Last news in Fakti

11 Април, 2022 09:19 1 299 41

Диана Русинова: Пътната инфраструктура става по-зле от ден на ден

  • диана русинова-
  • пътна инфраструктура

“От една страна проблемът съществува и никой не желае да вникне в него, от друга страна - тези, които искат, сякаш нищо не могат да направят", коментира пътният експерт

Диана Русинова: Пътната инфраструктура става по-зле от ден на ден - 1
Снимка: БНТ

Пътната ни инфраструктура от ден на ден става все по-зле. Много пъти съм казвала, че несменените мантинели ще доведат до тежък пътен инцидент и преди дни това се случи на автомагистрала “Струма” - 26-годишно момиче е загинало на място. Подобни инциденти тепърва ще зачестяват и не е случайно, че тази година имаме 38 жертви повече в сравнение с миналата - до момента загиналите са над 100. Такава прогноза направи в студиото на “Денят започна” Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в коментара си за резултатите от проверката, възложена от Върховната административна прокуратура на МРРБ и Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата” след катастрофата с автобус, при която загинаха граждани на Северна Македония.

Русинова беше категорична, че изненади в доклада няма, защото непрекъснато се подават сигнали за опасни участъци, отсечки с множество проблеми - липсващи маркировки, мантинели или ограничителни системи, липсващи или сгрешени пътни знаци, дупки, некачествени пътни маркировки.

“Засмях се, като прочетох, че прокуратурата е признала, че има проблеми. За нас това не е новина, отдавна знаем, че има проблеми. Все пак е другото, когато е облечено в някакъв официален документ”, допълни тя.

Според нея нищо няма да последва след този доклад, защото “МРРБ не може да разпореди да се оправи една дупка на пътя”.

“Проблемът е много сложен - там има някакви спорове между коалиционните партньори и явно разменна монета, заложник са пътищата - текущият ремонт на пътищата”, коментира Русинова и допълни: “От една страна проблемът съществува и никой не желае да вникне в него, от друга страна - тези, които искат, сякаш нищо не могат да направят.”


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5577

    21 6 Отговор
    С тия озлобени мутри нищо хубаво не ни чака. Оставка. Това е загубено време за развитието на България.
  • 2 ъхъ

    18 6 Отговор
    Е споко де, Кирето още прави анализи..
  • 3 Иво

    28 5 Отговор
    Този по какво е експерт че не се сещам???
    НЕДОРАЗУМЕНИЕ!!!

    Коментиран от #13, #17

  • 4 Hoho boko

    32 0 Отговор
    Чудя се защо в европейските страни е винаги чисто, окосено и добре подредено?

    Коментиран от #7, #10

  • 5 Споко

    10 5 Отговор
    бе, нали знаеш то правителството няма и месец :Д ще сформират работна група и след няколко години може да са направили нещо, сега по важно е да ударим едно рамо на Македония и на бежанците, другото като изкуствена инфлация, европейски цени и кубински пенсии и заплати не са на дневен ред
  • 6 Оракула

    13 4 Отговор
    Така е ,и няма да се сърдим,
    точно на това правителство!
    "Мисирките" изкълваха асфалта,
    с камъните барабар,
    за десет години напред!!
    Да търсят ,
    къде зарови Бойко Борисов ,
    "чекмеджето" ,
    и да го отварят !
  • 7 Помощ 112

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Hoho boko":

    Защото там парите от данъците отиват за поддръжка на инфраструктурата а не в джобовете на олигарси за майбаси и незаконни имения по плажовете!
  • 8 Последния Софиянец

    4 3 Отговор
    То е ясно че дупките всеки ден стават повече.Трябва да се пълнят .
  • 9 един от многото

    21 5 Отговор
    Какъв експерт може да бъде един индивид , който не може да определи себе си към кой пол принадлежи!

    Коментиран от #26

  • 10 От чужбина

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "Hoho boko":

    А ми елементарно е !
    Няма "Бойко Борисовци" ,
    няма" чекмеджета" ,
    има прокуратура,
    и" мисирките" , не пасят асфалт!
  • 11 шири

    16 1 Отговор
    "Диана Русинова: Пътната инфраструктура става по-зле от ден на ден." Като беше бай Тошо я правеха. Сега само има ремонти на ремонтите с некачествени асфалтови смеси. Като ги навали един дъжд и се разпадат. Но някой прибира паричките и не го интересува, какво иде след това.
  • 12 Докъде стигнахме

    20 1 Отговор
    Кой има интерес от подобни "пътни експерти" !?
    Единственото и лигитимно образУвание на "експертката" е - Софийски Университет „Св. Климент Охридски”, България, (2005 г. -2011 г.) - Бакалавърска степен по специалността „Социална педагогика”.
    Да ви обяснявам ли какво знае за пътищата подобен "експерт" ! Те в УАСГ заради това намаляха и студентите. Там ги учат как да работят, а не да лалат по ТВ и да разсмиват хората !!!
  • 13 По нищо

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иво":

    Човек завършил социална педагогика и правещ се на "експерт" по пътна инфраструктура е точно експерт по НИЩО. Въпроса е защо стигнахме до там подобни "експерти" да са ежедневие и то не само в тая област !!!

    Коментиран от #25, #41

  • 14 12345

    6 2 Отговор
    Те имат договори със сервизите за това не се поддържат пътищата
  • 15 алооо

    14 0 Отговор
    Да не е станала па некоя катастрофа че я дават тая рубенсова кака по телевизията.Тя тая се появява само след катастрофи да мери с една рулетка и с неква машинка дали светели котешките очи по мантинелите.Инъче и за пет пари работа не е свършила тая.Инъче заплатката и върви от тоя европейски център.Жив пример за калинка на държавна нянка.
  • 16 Ех, Дубай

    8 8 Отговор
    Ще става, няма ги Герб и всичко загива. Тия само теглят дългове, дамаджаната пие,а Наско се напуква. Най-великото падение в историята на България. Това направи летеца, заради втория си мандат.
  • 17 Бай Ламби

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иво":

    Как по кво бре?!?!?Това нещо е тесен специалист по мерене светенето на котешките очи!Дан мислиш че е много лесно да видиш дали едно котешко око свети или има катаракта, демек перде на окото има котака.
  • 18 Калинов

    13 1 Отговор
    Тоя от частната транспортна фирма за какво я лансирате постоянно по медиите ? Каква се явява недоразумението ? Освен частничка с мъжа си ,да не би да е станала и минестер някакъв ,партиен лидер ,профсъюзен деятел като останалите лападжии на партийна софра без значение коя е плащащата партия. Кво чудо се явява това ? винаги като я покажат и се налага да търсим дистанционното . Ясно е само едно - ужасно старание за господство ,власт и преливане от държавно общо към частното семейно. Психиатри нямате ли в тези медии или Сеир да става.
  • 19 гост

    7 2 Отговор
    Права е! Всяка седмица ми се налага да минавам през Ришкия проход. Пълно е с тирове и трейлери с американска бойна техника заради която временно затварят движението. Дупките са по цялата ширина на платното и от ден на ден стават все повече. От големите дървета и от склоновете висят счупени дървета, които при по-силен вятър падат на платното. А в кантона на разклона за Айтос тишина, ни човек, ни машина! Аматьорите в правителството се карат кой да УСВОИ ПАРИТЕ!

    Коментиран от #32

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мантинелите

    3 0 Отговор
    Могат да спасят живота на не са те причината за инцидентите
  • 22 Диана Русинова?? Това не се знае какво е

    6 0 Отговор
    Но и то дава съвети! АМАН!!

    Коментиран от #23

  • 23 ЗнаеСе

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "Диана Русинова?? Това не се знае какво е":

    Грантаджийка със задача да злепоставя България !

    Коментиран от #28

  • 24 Луди

    5 0 Отговор
    Тя инфраструктурата я няма от поне 20 години, не знам на кое викате зле от ден на ден :)
  • 25 Македонско девойче

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "По нищо":

    "Тя" наистина ли е педагожка? Питам щото аз съм пътна инженерка и 40 години работя в строителството

    Коментиран от #33

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Студопор

    3 0 Отговор
    Бойко, четеш ли?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 неизвестен

    2 0 Отговор
    Пък на ен ми писна тази по телевизията все да разправя че никох нищо не прави,след всяка катастрофа тя е първата дето се показва и започва да лае...тя всъщност какво прави,дава акъли ли?
  • 30 ясфалта

    3 0 Отговор
    Лесно ти е на тебе да говориш колко е зле пътната инфраструктура, защо не измислиш начин да я поправиш без пари, защото парите за инфраструктурата Тиквата ги заключи в чекмеджето, народа няма да плаща цял живот само за ремонт на ремонта, на ремонта, на ремонта....извади пари но не от народа и започвай да строиш пътища !
  • 31 АМИ ДОБРЕ

    2 0 Отговор
    ТО и без инфраструктура сме си добре, тъкмо тестваме возилата си по дупките...
    Нали има евр.фондове, нали има държ.бюджет,.. какво сме ви виновни ние обикновенните граждани, че няма
    Ами, нали събирате от винетки, толтакси, от ЗГО....
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Защо

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Македонско девойче":

    Защо да те лъжа. Това е завършила. Пише го в CV то и. След това има някакви семинари по икономика. Ти се сети къде са били. Общи взето има вИШе, ама без средно, нещо като едно временния РАБФАК. Ама все пак някои от тях успяха, а тая ...............!!!!
  • 34 Павел пенев

    2 1 Отговор
    От къде се появи тази дебела и нахална експертка и защо ни се натрапват нейните изводи като последна инстанция? Какво е завършила, какво е работила, как се е хранила че е толкова закръглена?
  • 35 Шантра

    2 0 Отговор
    Какви мантинели бре я идете да минете по стария път под Витиня, където минава целия трафик на камиони, а през празничните дни и половин София си кара децата от там, лунен пейзаж, дупки ... и една мантинела няма, а от пилоните на виадукта стърчи арматурата.... нямам думи
  • 36 Н.А.С.Р.А.Н.А

    2 0 Отговор
    Но на екрана.
  • 37 Стани богат

    1 0 Отговор
    Това мъжо-жена ли е или жено-мъж?
    Въпрос за сто хиляди лева.
  • 38 Жорко

    0 0 Отговор
    Оставка на некадърното правителство
  • 39 Пешо

    0 0 Отговор
    Нищо не се говори за Лиляна Павлова, Главната изпълнителка на проектите за пътища. Е толкова години нали казвахте, че само пътища строите? А и Строител №1 си мълчи и спря да хвърля кюлчета от джипката. Сигурно е закъсал за гориво...
  • 40 Русинова

    0 0 Отговор
    Ако правителството глоби всички строителни фирми, които искат сега милиарди за некачествено строителство ще е наистина хубав ден за българския народ.
  • 41 Опааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "По нищо":

    Стига с глупостите. Една от село правеше кофи, а я направиха председател на форума. Този който я направи беше като нея. Но тогава си траехте. Е все някой трябва да каже че царя е гол.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол