Last news in Fakti

17 Май, 2022 10:03 1 119 27

Венко Сабрутев: Цената на парното ще пада, имаме достатъчно газ

  • венко сабрутев-
  • цена-
  • парно-
  • газ

Синьото гориво за следващите два месеца е договорено на цени, които са по-ниски от тези на "Газпром", заяви зам.-председателят на Комисията по бюджет

Венко Сабрутев: Цената на парното ще пада, имаме достатъчно газ - 1

Очакваме с евтините доставки на азерския газ, както и с тези на втечнен газ от САЩ, както и с мерките, които ще предприеме правителството – цената на парното минимум да се задържи, а дори и да спадне. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на Комисията по бюджет от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

По думите му от ПП предлагат намаляване на ДДС ставката на парното от 20 на 9 процента. „Това ще намали цената за крайните потребители с 11 процента. 55 на сто от това, което формира цената на парното е природният газ. Както знаете премиерът договори два танкера със синьо гориво на цена под тази на „Газпром”, които трябва да покрият потреблението за следващите два месеца. Беше договорено и стартиране на средносрочни и дългосрочни договори за нови доставки. Допълнително в микса ще се включи и азерският газ, който е на драстично по-ниски цени – 25 лева на мегаватчас”, посочи той.

„От „Продължаваме промяната” ще настояваме да бъде приети пакет от 14 мерки, които целят да подпомогнат бизнеса и да се увеличат доходите на най-засегнатите от инфлация хора. Мерките са насочени към трите основни фактора, увеличаващи инфлацията – високите цени на тока, газа и горивата. Мерки има и за вдигане на доходите, тъй като най-добрата антиинфлационна мярка е тази”, категоричен е Сабрутев.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Венко

    36 1 Отговор
    Парното ще падне лятото
  • 3 Венко Сабрутев

    24 1 Отговор
    Реката влачи картофи и храна ще има
  • 4 Грульо

    28 1 Отговор
    Имат късмет, че иде лято. Есента тоз и останалите аджамии ще бегат към Канада.
  • 5 Augusto José Ramón Pinochet Ugarte

    28 1 Отговор
    Всичко това е лъжа. Поредното внуче на дърт кумуняга лъже народа.
    На нито един американски терминал за втечнен газ няма заявка да не говорим нает кораб с конусаменти за България ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ - ХОРА В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕТЕ.
  • 6 Vox populi vox deus

    25 1 Отговор
    И един мармот завива шоколад в станиол....Тоя като лъже, кой си мисли, че му вярва! Да погледне проучването от вчера - 71 процента неодобрение на правителството. Чао.
  • 7 зачуден

    19 1 Отговор
    Тези - лъжата за нищо я нямат !
  • 8 ПП и коалиция

    17 1 Отговор
    От 100 думи - 99 лъжа и една съмнителна , що е то ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Варна

    19 1 Отговор
    Това е този, който предната седмица в ефир показа, че не прави разлика между Външен дълг и Държавен дълг!
    Честно не знам от къде има самочувствието да говори по медиите, след като видимо познанията му са като на студент 1 курс в някой икономически университет.
    Защо продължаваме да избираме дилетанти, които са тръгнали на гастрол, аз наистина не разбирам!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ИВО

    9 1 Отговор
    ТЕЗИ ОТ" ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА" СЕ НАДПРЕВАРАТ КОЙ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ЛЪЖЕ И МАНИПУЛИРА МАЛОУМНИТЕ СИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ. ДОРИ БОЙКО БОРИСОВ ПАСТИ ДА ЯДЕ СПРЯМО ТЯХ!!!! ИЗВОДИТЕ ЗА ТЕЗИ КОИТО МОГАТ ДА МИСЛЯТ И АНАЛИЗИРАТ!!!
  • 13 Урюрвкос

    11 1 Отговор
    политическо изказване без връзка с икономическата ситуация
  • 14 яяяя бреее

    11 1 Отговор
    Значи всички страни от ЕС, без 3
    те прибалтийски джуджета си внасят руски газ, но ние разбираш ли, понеже сме мега специални, на нас ни дават демократичен супер евтин американски и направо безплатен азерски газ, за черните ни очи. И другите ахмаци и балъци от ЕС не взимат нашия пример - о, ужас, продължават да си внасят руски газ, защо ли?! И да те светна Венко ли си, Дупенко ли си, вчера в една пропагандна реклама на английски се казваше - САМО ТРИТЕ ПРИБАЛТИЙСКИ СТРАНИ спряха путинския руски газ. Демек ВАШАТА "ЖЕРТВА" И НАПЪНИ дори НЕ СА ОТРАЗЕНИ, хахахаха. Ама ние ги ручаме жабетата!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мамул

    6 0 Отговор
    "Майстори на лъжата". Когато се лъже толкова много, то това е за кратко!
  • 17 Хаджи Генчо

    6 0 Отговор
    Сегашната "политика" е едно реалити шоу. На тези им плащат за да рецитират реплики.
  • 18 разсмя ме

    5 0 Отговор
    Лъженето е заразно и най=лесно се лъже в бъдеще време.
    Интересно ми какво обяснение ще пльоснат като излезе наяве лъжата.

    Коментиран от #21

  • 19 Иванов

    8 0 Отговор
    На тоя ли да вярвам или на фактурата за месеца!?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 pbdan

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "разсмя ме":

    Ще ти обяснят, че не може да се отопляваш с локално парно на газ и да ти е скъпо, а на централно парно да ти е евтино. Във втория случай газта изгаря на 5км. от вас, топлината идва по тръби по които има загуби, ремонти и накрая топлинен счетоводители, тлъста администрация и немалко корупция.
  • 22 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Лъжците от подмяната се надпреварват. Щяло да падне парното, той и газа щеше да падне, но е 35% над цената на Газпром по формулата за май. Подарихме 100 млн за този месец на наши и чужди като надценка за пак същия руски газ. Цяла Европа продължава да го купува, защото са глупави. Само ние умните обслужихме Америка.
  • 23 Българин

    0 0 Отговор
    Безумното точене на България за газа ще продължи, защото и 4-те партии са в далаверата. Горницата за един месец е 100 млн, 1/3 да са си поделили е повече от годишните субсидии на партийните им. Ще я държат поне до края на лятото, умножете по 3-4.
    Затова са бруталните лъжи.
  • 24 Е вие съвсем

    2 0 Отговор
    се оплетохте в лъжите. Вече даже не е смешно.
  • 25 Алтернатива

    1 0 Отговор
    Първите два месеца , пардон , първите два сантиметра и аз ги подавам внимателно ... !

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 гледаме напред

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Алтернатива":

    а останалите 3 сантиметра накрая
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове