Last news in Fakti

13 Май, 2022 22:10 2 693 26

Ексминистър: България никога не е имала зависимост от руски петрол

  • никола янков-
  • руски петрол-
  • нефтохим

"Нефтохим" е преработвал през годините петрол от най-различни държави", заяви Никола Янков

Ексминистър: България никога не е имала зависимост от руски петрол  - 1
Кадър Евроком

България никога не е имала зависимост от руски петрол. Няма нужда да се откачаме, защото ние не сме закачени. Закачени сме само в главите си. Това заяви бившият заместник-министър на икономиката Никола Янков в предаването "ЕвроДикоФ" по телевизия Евроком.

По думите му "Нефтохим" е преработвал през годините и в момента също петрол от най-различни държави.

"Имало е периоди от година и повече, в които рафинерията не е работила, защото се е модернизирала, но хората не са разбирали и това не им е повлияло по никакъв начин. Животът в България не е спирал", коментира Янков.

Според него спирането на руски петрол няма да повлияе на българските потребители.

"Има терминали в Бургас, Варна. Има две рафинерии в Гърция, Турция. Може да внасяме горива. Горива има и те са в Европейския съюз", обясни бившият заместник-министър на икономиката.

Никола Янков заяви, че дори при ембарго на руския петрол цените на горивата у нас няма да са по-различни от тези в региона.

"Ние нямаме дефицит на горивата. Нямаме проблем с транспорта", смята той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    17 14 Отговор
    И на този екс са му спрели рублите!

    Коментиран от #5

  • 2 gost

    24 7 Отговор
    Този в ред ли е, или живее в собствен свят?
  • 3 ИВО МИНЖАОГЛУ

    10 1 Отговор
    АААААААААААУУУУУУУУУУУ.....!
  • 4 Делю Хайдутин

    17 2 Отговор
    Петрола да не дрога бе?
  • 5 Димов

    29 2 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Човекът смята, че цените на горивата ни няма да са по-различни от на другите в региона. Проблемът е там, че не казва същото и за заплатите ни. А как се пазарува на европейски цени с балкански заплати?

    Коментиран от #7

  • 6 ТаУмВзе

    24 6 Отговор
    И тоя Продажник има Бесни Халюцинации на Хранилката! Мисирките, защо не го питат от къде е Петрола и Газа? Нема медии отдавна.
  • 7 АнтиГост

    13 7 Отговор

    До коментар #5 от "Димов":

    Цените на горивата са ОК. Виж какви задръствания са навсякъде.
    Това значи, че хората купуват и се возят без проблем.

    Коментиран от #12

  • 8 Оги

    21 1 Отговор
    Бензин има в Гърция и Турция, може да си внасяме. То всичко има, можем да си седим, да си пием биричка и да си внасяме каквото ни трябва - хляб, чушки, домати…
  • 9 Ай стига бе

    19 8 Отговор
    Няма зависимост само в твоята глава. В момента руския нефт е по-евтин с 35 долара от всеки друг по света. Защо да се набутваме да купуваме по-скъп петрол? Още повече, че рафинерията в Бургас е направена да работи с него и с всеки друг би имало технически проблеми. Ако още малко поскъпне горивото по бензиностанциите и ще бъдете заличени от политическия живот. И не само от политическия.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 АнтиГост

    5 10 Отговор

    До коментар #9 от "Ай стига бе":

    Ако зависи от мен бих вдигнал тройно акциза на бензина да намалеят
    задръстванията, без намаляване постъпленията за държавата.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Димов

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "АнтиГост":

    Да бъдем честни - цените на горивата, отнесени към МРЗ, са на ниво около 2015 г, но не съм проверявал с точност. И все пак си е обедняване. Но те повлякоха и цените на продукти и всякакви стоки, които не скочиха само с 20%, като горивата, а някой скочиха в пъти. Потребителската кошница се поопразни, а уж трябваше да набъбне, понеже сега строим демократичното бъдеще, пък то, нали уж не било гнило, като куманизъма.
  • 13 Димов

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "АнтиГост":

    Така не решаваш проблеми. Така създаваш нови.
  • 14 potres

    6 2 Отговор
    4 години представител на държвата в “Лукойл”, коментира, че не плащали данъци?
  • 15 Чичо

    5 0 Отговор
    Още малко и ще има дай бабо огънче.
  • 16 сирене

    6 1 Отговор
    как няма проблеми с транспорта?? новини гледаме ли?
  • 17 В.В.П.

    8 5 Отговор
    Знаеш ,че не е така лъжльо.!!.На България никой не дава нищо ..Даже и банани не и даваха..Само Русия ни спасява...Затворете Лукойл и ще видиш ,петрол през кривия макарон ,на Макрон.Честно.!.
  • 18 Ами

    3 6 Отговор
    Най-после да се изкаже по въпроса човек, който разбира, а не разнишматки !
  • 19 Дон Кихот

    10 0 Отговор
    Този "експерт" ей, какви ги говори :

    Никола Янков: Не бива да искаме финансиране от ЕС за украинските бежанци. Недостойно е България да иска да получи финансиране от Европейския съюз по линия на бежанците, идващи от Украйна, и в момента няма друга европейска държава, която да иска компенсация за проявена солидарност.

    „Държавата ни е длъжна да помогне на тези хора, които са в страхотна трагедия, не по тяхна вина. Да се иска някой друг да плати сметката е доста недостойно поведение“, коментира икономистът.

    Той е категоричен, че България може да подслони много бежанци. Янков пресметна, че държавните разходи са около 10 хиляди „на калпак“, което е 40 лева дневно в рамките на три месеца.

    Българските пенсионери с 300, а за украинските "бежанци" с джиповете, по 1200 ?!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Zzzzzzzz

    6 1 Отговор
    Тоя пут.к е бил министър ? Срам и позор !
  • 22 Хahaha

    7 1 Отговор
    Най-важното не каза - цената нагоривата не се е покачила заради войната, а зарди зелената сделка. Решили са да е около 2 евро и войната им дойде като перфектното оправдание за всичките простотии, които са натворили.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ли Си Цин

    1 0 Отговор
    Има две рафинерии в Гърция и Турция
    От цялата боза само това ми се наби в главата
    Демек.....
    Между другото тоя като екс министър що не си излежава присъдата а се прави тука на експерт
  • 26 Лост

    0 0 Отговор
    Може. Даже с петрол на хартия може. Само после като се окаже, че няма дизел друга песен ще запеят. Или аз забравих, че в България е пълно с елекромобили. Ама той и тока бил скъп, пък и зарядни станции нямало.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове