Last news in Fakti

20 Май, 2022 12:53 1 189 32

Панчугов: Това правителство се е фокусирало единствено и само върху задачата да оцелее

  • христо панчугов-
  • правителство-
  • криза-
  • инфлация

„Когато има слабо и несправящо се правителство, единственият сигнал, който се излъчва, е, че всеки, който поиска нещо, на него ще му бъде дадено“, допълни той

Панчугов: Това правителство се е фокусирало единствено и само върху задачата да оцелее - 1

Това правителство се е фокусирало единствено и само върху задачата да оцелее. На фона на това всеки публичен натиск, който се упражни върху това правителство, ще е награждаван.“ Това мнение изрази в интервю за БНР политологът Христо Панчугов.

„Когато има слабо и несправящо се правителство, единственият сигнал, който се излъчва, е, че всеки, който поиска нещо, на него ще му бъде дадено“, допълни той.

Липсата на генерален план подкопава основите на това управление, смята политологът.

„Единственото, което има значение, е сигналът, който оставя в българското общество това правителство. Сигнал за това, че идвайки със заявката за тежки, дълбоки реформи, единственото, което успява да произведе, е скандал след скандал. И това започва да доминира над всичко друго, което се чува.“, обясни той.

„Това правителство изглежда изключително нестабилно, на това правителство липсва ясен дневен ред, дори основа, върху която то да гради някакво единение. Хората ще подхождат с недоверие към всичко, което излиза от това правителство и това е най-големият проблем на управляващото мнозинство“, посочи още Панчугов.

Той акцентира върху „усещането, че се действа на парче – правителството решава криза след криза, по-голямата част от които си създава само, вместо да се фокусира върху дълбоките реформи“.

„Обществото не мисли за изборите като за механизъм, през който да решава своите проблеми, да наказва тези, които не се справят“, коментира още политологът.

„Голямото разочарование, което виждаме, се дължи не толкова на конкретната политика на това правителство, въпреки че те се стараят истински да подкопават доверието в себе си, колкото на получаването на същото за пореден път след заявката за фундаментална промяна“, отбеляза в анализа си Панчугов.

„Всеки изминал ден, в който това правителство се опитва да остане на власт, да превърне управлението в самоцел, ще е ден, в който подкрепата за него ще се свива.“, категоричен е социологът.

„Големият въпрос е дали правителството ще успее да произведе някакъв план за управление, дали ще успее да отговори на въпроса какво държи тези партии заедно и каква е крайната цел на това управление“, подчерта Христо Панчугов.

„Тоест как изглежда промяната в крайна сметка. Вече 6 месеца виждаме повече от същото. (...) Изглежда те се занимават само със себе си и това е най-отблъскващото за българските граждани.“, коментира още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рашка с прашка

    16 27 Отговор
    Това правителство бръкна в з.а.д.н.и.к.а за всички руски по,длоги.

    Коментиран от #12

  • 2 Кофти

    16 19 Отговор
    виждаш през очилата !
  • 3 Така е

    11 25 Отговор
    Един от ,,активираните " ! Цялата мафия на Путин срещу правителството !
  • 4 Истината

    13 21 Отговор
    Е че всички които ривът за банкянския айдук са бившите му престъпни ортаци !
  • 5 Индивида

    11 19 Отговор
    Е абсолютен лъжец и манипулатор !
  • 6 Българка

    25 3 Отговор
    Съгласна съм, че управляващите са се фокусирали в себе си. Те дойдоха на власт с обещания за отстраняване на Гешев, нов ВСС с нова структура, правосъдна реформа и нулева търпимост към корупцията. А на практика назначения по роднинска и партийна линия на некомпетентни , но верни хора. Защо старите кадри на ГЕРБ-ДПС дирибействат в енергениката, а не са отстранени? Нима сегашният директор на Булгаргаз е най-добрият и независим експерт? Защо Василев излъга, че руският анклав Лукойл- Нефтохим ще бъде контролиран, проверяван и ще си плаща данъците България? Много защо има към властниците. Ако не се вземат в ръце и ВЕДНАГА ЗАПОЧНАТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ПРЕДИЗБОРНИТР СИ ОБЕЩАНИЯ, може да очакват и с камъни да бъдат гонени от гласоподавателите си

    Коментиран от #29

  • 7 Лошо Седларов

    10 19 Отговор
    В медиите се дава много ефирно време на купени подлоги,като господина ! Защо ли !?
  • 8 Молитва

    8 4 Отговор
    Ти който виждаш всичко спаси ни нас мъчениците от тези които са н съюз с опашатия и унищожават нас и семействата ни !
  • 9 Флоранс Кючеклийска

    18 5 Отговор
    Мирослав Иванов слизаше от задната врата на автобуса на "промяната" и тичаше да го играе първи посрещач на Киро! Сценката от Ямбол е култова! Щом ГЕРБ не можа него да свали, значи започнаха да се самоизчегъртват! Ако човек отдели дори 5 минути да ги гледа и слуша в парламента, яко ще се ядоса, понеже не е ясно какво правят там! Какъв "парламентаризъм" вардят, а и не е ли жалко, тъпо и унизително да те смачкат Киро, Кокорчо, Настимир и една Венеция, която можеше да бъде и Гондола, ако се съди по габаритите?!
  • 10 Агата Кристи

    18 9 Отговор
    Партия "Провалени Политици" /ПП/ ще "драпа" до последно поради 2 причини : Да КРАДЕ МАКСИМАЛНО докато миже, защото на следващите избори НИКОЙ нямо да ги "бръсне" за слива

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Ива

    6 16 Отговор

    До коментар #10 от "Агата Кристи":

    Троловете на сикаджията са изперкали тотално и има защо - отнеха им възможността да тъпкат чекмеджетата , боли много !

    Коментиран от #19, #20

  • 12 ККК

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "Рашка с прашка":

    Това правителство бръкна в джоба на всички обикновенни работещи и пенсионирани хора дори и да не са Руски подлоги!!!

    Коментиран от #17

  • 13 Страничен

    5 11 Отговор

    До коментар #10 от "Агата Кристи":

    Боко окраде всичко от отдавна !
  • 14 Буда

    4 8 Отговор
    Искам си обратно шкафчето с кюлчетата и ДЖИПО !
  • 15 Въпрос

    5 6 Отговор
    ЩО не питаш за 53 те милиона от Хемус и рекета срещу Божков и за пътната карта на Турската тръба - щото си от шайката и си свикнал само да лежиш и са лапаш !
  • 16 Заключение

    5 5 Отговор
    ШАЙКАДЖИЙТЕ ривът ли значи сме на прав път !
  • 17 ППП

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "ККК":

    А пък правителството на мутрата събра пачките още преди някой друг да се е докоснал до тях !
  • 18 Ели

    3 6 Отговор
    Панчугов защитава Борисов като Матросов на амбразурата. Всеки ден тиражира нещо срещу новото правителство. Чака Баце да се завърне на бял кон и пак да управлява. Пак ще има в чекмеджето за заслужилите.
  • 19 Агата Кристи

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Ива":

    1. Не съм ничий ТРОЛ.
    2, Плюя по ВСИЧКИ.
    3.Помниш ли времената на А. Луканов, Жан Виденов, Орешарски...
    4. Съмсем скоро ще ги изживее отново, заради това некадърни правителство, но кадър но само в ЕДНА област.
    5. Желая Ви много добро настроение

    Коментиран от #25

  • 20 Българка

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Ива":

    Аз не искам никога повече ГЕРБ и ДПС във властта, но повече ме плаши лумпените от Възраждане ако я докопат. И страшното е, че сега управляващите сами правят гафовете и дават материал на айдуците. За почти 6 месеца няма нито една обещана реформа. Изключвам, че НС закри спец съд и спец.прокуратура, защото това решение беше гласувано още в предното НС
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Агата Кристи

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Агата Кристи":

    Извинете за многото ми допуснати грешки в коментара, но те са плод на емоцията ми, породена от коментар номер 11 - "Ива".
    Убеден съм, че смисъла е разбран от ВСИЧКИ ТРЕЗВО МИСЛЕЩИ ХОРА.
    Хубав и спокоен след обяд /и на не трезво мислещите / !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бай Онзи

    2 3 Отговор
    Очилато пенделченце , какво прави тиквата(герб) при 100 дена протести ???
  • 28 СОДОМИТ

    6 1 Отговор
    КИРЧО И КОКОРКО СА ОТ ЕДНО КОТИЛО СЪС ЗЕЛЕНСКИ И ПОЛУЧАВАТ ЗАПОВЕДИ ОТ ЕДНО МЯСТО ЛЪЖАТ ЕДНАКВО БЕЗУГЛЕДНО И ПРЕЗИРАТ НАРОДИТЕ СИ / НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО ЩОТО ОЩЕ НЕ СА ГИ ИЗРИТАЛИ /
  • 29 ААААААААааааааааа

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    И задължително трябва да дойде няКОЙ който само да краде? Ама много, чак да му пукат ушите! А Вие да му се радвате .....
  • 30 сащКО

    2 1 Отговор
    А кое правителство не е ангажирано с непрестанна грижа за оцелчването си? Защото знаят много добре, че всеки ден когато са на власт означава пари в техните джобове?
  • 31 Анонимен

    0 0 Отговор
    Това правителство е неудобно на всички подлоги и крадци а този където философства е хрантутник
  • 32 Обикновена Пунта Мара

    0 0 Отговор
    "Другарю" Панчугов, а Вие къде Сте се ФОКУСИРАЛИ?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове