса. Изказване ба на Просто Кики. ДО ЮЛИ ВЕТОТО ПАДА!!!!!!!!!!! ХОРА ТОЯ ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ. ДА ГО ИЗМЕТЕМ НА 1.04

    Коментиран от #21

  • 3 Еххо

    43 16 Отговор

    До коментар #1 от "Скрий се...":

    Истина е виж новините на Македония. Има и видео с думите на самия прост кико

    Коментиран от #29

  • 4 Гюлета

    16 39 Отговор
    Каракачанката ни пробутва към Масква Той и Найденов са отказали да подпишат Генералската подписка за помощ на Украйна с военни муниции
  • 5 Незнам какъв е

    42 4 Отговор

    До коментар #1 от "Скрий се...":

    Но въпроса с РСМ боли всички нас! Бог ги създаде българи а Тито ги направи макаданци!

    Коментиран от #10

  • 6 TROY

    18 25 Отговор
    Ти бе агент иване си член на бкп. Мазната ти мутра няма нищо общо със ВМРО.
  • 7 Хаха

    12 21 Отговор
    ДС плъшок.Да не се обажда по добре.
  • 8 Ако този е патриот, то аз ...

    11 25 Отговор
    ... съм трамвай. Много противен и неграмотен тип. Путинова пета колона. Заедно със Сидеров, Копейкин, Нинова и др. под.
  • 9 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    37 7 Отговор
    Киро да внимава много с македонците, за да не го махнем на бързо и безславната му кариера да приключи тук и сега. Ние не бързаме и нямаме история за подаряване. Да внимават много, че както е тръгнал с пъченето си ще се приземи бързо, бързо.

    Коментиран от #14

  • 10 Точно

    27 9 Отговор

    До коментар #5 от "Незнам какъв е":

    За това трябва протести бързо. Както се събра народът за Украйна така да се съберем и да изритаме Предателя
  • 11 Грульо

    26 8 Отговор
    Браво на шкембе войвода!

    Коментиран от #27

  • 12 Димитров

    27 12 Отговор
    По отношение на
    Македония г-н
    Каракачанов наистина е висока топка!

    Коментиран от #25

  • 13 Майна

    14 21 Отговор
    Мястото на РЦМ е в ЕС . Мястото на Каракачанов трябва да се определи след задълбочено разследване на всички сделки, сключвани докато беше министър. Тоз хубавец досъсипа остъците от бълг. армия, той е отговорен за платените за рисунки милиарди . Представяте ли си , ако сега беше военен министър , сигурно бюджета на МНО нямаше да му стигне за памперси .

    Коментиран от #15

  • 14 Вече е

    23 8 Отговор

    До коментар #9 от "ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ":

    Направено факт. Македонски журналисти пускат видео с реч и обещания на Кики. Не случайно онзи ден имаше среща сКовашевият. Времето му изтече.
  • 15 Майна

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    поправка РСМ .
  • 16 TROY

    12 2 Отговор
    Тоя ако си види топките под шкемето, аз ще отрежа моите.
  • 17 Каракачанов! Ти си един Оялсе, ошкембил

    16 2 Отговор
    Се Пополист и доносник, най вече Крадец!! Успя и ти а Делнеш доста милиони от Хвърчилата, и всички други сделки, от Оградата и там се Нагуши! В Овшорките ще се търсят, затвора няма да ти се размине!!
  • 18 емигрант

    17 3 Отговор
    Като в България няма съд и прокуратура ще гледаме още фотосите на престъпници като Тиквата и този по медиите вместо да им се затвори измамната уста със затвор ! Това мекере подари 2 млрд. на САЩ заради 10 % комисион, а днес има наглостта да храчи срещу тези които все още не са го погнали !? Нагла ненаситна свиня !
  • 19 Киро и Правителството са обещали да

    16 3 Отговор
    Бъдат съдени Борисов и Шайката му, но първо да бъде махнат Гешев, за дае възможно да има Справедливост! Това чакаме, трибуналите си Отиват, и Гешев е на ред, колкото и да се запъва!!
  • 20 емигрант

    8 19 Отговор
    Не разбирам, защо трябва да сме против Македония ? Срещу света да вземем да се изправим защото и той не ни е по вкуса ? Добре ли щеше да ни бъде Гърция да беше против нас когато кандидатствахме за ЕС ? Какви хора злобни, завистливи и егоистични сте, не разбирате ли, че с тези ви пороци ставате най-лесно контролираната нация, следователно и най-бедната ?
  • 21 LOSHIA

    14 7 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа":

    НАЙ НАПРЕД ЩЕ ИЗМЕТЕМ ТАКИВА КАТО ВАС!...........ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО........... А ЗА КИРО ЩЕ ВИДИМЕ........

    Коментиран от #32

  • 22 Хващай

    14 1 Отговор
    си торбата BILLA и леви , леви към ареста ! Нагъл червен безбожник , алчен крадльо и ДС агент ! Безумие в политиката на България !!!
  • 23 То че трябва да са в ЕС

    17 2 Отговор
    Е безспорно, но трябва да им се окаже натиск за правата на българите равнопоставени с другите етноси, за история и език да се каже истината в учебниците
  • 24 Тити

    6 1 Отговор
    Никой не кара насила да отива в Европа още повече Скопие.
  • 25 LOSHIA

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "Димитров":

    КОЛКО МУ Е ВИСОКА ТОПКАТА? КОЛКОТО ШКЕМБЕТО ЛИ? А МАЛКО ЛИ ПАРИ ПЛЯЧКОСА ОТ ТЯХ?
  • 26 хммм

    13 6 Отговор
    Петков е еврогейче-джендърче.
  • 27 LOSHIA

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Грульо":

    Шкембе войвода ще отиде,където му е мястото,но внимавай да не си му компания!!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ку-кууу

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Еххо":

    Това видео е направено от такива като тебе и е за такива като тебе!!...........марш..............разкакарай се......
  • 30 БАБА WANGA

    6 4 Отговор
    КИРУ Е ТУПАН
  • 31 Елена

    3 7 Отговор
    И аз искам Скопие да влезе в ЕС. Щом Каракачанов е против, аз съм - за.
  • 32 😅😅😅😅😅

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "LOSHIA":

    😂😂😂😂Такива като теб и Кирчо язовирчо са при бай Ставри
  • 33 AlienMind

    6 1 Отговор
    Хайде тогава и всички главорези да са в нато и ЕС! Албанци шиптъри, Македонци и всякаква измет! Така се контролира по лесно пасмината! Виж ни нас вървим голи и боси , майките и бащите ни мизеруват но все пак сме в нато и ЕС! А и нямаме избор, Петков е живото доказателство докато го свалим демократично и е оакал държавата и националните интереси тотално. И после хоп хайде пак някоя пионка спусната от някъде си!

    Коментиран от #42

  • 34 Дани

    2 3 Отговор
    Шкембе войводо престани да злословничиш прост кариерист махай се и не всявай смут и раздори ти си си за село
  • 35 ComfortablyNumb

    4 1 Отговор
    Киро , свърши снега, но има много камъне и дръве...

    Коментиран от #41

  • 36 Иван

    3 0 Отговор
    Изобщо няма нужда да ви прави на глупаци, то се вижда отстрани
  • 37 Дискретен герой

    2 3 Отговор
    Шкембето не стига че не е в пандиза, ами и ръси акъл в публичното пространство...
  • 38 1520

    2 1 Отговор
    колкото по навреме ги изгоним тези момчета толкова по добре
  • 39 Fazan

    3 1 Отговор
    Предлагам ако Правителството начало с Кирчо пуснат Македония в Евро съюза без да са изпълнили условията към България на другия ден пред парламента да излезем и да си подават оставката.
  • 40 БРАТЯ

    1 0 Отговор
    БЯХ НА СВАТБА В ГРАД КУМАНОВО В МАКЕДОНИЯ ГРАДЪТ Е БЕЗЛИЧЕН НО ХОРАТА СА ФАНТАСТИЧНИ ЖЕНЕХА СЕ МАКЕДОНЕЦ И БЪЛГАРКА ПОСРЕШНАХА НИ СТРАШНО ТОПЛО И УСМИХНАТО. НЕКА ДА БЪДЕМ ДОБРИ ХОРА И ДА ПОКАЖЕМ В ТОЗИ КОНФЛИКТ МЕЖДУ НАШИТЕ НАЦИИ ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПО ДОБРИ
  • 41 ПРОРОЧИЦА

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "ComfortablyNumb":

    Да но има ЦВЕТЯ И РОЗИ ДОБРОТО ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА НЯМА ДА БЪДЕШ ЩАСТЛИВ С КАМЪК В РЪКА
  • 42 12783

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "AlienMind":

    Така сме не заради Европа а заради нашите крадливи политици Ей хора мислете търсете вината за празните си джобове в пълните джобове на дебелите политици
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Мъдар българин

    1 1 Отговор
    Имам чувството че единствената роля на България в евросъюза е да пречи !Ако може ама за всичко !Важното е в Москва да са доволни ! Както е казал шопа и да не можем да любим че лежим да тежим ! Да не се приеме Македония в ЕС е план на Москва за влияние на балканите !!
  • 46 Мъдар българин

    1 1 Отговор
    Имам чувството че единствената роля на България в евросъюза е да пречи !Ако може ама за всичко !Важното е в Москва да са доволни ! Както е казал шопа и да не можем да любим че лежим да тежим ! Да не се приеме Македония в ЕС е план на Москва за влияние на балканите !!
  • 47 Пета колона

    1 0 Отговор
    Шкембе Войводо Ти какво направи като министър на отбраната Пробутваше ни към Русия и им пълнише гушите с милиони евра за ремонт на амортезирани и несъвместими със съюзническите сили нелетящи ковчези
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол