Last news in Fakti

31 Март, 2022 13:36 2 374 48

Служители на МВР излизат на палатков лагер

  • мвр-
  • протест-
  • палатков лагер

Първоначално лагерът ще се състои от една палатка, като при необходимост периодично ще бъдат добавяни други

Служители на МВР  излизат на палатков лагер - 1
Снимка: БГНЕС

Служителите в МВР и тези, работещи в затворите у нас, готвят нов протест. Искането остава същото - увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи с 25% и стартиране на реална и цялостна промяна в МВР и специализираните дирекции в МП.
Досега синдикатите настояваха за 20% увеличение на трудовите възнаграждения, но от 1 април процентите нарастват на 25, съобщават от Нова телевизия.
Ето и какво се казва в становище на синдикатите на двете организации:

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) напомнят, че продължават да са в състояние на протест, поради липса на напредък и реални действия за промяна и подобряване на политиката по доходите в МВР, реализирана от управляващата коалиция, както и отказа от подходяща индексация в Министерство на правосъдието ( МП).

Въпреки организираните досега протестни действия в национален и регионален мащаб, представителите на изпълнителната власт продължават да неглижират двете основни искания на СФСМВР и ССЗБ за увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи с 20% и стартиране на реална и цялостна промяна в МВР и специализираните дирекции в МП.

Въпреки декларираните намерения за стартиране на реформа в МВР, която да е консултирана с представителите на работещите в МВР и българските граждани, към момента не са предприети конкретни действия в тази посока.

Въпреки, че Република България е страна членка на ЕС, формалността, демонстрираното неуважение към социалните партньори и липсата на резултати, продължават да са основни принципи на работа в МВР и МП, които по никакъв начин не отговарят на основните европейски принципи и ценности.

Въпреки приетите спешни мерки, описани в Приложение 10 от Коалиционното споразумение, тя продължават да не се реализират.

Именно поради липсата на адекватни резултати и диалог, е очевидна необходимостта СФСМВР и ССЗБ да напомнят за пореден път на управляващите за своите искания.

Това „напомняне“ ще стартира на 1 април 2022 година в 12.00 часа с изграждане на палатков лагер пред Министерството на финансите в София. Първоначално лагерът ще се състои от една палатка, като при необходимост периодично ще бъдат добавяни други.

Считано от 1 април 2022 година, размерът на исканото увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи и Министерство на правосъдието ще бъде 25%. И ще продължи да се увеличава.

Датата на построяване на палатковия лагер не е избрана случайно.

В случай, че и тази форма на протест не доведе до задоволителен резултат, СФСМВР и ССЗБ ще предприемат необходимите действия и ще демонстрират своята категоричност, както и решителността на работещите в МВР и МП, като организира по-радикални протести.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Събуди се

    35 5 Отговор
    Къде в Банкя ли?

    Коментиран от #11

  • 2 Abdullah

    35 4 Отговор
    Рашков, изпрати палаткаджиите на турската граница да спират (а не да пропускат срещу пари) арабските бежанци! Сега вниманието е насочено към украинките и арабите премиават спокойно!
  • 3 Любопитен

    30 3 Отговор
    А контингента там ли ще се отчита! Любопитно ми е като вдигат таксите на континента, защо и те не излизат на палатки пред МВР!
  • 4 Синдикалист

    17 3 Отговор
    В. Попов ни подкукоросва !
  • 5 Vinetutkata

    29 4 Отговор
    Пратете някой милиционер да ги набие сега!
  • 6 ПазарЖик

    32 3 Отговор
    За толкова работа толкова пари.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Факт

    30 5 Отговор
    Уволнете ги и назначете други!

    Коментиран от #24

  • 9 Бият децата ни

    17 4 Отговор
    Служители на "мвр" не изв. на мафията и бойко.
  • 10 Vojda

    33 5 Отговор
    Пълни наглеци, особено тези от затворите. Помните ли какво стана в ЦСЗ, когато един пандизчия избяга? Всички пазачи се изпокриха, а избягалия го подгони чистачката. И тия черва искат 25 % увеличение на заплатите. А знаете ли, че сега заплатите са им от порядъка на над 2000 лв. на месец, плюс всяко тримесечие уравняване на заплащането и хоп по още 1000 лв. на калпак. Ами като не ви харесва вън от системата. Да не отваряме темата за допълнителните приходи изкарвани от затворниците, че ще стане мазало.
  • 11 адаша

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Събуди се":

    Парадокса ще е ако са на Орлов мост.
  • 12 ОСТАВКА на МУЛТИМИЛИОНЕРА НА ДЪРЖАВНА

    9 2 Отговор
    СЛУЖБА- --- ДС АГЕНТА ОТ БКП - 19-те КЕНЕФА И КИКИ ДЖЕНДЪРЛЯКА!
    НЕМЕДЛЕННО!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 електрошок

    18 2 Отговор
    Досега синдикатите настояваха за 20% увеличение на трудовите възнаграждения, но от 1-ви април процентите нарастват на 25. - съобщават от "Нова телевизия". А ЗАЩО НЕ ИМ ДАДАТ 6,1% ,НО ОТ ПЪРВИ ЮЛИ,КАКТО КИРЕ КАНАДСКИЯ ЩЯЛ ДА ДАДЕ ТОЛКОЗ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ? ЗАЩО НА ПЕНСИОНЕРИТЕ НЕ ДАДАТ ПОНЕ 15%? ТЕ НЕ СА ЛИ ХОРА-БЪЛГАРИ?!?!?!? И ЗАЩО ВСЕ ОТ ПЪРВИ ЮЛИ,КАТО ФИНАНСОВАТА ГОДИНА ЗАПОЧВА ОТ ПЪРВИ ЯНУАРИ? ТАЗИ БОЙКОВА ИЗМИШЛЬОТИНА НЯМА ЛИ ДА БЪДЕ ВЕЧЕ ПРЕМАХНАТА?!?!?

    Коментиран от #42

  • 16 12345

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Когато биеха протестиращите - защитаваха Боко, сега какви пари от правителството на протеста - няма пари за тези, които биеха протестиращи, борещи се за сегашния кабинет.
  • 17 да бе

    13 1 Отговор
    Наглите
  • 18 безпартиен

    22 2 Отговор
    Защо нито един работещ в частен бизнес не протестира за по високи заплати?Защото ако не му харесва заплащането-напуска и си търси по-платена работа!Същото могат да направят и всички които получават заплати от бюджета!Ако не ги удовлетворява заплащането,могат да напуснат и да потърсят нова,по-високо платена работа!Ама до сега не съм чул или видял някой да напусне доброволно хранилката"!Така,че уважаеми "бюджетници",за да дадат на вас по-високи заплати то трябва да ги вземат от някой друг,т.е от бюджета!А той се пълни единствено от частния сектор и от заеми,които пак частния сектор ще трябва да плаща!

    Коментиран от #43

  • 19 НХАФ

    13 1 Отговор
    Полицаите продължавали да са във състояние на протест, пенсионерите също са в състояние на протест нищо от реално от обещаното преизчисление на старите пенсии няма .Отчетоха , че средно са ги увеличили с 12.5% , а няма увеличение повече от 6%..-8%. Това е промяната и сигурно още " промени" от този род ни очакват.
  • 20 чвор

    6 0 Отговор
    за ушев!
  • 21 Губят властта

    13 2 Отговор
    Когато държавните служители започнат да протестират -полиция, пожарна, медици от Бърза помощ, служители на затвори и още и още с олио над 5 лв., хляб над 3 лв. на кг., бензин около 3 лв. на литър и т.н. започват да губиш контрол над обществото. Времената на белите роби приключват, нивото на търпимост спада и ще става все по трудно масите да бъдат принуждавани да заплащат стандарта на елита си. След безумията на Ковид мерките никой няма повече да търпи да се лишава от продоволствия заради глобални геостратегически и идеологически борби. Сегашните управляващи ще поемат първия удар ако не поемат бърз курс към собственото си работещо население, а не само подкрепа за едрия капитал и някаква помощ за отчетност към най маргинализираните групи, които в голямата си част са еволюирали в паразитиращи същества. Защитният ПР на противопоставяне на различните групи в обществото работи все още частично, но кризата обхванала страната на всички нива и безмилостната борба за власт на недостатъчно квалифицирани кадри, допринася до размиване на дълго тлеещи борби на синьото с червеното, ляво и дясното и др. подобни и обществото като цяло в даден момент ще спре да е безразлично към борбата на властта за умиротворяване на отделните бонтуващи се касти и може да последва ефекта на доминото. Демек идва началото на края на познатите ни модели на управление ако няма бързо преразпределение на благата задоволяващо нуждите на средата класа.
  • 22 Българка

    7 2 Отговор
    Рашков, трепериш ли? Страх и ракия, това е комбинацията при теб. По-добре вместо палатки , утре и на 06.04 полицаите да отидат да патрулират извън София. Да видите какво е страх.
  • 23 мрете

    12 5 Отговор
    В кофите еничари прости! Заради такива като вас на държавата й се ежа майката.
  • 24 ЛЛЛ

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Ти ще отидеш ли там
  • 25 гост

    15 3 Отговор
    Бе я ги съкращавайте наполовина тия търтеи.

    Коментиран от #29

  • 26 провинциалист

    8 7 Отговор
    Баце си активира хрантутниците да бутат Кирчо.
  • 27 До коментиращите

    10 1 Отговор
    Що верно други освен тях не искат увеличение на заплатите!???? мога да напиша още много ама ще ме изтрият
  • 28 Депутат

    12 2 Отговор
    Полицията е биещото сърце на държавата няма начин да ги оставят гладни!
  • 29 Жорж

    11 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    И всички да ги махнат на никои няма да липсват. Кога има престъпление само описват щетите ще минем и без статистика на инцидентите на кого му е нужна? Освен на Полицията за да каже, че била намаляла престъпноста.

    Коментиран от #32

  • 30 сила

    6 0 Отговор
    АНИ ЕФРЕМОВА.....провинциална шантонерко,престани да ме цензурираш........клепоухата подлога ПЕТЪР ЗДРАВКОВ вече го отнесе
  • 31 Въпрос

    13 3 Отговор
    Защо не казват никога какви привилегии имат? А те никак не са малко - държавна сигурна работа, 20 заплати при пенсиониране, 2% клас, 40 дни платен отпуск, пари за храна, пари за дрехи, карти за пътуване, ДМС, ежегодно, ако не и два пъти в годината сигурно увеличение на заплатите и още, и още, и още. Кой друг може да се похвали с такива придобивки и привилегии? И да не се забравя, че всичко това го плащаме ние - глупаците, които ги издържаме с най-мизерните доходи и пенсии. Срам и позор за тези, които ги научиха така - само да искат пари тези хрантутняци, а какво те дават - не трябва да питаме, нали са в "служба" на хората!!!
  • 32 гост

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "Жорж":

    Абе требе си една реформа в стил Грузия ама да видим.
  • 33 XYZ

    11 2 Отговор
    Нека и те да усетят как е от другата страна! Що се касае до реформираното, силно се съмнявам! Морал и поведение се култивират в детството и се доразвиват впоследствие с израстването! На всички е ясно, че който е минал през школата на баш ПОЛИЦАЯ-КОМУНИСТ-МУТРА БМБ, вече е премоделиран по негов калъп!
  • 34 До коментиращите

    1 8 Отговор
    Ако някой някъде предава своето отечество и слава, (x2):
    ако клетвата за дълг прегази - моята полиция ни пази.
    Ако някое продажно братство граби от народното богатство, (x2):
    истината днес е само тази - родната полиция ни пази.
    Припев: (x2) Хора, подарете цвете, хора, запомнете ни добре! (x2):
    Гордост е да служиш в редовете на България и МВР.
    Ако някой вярата убива и престъпниците сам прикрива, (x2):
    ако някой пред лъжата лази - нашата полиция ни пази.

    Припев: (x2) Хора, подарете цвете, хора, запомнете ни добре! (x2):
    Гордост е да служиш в редовете на България и МВР.
  • 35 Милиционерски катун

    11 2 Отговор
    Ушаците само за пари и облаги драпат и никаква работа не вършат в полза на общество ред и закон

    Коментиран от #36, #41

  • 36 Жорж

    9 0 Отговор

    До коментар #35 от "Милиционерски катун":

    Прав си! Същите са ходят на групи и обират хората с идеята, че нищо не може да им направиш!
  • 37 Ляв сектор

    7 1 Отговор
    Трябва си една организация на народа тези служат на статуквото и не им пука за народа важното е да не им спаднат шкембетата

    Коментиран от #39

  • 38 Борисов отново "Активира" полицията

    4 4 Отговор
    Да излиза на Протести, продължава да командва М В Р!! Рашков, трябва Почистване на Партийно зависимите кадри в МВР!!
  • 39 Депутат

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ляв сектор":

    Трябва някои да бие народа докато иска хляб иначе може да искат и пасти!
  • 40 До Автора

    8 2 Отговор
    На всички е ясно освен на служителите на МВР, че социализъма е свършил 1989 г.

    Коментиран от #44

  • 41 Депутат

    0 5 Отговор

    До коментар #35 от "Милиционерски катун":

    Да ама като те нападнат от маалата викаш полиция? Нас като ни нападне народа пак те ни пазят!

    Коментиран от #45

  • 42 хехеххе блаженни са верващите

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "електрошок":

    ми щото пенсионерите избраха Кирчо и Курнела бе мунчо!!

    Излез ти катодаваш съвети да протестираш за пенсиите бе муни!!??
  • 43 хехеххе блаженни са верващите

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "безпартиен":

    ххихихи, ами ти май в друга планета живееш на Луната или Марс ??
    това че медиите си мълчат не означана че хората не протестират
  • 44 хехеххе блаженни са верващите

    1 5 Отговор

    До коментар #40 от "До Автора":

    точно тогава хората не протестираха за заплати по времето на соца!
    Сега е капитализъм и имаш право и задължение да протестираш !!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ха ха ха ха ха

    0 0 Отговор
    Рундев нали казал че тая служба е бетон бе алоооо
  • 47 Иван Иванов

    1 0 Отговор
    Да отиват в частния сектор да видят как се изкарват заплати в този момент.
  • 48 Полюцай

    1 0 Отговор
    По един радар с камерка да сложат до палатката! И хоп парички за чичко мицифайко !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол