Last news in Fakti

21 Май, 2022 11:55 1 593 28

Никола Минчев: ГЕРБ ни задмина заради търкания в коалицията

  • никола минчев-
  • мерки-
  • инфлация-
  • управление-
  • коалиция

Относно мерките на кабинета срещу инфлацията Минчев уточни, че ще се правят промени в Закона за ДДС, за корпоративното подоходно облагане, Данъчно-процесуалния кодекс и трите бюджета

Никола Минчев: ГЕРБ ни задмина заради търкания в коалицията - 1

Днес се махат металните врати на официалния вход на парламента, които предизвикаха скандал. Вчера е получено предписанието от Министерство на културата. Това коментира пред бТВ председателят на 47-ия парламент Никола Минчев.

Самите врати струват 34 000 лв., средствата за демонтаж не е ясна, но няма да "е колосална". Не е ясно още и каква глоба ще наложи Министерство на културата, обясни той.

До тях се стигнало след пробива в сигурността януари месец, въпросът е поставен на масата на НСО. Офертата по поставяне на металните врати в парламента обаче не стигнала до него. На въпроса дали ще бъде уволнена главният секретар на парламента, Минчев посочи, че "има пропуск в процедурата по поставянето на металните врати в парламента, не е извършено съгласуване с Министерство на културата и ведомството излязло с административна мярка, с която предписало да се демонтират вратите".

Сега Минчев е разговарял със секретаря, но решения ще има другата седмица, на този етап той смята, че няма проблеми в работата си с нея.

Относно мерките на кабинета срещу инфлацията Минчев уточни, че ще се правят промени в Закона за ДДС, за корпоративното подоходно облагане, Данъчно-процесуалния кодекс и трите бюджета. Председателят на парламента коментира и социологическите данни и факта, че Продължаваме промяната са на второ място след ГЕРБ - за него причините са: търкания в коалицията, реформи, които трябва да се провеждат, "някои грешки, като БНБ".

Станислав Балабанов от ИТН по-рано коментира има ли напрежение в коалицията и поста на лидера Слави Трифонов с такива критики. Като "плод на бързане и кризисен пиар" той определи мерките на правителството.

За Никола Минчев и Даниел Лорер - за първия той коментира, че безпрецедентно е излъгал, че ИТН не е присъствал на коалиционен съвет. "Присъствали сме и сме били инициатор с конкретни идеи и експертиза", каза Балабанов.

"Минчев ако приема за нормално поведението си, се е объркал, не сме гаджета да се сдобряваме". Ако са се почувствали засегнати, нека да приемат моите извинения, каза в отговор Никола Минчев.

ИТН имат подозрение и за поискания от Кирил Петков Консултативен съвет по национална сигурност по темата за Република Северна Македония - за него няма смисъл, тъй като позицията на страната не е променяна.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всеки път

    30 3 Отговор
    Някой друг ни е виновен.Хайде да погледнем в огледалото най накрая.

    Коментиран от #19

  • 2 Нямаш

    27 3 Отговор
    смелостта и достойнството и да се изправиш и кажеш, предложиха ми и аз подписах поставянето! За сметка на това си миеш ръцете с друг, който най вероятно ще уволните и ще назначите на по добра позиция за компенсация! Мишки!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДениZZ

    34 3 Отговор
    Проблема НЕ е в коалицията, а във вашата некадърност !!
  • 6 Комон Сенс

    22 1 Отговор
    Добре звучаща опорка, но невярна и логически несъстоятелна.

    Как "търкането" ще ти намали рейтинга на практика? Може евентуално да постави коалицията под върпос. Но рейтинга ти не може да го намали. Ти имаш една позиция, партньора ти има друга - ето ти "търкане". В тази ситуация на конфликтни мнения или ти ще привлечеш избиратели или партньора ти. Ако губиш избиратели, значи такава е оценката на обществото - в полза на противоположната позиция.

    Губите избиратели по следните причини:
    1. Позициите ви по отношение на санкциите, ваксините и пр съвпаднаха едни къ медно с ГЕРБ. Какво ново предлагате и защо вас да предпочетат хората?
    2. Вместо да изчегъркате ГЕРБ, вие изчегърквате Президента и протеста.
    3. Раздавате пари на родни милиардери, а милион и половина души у нас са в ситуация на хуманитарна катастрофа. Нужна е адекватна соцална политика (да не се бърка със социалистическа).
    4. Външната ви политика придобива истерични нотки. Нужда ви е умереност.
    5. Опитвате се да управлявате сякаш вие сами сте спечелили тези 130 гласа в НС. Ами не сте. Спечелили сте 60 и няколко. Съобразявайте се с коалицията такава, каквато е, или отивайте на нови избори и се опитайте да формирате нова конструкция.
    6. Реториката ви беше подменена като с магическа пръчка след изборите.
    7. Реформите и антикорупционните мерки буксуват.
    .....
    Има и още Но първо това разберете.

    Коментиран от #17

  • 7 нннн

    27 2 Отговор
    Николайчо нищо не знаел за вратите. Ни чул, ни видял. Накисва подчиненото другарче. Ашколсун! Много подло е това момченце. Далече ще стигне...
  • 8 оня с коня

    18 2 Отговор
    НЕ Е ДОСТАТЪЧНО Минчев да СМУТОЛЕВИ че ГЕРБ са ги надминали независимо Защо,а да уточни С КОЛКО!А Надминавката ПОНЕ ДОСЕГА е със 7%!

    Коментиран от #10

  • 9 на крив водлоаз...

    12 2 Отговор
    ГЕРБ2 - дори по историйката за "убития от комундетата дедо" копирате бойковчетата.
    Приликите вече доста натежават.
  • 10 няма никакво значение

    8 10 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Герберите си седят в една база от години която почти не се мени, Няма и да се промени, докато кемтовете са ваши.
    75% от хората все още не ви щат, Затова и не бързате да искате предсрочни избори.

    Коментиран от #14

  • 11 ТаУмВзе

    14 1 Отговор
    Аре у да се връщаш у Перник тръкляк, там ще ти се израдват подобаващо!
  • 12 Избийте се

    12 3 Отговор
    за кокала,така ще се спаси народът от вас.
  • 13 НЕ СТАВА

    18 4 Отговор
    Абе , алънкоолу , ГЕРБ ви задмина защото само лъжете , крадете и нищо не правите , не разбра ли ?! Само с лъжи , празни приказки , демагогия , слугинаж и заеми искате да управлявате - НЕ СТАВА !!! Нищо не разбирате (не - как да крадете знаете) - искате държава да "карате" ?! НЕ СТАВА !!! Ние сме глупците , че се вързахме на такива въздухари , като вас.

    Коментиран от #15

  • 14 оня с коня

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "няма никакво значение":

    Ти не разбираш- Кметовете НЕ СА Политически назначения като Областните Управители,а се избират ПРЯКО от Населените места,т.е. на принципа "Глас Народен- Глас божи".Затова и не се съмнявай че тоя "Глас Божи" при едни следващи Избори Неминуемо ще гласува за ГЕРБ,след като си е избрал и Герберски кметове.А дали 75% от Населението не искат ГЕРБ или тоя Процент е само 7,5%,на Изборите ще стане БЕЛЛИ!Затова и нека всички вкупом да викнем "ГЕРБ умре" и да вдигнем Тост за...БЪДЕЩАТА МУ ПОБЕДА:)
  • 15 Е то

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "НЕ СТАВА":

    всичко това и герб прави! Къв е извода? Народа е прост! 😂
  • 16 Това е от днес. Оставка!

    15 2 Отговор
    Италия и Германия са разрешили на компаниите си да откриват сметки в рубли за купуване на руски газ.
  • 17 Кимион Георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Комон Сенс":

    Нямаш право да се държиш така с Нас! Ние сме на власт!
  • 18 Блъфове

    10 1 Отговор
    за тъпоумни !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кики Тъпото

    7 4 Отговор
    То вие ГЕРБ никога не сте го минавали. Заради манипулиране на машинките които бяха толкова важни станахте първи и всички социолози " сбъркаха " с едни 7-8 процента за п.едалската ви партийка. Оставка б.оклуци !!!
  • 21 ГЕРБ ви задмина

    6 2 Отговор
    Защото сте нагли и некадърни мекотели! И заради постоянните актове на интимна близост с всякакви Байдънци Мустафарици и всякаква паплач
  • 22 По добре мълчи

    8 1 Отговор
    ГЕРБ ви задминаха, защото вашите изхвърляния, омразата която афишира Петков към Путин задминаха и омразата на Байдън към Путин. А Байдън е изкуфял дъртак и ако на него му е простено, то на нашия глупак, който ако беше малко умен да замълчи, да изчака големите да лаят срещу Путин и тогава да джафка като пудел
    С тези негови необмислени речи, незнам дали впечатли запада, но със сигурност загуби избирателите си в България. Може би и това да е целял, да го забележат американците и да си осигури бъдещето. Но в България този палячо няма работа.
  • 23 говори

    1 2 Отговор
    Момче говори, мръсниците от задкулисната мафия гие страх много, когато някой говори, особено когато някой говори истини. Изкарайте ѝм мръсотиите и мръсните физиономии на показ.

    Коментиран от #24

  • 24 Ами

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "говори":

    зад него, че е другото задкулисие, ко ти пука! Двама олигарси, въртят простият народ, да гласува ту за проектите на единият, ту на другият! Е още дълго ще живеем крадене и лъгани с такъв материал!
  • 25 Продажници

    2 1 Отговор
    Господин лешник се обади, пак неподготвен
  • 26 така де

    1 3 Отговор
    По друг начин казано , излиза , че Буци е по-малко тъп , а той е много тъп , та си правете за вас изводите.
  • 27 Алито от София

    1 0 Отговор
    Докато ПП върши всичко на своя глава а не се допитва с партньорите си, герб дава ляв мигач, що Бойко ходи по селата и реве на бабичките, докато Киро слуша само Америка и избягва да се вслушва в коалицията, всички разбрахме що възраждане е на Бойко патерица, понокио и генерала жадни за власт са си костовисти, Слави е с олигархията,Корнелия си гледа интереса, алчна селянка, но много хитра, а Киро слуша само Америка, това управление, ако може така да се нарече, е по лошо от всички до сега
  • 28 Карък

    1 0 Отговор
    Аз ги наричам недорасляци. 2638
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове