Last news in Fakti

10 Май, 2022 14:23 1 719 18

Петър Гаврилов: Приднестровието е резерват на СССР

  • петър гаврилов-
  • ссср-
  • молдова

Гаврилов коментира и българската следа в Одеса

Петър Гаврилов: Приднестровието е резерват на СССР - 1
Снимка: Shutterstock

"Приднестровието е буквално един резерват на СССР, едно място, в което времето е застинало, където пенсиите са нещо от рода на стотина долара и се изплащат от Русия, общо взето е много странно място". Това коментира в интервю за предаването "Хоризонт до обед" Петър Гаврилов:

"Може да се каже, че в Приднестровието руските войски ще бъдат приети с овации, дали така ще се случи и в Молдова, не се знае. Това е непризната граница от Молдова, тоест тя се води административна граница. Спира микробусчето и отивате на едно КПП, на което местният милиционер ви проверява документите и проверява дали имате резервации за хотел или при кого ще останете, ако нямате резервации за хотел. Тези работи се записват надлежно в една информационна система, след което ви разрешават да влезете. Не ви удрят никакъв печат, защото нямат право на това и реално са се разбрали с МВР на Молдова, че няма да удрят печати по паспортите на хора, които влизат там".

Гаврилов коментира и българската следа в Одеса:

"В първите дни от войната беше споменато името на Иван Милев, един от жертвите в Одеския дом, след което се оказа, че няма такъв човек и че това всъщност е фейк новина, фалшива българска следа. По-реалната българска следа е началникът на милицията в Одеса – Дмитрий Фучаджи, който е от български етнически произход и който може да се види на кадрите от стълкновенията по улиците.

Той реално не взима никакво участие и не ръководи по адекватен начин подчинените му милиционери, така че да преустановят побоищата и стрелбата. Този човек, след като има повдигнато обвинение от прокуратурата на Украйна за бездействие, се скрива в Приднестровието, където неговият брат е служител на местното КГБ".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    9 19 Отговор
    Как да не си спомниш за Саймък - "Резерватът на таласъмите"! От всеки таласъм, чрез оглупяване става орка!

    Коментиран от #9

  • 2 Ей това

    28 4 Отговор
    журналята сте гоуеми изме.кяри ей!

    Коментиран от #7

  • 3 Курд Околянов

    34 1 Отговор
    Пропагандата продължава, няма Иван Милев, има само украински победи.
  • 4 честен ционист

    27 6 Отговор
    Приднестровието има по-висок жизнен стандарт от България, какво остава за Молдова.

    Коментиран от #8

  • 5 До Берлинската стена

    24 1 Отговор
    трябва да си свие джонгалите OTAN. И ще дойде тишината и мирът..
  • 6 Ахмак

    28 6 Отговор
    А всъщност , кой е Петър Гаврилов?
    Факти , от къде ги намирате тези идиоти бе?
    Само лъжи и плювни.Сега и изгореният жив,от украинските фашисти бил фейк!
    Аз на мястото на роднините му, ще намеря Петър Гаврилов, и ще му "благодаря" , за информацията.
    Всички укрофашисти лъжат като разпрани - доказан факт - за справка - Зеленски и амбасадора на Украйна у нас

    Коментиран от #11

  • 7 Емил

    4 18 Отговор

    До коментар #2 от "Ей това":

    Що бе, да не би всички ру.со.фи.листи.ци да сте журналисти?!

    Коментиран от #14, #15

  • 8 Fenasi Kerim

    7 12 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Наскоро само преди месец турски ютубър отиде в Приднестревието. В Приднестревието ако изобщо успееш да си намериш работа месечната заплата е 75€ или 150 лева. Престанете да лъжете хората. Приднестревието било с по висок жизнен стандарт от България....На главния път има няколко автомобила, един съветски тролейбус и камион Краз който вози стока. Има един единствен ресторант където се предлага нещо нормално за ядене.
  • 9 Говедо

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Ти пък къде видя там оглупял таласъм,пичовете си пият Майската бира и се кефят,за ужас на троловете , като теб!
  • 10 аз пък

    13 3 Отговор
    си мислех, че след втората световна война, там са останали и уседнали големи части на Руската Армия и през годините не успяват да уредят политически нещата с принадлежност. Молдова много години подред е казвала че няма против да даде територията на Русия. То, за това трябва се чете И след завършено училище.
  • 11 Ммм дааа

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ахмак":

    Виталий Москаленко ми е изключително противен.
  • 12 Никой

    6 11 Отговор
    " Русия няма нужда да я предизвикваме,тя и без това ни напада когато си поиска в зависимост от своите геополитически интереси " : Генерал Иван Колев .Този достоен български генерал не прилича по нищо на онези предателски генерали непомирисвали враг ген. румен радев , ген. стефан янев, ген. бойко борисов и всички ония генерали ,които трябва да се изписват с малки букви като руски прислужници.

    Коментиран от #16

  • 13 Кики

    18 3 Отговор
    А България е резерват на Сащ
  • 14 Бил Гет

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Е то и Украйна е резерват на съ шъ а.
  • 15 Дянков

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Пумияри
  • 16 Дянков

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Никой":

    И Фед маршал К.П .забрави .
  • 17 Ингилиз Светославов

    4 0 Отговор
    Пипелота сух да го джвака....
  • 18 Защо

    6 2 Отговор
    Не напишете, защо е резерват и защо са като отделна държава в държава, въпреки че в Молдова ( за разлика от Украйна) са три официални езици ( молдовски, руски и български)? Защо не напишете каква кръвна цена преди 30 години са платили хората там, понеже повечето са етнически руснаци , да говорят на теб си език, понеже след разпадането на съветският съюз, в Молдова официалният език е бил само молдовски ( както сега в Украйна) и са опитвали да го наложат на сила. Да, български журналисти отидаха там, но никой не ги питал за военните събития в предниестровието отпреди 30 години, за да се отговори на въпроса защо са така. А иначе повечето са на безплатна руска газ, т. е консумативи не плащат, а и цените по магазините им са други!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове