Last news in Fakti

9 Април, 2022 11:13 15 763 38

Райчев: Иванов и Атанасов са на излизане от коалицията

  • андрей райчев-
  • харалан александров-
  • коалиция-
  • напрежение

По думите му има едно "перманентно друсане, което продължава година и половина

Райчев: Иванов и Атанасов са на излизане от коалицията - 1
Снимка: БГНЕС

Напрежението в управляващата коалиция е голямо - това наблюдават социологът Андрей Райчев и социалният антрополог Харалан Александров пред БНТ.

"Нинова няма ход, за нея излизане от властта е много лошо, тя ще мълчи най-много. Христо Иванов и Атанас Атанасов са пред излизане, те няма да мълчат. (Слави) Трифонов е пред изригване, пред събаряне. Какви рокади могат да предложат Петков и Василев", запита Райчев.

По думите му има едно "перманентно друсане, което продължава година и половина. Мнозинството на двамата младежи (премиера Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев - б.р.), не беше тяхно мнозинство, това не беше техен вот, това беше специален вот - подарък за тях, както преди беше за Слави Трифонов, за да свалят Бойко Борисов", каза Райчев.

"Те се държат като хора, които имат мнозинство, това е коренът на всички неприятности", поясни Райчев. По думите му предстоят две големи вълни, които са като две цунами - едното е оръжия за Украйна и другото - Македония. Тези цунами вървят към това правителство и ще го удавят. Ако Нинова позволи да се даде оръжие на Украйна, тя ще получи нула гласа", поясни социологът.

Също така, ако съпредседателят на ДБ Христо Иванов допусне да не се даде оръжие на Украйна, това е капан за тяхната структура. По македонския въпрос всички заедно с изключение на лидерите на коалицията мислят да не пада ветото. Електоратът това е решил и партиите няма да мръднат от тази позиция. Те са в тежка кулминация, каза Райчев.

Според Харалан Александров корабът на управлението, какъвто образ представи Райчев, не е в добро състояние, администрацията е в отчайващо състояние, те не работят. Екипажът на кораба се държи като шайка пирати, които са го превзели.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На райчев жената

    38 37 Отговор
    Ай прибирай се бе голтак имаш нива да копаеш картофи ще садим кво се правиш на разбирач с тва износено палто
  • 2 АнтиГост

    42 55 Отговор
    Социолозите на русофилските мутри.
  • 3 Alfa Romeo

    14 15 Отговор
    Какво е коаРиция?

    Коментиран от #18, #27

  • 4 Смешко

    27 9 Отговор
    Ти като толкова много знаеш що не играеш тото.
  • 5 адаша

    19 9 Отговор
    Райчев- " Иазнезнаяквоеетванонеетака...". На един дъх...
  • 6 Оракула

    34 20 Отговор
    Райчев, пак те пратиха ,
    като "таен" посланник на Хунтата?
    Нямаш ли пенсия,
    та си тръгнал, да си търсиш белята?
    24 часа в денонощието ,
    мислите единственно и само за мръсотий!
    Не си намерил , още " някоя работа" на щерката ???
    Дипломат или министър....???

    Коментиран от #15

  • 7 JEFF

    32 21 Отговор
    Омръзнаха едни и същи поли, анали , соци и прочие лизатори . Милион пъти Премиерът заяви , че въпросът с оръжието , както и РСМ ще се реши единствено от Парламента . Обаче Райчев трябва да си чеше езика и да плещи глупости , КОЙ плаща на лизаторите да внушават неистини и да клатят държавата ?!
  • 8 така е

    39 10 Отговор
    ТУК Е ПЪЛОНО СЪС ПОЛИТОЛОЗИ,АНТРПОЛОЗИ,СОЦИОЛОЗИ,МЕТЕРИОЛОЗИ И МНОГО ДРУГИ ЛОЗИ,НАСЯДАЛИ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА ДА ЛАПАТ НАРОДНА ПАРА.

    Коментиран от #11

  • 9 Българка

    38 21 Отговор
    Иванов и Атанасов ли са упълномищили Райчев да им е говорител? Те лично ли са казали на лога ,че ще излизат от коалицията? Или това са бляновете на ГЕРБ- ДПС за разпад на коалицията, политически хаос, който да ги върне във власта, за да могат да продължат кражбите на милиардите от ЕС?
  • 10 XYZ

    29 6 Отговор
    Казали били и какво като са казали, утре друго ще кажат, а за вдругиден ще обърнат казаното наопаки и пак ще казват и казват... Дума дупка не прави или понякога прави, а техните само внасят шум! Какво е да си осигуряваш съществуването като само говориш без значение какво, важно е да е угодно на този, който плаща!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Или се друсат

    11 5 Отговор
    Или се клатят. Tретото е изключено (TND).
  • 13 Харалан

    16 10 Отговор
    И другите като него вият на умряло защото им секнаха привилегиите и им дръпнаха копанките, а обозримото бъдеще не им предлага нищо по добро, дори напротив. Така че очакваме още подобни глупости да се приказват
  • 14 Жалки проекти

    31 4 Отговор
    Иванов, Нинова са професионални безработни. Единственото им спасение е да са в политиката. Друг избор нямат, а хора със само един избор са готови на всичко само и само да оцелеят. Не търсете национален интерес в техните действия.

    Коментиран от #29

  • 15 Време му е

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Оракула":

    Навърши пенсионна възраст, но може да няма трудов стаж.
  • 16 Стефан

    22 12 Отговор
    Райчев явно ГЕРБ са та захленчили и пак почна с мантрите и лъжите, пак кършиш ръце и правиш заклинания, но да знаеш няма да е добре за тебе и тази меродия наречена Харалан, ще дойде все някога честен и достоен гл. прокурор, единствения социолог с голф игрище в света, чакаме и червен Кольо да почне с локумите .
  • 17 555

    17 6 Отговор
    Прогнозите на червения милиардер ,който вече е станал само милионер !
  • 18 asd

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Alfa Romeo":

    Нещо като 99-та позиция, в която местата се сменят.
  • 19 Райчев, играеш Врачански музивир!!

    11 4 Отговор
    Винаги си бил такъв!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ФАКТ

    12 20 Отговор
    В ТАЯ КОМПАНИЯ ОТ МЕДИЦИНСКИ СЛУЧАИ , ПРОДАЖНИЦИ И КРАДЦИ САМО НИНОВА МОЖЕ ДА НАВЕДЕ РЕД.НИНОВА Е ЕДИНСВЕНИЯ ГРАМОТЕН ПОЛИТИК..

    Коментиран от #23

  • 22 Райчев е захранван от ГЕРБ!!

    22 12 Отговор
    Теоретично и от ДПС и някоя бивша счупена Патерица!! 99%от ГЕРБ, му пълнят гушата, зада се опитва да клати лодката!!! За това го бива!!
  • 23 И аз така казах!

    9 12 Отговор

    До коментар #21 от "ФАКТ":

    КОРНИ ПРЕМИЕР!
  • 24 теодор

    18 3 Отговор
    РАЙЧЕВ,помниш ли,бях кмет,и ти дойде при мен и ми предложи една страхотна статия за рейтинг и успех срещу 5000лв .Помнишли ,а РАЙЧЕВ!?Помниш и то добре,МРЪСНИКО!!!
  • 25 Красимир Петров

    5 0 Отговор
    Дай боже!
  • 26 Стършел

    9 2 Отговор
    Др. Райчев го помня още, когато се появи за първи път. Естествено защитаваше партията майка с голи гърди и гол г.з, и със страхотен патос, жестикулиране и пяна на устата! Е, но как иначе щеше да стане голф-милионерче де?! Сега е наред да осигури добруване на отрочетата, все пак е от произход, който се слави с добро управление на пари! Та в този стил е и вица, че се съдили евреин и арменец, а съдията се отървал само с три години условно, или нещо от тоя род.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мила

    12 8 Отговор
    Свършиха ли се в Бългаия почтените коментатори, та само тези двама отблъсващи, продали имената и авторитета си на ГЕРБ, ни навирате и цитирате непрекъснато?
    От години не гледам телевизия заради такива като тях, май ще престана да следя и сайта ви, отвратително е това промиване на мозъци от вечните герберастки подлоги и жуналисти
  • 29 ГЕРБ=ДПС =Възраждане.

    13 12 Отговор

    До коментар #14 от "Жалки проекти":

    Герб са токсична партия и който направи коалиция с тях е политически мъртвец,така ,че те никога повече няма да видят власт.

    Коментиран от #34

  • 30 stan40

    11 0 Отговор
    Липсват идеи как българската икономика да се оттласне от дъното. Да вложиш 6 милярда в акумулатори и да чакаш това да тласне икономиката ни си е простотия. В основата на тази коалиция не е нищо друго освен ганьовския келепир, който вече над 30 години властва в българския политически живот. Бойко лъжеше, но тези го надминават. Излъжеш ли и откраднеш ли от бизнес партньор си лъжец и крадец и ще продължиш да го правиш.
  • 31 Райчееев,

    0 2 Отговор
    Иска ти се,но няма да стане.
  • 32 Болярин

    3 0 Отговор
    Ами, ... МАРШ ОТ КОРАБА за шайката пирати - без спасителни жилетки ! Дано заедно с тях се удави политическата некадърност в държавата ни !!!
  • 33 Жулиен Гаков

    5 1 Отговор
    Браво Райчев! Точно като ШАЙКА ПИРАТИ изглеждат!
  • 34 Пак съм аз

    8 5 Отговор

    До коментар #29 от "ГЕРБ=ДПС =Възраждане.":

    Иска ти се ГЕРБ да е в немилост, но ядец ! Народа се вразуми - ПП ГЕРБ вече си върна преднината !!! Некадърниците от четворната коалиция, предвождана от харвардските измамници кирО тъпотО и асанчО наглотО са на ИЗПРОВОДЯК ... с шутове ! Вече нито машинките на зеленото чорапче, нито вдигнатото му юмруче ще попречат на ГЕРБ да бъдат ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА !!!
  • 35 Цветко Христов

    2 0 Отговор
    ТОЯ СБИРОТОК ДА ИЗЧЕЗВА! ВСИЧКИ ГЛЕДАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ДА ОТКРАДНАТ ПОВЕЧЕ. ХИЧ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА БУЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ.
  • 36 Никога

    0 0 Отговор
    А къде са им реформите на новите от 2 г на служебните им правителства. През тия години навсякъде техни хора янев радев. Пресмял се гърбел на щърбел, та и на новите. Децата на номенклатурата, днес са над 50 годишни и още ги поддържат родителите им с пенсии2 3000 лева. Не завиждаме, но не сте ли всички за кокала там горе в НС. Никой не мисли за народа. Който има пари си купува държавна служба. Парите са в държавната администрация, нвр, нои, нап, а и радев янев са назначавали... Жената в нои, мъжа простоват полицай. На Запад е друго. По добре от Бг, може би ще стигнем Западните Държави, но кога, никога, както пееше Тодор Колев. С тоя манталитет и некачествен материал крадлив
  • 37 ИВАНОВ + ПЕКИНЕЗА СА БОКЛУЦИ ЧЕРВЕНИ

    0 0 Отговор
    И СА ЗА ПРЕДАТЕЛИ ЗА ЗАТВОРА !
  • 38 КВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ МАЯ И ИВАНОВ +

    1 0 Отговор
    атанасов ? ВСИЧКИ СА ПАРАЗИТИ И ТЪРСЯТ ЕДИНСТВЕНО ДЪРЖАВНАТА СОФРА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове