Last news in Fakti

19 Април, 2022 13:07 1 573 37

Бойко Рашков: Наблюдава се ръст при тежките катастрофи в София и Пловдив

  • бойко рашков-
  • тежки катастрофи-
  • софия-
  • пловдив

До началото на април са загинали 105 души при 1220 тежки ПТП-та, съобщи министърът

Бойко Рашков: Наблюдава се ръст при тежките катастрофи в София и Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Бойко Рашков коментира данните за пътната обстановка у нас. От МВР забелязват повишение на някои показатели по отношение на тежките ПТП, съобщават от Нова телевизия.

„Установихме причините за влошаващите се данни и предприехме да подготвим проект - Закон за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата”, каза Рашков.

По думите му повечето експерти, с които е обсъден проектът, са били „За” промените.

В България до началото на април са станали 1220 тежки ПТП, загинали са 105 човека, а 1530 души са били ранени. Най-големи завишения на стойностите се забелязват в София и Пловдив.

Според министъра на вътрешните работи е повече от ясно, че у нас състоянието на пътищата и качеството им пряко влияят върху броя на тежките ПТП-та.

От 1 януари до 4 април 2022 г. броят на тежките ПТП-та, станали на магистралите у нас, е 31, броят на загиналите - 4, а ранени са били 39 души. По първокласните пътища в страната статистиката е съответно 105 тежки катастрофи, 22 загинали и 138 ранени.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има ръст на

    24 0 Отговор
    хранилка за катаджии, книжки се вземат без контрол, лошо проектирани, построени и поддържани пътища, недосегаеми синчета с бе ем вета...
  • 2 САНДОКАН

    30 1 Отговор
    Кажи на подчинените си да не се крият с камерите на отсечки с разрешена макс. скорост 30км, а да застанат на опасни места и да се виждат от далеч. Така поне веднъж ще свършите нещо полезно

    Коментиран от #18

  • 3 някой

    23 0 Отговор
    И? Дай да вдигаме глобите, а ? Това ли измислихте с доцентските си глави и онова състезателче? Вместо да ги събирате и да съдите тежките и системни нарушители, кога ще повдигнете обвинение към общини с разбити шосета, презастроени без инфраструктура към сградите като улици и паркоместа? Само глоби са ви в главите?

    Коментиран от #9

  • 4 Айде и ти сега

    16 4 Отговор
    Верно ли има ръст Дамаджански?.. това е резултат от ръста на простотиите, които твориш вече една година
  • 5 68899789

    11 3 Отговор
    господа управляващи,що не вземете пример от Дания-камери и адски глоби и да видите как теслите се карат с 40 км в час без да се и замислят,Да пуснеш аварийки за 1 мин и глоба.Така се прави със строгост и камери навсякъде и контрол.Така е в демократичните държави като Дания.

    Коментиран от #33

  • 6 небрежнев

    16 0 Отговор
    Миналата година е действал същия закон и произшествията са били значително по-малко. Защо променят закона, а не видят, какво се е променило и води до увеличение на пътния травматизъм? Променило се е управлението на МВР (КАТ) и пътищата не се ремонтират. Вместо да оправят собственото си безхаберие и оправят влошените условия, те се заели да увеличават глоби и затрудняват движението.
    При същите глоби, норми, ограничения на скорост и закони през миналата година загиналите са били 30% по-малко!

    Коментиран от #20

  • 7 ТОХО

    13 0 Отговор
    Г-н министър, като цело полицията продължава будната си кома, особено в малките населени места. Колко коли се карат без гражданска отговорност, без технически прегледи от години, отделно от хора редовно злоупотребяващи с алкохол.Вашите хора ги знаят , но са обвързани с тех я за дръвца, я за агънце за банкетче на полицаите безплатно разбира се.
  • 8 Стар шофьор

    13 0 Отговор
    Как няма да се забелязва ръст бе Рашков, като твоите подопечни ,никакви ги няма - няма реален контрол... крият се ,като мишоци из храстите и само воаьорстват и снимат ли ...снимат .През останалото време се скатават у някое барче или кафе ,да задяват барманките дорде им свърши работната смяна .Нови коли ми купихте, компютри , камери ,заплати вдигнахте и какво ли и не ...Аз помня по живково време ме е спирал селски полицай посред нощта ,качен на едно ИЖе за да ме ...проверява ...След 20-на км ...друг ...и те така .Само с вдигане на глобите, разберете - нищо не става . Реален ,безкомпромисен контрол трябва да има !

    Коментиран от #13

  • 9 kvy

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "някой":

    Пари няма, хазната празна, трябва да се пълни. А това е най лесният начин, глобите и акцизите за горива. Отделно ддс от другите стоки.
  • 10 Света КатаФалка

    6 1 Отговор
    Катерина да си на днешно време 😀
    Катеричка рунтавелка се качила на табелка и помагала с ръка да живее любовта 😁
  • 11 Няма

    6 0 Отговор
    Няма оправия. За 10км отсечка с ограничение 90км/ч, къси завои и забранено изпреварване 3 пъти ми искочиха неправилно изпреварващи и 2 пъти ме изпревариха принуждавайки ме да скачам на спирачките за да може изпреварващите да се приберат в лентата. Пък после имало ръст.. да се трепят. Повече с колата в България НЕ.
  • 12 1944

    10 0 Отговор
    наблюдава се опасен ръст на тежките малоумници в политиката. я да ги пратим при путлер сичките.
  • 13 Стар шофьор

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стар шофьор":

    Да се корегирам ...не беше "полицай" ами ...МИЛИЦИОНЕР -ама те вършеха много повече работа тогава.Кокошка даже не изчезваше от село ,а ключа за дома "криехме" под черджето .

    Коментиран от #22

  • 14 Миризлив пор

    9 0 Отговор
    Господин дамаджански е добре да се замисли, преди 2 години всичко беше затворено и никой никъде не пътуваше! След това се разхлабиха мерките и народа се раздвижи, естествено повече идиоти на пътя и повече катастрофи. Но нека да попитам - къде са му подчинените? Защо контрола е почти нулев, само по някоя камера на някоя хранилка а на местата с концентрация на ПТП няма анализ кое не е наред и няма контрол!
  • 15 Морук

    9 0 Отговор
    Ръст на пивото няма ли? В МВР яко се пие... така е и на пътищата.
  • 16 в пловдив се наблюдава ръст

    4 0 Отговор
    на коли с Х ПЗ СМ У и оттам пристигат водачи с така да се каже нулеви умения в натоварено движение
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 джигитите на извънградско са

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "САНДОКАН":

    убийци и в германия карат след тях с цивилни коли а тук спят в патрулки по ограничение завои и места без видимост и решават само пълнене на собствения си джоб
  • 19 Бойко Рашков

    2 1 Отговор
    Борисов е виновен за катастрофите
  • 20 миналата година

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "небрежнев":

    имаше хобит и дори и движението беше рехаво
  • 21 user

    6 0 Отговор
    Вие изтрепахте 30 000 повече българи от неадекватното управление на корона пандемията. Сега наш Рашков констатира повече смъртност от ПТП-та. Рашков целия ти престой ще мине само в констатации :(. Мога да ти кажа, че и битовата и организираната престъпност са с рекордно висок ръст последната година. Дано го констратираш скоро!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ми отивай в статистиката, не в МВР!

    5 1 Отговор
    Да четеш статистики без да говориш за мерките и тяхната ефективност си е глупащина и отбиване на номера. Ще ти кажа защо има ръст! Има ръст заради доста бързото замогва е на доста хора чрез Биткойни и недвижими имоти. Тези досегашни цървули и техните отрочета и женици изведнъж стават милионери и си купуват какво... БМВ...и започват да ръчкст като бесни. Другото е системното неспазване на макс. скорост. То с просто око се вижда от едни 33 години-насам, че в града се кара отчасти с двойна на разрешената скорост. Къде са камерите? Другото са задръстванията в големите градове. То е чудо на чудесата. Аман от профанните светофари. Кога най-накрая ще разберем, че всички светофари трябва да се заменят с кръгови и такива с естакади??? А в кръговото камери с ограничен скорост от 30 км.

    Коментиран от #27

  • 24 балгарска асоцияция за пострадали от кат

    3 0 Отговор
    започнете да разследвате балгарска асоцияция за пострадали от катастрофи там е капан за пострадалите тодоров да бъде разследван за връзка с герб колко хора трябва да измамят тия докато ги спрат само една ревизия и ще блесне всичко
  • 25 Антарктик

    5 0 Отговор
    Застраховката "Гражданска отговорност" не е редно да бъде на превозното средство. Много хора имат по 2 коли, а не ги карат и двете едновременно. Други ползват колите си 2-3 дни в месеца. Би трябвало "Гр. отг." да е на водача, на принципа на винетките..
    Ама Кокорчо ще скочи първи срещу такова предложение

    Коментиран от #26

  • 26 МССМ

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Антарктик":

    Много хора вече има по две коли, така е една за добро и лошо другата за полето. Но и двете не може да се карата едновременно и е най добре ГО да е на водача , а не на колата.Защо тогава искат данни застрахователите за водача - възрост, шофьорски стаж, населено место и пр.Някоя карат колите си по 1000 - 2000км. годишно , но ГО и винетките са същата цена.

    Коментиран от #28

  • 27 2345

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ми отивай в статистиката, не в МВР!":

    На кръстовището, където загина Милен Цветков, има и камери и окраничение до 30 км/ч. И какво от това!

    Коментиран от #31

  • 28 Антарктик

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "МССМ":

    Е да де, това казвам, ама на МФне им е изгодно.
    Да се организираме и да ги принуди !!!
  • 29 Абсурдистан

    2 0 Отговор
    Наблюдават се и некадърни фиркани министри!
  • 30 ББ от Банкя

    0 0 Отговор
    Пуснах нова луда дрога, че ви наказвам кат не ме избрахте
  • 31 Съгласна, но кръгови и контрол.

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "2345":

    И затвор за рвцидивисти. За пияни и дрогирани също затвор! Без признание на вина и намаляване на присъди. Просто навсякъде трябва да се направят кръгови движения! Няма друго спасение за София. В Пловдив е по-добре, но СФ е ужас! Имаме пари, имаме фирми които да бачкат, но Аман от корупция!!! Аман от нежелание за подобрение...
  • 32 А ТИ НАБЛЮДАВАШ

    3 0 Отговор
    ДАМАДЖАНАТА ДАЛИ Е ПЪЛНА С РАКИЯ. НИЩОПРАВЕЦО ХНА ХРАНИЛКА.
  • 33 1245421

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "68899789":

    ма бай ганьо иска да си кара с 100 в центъра на градо и с 200 по магисталата, иначе за ко си е купил тази кола която е като нова само е на 10-20 години....
  • 34 Съвет

    3 0 Отговор
    Бе Дамаджанкин,дай да апестуваме пак Борисов.Остави ги тия да се тепат по пътя!
  • 35 За протокола

    3 0 Отговор
    Че вземи мерки бе!
    Нали за това получаваш заплата. Изборите минаха отдавна и нямаш повече работа да плашиш гласуващите за други партии. С "изчегъртването" също се провали. Не правиш нищо за да реформираш една от най-корумпираните структури у нас. Бандитските времена от 90-те се върнаха. Тежките катастрофи и жертвите се удвоиха. Бежанците си влизат и ходят у нас като у дома си. Милицията пак бие. Въобще, за какво получаваш заплата?!?!?
  • 36 хахаха

    0 0 Отговор
    Понеже има ръст на катастрофите в София, ще вдигнат 5 пъти глобите за паркиране и ще намалят скоростта по магистралите???!!! х а Х А Х А ! П просто направете метро, нови квартали с големи улици, и все-пак не е лошо най-накрая да се построят пътища между градовете, а не пътечки за камиони, минаващи през всяко село и махала. Наличните т.нар. магистрали трябва да се разширят с още 2 платна в близост до София,защото в събота и неделя нито се влиза, нито се излиза от града. София е 3 милиона и наличните входно-изходни артерии са смехотворно недостатъчни по празници
  • 37 Гай Турий

    1 0 Отговор
    Откакто МВР се мутризира и ГРОБира, джигитите не спазват никакви ограничения на скорост, правила за завиване, изпреварване, говорят безспирно по телефони и т.н. Пълно е с пишман шофьори, взели книжка с рушвет и без умения, без капка шофьорска култура и етика. Карат като бесни в прави участъци. КАТ ги няма в тези конфликни места. Те са някъде в малки улички или зад завойче да пишат фишове обикновено на безпроблемни за момента водачи. И това продължава отпреди 20 години. КАТ плачат за пълно разформироване и назначаване на нови свестни служители.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол