13 Април, 2022 13:39 1 101 24

Христо Иванов: Хубаво е България накрая да получи това, което иска от Скопие

  • христо иванов-
  • скопие-
  • дб

Да не се надява никой на избори, каза Иванов

Христо Иванов: Хубаво е България накрая да получи това, което иска от Скопие - 1
Снимка: БГНЕС

Хубаво е да има промяна, хубаво е България накрая да намери начин да получи това, което иска от Република Северна Македония (РСМ) и тя да влезе в Европейския съюз (ЕС). Това заяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов в отговор на журналистически въпрос възможна ли е промяна в позицията на България относно присъединяването на РСМ към ЕС.

„България има много ясна позиция, която е взета в Народното събрание и потвърдена на Консултативния съвет по национална сигурност“, посочи той. Иванов отбеляза, че и премиерът Кирил Петков е уверил, че „каквито и промени“ да има, те ще се случат в парламента. По думите на Иванов, той настоява България да получи съдействие от РСМ, защото нашата страна има интерес западната ни съседка да бъде член на ЕС.

„Хубаво е да има действие, но това няма да бъде договорено на двустранна среща с немския външен министър. Ако има някакво движение, то ще се случи тук. Всичко останало са най-различни шумове“, посочи Иванов.

Попитан за напрежението в коалицията, председателят на ПГ на ДБ отговори, че управлението е сложно, по думите му, по много параграфи. Той каза, че понякога ще прехвърчат искри или емоциите ще се натрупват.

"Трудно ще е, продължава да е трудно, но да не се надява никой на избори", коментира Иванов.

По предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС в петък депутатите ще изслушат външния министър Теодора Генчовска по темата за РСМ. Опозицията поиска това заради изказвания на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел и на външния министър на Германия Аналена Бербок относно преговорите.

В позиция до медиите във вторник от Министерството на външните работи заявиха следното: "България продължава да се придържа към Рамковата позиция относно разширяването на ЕС и Процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония и Албания от 9 октомври 2019 г., подкрепена единодушно с Декларацията на Народното събрание от 10 октомври 2019 г., както и от заседанието на КСНС от 10 януари 2022 г.".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Георги

    10 0 Отговор
    Хисто,всичко е добре,ако си спазвахте предизборните обещания.
  • 2 Пич

    12 3 Отговор
    Тихо , Ице , че ще разберат , че не си умен ! Финансирате си с Кире войната в Украйна , а Гешев ще си ви хване !!! Ще си кажете и за Македония !!?
  • 3 Ристеее

    11 3 Отговор
    Отивай на Росенец. Ахмет ага те чака. Много ти падна рейтинга
  • 4 Тиква американска

    13 2 Отговор
    Ице вашето ДБ беше до тук, на другите избори ще има довиждане,довиждане. Питаш защо, защото сте политици на изпълненията на наредено Ви от друга държава!!!
  • 5 Грульо

    12 2 Отговор
    Оставка, Ристо!
  • 6 Мамул

    8 1 Отговор
    "Езикът на мравояда достига до 60 см дължина и се подава от тръбовидната му муцуна 150 пъти в минута. В устата си това странно на вид животно няма зъби. Всъщност те не са му и необходими, тъй като се храни основно с термити и мравки, които полепват по тънкия език, покрит с малки кукички и лепкава слюнка."
  • 7 отегчен

    6 1 Отговор
    Тези само с пожелания управляват. Продължаваме Пожеланията.
  • 8 Партиздат

    4 3 Отговор
    Стига вече с този тормоз над северомакедонците. И да искаме, и да не искаме, ще трябва да се съобразяваме със съществуването на отделна македонска нация, език, история и култура.
    Ако не се съгласим с добро ще има бой и от Русия и от САЩ/ЕС.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Пъци

    3 1 Отговор
    Бе то хубаво беше навремето и аз да получа от комшийката това което исках,ама добре че не го получих....ако мЪ разбирате.
  • 10 Пъци

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Партиздат":

    Това верно почва да избива на тормоз.Ама така се държат в живота комплексари и лошо възпитани хора или тормозени в детството си "батки" със всеки когато има сгода.Взехме да приличаме на тях,иначе като ни погледне само някой наистина силен лееееко се на..кваме.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 хаха

    1 1 Отговор
    ЕЙ ТОВА ГРОБАРСКИТЕ ТРОЛОВЕ МНОГО СЕ АКТИВИРАХТЕ БЕ. КРАЙ НА БЕЗПЛАТНИЯ ОБЯД ЗА ВАС!

    Коментиран от #16, #17

  • 13 реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мамул":

    Българите там са 3500 човека. Тези които са си КУПИЛИ паспорти са икономически мигранти и никога не са се чувствали българи. Там в С.Македония няма братя и тя не ни е братска страна. Там в болшинството са сърби и албанци които цял живот са настройвани срещу българите и страната ни. С.Македония е отделна държава със свой македонски народ и променен с много сръбски думи език. Вината не е в македонците а в нашите управници, които 70 години са мълчали за да не разсърдят руснаците.
  • 14 asd

    0 0 Отговор
    А вие не се надявайте на онова след изборите!
  • 15 Българин

    1 1 Отговор
    не Ви вярваме, само за власт мислите и докопали се до нея сте способни на всичко, всъщност добре е да се страхувате от народа и да мислите все пак какви ги вършите
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 хаха

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "гробар":

    А ТИ НА БАТЕ СИ БОЙКО ОНОВА .
  • 19 ЧОЧО

    1 1 Отговор
    Политик да си в сегашно време, само плямпане на празни приказки и накрая на месеца 10 бона в джоба.Тоя Ристю какво е направил досега-нищо!
  • 20 ХАХА

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "рашо дамаджанов":

    ЗА НАС НЕЗНАМ АМА ВАС СЪС СИГУРНОСТ У ПАНДЕЛАТА!
  • 21 Фламинго

    2 0 Отговор
    Хубаво ще е и Христо да се разкара от политическата сцена, защото не става ...
  • 22 Иванушка  🇷🇺

    1 0 Отговор
    Тоя Шишо какви ги плещи ? Всичко зависи само и единствено от Козяк 16, а от Козяк 16 разпореждането е спуснато и не се обсъжда. Ако България не клекне, Ънкъл Сам е цар на Цветни и Етнически "революции", а ние сме като буре с Барут.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Калин

    2 0 Отговор
    Както обикновено от Иванов може да се очакват само гръмки заглавия и празни приказки!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове