Last news in Fakti

13 Май, 2022 22:52 4 351 44

Красимир Дачев: Останахме в ролята на просяци

  • красимир дачев-
  • бтпп-
  • ес

Една държава без икономика не е държава, каза зам.-председателят на БТПП

Красимир Дачев: Останахме в ролята на просяци - 1
Кадър бТВ

Имаше много широко прокламиране на мерки в подкрепа на бизнеса и нищо от това не се случи. Накрая останахме с прекъснати вериги на доставки на природен газ безалтернативно и в ролята на просяци. Това коментира в ефира на бТВ Красимир Дачев - зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата.

По думите му най-странното е, че управляващите не разбират, че бизнесът е държавата. „Една държава без икономика не е държава, държавният чиновник не е държавата. Държавата сме ние, които пълним държавния бюджет“, отбеляза Красимир Дачев.

По думите му голяма част от Европейския съюз продължават да купуват руски газ, така, че това, което ползваме, пак е руска газ, само че се купува от гърците и те ни я препродават.

„Когато имаш един доставчик и го псуваш и се държи с него като със свой подчинен, и му казваш, че няма да работиш с него, най-естественото нещо е да каже: Добре“, заяви Красимир Дачев.

„Ние бяхме тези, които се бихме в гърдите пред целия свят и казахме, няма да работим с вас, а пък нямаме алтернатива. Това са логистични връзки, които са изграждали десетки години и сега за една секунда се развалят“, посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    55 51 Отговор
    Ти Дачев не искаш икономика, ти искаш мутроикономика с огромни
    кражби от всички!
  • 2 ТаУмВзе

    50 6 Отговор
    Територията на останки не е е просто Просяк, а Зъл Слугинаж със Заплатка, КРАЖБИ В ГЕНОЦИД!
  • 3 Планът

    54 8 Отговор
    Да няма държава България,вече е към своя финал.Последния да гаси лампите(ако,вече не са ни спрели и тока)..
  • 4 ГруЮ

    69 23 Отговор
    Бизнесът знае за какво става въпрос. Защото плаща сметката ежедневно. Имигрантите в управлението обаче не ги интересува. Те не са оттук и са замалко.

    Коментиран от #44

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Говедо

    45 21 Отговор
    Факти,стига с тия измислени,назначени милионери....
  • 7 Трифон зарезан

    36 7 Отговор
    Ало научете значението на думата предприемач. Аман от търговци и финансисти.
  • 8 ЛЛЛ

    31 25 Отговор
    Много е прав
  • 9 Иванушка  🇷🇺

    41 4 Отговор
    От 1989г е така, нищо ново.
    Целия ни фейков бизнес се крепи на Държавата и цица от Държавата наместо да печели от Запада. Под 4% са фирмите изнасящи продукция в чужбина
  • 10 Гост

    42 18 Отговор
    Абе,докога ще я ВЪРТИТЕ ТАЯ ПОДЛОГА НА ШАЙКАТА.....НЯМА ЛИ И ДРУГИ ПРЕДПРИЕМАЧИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА...ОТ 5г. ВЕЧЕ ТОЯ С ЛАКАРДИИТЕ КАТО ПРИМАТА...СЪЩИЯ Е КАТО ТОЯ ВИТОНОВ ЗА КОВИДА...УЖАС АМАН
  • 11 Анонимен

    45 5 Отговор
    Как стана индустриалец!?

    Коментиран от #13

  • 12 Абе Дачев...

    42 18 Отговор
    Как така всички "честни" работодатели и бизнесмени ревнахте в един глас в защита на руската газ???, че и протести готвите, всички руски гниди, икономически и политически сте на предна линия да браните руските интереси, и да работите против българските, искате държавата да ви дундурка вечно, да ви субсидира производствата с по евтин газ, да държите ниски заплати, да не плащате осигуровки, да не се интерисувате за работниците си, и сега сте ревнали искаме дотации.
  • 13 Бай Ламби

    44 6 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    Само да те поправя, тоя не стана а го назначиха за индустриалец.Ожени се за подходящата булка навремето.С тъст като неговия лесно се става индустриалец.Сещам се за филма "Оркестър без име" когато Миташки на сватбата на дъщеря си подари на младото семейство лада 1600 от корекома и вика на зет си подавайки му ключовете с ръка: "Целувай,целувай че тая ръка ще те храни!".Та и тоя "индустриалец" така, целувал е правилната ръка на правилния тъст навремето.Инъче си е едно обикновенно лекоатлетче момчето от провинцията, което му личи и от изказа му.
  • 14 Адолф

    31 9 Отговор
    Абе тоя не се ли усеща колко е жалък вече да го разнасят по всяко едно предаване като панаирджийска мечка.
  • 15 Има Господ

    32 10 Отговор
    Няма как с възпитаници на "Карл Маркс" , ченгенца и съветски възпитаници да имаме "бизнес" класа! Вземете т.н. превозвачи - уж частници, ама поради некадърност, желаят да сучат от държавата, подбъзиквани от тиквата! Той поне е ясен - желае да узакони награбеното!!!
  • 16 Да бе да

    33 11 Отговор
    На всякъде в света бизнеса иска да го оставят на мира, за да право пари ! Този мутро комунист иска държавата да го субсидира , понеже имал бизнес !!
    И плаче за рузкия газ , свърши тази лапачка ! Вече ще трябва да бачкане! Който не може и не знае как , кепенците ! Няма подавания вече
  • 17 ОлигарХа

    29 10 Отговор
    боклук от прехода
  • 18 Крадецът с 200

    26 7 Отговор
    Като скакалците е този. От където мине трева не никне.
  • 19 Zidus

    20 1 Отговор
    "Останахме в ролята на просяци" - богат - беден "Бизнесмен". Жб
  • 20 Про митак

    17 3 Отговор
    Глупостта е еквивалент на бедност. А у нас глупост с лопата да я ринеш
  • 21 Aaaaaa

    17 14 Отговор
    Хубаво плюете, ама утре "тоя", като ви връчи трудовите книжки, ще берете мамули!
    От гордост, злоба ли, все ще се намерят умници, да чоплят и ровят, плюят и злорадстват, без да дадат решение, вероятно лишени от прозрение.
    Няма развита държава, в която на богатият човек да не се гледа с почитание. Но почитание, заради качествата му да създава, работа да дава. Разбира се, някои живеят още с едното минало, нищо че идва нова генерация.
    Не защитавам работодателите, единствено го обяснявам с не приключил преход и натрупване на капитал. При всички случаи борбата работник-работодател продължава, макар да не е изгодна и за двете страни.

    Коментиран от #23

  • 22 Нагли български робовладелци

    21 8 Отговор
    Такива наглеци нямаше да виреят ако имахме синдикати. Но в България всичко е продажно, от президент до чистач.
  • 23 Аааакащия,

    15 4 Отговор

    До коментар #21 от "Aaaaaa":

    Един пример само ще ти дам. Цените на горивата са като в Германия, данаци и заплати в бранша в пъти по ниски. Просто лакомията е голяма. Какво си мислиш? еее, много съм умен ли? Не си, и ти си от купените или купуващи съвест.

    Коментиран от #24

  • 24 Аааааа

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "Аааакащия,":

    Ела ми, имам 2 лв и за теб!
    И сте прав и не сте......Тая Германия, дето примирате за нея, е развила сериозна икономика - индустрия, развойна дейност, култура в обществото. Вие кое от трите срещате у нас?
    В тази връзка, грешен и подходът - гледаме все на запад. Примери, ако търсим, те са на изток.

    Коментиран от #36

  • 25 Баш

    11 13 Отговор
    Защото инсталираха един Никаквец за премиер и един друг ,обратен за Финансов министър. Какво очаквахте да стане. Партенка на Сорос и отворено Общество със оня мазния от ДБ . Нинова какво се прави на ощипана,знаем къде и е синчето и къде е учил и какво и е обещано ако слуша и изпълнява. И за Имотите и се знае във Америка и за сметките във Франкове и Долари
  • 26 В.В.П.

    4 3 Отговор
    А пък българския ,смотан СДС ,измекяр си мисли ,че природния ГАЗ,се бере от дървото..Когато си поискаш..Това е много трудоемка процедура ..Ама ,няма смисъл .Да се откажем от газта.
  • 27 д-р Мушков 4-и км

    21 5 Отговор
    Още един "бизнесмен" от петата колона.
  • 28 неутрален

    23 3 Отговор
    преди да ви да ви назначат за бизнесмени и всички бехте простаци и скъсаняци отвсекъде нали сте големи бизнесмени намерете решение сами и не чекайте правителството да ви оправя бизнес проблемите, като ви раздадоха червените куфарчетата бехте много велики а сега помощ държаво не можем да искачим баиро

    Коментиран от #34

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 До ком.28

    19 2 Отговор
    Поздравявам те ,такъв готин коментар си написал.Това е истината искат с държавни пари и субсидии да се изживяват на бизнесмени.Рядко можеш да срещнеш бизнесмен,който е израснал като такъв по правилния начин,благодарение на интелекта си и усилия и труд.Тия с червените куфарчета и чували по Луканово време окрадоха пенсионните фондове,затова КОМУНИСТ Е МРЪСНА ДУМА.Готованци и крадци и "НОМЕНКЛАТУРИ"-това означаваше,ако си партиен член имаш работа,привилегии,даже да си тъп е като тоя дето се вживява на индустриалец.Всички крадци от нескончаемия преход са ПИШМАН"бизнесмени".
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 цъфнал трън

    16 3 Отговор
    Комунистически лаладжия назначен за капиталист.
  • 33 Да бе да

    15 2 Отговор
    Не забравяйте също че този добре подострен химически молив с редките зъбки като на косатка! Когато иска пари от държавата , ще ги вземе от вас !! Тези дето взимате по 300 лв пенсия и 600 лв заплата !
  • 34 Annie

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "неутрален":

    He знам ,колко си неутрален,но евала за коментара,много точен.
  • 35 Анонимен

    7 1 Отговор
    Не разбирам голямата част от коментиращите. На ви харесваше държавната собственост при социализма. Сега не ви харесва частната собственост при капитализма. Държавата - лош стопанин, капиталиста /едрия частен собственик/ - лош човек но и при двата случая някой трябва да работи и да създава продукт за обществото и не трябва да му се пречи заради чужди интереси.
  • 36 Аааакащия,

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Аааааа":

    Какъв грешен подход, какви 2 лв.? примирането ми не е пример. Бизнесмени нямаме, алчни колективни грабители. Явно си един от двете съслойки, продавач или куповач на съвести? Написаното от теб не обвинявай трети лица " Тая Германия, дето примирате за нея, е развила сериозна икономика - индустрия, развойна дейност, култура в обществото. Вие кое от трите срещате у нас?" И ти не си ли един от виновниците за горе написаното от теб защитавайки дивия български капитализъм?
  • 37 Гай Турий

    3 3 Отговор
    Заради това незабавна оставка на продажниците простокиро и кокорчо, николов и лорер! Гешефтурата да ги погне с дела по гл. Първа от НК! Преговори директно с Газпром.
  • 38 Нане

    2 5 Отговор
    тоя пич ме кефи! Не знам ко работи ма изказа и мислите са мнооо правилни. Това са истинските Българи
  • 39 Тракиец🇩🇪🇺🇦🇮🇹🇯🇵🇮🇷🇧🇬

    6 2 Отговор
    Докога ще давате думата на подобни путинофили комунистически бо-клуци да сеят отрова и дезинформация бе ? Тоя комуняга не разбра ли че в Бг нямаме бизнес а мутро олигархия създадена от ДС на БКП !!!

    Коментиран от #40

  • 40 8888

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Тракиец🇩🇪🇺🇦🇮🇹🇯🇵🇮🇷🇧🇬":

    Защо има флага на Индия в ника ти?

    Коментиран от #41

  • 41 8888

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "8888":

    Или на Иран? Кое е?
  • 42 Красимир Дачев?? Искаш да кажеш на

    1 1 Отговор
    Бедните, че са бедни?? Ти си направил Откритие!? На практика, на кой искаш да кажеш нещо, бедните, не се претесняват за теб!
  • 43 Софиянка

    0 1 Отговор
    Ех знаете ли как ще оправят икономиката. Връщат пенсиите от времето на Боко , "намаляване" цените до боксовите и айде всичко при Боко и неговите фирми. Е отивайте на протест щом това е светлото бъдеще.
  • 44 Софиянка

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГруЮ":

    Какъв бизнес. Този , който води сериозен бизнес не чака от държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове