10 Май, 2022 04:28 1 112 28

Цветан Кюланов: Военният конфликт ни помага по-бързо да се отървем от зависимости

  • цветан кюланов-
  • европейски съюз-
  • европейска комисия

Трябва да разграничим енергийната криза от войната, заяви и.д. ръководителят на Представителството на ЕК в България

Цветан Кюланов: Военният конфликт ни помага по-бързо да се отървем от зависимости - 1
Снимка: Личен архив

Войната в Украйна ни показва колко е важно ЕС да е силен, да е единен и да продължава да помага на всички европейски граждани.

Това каза пред БНТ и.д. ръководителят на Представителството на ЕК в България Цветан Кюланов.

По думите му конфликтът в Украйна идва от един кремълски режим, в който Европа и ЕС нямат твърде много влияние. Европа е най-голямата икономика в света, така че икономическата тежест е важна. Това се вижда ясно с пакетите от санкции, където също се показа солидарността на Европа.

Цветан Кюланов акцентира, че последните 15 години отправят едно сериозно предизвикателство пред Европа, тъй като финансовата криза отне доста ресурси, но излизането от нея беше успешно. Той припомни, че финансовата криза беше последвана от миграционна криза, а пандемията задейства общ отговор - с обща поръчка на ваксини за цяла Европа и освен това с плановете за възстановяване, които да помогнат на по-засегнатите повече, така че да можем всички заедно да се възстановим.

"Председателят на ЕС Урсула фон дер Лайен е поела ангажимент Комисията да отговори на кандидатурата на Украйна следващия месец, показват една решителност и показват, че сме се поучили от предишни трудности, така че сега да действаме и по-бързо, и по-ефективно", очерта Кюланов.

Трябва да разграничим енергийната криза от войната, тъй като цените на енергоносителите и на източниците на енергия започнаха да се покачват месеци преди началото на конфликта, подчерта той и допълни, че това е процес, свързан с икономическото възстановяване след пандемията.

Военният конфликт ни помага по-бързо да се отървем от едни зависимости от режими, които могат да действат хаотично, нерационално и не могат да бъдат надежден партньор, каза още и.д. ръководителят на Представителството на ЕК в България.

Той е категоричен, че наблюдаваме началото на един преход, който ще се случи много по-бързо, отколкото сме си представяли.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българския кромид

    28 1 Отговор
    Леко дме принудени от нашите продажни политици и техните американски господари
  • 2 3.14К

    37 1 Отговор
    Кой го назначи това нещо на снимката на тази длъжност?

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този вярва ли си

    32 0 Отговор
    Прилича на добре нахранен папагал, но за жалост не звучи смислено по нито една точка.
  • 6 "Единство в многообразието"

    11 0 Отговор
    На нас се пада да ни въведат заврото.
  • 7 От нашите е

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "3.14К":

    Познай какви "качества" има и колко е добър в навеждането, за да се уреди с този блажен пост. А думите му напомнят на реч на Кирчо - парадоксален конфликт с действителността.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 БИДОН

    27 0 Отговор
    Абе глупако глупав ,ако не си зависим от едни ще си зависим от други.Газ ли имаме,нефт или уран.

    Коментиран от #10

  • 10 Зззз

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "БИДОН":

    В началото си казал какво имаме много.
  • 11 ЕС - EU

    14 0 Отговор
    Какъв Цветан, какъв Кюланов ?
  • 12 ЕС - EU

    13 0 Отговор
    Добре се насадихме !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 И аз така мисля!

    2 25 Отговор
    Иначе щяхме да търпим, да ни мачка и управлява косвено джуджето, чрез пионките си тук. Веднъж завинаги да скъсаме руските окови. Да станем нормална държава най-накрая. Няма държава, която да е близка до режима в Москва, на която населението да живее нормален живот и да се счита за развита. Благата от републиките и слугите на Москва живеят в мизерия, за да живее бандата на Путин и номенклатурата в Русия добре. Това не са републики. Това са слуги. Крепостни селяни. "Slave"яни
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Цветан Кюланов поредния Идиот!

    23 0 Отговор
    Идиот на Хранилка!!
  • 17 плюс минус

    18 1 Отговор
    Независими от Русия, но зависими от западните държави?
    Та те недолюбват, меко казано, българите.
    И докато 5 века бяхме под турско робство, те, запазните държави, не се мръднаха и пръста, за да помогнат на един християнски, макар и православен народ.
  • 18 2022

    13 1 Отговор
    Предлагам да си направим равносметка какво спечелихме и какво загубихме от влизането ни –без да питат народа- в НАТО и ЕС.
    Ако минусите са повече - излизаме и ставаме независи.
  • 19 ЛЛЛ

    14 0 Отговор
    Военният конфликт цели да направи Европа икономически слаба и го постига
  • 20 big

    15 0 Отговор
    И как се освобождаваш от зависимости? За мен има само един начин за това: ние да сме си самодостатъчни, т.е. храни, суровини, промишленост, селско стопанство, енергетика и т.н.! Можем ли да станем такива? Никога! Значи винаги ще бъдем зависими от някого, въпроса е в цената на тази зависимост! Не мисля, че зависимостта ни от САЩ ще ни даде по-добри цени, напротив, те са "свирепи" в гоненето на техните интереси и ще ни извиват ръцете докато ги скъсат!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 1020

    13 0 Отговор
    Ма верно ли?! Военния конфликт ни е от голяма помощ. Направо ако не беше той как щяхме да се оправим! Откъде ги намират тези безу.мци да се изказват?!
  • 23 124

    12 0 Отговор
    Слугинаж като този донесе Третата национална катастрофа - заради американските му господари няма армия, няма производство, а огромна корупция и политически олигарси за сметка на обедняването на населението. Никога не сме били по-зависими и безгласни както сега от Империята на злото САЩ...
  • 24 доко

    7 0 Отговор
    От една зависимост към друга още по алчна и страшна!
  • 25 no name no face no number

    7 0 Отговор
    Да не е на наркотици та е зависим?!
  • 26 Много е важно

    5 0 Отговор
    Да сме напълно зависими от САЩ.
  • 27 И разум

    2 0 Отговор
    В погледа блести...
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Слава Богу! Слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се отвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове