Last news in Fakti

8 Май, 2022 17:24 1 162 38

ПП: Водим преговори за отлагане на ембаргото на руския петрол

  • ембарго-
  • руски петрол-
  • иван манев

Краен вариант би било налагането на вето, но той едва ли ще се случи, прогнозира Иван Манев

ПП: Водим преговори за отлагане на ембаргото на руския петрол - 1
Кадър БНТ

"България води преговори да бъде отложено за страната ни петролното ембарго на руски петрол, за да има време рафинерията ни да се подготви технически да преработва друг вид петрол", обясни Иван Манев, депутат от "Продължаваме промяната" и член на енергийната комисия в парламента пред БНТ.

Краен вариант би било налагането на вето, но той едва ли ще се случи, прогнозира Иван Манев и поясни, че българската рафинерия в момента използва 40% неруски петрол.

"Специално за газа за нас няма проблем, можем и от днес за утре, но за петрола - там ще ни е нужно малко повече време и ние ще работим в тази посока. Путин, да не кажа Русия, неговата диктаторска политика е такава, че там не може да говорим за преговори и да говорим за нормални търговски отношения. Виждаме с "Газпром" какво се случи. Имаме чист договор, нормален, всичко е ясно разписано - кое, как се случва, защо се случва, а той решава тези неща няма да бъдат така. От тази гледна точка, докато той е на власт, утре това може да се случи и с петрола", заяви Иван Манев.

Според него е най-важно да се осигури непрекъсваемост на доставките и даде пример със стъкларските заводи при които спиране на природния газ би довело до угасване на пещите, а възобновяването на производствената дейност - до нови пещи. При спирането на доставките на руско синьо гориво държавата не е могла да направи резервация, тъй като не е имало отворен слот, каза Иван Манев и напомни, че резервирането на количества се случва веднъж месечно.

Относно трусовете в управляващата коалиция според Иван Манев те имат обяснение - сключеното споразумение при съставянето на правителството не включва новата среда.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 3 Отговор
    Лъжци!

    Коментиран от #37

  • 2 Грульо

    36 1 Отговор
    Що, бе, нали до вчера се репчитхте за санкции, като пърле пред майка си? :D
  • 3 превод на думите му

    26 1 Отговор
    вие си плащайте засега ...то на нас заплатата си тече...а после каквото стане...ние пак ще имаме пари а вие пак ще плащате . как си вика - колелото се върти - ама вие винаги ще сте отдолу
  • 4 Оставка бе

    37 3 Отговор
    Некъдърни и. Що Киро отива в САЩ. Измекяри
  • 5 Демократ

    34 2 Отговор
    Ама как така, това не е демократично. Купувайте Американския демократичен петрол за 6 лева, а не гадния руски за 1.8лв. Бъдете Атлантици.
  • 6 българин

    26 3 Отговор
    Дръжте си на народа, защото ако направите гаф, народа ще ви изяде с парцали те.
  • 7 Наблюдател

    4 24 Отговор
    И тези се оказаха зависими от руската енергийна мафия. 77 г. само руски подлоги ни управляват и после защо сме на дъното в ЕС.

    Коментиран от #11, #16

  • 8 Бай Лисан

    19 2 Отговор
    Кацнахте ли на щепсела?
  • 9 ядосан

    25 2 Отговор
    Какви преговори бе,какви 5лв.Поставяте твърдо исканията ни и като няма съгласие-вето и точка .Преговори хайде де.Ще им се молим на тия .....уци.Референдум за излизане от тоя с...пан съюз.
  • 10 Toxic

    29 1 Отговор
    Фашизоидите от ПП и ДБ водят България с 200 към пропастта !!
  • 11 ъъъ

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    специално ТИ какво усети от Европата? отиде до там да пиеш едно кафе на цена 10 пъти по скъпо? със своята заплата (каквато и да е тя) 10 пъти по малка?
  • 12 Ааааааооо...

    21 1 Отговор
    Обърнахте палачинката. .Кирчо и кокорчо с бензиностанциите с ракети се завъртяха на 360 градуса 😄😃😂😁😀😊☺😅😆
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Добре е

    18 0 Отговор
    Че водите преговори ама не е с когото трябва.Мернах някъде че тези дни Русия спира петрола за всички неприятелски държави от ес.
  • 15 Теле

    12 0 Отговор
    Урсулата знае ли кирчо на коя държава е премиер
  • 16 Теме

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    Наблюдаваш ама не виждаш
  • 17 Боруна Лом

    15 1 Отговор
    Ernő SCHALLER-BAROSS (Ерно Шалер - Барош)
    Евродепутат от партията на Орбан, буквално попиля правителството на България в реч пред комисията по международна търговия на ЕС в Брюксел. Публикуваме без редакторска намеса:
    -" Едни продали се на САЩ, измамници рушат интересите на ЕС, опитват се да разрушат всички търговски връзки между ЕС и Русия в полза на частните си интереси. Тези хора в момента управляват България, а премиерът на тази страна може да се окаже и гражданин на Канада, същата тази Канада за която вече на всички е ясно, че имат военни офицери в Украйна"
    "Може и да си им обещали нещо повече от това да са на власт и да грабят най-бедната държава в ЕС - България, САЩ може и да имат план за Балканите, но това не трябва да е на гърба на всички страни членки в ЕС"
    "Българското правителство, което явно е решило да срине не само собствената си държава и икономика, вече става опасно за цялото съществуване на ЕС, разделението в България вече е видно от месеци, но това не трябва да рефлектира на всички страни. Относно ембаргото за петролни продукти, българските управници явно са решили да убият българската икономика, която е зависима от руският нефт на 95%, но това няма да го допуснем за Унгария и ще се противопоставим с всички средства на тази лудост."

    Коментиран от #23

  • 18 кинолог

    9 0 Отговор
    Глупости (ама - пълни , такива)! Кой се съобразява или пък слуша ултиматуми на декоративни пудели?! Никой ,нали? Ще ни уморят от глад и студ,нооо стопанката ХЕРОвимка ще бъде доволна и на пуделчетата ще подхвърли я милионче,я индулгенцийка за откраднатите от нас милиардчета и пуделчетата ще си живеят от харно, до пре-харно нейде зад океана,а "умните" българи,ще платим масрафа /ако оживеем/.
  • 19 1199

    5 2 Отговор
    Всички сте Платини .
    Какво станас Барселона?
  • 20 Българин

    9 5 Отговор
    Налагайте вето бе мухльовци!
  • 21 Българин

    4 14 Отговор
    Кои сте вие да налагате вето за мерки срещу Злото в Кремъл??? Осъзнайте се малко. Приеха ни по милост. Досега да сме били иначе присъединени безславно към Отоманската или Руската империя.

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ТОЧНО. ВЯРНО.

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Боруна Лом":

    ИСТИНАТА Е КАЗАЛ 😇
  • 24 Оня с коня

    2 14 Отговор
    Не искаме руски нефт! Ще живейм и без него! Киро бъди мъж 1 път! Ни лягай прет Путин!

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Трябва

    2 2 Отговор
    Корни да води преговорите,защото семейството е в бизнеса с Лукойл.......само,че комисиона на Корни Импекс,СДС,БСП, ...е 50 милиона.....

    Коментиран от #34

  • 27 Боруна Лом

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Оня с коня":

    ..ИДВА МОМЕНТА, КОГАТО И КОНЯ НЯМА ДА МОЖЕШ ДА ПАСЕШ! МНООГО СКОРО
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гръч

    12 2 Отговор
    Управляват ни пълни идиоти дрогирани и напушени.Ако сега не ги свалим ни очаква катастрофа

    Коментиран от #31

  • 30 зиколов

    8 2 Отговор
    За нищо не ставате мекишари.Ще усетите народната любов,и гнева на тези които докарахте до глад,мизерия и просешка тояга.За съсипаните бизнеси,за продажността ви за сметка на американски и натовски интереси.Не защитавайте Русия,нито Америка и НАТО,защитете българското и гражданите си.Бъдете неутрални,бъдете българи не мекерета.
  • 31 То всеки ден е

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Гръч":

    Национална катастрофа в България 😂🤣😅..от 1989 година досега...
  • 32 Ами ...

    5 4 Отговор
    "за да има време рафинерията ни да се подготви технически да преработва друг вид петрол". Коя е "рафинерията ни"? Руската рафинерия в България не е "рафинерията ни". Тя не е наша. Пазим руския монопол. Премахнете бариерите пред вноса на преработени горива, в противен случай монополиста ще продължи да си надува цените както си иска.

    Коментиран от #35

  • 33 така ли

    5 1 Отговор
    Айдее..Да ви няма....
  • 34 Корни

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Трябва":

    Естествено ,че ще искам комисион...но не 50 ,а 150 милиона....все пак съм от БСП....там комисионите са по-високи,и все пак и правителството се крепи от мен.....какво като изнасям оръжие само срещу комисион.....нали тъпият ми електорат не знае това.......
  • 35 Поздрави

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ами ...":

    От Корни Лукойла.....
  • 36 Уса

    6 3 Отговор
    Това,че САЩ щели да помагат на БЪлгария с петрол е опит да ви вкарат в поредното фалшиво вярване.САЩ нямат толкова големи ресурси и използват закупувания петрол от Русия и арабските страни,като средство за манипулации,лобизъм и перчене,че имат а всъщност препродават.Петрола,който се добива в САЩ не се изнася и служи за резерв,който може да стигне за кратък период от време.При евентуална газова и петролна стагнация САЩ ще се затворят,за да подсигурят вътрешните си нужди а БЪлгария ще го удари на молитви към Русия.Това са фактите и бизнеса.В САЩ не знаят,колко ниски пенсии и заплати получават в България и не ги интересува.Но посолството на САЩ в БЪлгария знаят и използват,визите за българи никога няма да бъдат премахнати

    Коментиран от #38

  • 37 wdfr

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    какви преговори ВЕТО
  • 38 Ами ...

    2 10 Отговор

    До коментар #36 от "Уса":

    САЩ забрани закупуване на руски петрол със закон. Така, че много ти здраве. 😀 Освен това, България не преработва петрол. Няма българска рафинерия. А за ниските пенсии и заплати се обърни към руските слуги, които управляват България в последните десетилетия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове