Last news in Fakti

16 Април, 2022 06:15 7 407 34

Вяра Емилова: За април българските пенсионери ще получат най-малко 500 лв

  • вяра емилова-
  • депутат-
  • бсп-
  • пенсионери

Искаме да сложим таван на цените на някои основни продукти. Това ще помогне на хората да се справят с кризата, заяви депутатът от БСП

Вяра Емилова: За април българските пенсионери ще получат най-малко 500 лв - 1
Снимка: bsp.bg

„Великденската добавка от 70 лв. за всички пенсионери започна да се изплаща от днес /б.р. вчера/ и вече има хора, които са я получили. Това означава, че за април месец българските пенсионери ще получат най-малко 500 лв. – това е минималната пенсия от 370 лв., ковид добавката от 60 лв., плюс великденската добавка от 70 лв.”

Това каза секретарят на парламентарната група на „БСП за България” Вяра Емилова в предаването „Думата е ваша” по БСТВ.

По нейните думи упоритото настояване на БСП за преизчисляване на пенсиите започва да дава резултат, но това става много бавно и на база на много изчисления. „Вчера предложихме на нашите коалиционни партньори преизчисляване на пенсиите от 1 юли със средоосигурителен доход към 2021 г. Това е много важно, защото много пенсионери се притесняват, че когато спре ковид добавката от 60 лв., техните пенсии ще спаднат много. Няма начин, при който да сме давали толкова дълго ковид добавка и хората са разполагали с тези средства, изведнъж да им бъдат отнети. Ние сме наясно с това и аз благодаря на екипа на Министерството на труда и социалната политика, които работят денонощно, за да предложим най-доброто решение, което е в синхрон с бюджета и удовлетворява и нашите пенсионери – да не бъдат пенсиите по ниски от това, което получават сега”, категорична бе Емилова.

Народният представител от левицата представи и другите предложения на БСП за актуализацията на бюджета: „Искаме да сложим таван на цените на някои основни продукти. Това ще помогне на хората да се справят с кризата. Производителите няма да пострадат, защото ще има държавен фонд, който да компенсира разликата между ниската и реалната цена. Предлагаме и диференцирано ДДС на регулираните стоки като лекарства и електроенергия. Също така, необлагаем минимум от 760 лв."

Вяра Емилова сподели и впечатленията си от срещата с възпитаниците на училището за планински водачи в Черни Осъм – единственото по рода си в Европа: „В коалиционното споразумение заложихме, че ще развиваме всички видове туризъм. Затова и днешната среща с възпитаниците на училището, техния директор и преподаватели беше изключително ползотворна. Благодаря на заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева, както и на председателя на парламентарната Комисия по туризъм Елин Димитров, които също присъстваха на срещата и изказаха, първо, своето въодушевление от тези млади хора, и второ, да видим какви са проблемите в училището и как можем да ги решим.”

Емилова изтъкна, че заедно с Елин Димитров са поели ангажимент да изчистят нормативната база и в предстоящото обсъждане на Закона за туризма да направят така, че тези ученици да бъдат подпомогнати с таксата, която плащат за придобиването на квалификация, а Министерството на туризма ще работи по олекотяването на самата процедура.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манагер

    53 2 Отговор
    Какви са тези измислени добавки, увеличети пенсиите и това е..
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 2 Отговор
    ПОДИГРАВКА а ХИПЕР ИНФЛАЦИЯТА е вече ФАКТ

    Коментиран от #3

  • 3 Трайно безработен

    22 3 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Бойко 12 години даваше само по 40 лв. за Великтен и Коледа на най малките менсии! И като го питаха защо дава 40 лв. Той казваше не са 40 лв. 50 милиона са! А за останалите казваше кой няма на социални помощи!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хайдук

    32 5 Отговор
    При Бойко айдука пенциите бяха 300лв, а добавки по 40лв и само за някои.

    Коментиран от #7, #15

  • 6 Уса

    29 1 Отговор
    Минималната мизерна пенсия трябва да бъде 700лв.
  • 7 Гост

    11 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хайдук":

    При НДСВ и БСП пенсиите бяха 1000 лева, добавката за Великден и Коледа беше по 500 лева, даваха и олио и захар без пари, имаше екскурзии до Луната (за пенсионерите безплатно), парното беше на "корем" за жълти стотинки.....
  • 8 5577

    10 7 Отговор
    Не бе купони направете. Вие да управлявате не знаете. Нинова слага точка на тая партия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 цербер

    4 0 Отговор
    секретарката на парламентарната група на „БСП за България” Вяра Емилова
  • 11 Хахаха

    26 2 Отговор
    Колкото е само Великденската надбавка в Гърция:) В Румъния пък дават по 300 лева за Великден. Вместо да се срамуват от тия 35 евро подаяния те се хвалят.
  • 12 Джипко бибитков

    23 1 Отговор
    500лв ееехааа тва много пари малеее даже ще останат и за Коледа
  • 13 ннннннннн

    15 0 Отговор
    Дано да не е докторката Емилова,която ще ни учи как да пасем трева.
  • 14 Истината

    38 1 Отговор
    Украински бежанец =1200 лв на месец, Българин 370лв пенсия, 710 лв заплата = Роби в собствената си родина
  • 15 бл.134 в Zап. парк

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Хайдук":

    Направо по 5000 да получат. Ромите и китайците да бачка . Солун ,е български
  • 16 гост

    16 1 Отговор
    Управничета,не се заигравайте с цените на храните.В момента не са чак толкова високи.Високи са цените на ТОКА и ВОДАТА.От тия 500 лв,като си плати тока и водата,ще му останат 250-300 лв.Като си плати и лекарствата,в най-добрия случай я останат 200 лв ,я не .Е, спрямо 200 лв за месец,вече цените на храните стават непосилни.ТОКА И ВОДАТААА , ако не ви е ясно.
  • 17 Мим

    23 0 Отговор
    Най правилното е да се преизчислят пенсиите на база 2021 г.Това трябва да го направите,както бяхте обещали отдавна...
  • 18 фгх4

    24 1 Отговор
    За държавните чиновници кажете- колко премии и бонуси им дадохте за Великден и не само за празника. Криете милионите, които им изсипвате по няколко пъти в годината. С тези пари тръгват по Гърция и Турция. А пенсионерът ще брои 70 лв. и ще се чуди храна за трапезата ли да купи, или да си плати лекарствата.
    В Гърция за пенсионерите по 200 евро, в БГ- 35 евро.
  • 19 Мим33

    25 1 Отговор
    Гърция дава 200Е.Румъния с население 20 милиона дава по 300 лв.,.ние с население от 6 милиона даваме по 70 лв.Е на какво отгоре се хвалите.Замазвате очите на ,,прост ,,народ ли....
  • 20 йхнкхйких

    17 2 Отговор
    Вижте и свинската физиономия ,яко папка и грухти !
  • 21 Въпрос

    12 0 Отговор
    А без ковид добавката ,която очевидно се явява още нещо като стимул-принуда, колко е пенсията,охранено биче такова? А за размера на инвалидната пенсия защо продължава да се мълчи и не се приравни към минималната пенсия? Инвалидите получават между 200- 280 лв на месец,което е най-голямото престъпление. И вие сте същите б.клуци като предишните явно.
  • 22 Хahahaч

    16 0 Отговор
    Пишете ги бежанци и им дайте по 40 лв. на ден. С 500 лева какво да си купят и кое да си платят. Защо за бежанците е 1200 лв. на човек а за пенсионерите 500 лв.Нашите пенсионери по-малко хора ли са? Те по-малко ли са работили за тази държава от украинците?
  • 23 ТУК НИ ЛЪЖАТ А ОРБАН ДЕЙСТВА!

    14 0 Отговор
    СЛОВЕНИЯ ДАВА 150 ЕВРА , ГЪРЦИЯ ДАВА 200 ЕВРА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ А ТУКА НИ ЗАЛЪГВАТ И НИ ЛЪЖАТ С ЕДНИ МИЖАВИ 35 ЕВРА. ГОЛЯМО ПОСТИЖЕНИЕ НА КИРО ЛЪЖЕЦА ОТ КАНАДА!!!! А ВИ ГОТВЯТ ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ПЕНСИЙТЕ ОТ 2023 ДО 2025 Г. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ПЕНСИОНЕРИ.ЗАМРАЗЯВАНЕ ЩЕ ИМА И НА ЗАПЛАТИТЕ В СЪЩИЯ ПЕРИОД. А ТАВАН НА ЦЕНИТЕ НЯМА ДА ИМА. ГЪРЦИЯ,РУМЪНИЯ,СЪРБИЯ, АВСТРИЯ ВЪВЕДОХА ТАВАН НА ЦЕНИТЕ ДОСТА ОТДАВНА. ЖИВЕЛЕ ОРБАН!!!!
  • 24 Гост

    15 0 Отговор
    Тате каза, че ще ми купи колело, ама надали! Стига сте залъгвали пенсионерите с празни приказки.
  • 25 плюс минус

    14 0 Отговор
    Българските цени са по-високи от европейските. Българските пенсии са в пъти по ниски от европейските. Вие от БСП наред ли сте, че не виждате как българският пенсионер се топи. Това ли искате, да ги уморявате от глад след СДС и ГЕРБ?
  • 26 Дамаджони Уокър

    14 0 Отговор
    Нищо лично,но пожелавам на всичките политици да преживяват с толкова пари.С тях да се хранят,да плащат сметки и да се хранят.
  • 27 Лудница

    5 0 Отговор
    Ухааааааа ще вземат най после пенсионерите да им стигат парите, каква реклама какво чудо какво събитие, ще вземат по 70 лева. Как не ви е срам да ги пишете тези неща. Срам и позор. Продължаваме подмяната, ще чакаш нещо добро от човек който цял живот е живял на една цистерна керосин от България. Не ни чака нищо добро
  • 28 Студопор

    0 0 Отговор
    Ама всички ли или това е средно статистическо обещание...? Защото ако се отнася за всички - не виждам от къде ще се вземат парите за това начинание. Да не стане, че са последните, та да има днеска "иху-иху!", после "тихо! тихо!"
  • 29 дрън дрън

    0 0 Отговор
    добре е като за начало
  • 30 дрън дрън

    0 0 Отговор
    Не бих и отказал обичам мазни мръвфлета!
  • 31 И потекоха

    2 0 Отговор
    реки от пари. И чудо се случи. Море от щастие заля нашите майки, бащи, баби и дядовци. И се запътиха милите. Кой в магазини за дрехи, кой в към щанда с деликатеси, гледаш друг отворил уста , най-накрая да се сдобие със зъби. Едни са на влака, друг на круиз, трети за първи път на хотел - морето да види. И в парка щастието блика - прекрасни дечица с усмихнати баби, подаръци носят, без повод - така, да са здрави. И още... и още ..ех, манна небесна, вали и не спира, но.. кой ти разбира.

    Коментиран от #32

  • 32 pbdan

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "И потекоха":

    Майка ми нямаше този късмет. През 1997. получаваше $5 пенсия или по сегашния курс 9лв. Сега иронизираме Великденската добавка от 70лв. и ковидската от 60лв. Такава ни е държавата, такива са ни възможностите. Тогава беше модерно да се работи(слугува) в Гърция за огромните 400 евро, малко повече от сегашната МРЗ.
  • 33 БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор
    Благосъстоянието на Вяра Емилова може да се вдигне със седемдесет лева, ако дойде да ми духне на кавала!
  • 34 оферта

    1 0 Отговор
    не е желателно да ни заблуждавате с т.нар."добавки",щото както ги има, така ще ги няма, те не са постоянна величина, оправете пенсиите, за да не се налага да разчитаме на добавки, т.е. както и вашите заплати, които не основно от добавки, но и вие идвате след нас
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове