Last news in Fakti

2 Април, 2022 20:56 1 758 36

Цветлин Йовчев: Русия има интерес България и РСМ да не се разберат

  • цветлин йовчев-
  • рсм-
  • русия-
  • ес

По думите му почти винаги посланика не е замесен в разузнавателна дейност

Цветлин Йовчев: Русия има интерес България и РСМ да не се разберат - 1
Кадър NOVA NEWS

"Ескалацията на напрежението доведе до активиране на руските агенти и те да действат по-остро за реализиране на интересите на Русия, но нивото никога не е било ниско. Много маски паднаха. Русия има интерес България и Северна Македония да не се разберат и тя да не влезе в ЕС". Това заяви за "Офанзива" по NOVA NEWS бившият председател на ДАНС и бивш министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

За него разкриването на руските шпиони изисква много труд и професионализъм, а членовете на Контраразузнаването преминават през редица тестове за лоялност.

По думите му почти винаги посланика не е замесен в разузнавателна дейност, защото дискредитира и замества държавата, която го е изпратила. "Има и съветници, които са извършвали разузнавателна дейност. Русия има доста сериозно разузнавателно присъствие и интерес от Освобождението насам, не само от дипломатическите среди", посочи той. И допълни, че трябва да се притесняваме от влезлите под прикритие и тези с чужда самоличност.

"Диаспората у нас може да окаже подкрепа за логистиката за дадена операция. Опасността идва от тези, които не са явно декларирани. Експулсирането на дипломати индикира, че е неприемливо, както и ограничаване на вредата", подчерта Йовчев. Той оцени като липса на дипломатически умения и лошо възпитание поведението на посланик Митрофанова.

Според него, ако капитали на бизнесмените Алберт Авдолян и Сергей Чемезов бъдат инвестирани у нас, това би представлявало риск и трябва внимателно да бъдат проучени.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Как и да е

    35 3 Отговор
    Ама някой може ли да ми каже каква ми е далаверата лично на мен СМ да влезне в ЕС? Това, че някой ще вземе милиони комисионни мен какво ме брига? Та да ви кажа корумпета, на мен ми е останала само някаква гордост от великото минало на България и грам не ме интервсуват вашите лично парични интереси! До дупка ще се боря тези СМ никога да не влезнат в ЕС. Това разбирате ли го?! Та не някакви руснаци, американци и тн. Кой иска далавера да си плаща, ама да плаща яко! Точка!

    Коментиран от #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Не е ясно

    11 1 Отговор
    Според него, ако капитали на бизнесмените Алберт Авдолян и Сергей Чемезов бъдат инвестирани у нас, това би представлявало риск и трябва внимателно да бъдат проучени.


    Риск за какво

    Коментиран от #6, #12

  • 5 ЧЕСТЕН

    12 4 Отговор
    Кой има интерес да четем казаното от Цветлин Йовчев???

    Коментиран от #20

  • 6 Виталия Винокурова

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Не е ясно":

    Изместват бг олигарси. Това има предвид под риск. Но ако са бг граждани вече, след дъжд качулка. Това важи за всички чужди инвестиции срби, албанци, черногорци и пр. с бг геажданство. Затова ЕС нареди м.10.2020 да се спре даване на гражданство срещу инвестиции в 3 държави Кипър, Малта и България.

    Коментиран от #34

  • 7 Абе

    13 1 Отговор
    има , главата ти ! При промяна , друго ще каканижеш !
  • 8 ха ха

    15 1 Отговор
    "Цветлин Йовчев: Русия има интерес България и РСМ да не се разберат"

    Извод: Македонците работят за интереса на Русия. Следователно, нямат работа в ЕС. Цветелин Йовчев ги разкри подмолните македонци!

    Коментиран от #9

  • 9 Виталия Винокурова

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха":

    Точно колкото подмолните украинци
  • 10 Грогу

    19 3 Отговор
    Защо не се чу за Руските шпиони , когато СМакедония влезе в НАТО , а сега изведнъж се появиха руските шпиони да пречат за ЕС . Ами сега какво ... Кирил Петков ще обвини всички българи че са руски шпиони . ? Изобщо да не ни излизат с тези номера . Вето за античните македонци , а Русия и Сащ , ако искат да се бият за Охридското езеро ....там има лебеди .
  • 11 6303

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Как и да е":

    Върви се прегледай спешно .
  • 12 6303

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Не е ясно":

    За попадане под санкции .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да бе

    10 3 Отговор
    Русия има интерес България и РСМ да не се разберат? Точно обратното - русия. герб и дпс искат България и РСМ се разберат. Дпс вече даде официално мнение по въпроса, чакаме Боко и неговите дружки от русия.

    Коментиран от #15

  • 15 Виталия Винокурова

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Да бе":

    Точно Русия има интерес, затова и ГЕРБ-СДС и ДПС изпаднаха от позиция управляващи. Играеха погрешно в политиката. Настоящите са на път да се сринат заради Украйна !
  • 16 Кинжал

    10 2 Отговор
    Вече е все едно дали Македония ще бъде в ЕС или не. Мръсната работа я свършиха предателите от герб, като подписаха договора и така позволиха на Македония да бъде приета в НАТО. Това беше една от основните задачи, които герб трябваше да свършат за господарите си от задокеанския обор чрез Германия. Понеже покрай НАТО на македонците им е обещано и членство в ЕС, а то не може да се случи веднага както са го обещали , за това вдигат врява. Въпросният ЕС е желан най вече от гражданите, а не от политиците. Така или иначе членството в НАТО е осигурено, а всички останали напъни за членството в ЕС са приказки за наивници. Така или иначе до десет години Македония ще бъде претопена и ще се превърне във Велика Албания заедно с Косово, каквато е основната цел на краварите, дори е много по-добре да стане без членство в ЕС. Всъщност, България дори трябва да вкара Македония в ЕС , за да се противопостави на този процес, но това пък ще означава, че ние също ще се напълним безконтролно с албанци в последствие, може би това е и новата им цел, албанците да превземат и нас. Но важното е, че Македония е в НАТО и всичко друго е незначителна подробност и правилно решение вече няма.

    Коментиран от #18, #28

  • 17 Черно на бяло и от ...

    4 9 Отговор
    ... от ясно, по-ясно. Путинова Русия е провалена държава. Митрофанова няма никакво значение за днешна България. Абсолютен маргинал. В своя лична перспектива, Митрофанова да вземе да редуцира теглото си. Заприличала е на женски глиган покрай усилията да пласира за годен дегенерата Путин.
  • 18 Виталия Винокурова

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Кинжал":

    Точен както винаги☺ Целта на краварите е нов ЕС със столица Прищина. Това го каза Байдъно в предизборната кампания, но завоалирано "Балканите са ми приоритет"?!
  • 19 111122233

    8 0 Отговор
    Имаме ли интерес да се разбираме с държава , където според стъкмистиката им няма нито един българин?
    Кога ще променят конституцията си , и ще престанат да преследват обевилите се за българи ?
    Защо се отричат от корените си ?
    И накрая защо ни мразят ?

    Коментиран от #27

  • 20 111122233

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЧЕСТЕН":

    Кой казва че трябва да се чете?
    Заглавието е достатъчно ясно.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Василев

    6 2 Отговор
    Предател !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 бай Ставри

    9 2 Отговор
    Ех Йовчев. За това ли пълзя толкова много ? До къде стигна ? Срам ли те е ? Стигат ли ти парите ?
  • 24 Хахахахаха

    11 1 Отговор
    А Щатите имат интерес България да си плюе на националния интерес. Бити и гаврени българи в Македония. Бити, убивани и горени българи в Украйна. Ама какво значат тук някакви си българи?!? Важното е САЩ да завладее целия свят
  • 25 ЛИНТИ

    7 2 Отговор
    По времето на управлнието на БСП - Орешарски този човек беще щеф на ДАНС. На БСП всички и кадри като се почна от г-н Ангел Найденов и до сега са проамелрикански. БСП затъва и това и е последното участие в най лошото управление до сега и със сигурност и за следващият парлавент ще са на 5 - 6 позиция.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Нанфо

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "111122233":

    ВЪПРОСА НЕ ДАЛИ ВИ МРАЗЯТ,А ЗАЩО НИКОЙ НЕ ВИ ОБИЧА ИЛИ Е СЛУЧЙНО.КОФТИ М"АТРИАЛ .

    Коментиран от #33

  • 28 Дръж здраво бръснича!

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Кинжал":

    Силата на комунистите е в антагонизма който насаждат у хората. Антагонизъм в БГ, антагонизъм в РСМ и така, разделяй и владей. С антагонизъм направиха машинациите за избиране на Правителството на Пунтьорите и след това Покварения Президент. Просто както е казал Левски: Дръж здраво бръснича! И нещата ще се уредят от само себе си.
  • 29 Боклукът Йовчев

    5 1 Отговор
    работи срещу БСП (с или без съгласието на Нинова) и слугива на Киро тъпото, за да се подмаже на Козяк-16.

    Този боклук е може би най-големият срам за Варна и за ВНВМУ. Национален предател и гнус за България...
  • 30 да е ясно

    5 0 Отговор
    Не ме интересува кои външни сили имат интерес Северна Македония да НЕ ВЛЕЗЕ в ЕС, нито ме интересува кои други външни сили имат интерес СМ да ВЛЕЗЕ в ЕС. Ясно!!! Единствено ме интересува какъв е българският интерес! Докато има говор на омразата, докато не си променят учебниците, докато не се реформира държавата им и не признаят българите за държавотворен народ нашата позиция трябва да бъде: ВЕТО на РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ!
  • 31 Това го

    3 1 Отговор
    Знаем, кажи нещо ново !
  • 32 До да е ясно

    3 1 Отговор
    Точно така !
  • 33 111111222323

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Нанфо":

    След сато не се БЪЛГАРИН , защо се обаждаш?
  • 34 фон манщайм

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Виталия Винокурова":

    Не може ли вместо Винокурова да си Водкопиздова?
  • 35 Така е

    1 0 Отговор
    Да не беха руснаците, македонците ште беха прифанали че са блгари и говорат блгарски език. За се са виновни руснаците.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове