Last news in Fakti

26 Април, 2022 13:41 1 238 20

47-то НС в цифри: 694 въпроса и 30 питания внесени от ГЕРБ-СДС

  • 47 нс-
  • цифри-
  • герб-сдс-
  • въпроси-
  • питания

От началото на годината Народното събрание е приело 34 закона, 42 решения и една декларация

47-то НС в цифри: 694 въпроса и 30 питания внесени от ГЕРБ-СДС - 1
Снимка: БГНЕС

От началото на годината 47-ото Народно събрание е приело 34 закона, 42 решения и една декларация. Това сочи справка, подготвена от дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ на Народното събрание и парламентарния пресцентър.

От 1 януари до 20 април 2022 г. в Народното събрание са постъпили 73 законопроекта, като 41 от тях са внесени от народни представители. Предложените проекти за решения са 71, от които 67 са на депутати. От народни представители са внесени три проекта за обръщения и декларации.

През втората си сесия 47-ото Народно събрание е провело 48 пленарни заседания, четири от които извънредни.

Сред приетите от Народното събрание нови закони за периода от 1 януари до 20 април 2022 г. са Законът за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Законът за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г., Законът за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г. и Законът за покритите облигации. Парламентът е гласувал промени в Закона за съдебната власт, Закона за пощенските услуги, Закона за българското гражданство, Закона за пазарите на финансови инструменти, Закона за насърчаване на инвестициите, Закона за защита на потребителите, Закона за енергетиката и др.

Използваното време за осъществяването на контролната функция на парламента през втората сесия на 47-ото Народно събрание е 79 часа и 37 минути, като парламентарният контрол е провеждан в 13 от петъчните пленарни заседания. Едно извънредно пленарно заседание е било посветено на парламентарен контрол. Членовете на правителството са отговорили на 993 въпроса и 57 питания.

В Народното събрание от 1 януари до 20 април 2022 г. са постъпили 1470 въпроса и 78 питания. В този период е имало десет изслушвания, две разисквания по питане и пет пъти е осъществяван т.нар. блиц контрол по чл. 104 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

През втората сесия е имало две изслушвания на министър-председателя Кирил Петков - за последствията от неговото посещение в Република Северна Македония и проведеното съвместно заседание на правителствата на двете държави и за конфликта Русия-Украйна, напрежението НАТО-Руска федерация и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО по темите, както и по разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България. В изслушването по втората тема участваха и министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на отбраната Стефан Янев, председателят на ДАНС Пламен Тончев, председателят на ДАР Антоан Гечев и директорът на служба „Военно разузнаване“ Венелин Венев.

Останалите осем изслушвания са на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, на министъра на енергетиката Александър Николов, на министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков, на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, на министъра на външните работи Теодора Генчовска (две изслушвания), на председателя на Държавна агенция за бежанците Петя Първанова и на управителя на Националната здравноосигурителна каса Петко Салчев.

По време на втората сесия на 47-ото Народно събрание са проведени две разисквания по питания на народни представители – към министъра на отбраната Стефан Янев за ролята на Министерството на отбраната по опазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура и към министъра на здравеопазването Асена Сербезова за политиката на правителството за преодоляване на недостига на лекари в определени специалности и на медицински сестри и за задържане на млади лекари и медицински сестри в България.

Най-много въпроси и питания са били внесени от народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС - 694 въпроса и 30 питания. От ПГ на „Демократична България” са отправили 229 въпроса и 10 питания; от ПГ на ДПС – 203 въпроса и 7 питания; от ПГ „Продължаваме промяната“ – 134 въпроса и 10 питания; от ПГ на партия „Възраждане“ – 81 въпроса и 20 питания; от ПГ „БСП за България“ – 75 въпроса и едно питане и от ПГ на „Има такъв народ“ – 67 въпроса и 1 питане.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И най-важната статистика

    13 1 Отговор
    Ползата за българите - под нулата.
  • 2 Пич

    11 1 Отговор
    Народното събрание прилича на боклукчийски камион !!! Боклуците събрани накуп , и се возят , но друг решава , къде ще ги закара , и кога ще ги изхвърли !!!
  • 3 Опъват

    14 2 Отговор
    нерви с отвратителни безумия , интриги и измислици , губят парламентарно време и бавят всяка крачка напред ! И ДПС и ГЕРБ са срам и позор , безродници алчни , на които не им дреме за България и българските граждани , само лични интереси !
  • 4 Аз пък

    9 2 Отговор
    Имам само един към тях на кой е чекмеджето

    Коментиран от #11

  • 5 proi4o

    7 0 Отговор
    От къде е чекмеджето?
  • 6 Всъщност

    6 2 Отговор
    Това са питания отправяни към герберастите , когато са били на власт , на които не са могли да отговорят . Хубаво е , че гробарите искат да научат нещо , но наведнъж няма как да стане !
  • 7 Елементарно

    8 10 Отговор
    Герб, ДПС и Възраждане изпълняват поръчка на мафията и на Кремъл за саботиране на това правителство.

    Коментиран от #9

  • 8 сара

    10 0 Отговор
    Питания и въпроси ? Това различни неща ли са ? Или питането не е въпрос ?
    Иначе да питат, а още по-добре и да научат нещо.
  • 9 Елементарник

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Елементарно":

    Правиш неистинни внушения и умишлено пропускаш демократичните боклуци, а всъщност всички без изключения в тоя парламент и настоящото правителство изпълняват по сценарий поръчките на оцъклената анадолска мустафа.

    Коментиран от #12

  • 10 Българка

    7 1 Отговор
    Браво Ефремова, много стойностна статия! Пропуснала си някоя и друга цифра. Например свършена работа - 0 (нула, зеро). Решения в полза на българския народ -
    0 (нула, зеро). Закони помагащи за подобряване на живота на българите - 0 (нула, зеро).
  • 11 Ти пък, на кой е чекмеджето

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Аз пък":

    На кого е чекмеджето.
  • 12 Елементарник

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Елементарник":

    Ми не, внушенията идват от самите политици, Бойко и Копейката са като малък дует, уж пеят различно, но мелодията е една.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Истината

    4 0 Отговор
    Мафията отрови всичко и всеки в държавата - мислете българи ?
  • 16 Реалност

    3 0 Отговор
    Троянският кон на мутрите - Копейкин изглежда ще замени успешно Атака и лъжепатриотите !
  • 17 Прогноза

    4 1 Отговор
    След 12 годишно брутално крадене и унищожаване на средната класа - следва узаконяване на грабежа и пълно сливане на мафия , съдилища и държава ! Тя си го каза прокурорката !
  • 18 Няма нищо

    1 0 Отговор
    от гробарското,тиквено,мисирково присъственото време....
  • 19 Редовно гласуващ елект

    1 0 Отговор
    С тези многото въпроси и питания, 12 годишно управляващата партия ГЕРБ-СДС цели и постига само едно. Забавяне, блокиране и отчасти спиране на законодателната работа на Народното събрание на РБ, злепоставяне на настоящите четири управляващи партии. Трудно се пътува с дръпната ръчна спирачка, ниска скорост, прегрели спирачни дискове и голям разход на гориво. Това е гарнитурата на основното ястие към връхлетялите ни световни кризи, биологическа, военна и финансово-икономическа
  • 20 Анонинен

    0 0 Отговор
    Те да си отговорят защото проблемите са още от тях
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол