Last news in Fakti

14 Април, 2022 07:26 2 603 38

Сиди: Народът ще свали този, който предаде националния ни интерес

  • александър сиди-
  • национален интерес-
  • рс македония

Според него няма напредък в отношенията със Северна Македония

Сиди: Народът ще свали този, който предаде националния ни интерес - 1

Темата за присъединяването на Северна Македония към ЕС разпалва все по-горещи политически страсти. През последните дни политически партии сипят взаимни обвинения за задкулисни договорки.

"Със сигурност има външен натиск. Аз съм склонен да вярвам, че е германска фалшива новина твърдението, че темата е обсъдена на среща между външните министри на Германия и България. Ако не, Генчовска дължи обяснение. Не е случайно може би, че се говори за смяната ѝ с човека на "Продължаваме промяната" Весела Чернева, която е съветник на Кирил Петков", коментира съпредседателя на ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

Според него няма напредък в отношенията със Северна Македония.

"Оптимизмът е само при Петков, нямо го никъде другаде. Неговият ентусиазъм е безпочвен. Явно не може да устои на натиска на нашите европейски партньори. За нещо, за което се бяхме разбрали преди 3 г., едва сега РСМ твърди, че ще подпише протоколите", заяви Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Той все още поддържа тезата си, че на 24 май ще бъде извършено държавно предателство.

"Тази дата още не е дошла. Продължавам да твърдя, че Петков се е разбрал с някой, който му е началник отвън, да направи това. Дали ще го направи - аз лично се надявам да се вслуша в гласа на голяма част от българските граждани. Че е поел ангажимент, е ясно, той поставя тази тема всеки ден на дневен ред. ВМРО не сме против Македония да бъде част от ЕС. За да се случи това нещо, трябва нашите братя от другата страна на границата да премахнат цялата омраза от учебниците, да променят начина, по който гледат на нас", каза съпредседателят на МВРО.

Според него българската страна е трябвало да реагира на данните от официалното преброяване в РСМ.

"Нашите управляващи трябваше да излязат и да оспорят резултатите, както направи Турция. Българите на са малцинство. Те не са 3 000 човека. В РСМ хората много трудно могат да се нарекат българи от страх, защото там не се защитават елементарни човешки права по отношение на българите. Десетки са случаите на хора, които не са успели да си намерят работа. Има държавни позиции, за които има квоти за всякакви нации, но няма за българи", подчерта Сиди.

Той упрекна коалицията, че не се справя с кризите, основната от които е ценовата. И предрече възможни предстоящи избори.

"Цените се вдигат няколко пъти. Войната е от един месец, цените не се вдигат от войната, правителството няма адекватна политика. Българския народ ще свали този, който предаде българския национален интерес в Македония. Сега големият страх е, че ако си тръгнат тези, ще се върне Борисов", коментира Сиди.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не шилосвай

    9 16 Отговор
    хората , бе ! Няма кой да ти се върже на приказките според интереса ти ! Има много изключително умни , дори мъдри евреи , но ти не си от тях !
  • 2 СИГУРНО

    8 14 Отговор
    Сиди, сиди .Полегни ,че власт никога няма да видиш ти !!!!
  • 3 УСА боклук

    16 2 Отговор
    Щом Правителство, политаналитици твърдят , че нама връзка, значи ИМА.
  • 4 Гост

    34 2 Отговор
    Референдум, по казуса РСМ...
  • 5 горски

    23 1 Отговор
    Какви братя търсите от македонска страна.Когато ума се превърти,роднини стават кръвни врагове.
    България да си гледа интереса,все едно се договаря с Алжир например.Хладно пресметливо ,без емоции.....

    Коментиран от #38

  • 6 Механик

    17 0 Отговор
    Интересът ни е продаден и продаван вече 32 години и зейде. А ако свалим някой продажни, качват ни друг, още по-продажен.
    Толкова за българския интерес или казано инак "кучета го яли".

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 И къв е всъщност интереса...?

    5 8 Отговор
    Да обслужвате кремълската пропаганда, от двете страни на границата !
  • 9 НОМЕР2

    2 20 Отговор
    Македония трябва да влезе в ЕС! Приемаме ги, отваряме границите! А след това политици и историци да продължат да се джавкат!
  • 10 АнатемаБезродници

    9 1 Отговор
    Никой ,никого няма да сваля, защото 32г. защото сме се превърнали и се развиваме в зле управлявана,грозно ограбвана и експлоатирана англо-краварска колония, с назначавани от Козяк послушни управници, оприличавани все по-често от чужди и от свои като продажни "п0дл0ги".
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    ВЕТО за РСМ
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    МНОГО сте прав ник МЕХАНИК ИЗВИНЯВАЙ за нахалството но кажете МОЛЯ какво сте работил УМЕН сте
  • 13 121

    4 1 Отговор
    Ако се събуди,ще е добре! Може и да направи нещо този народ ,но явно му е добре.Унижен,гладен и безпътен!
  • 14 козяк16

    7 2 Отговор
    оставка и затвор за тази крадлива пасмина от продължаваме подмяната кире ходи си в скапаната канада и не се връщай
  • 15 Емил

    3 6 Отговор
    Всички русофили са против влизане на Македония в ЕС! Значи, трябва да влезе по бързо!

    Коментиран от #37

  • 16 Русия, враг №1 на България

    6 6 Отговор
    32 г. от вътрешния преврат на комунистите, продължават да служат на империята на злото. Цялата държавна власт е пропита с руски еничари, продавайки България за копейки. Пуснали opkите по медии и форуми да обясняват как бялото е черно и обратно. Москва ни ограбва с милиарди на година, а тия хубавци ги снабдяват и с европейски паспорти, като бонус на взетите рубли. Патриоти, възрожденци, цоцалисти са все национални предатели !
  • 17 Ако изнесената от КНСБ информация

    7 0 Отговор
    е вярна, че ПП са поели ангажимент ПланВ ЕС, от 2023 цената на битовите потребители да се изравни с борсовата, ПП са за Народен Съд, а също и всички партии в НС, които не подложиха на публичен дебат, "Планът за Унищожаване на България", тъй като там са изисквали да признаем Македония, освен джендаризма и половата свобода. Склонен съм да вярвам, редица държави изразиха становища, че ЕС ги е принуждавал евтината им енергия да бъде пазарна. Това значи фалит на фирми, 50%, другите ще оцелелеят чрез Плана. Масово обедневяне и безумна инфлация. Не знам българите дават ли си сметка, какво се случва в момента, докато ни занимават с някакъв локален конфликт, който не ни касае. В момента се извършва План Кунева 2. Унищожаване на БГ енергетика. Този геноцид трябва да спре.
  • 18 Казах ви

    4 0 Отговор
    Че ПП и ДБ са хард ястребите на България, чакат ни тежки години безумна инфлация и глад. Всеки народ си заслужава управниците. Казах че, целите на ПП и ДБ, ГЕРБ са: Признаване Македонска История, Прием евро-инфлация и финансова обвързаност, няма излизане от евро, Вкарване чужди войски България, Унищожаване на Българската енергетика, Пренасяне център за военни цели комуникации, следене на частни чужди фирми. Евентуално още 2 бази-командни центрове Черно Море. Още 3 милиарда са ф16.
  • 19 Феодал

    1 4 Отговор
    Българските Путински войници от армията на касапите..
    След като Украйна ги натика зад Урал, ще дойде и реда за депортиране на шпионите им в България от МВРО-то.

    Коментиран от #22

  • 20 Пламен

    1 2 Отговор
    Какъв си ти...Сиди....арабин ли си.
    Освен че продавайте български паспорти и че сте руски мекерета, какво друго направихте
  • 21 Много си прав Сиди

    2 2 Отговор
    Заради предателство народа ви изхвърли. Предполагам ти е тежко като не си нареден на държавната софра? Не унивай, можеше и да си подсъдим.
  • 22 Знайш колко ни интересува

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Феодал":

    Някакъв локален конфликт между чужди нам държави. Интересува ни цена ток, парно, бензин, води, стоки и услуги. Инфлацията е безумна, и ще става по-зле, ПП и ДБ, ГЕРБ,ИТН, ДПС, БСП са вредни за България. Цялото НС трябва да подаде оставка, защото обслужват чусти интереси и местни олигархични лобита. България изчезна като народ, хората масово ще напускат територията.
  • 23 От опит го знаете

    0 1 Отговор
    Така е, народът вече ви свали.
  • 24 От опит го знаете

    0 1 Отговор
    Така е, народът вече ви свали.
  • 25 От опит го знаете

    1 1 Отговор
    Така е, народът вече ви свали.
  • 26 Дедо лъжо

    0 2 Отговор
    Хайде за македонец от Русе, горе долу може да хване декиш за каракачанов, но еврейн македонец, посмъртно няма как да стане, външния вид и подплата лъжлива физиономия показват жаждата за власт и пари, много жалко за българския народ че гласуваме за едни, те се указват други и избират съвсем други които народа не иска в управлението и парламента, и впоследствие избраните се указват зависими не само от,, партньорите" си, но и от пишман политици които нямат нищо общо с България
  • 27 Реалист

    1 1 Отговор
    Живота на човек , който живот до определена степен е в окаяно положение, всъщност не трябва да бъде така цял живот !
  • 28 НЕ САМО

    5 0 Отговор
    трябва нашите братя от другата страна на границата да премахнат цялата омраза от учебниците, да променят начина, по който гледат на нас", но и да минат най-малко 15 години за доказателство, че са изпълнили договореностите.
  • 29 ти го продаде нашия интерес и те

    1 2 Отговор
    свалихме ПОДЛОГО
  • 30 РАДВАЙ СЕ ЧЕ СИ САМО СВАЛЕН

    0 2 Отговор
    А НЕ СИ НА НЯКОЙ КЛОН !
  • 31 Да бе да

    0 1 Отговор
    Що ни занимавате с гълтачи
  • 32 Дяконъ

    5 0 Отговор
    Народа трябва да свали всеки , преди да бъде предаден Българския интерес !!!
  • 33 Ох, ох, ох, ох

    1 0 Отговор
    Поредната декларация (между две патриотарски кьор-сифри-гуляи), публикувана в кварталната малотиражка "Столипиновски вопъл"!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Столипиновски кръчмар

    1 0 Отговор
    На тези ДС-МВРо-вците защо публично не им взимат алкохолна проба с дрегер преди да им се даде думата?! Направо тоя се е съсипал след среднощния партиен гуляй докато разшифрова и разчете шифрограмата от Центъра!
  • 36 Манол

    1 0 Отговор
    Свалете го ПРЕДИ да предаде България! Слвд това, какво значение има? Никой няма да помни тази коалиция след месец-два...
  • 37 Деаааа и ди..ота!

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Емил":

    Гащите ти са изцапани в кафяво - значи ще ставаш мъж!
  • 38 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "горски":

    Нашите братя отатък границата имат БГ паспорти!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове