Last news in Fakti

12 Април, 2022 13:50 704 8

Емил Радев: Националният интерес в РСМ не бива да е заложник на задкулисни договорки

  • емил радев-
  • рсм-
  • национален интерес

Няма разумно обяснение и за решението, вместо да се инвестира в широколентов и общодостъпен интернет, да се похарчат 500 млн. лв. за създаването на имагинерна компания, която да свързва държавни и общински институции в отдалечени райони, изтъкна евродепутатът

Емил Радев: Националният интерес в РСМ не бива да е заложник на задкулисни договорки - 1
Снимка: БГНЕС

Планът за възстановяване и устойчивост най-после беше одобрен, но изглежда, че договарянето му е постигнато с цената на тежък компромис относно позицията ни за Република Северна Македония. Националният интерес обаче не е за продан и не бива да бъде заложник на задкулисни договорки. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев пред членове и симпатизанти на ГЕРБ във варненския район „Приморски”, съобщиха от партията.

В рамките на дискусията бяха коментирани и други тревожни аспекти на Плана. „Остават опасенията, че са включени откровено лобистки проекти като завода за батерии, планиран със спорни капитали на руски олигарси.

Няма разумно обяснение и за решението, вместо да се инвестира в широколентов и общодостъпен интернет, да се похарчат 500 млн. лв. за създаването на имагинерна компания, която да свързва държавни и общински институции в отдалечени райони”, изтъкна Емил Радев.

„На сметката на държавата ни се трупат нови и нови дългове, договорени дори с по-висока лихва, фискалният резерв е на предела си и по нищо не личи, че правителството може да се справи с кризите”, отбеляза евродепутатът. По повод изказаните критики, че на фона на прогнозите за двуцифрена инфлация и спад на растежа, настоящите управляващи са ангажирани само с „вътрешнокоалиционни пазарлъци”, Емил Радев заяви, че дори поддръжката на пътищата у нас е станала заложник на избора на гуверньор на БНБ.

„В Европейския парламент гласувахме за незабавното отпускане на около 3,4 млрд. евро от фондовете „REACT-EU” и ускорен достъп на правителствата от ЕС до средства в помощ на страните, които посрещат бежанци от Украйна. Това е финансов инструмент за инфраструктура, настаняване, оборудване, заетост, образование, социално приобщаване, здравеопазване и грижи за децата на бежанците. Държавите-членки, които са приели най-голям брой хора, потърсили спасение от войната в Украйна, ще получат незабавно 45% от средствата, без да е необходимо да се представят фактури в настоящия момент.

С други думи, България ще може да разполага с необходимата ѝ подкрепа и то веднага, стига да успее да създаде съответната организация. За съжаление, на този етап държавата очевидно не се справя и по всичко личи, че без участието на доброволците и общините не би могла да посрещне адекватно бежанския поток от Украйна”, посочи Емил Радев. Той запозна присъстващите на срещата с последните решения на ЕП за допълнителни мерки в подкрепа на бежанците и за санкции срещу Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел Николаев

    4 3 Отговор
    Той тоз не беше ли се забъркал в една аферка за един кораб, за една "малка" комиссиона :)
  • 2 Ние сме

    1 6 Отговор
    за южнославянска федерация със столица Белград!
    Така ще можем в рамките й да се прегърнем с македонците!
    Всички българи са за РСМакедония, само продажното правителство е против!
    Да на Македония, на македонците, на северомакедонците, на македонизма!
  • 3 сгур

    5 3 Отговор
    тоз каун не е ли в затвора?
  • 4 Пеликанска

    5 2 Отговор
    гуша , няма напълване !
  • 5 Всъщност

    3 2 Отговор
    този депутатин не беше замесен с едни пътища ремонтирани от общината и водещи до неговото приватизирано стопанство...
  • 6 ЕМИЛ РАДЕВ Е ГЕРБАВ ПРЕДАТЕЛ

    2 0 Отговор
    А И ЯКО ЗАТЛЪСТЯ !
  • 7 ТОЯ ТЪПИР ЩО ГЛЕДА ГАЧЕЛИ МУ БЕЛИМ ЯЙЦЕ

    1 0 Отговор
    ..................................................................
  • 8 ГЕРБ СА КРАДЦИ

    0 0 Отговор
    Той тоз не беше ли се забъркал в една аферка за един кораб, за една "малка" комиссиона
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове