Last news in Fakti

22 Май, 2022 11:11 2 741 45

Манолова: Половината от инфлацията си е чисто българска от неадекватните действия на властта

  • мая манолова-
  • инфлация-
  • доходи

„Доходите се обезценяват наполовина, спестяванията наполовина. Правителството обещава 2 милиарда, но ще се усещат като нула. Това е чисто кризисен пиар на правителството, който ще им се върне като бумеранг, когато хората усетят реалното въздействие на тези мерки”, заяви още Мая Манолова

Манолова: Половината от инфлацията си е чисто българска от неадекватните действия на властта - 1

„Инфлацията, която обяви правителството – 14,5% за април, е два пъти повече от средноевропейската. Тоест половината от тази инфлация си е чисто българска и е привнесена от неадекватните действия на властта”. Това заяви лидерът на партия „Изправи се, България” Мая Манолова в предаването „Събуди се”.

„Доходите се обезценяват наполовина, спестяванията наполовина. Правителството обещава 2 милиарда, но ще се усещат като нула. Това е чисто кризисен пиар на правителството, който ще им се върне като бумеранг, когато хората усетят реалното въздействие на тези мерки”, заяви още Мая Манолова.

„Хората обедняха два пъти и половина. Есента ще бъде тежка, зимата ще бъде студена и гладна”, коментира тя.

Манолова очаква цената на парното сериозно да се повиши.

По въпроса с мярката от 25 стотинки за всеки литър гориво, Манолова даде пример с Гърция, където подобна мярка е фокусирана към бедните. „Тук пенсионерите, работещите бедни, хора, които не ползват автомобили, ще спонсорират тези с джиповете. А в Германия например месечният билет за железница е 9 евро. Тук трябва да се съчетае с мярка за хората, които ползват обществения транспорт”, смята Манолова.

По темата „Северна Македония” Мая Манолова заяви, че премиерът се опитва „за пореден път да се скрие” зад гърба на президента. „Време е Кирил Петков да излезе и да заяви на българското общество каква е позицията му по темата”, заяви Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ееее

    37 11 Отговор
    Де да беше ти във властта , България щеше да е единствената в света без инфлация !

    Коментиран от #26

  • 2 ТаУмВзе

    23 7 Отговор
    С половин мозъчна клетка под наем е така!
  • 3 Перо

    24 8 Отговор
    Наливането на пари от пусто в празно,винаги ще помпа инфлацията! Трябваше да се помогне само на доказаните производители,данъкоплатци в рамките, само на външните индекси,другото са вътрешни икономически и финансови реформи,за вътрешната инфлация. Сега всичко върви към Жан Виденовия сценарии!
  • 4 Помнещ

    19 5 Отговор
    Информация дойде в България с приемането ни в ЕС.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Еврото е спасението.

    16 18 Отговор
    В еврозоната инфлацията е два пъти по малка. За народа е добре, ако се махне Гешев, въведе правова държава и тогава влезем на по ниската инфлация, сиреч еврото.
  • 7 Замириса

    18 7 Отговор
    На нафталин
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тити

    15 3 Отговор
    Манолова даже да беше премиер нямаше нищо повече да направиш защото България няма реална икономика.
  • 11 Гоуст

    27 2 Отговор
    Манолова: Половината от инфлацията си е чисто българска... неадекватните действия на...алчните български търговци

    Коментиран от #39

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 2 Отговор
    всички сте такива МАНОЛОВА
  • 15 Анонимен

    10 3 Отговор
    А мъжа ти втори по ред др Найденов адекватен ли бе мислите в града на Господин Асен Василев, родният му. Не се наядохте вие старите комунисти на бкп
  • 16 кална душица

    15 3 Отговор
    Тоя кюстендилски слuвyндряк що влядее само " едно приказвам , друго върша "
  • 17 Гражданин

    11 1 Отговор
    Има хора от вашата алчност родени през 1939,1937 не са излизали от селото, по живково децата им на сватба в близък град подобие на село малък и това им е отиването. Да живееш в Бг и да не си ходил в градове. Си е чист деспотизъм. Жал ми става за тях, но не и за вас алчните. Само искате вие, деца, внуци да имате, а всичко друго да мре.
  • 18 докога

    9 11 Отговор
    Плюете по МаяМ, НО Е ПРАВА. Мерките са никакви, шири се спекула на цените, инициирана от олигарсите на ГЕРБ, които са овладели държавата. Нямат едно повдигнато обвинение на бивш управляващ. Което позволява на олигарсите на ГЕРБ да си разиграват коня безнаказано. Вместо да извърши поне едно знаково действие, Рашков бездейства и по старому се занимава с кокошкари, казанджии и лихвари. ПП не правят нищо. Само с украинците и РСМ се занимават.

    Коментиран от #19

  • 19 наивен ли си

    16 2 Отговор

    До коментар #18 от "докога":

    Проблемът при нея е , че никога това , което приказва , няма общо с това , което върши , от това извлича единствено дивиденти.

    Коментиран от #28

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бойко Тиквата

    9 3 Отговор
    Обрах ви бустана, аре чао. Ха ха ха
  • 22 Бойко Тиквата

    9 6 Отговор
    Манолова да си хване две- три млади гаджета и да иде на Малдивите да си харчи милионите.
  • 23 Красимир Петров

    9 5 Отговор
    Каквато и да е Мая Галева-Пеевска тук е напълно права.
  • 24 123

    5 2 Отговор
    Има от партиите на Борисов млади хора, по на 30 г. Останали в малките градчета. Баби цент не крали. Родителите им също. Наупени на труд. Обичат си родината, родното място и дори не смеят да учат в големите градове, отидат ли и няма връщане. За пример са, не са алчни, а искрени и добри хора са, явно проучени от господин Борисов. Никой ит тях не е бил член на БКП мая, нищо, че дядо им Живко е от Плевенски или Кюстендилски край. И никога няма да посегне младото да краде, а ще се бори да оправи много неща в малкият загиващ град, без болници, а много често отсядат или на пазар ми казват, че идват гърци от Гърция. И ако им се наложи да лежат в болница, къде е, кой я ликвидира, пак вие дръгарке Манилова, за да си издигнете палати с огромни зидове стени
  • 25 Анонимен

    7 1 Отговор
    Щото е правостояща си търси нещо младо с парите от държавата. Може и колега адвокатче. Това е престижна уж професия адвокат, а всеки адвокат иска да е депутат. Отговор с повишена трудност. Бъдете здрави.
  • 26 Иво

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ееее":

    Инфлацията е заради скъпия петрол, газ и ток, като и трите източника могат да са на по-евтини цени. Познавам Мая и дълги години обираше негативите заради БСП, тя беше бушона на БСП и за братя Галеви и това, че я натопиха за Пеевски, беше заряди ръководството на БСП. Свестен човек е и наистина би работила в интерес на народа, но няма да й дадат власт.
  • 27 Михаил

    5 3 Отговор
    Лесно е да се коментира , а като четох и ви слушам вие сте още по раздаване!
    Първо трябва да се печели а после харчи!
    От кде ще вземете пари за реализиране на вашата програмата?
    Идват избори- най накрая искам да знам програмата на всички парти,от кде ще идват приходи и какви следват харчове!
  • 28 докога

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "наивен ли си":

    Това не ѝ пречи да говори истината. Хора на ГЕРБ държат всички ключови позиции в реалния сектор, спекулират с цените, ПП изсипват куп компенсации на олигарсите(ГЕРБ)- държавни пари, олигарсите (ГЕРБ) продължават да "надуват балона", ПП приемат пакет антиинфлационен за гражданите, който се оказва безсмислен, щото хората на ГЕРБ не спират да "надуват балона" и няма да спрат. Едно знаково дело няма Рашков, което да възпира и другите от глутницата. Никаква съдебна реформа, никакви действия в тази насока. Липса на воля или липса потенциал? Или просто навик на Рашков да се занимава само с дребни неща...

    Коментиран от #40

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ПРАВА Е.

    7 4 Отговор
    КАКАТА. .😄😃😂😁😀😊☺😅😆
  • 31 шопендар

    9 3 Отговор
    и тази участва в създаването на хаосз а сега другите са виновни.всеки комунист,бивш,или настоящ или бъдещ, е опасен за държавата ни
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 3 Отговор
    Власта за тези Проценти над средно европейските е без вина.В случая власт бг няма вина за напечатаните €€ по влреме на ковид,както и за лудоста на русия.Те се опитват да удържат лакомията на бг,която може да ни докара на ръба на хиперинфлация....Въобще не ви е виновна новата власт!такива,като тая .....са виновни,защото е цял живот на държавна хранилка,таз....!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хлъц

    8 0 Отговор
    Спряхме и премаххнахме спец съда и спец прокуратурата.Подгонихме и Гешев.И какво получихме: Онези- който той прибра и им върза ръцете,изолира ги от схемите създадени от тях,са навън.Нещо да сте чули , прочели,за групичката им,която търкаше наровете с години.И щеше да влезе на топло+ конфискация на огромни суми? Няма и да чуете! Точно те,наляха милиони за да пренасочат вашия,моя,на всички гняв уж през Борисов,към Гешев и съдебната му машина.И успяха! Сега ежедневно отвсрят шампанско за здравето на Кирчо,кокорчо, Ристъо брадата,благодарение на който ( с нашата неосъзната помощ- повтаряхме като папагали- Гешев,та Гешев) ,не само отърваха кожата,но вече наистина стават Недосегаеми.В тях е хляба и ножа.Ще надуват , докато не ви източат кесиите до грош!
  • 37 поправка

    3 4 Отговор
    Не е българска майче, путинофилска е!

    Коментиран от #38

  • 38 Брендилия

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "поправка":

    Байдъновска е ! Премиерът ни не ходи в Русия, а в САЩ. Факт !
  • 39 А държавата спи

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гоуст":

    В Девин открих едно малко магазинче успоредно на пешеходната. Над 15 вида гръцки маслини на цена от 4,59 до 7,59. А в нашите помиярски чужди вериги двойно и нагоре. Няма спекула, нали?
  • 40 та така де

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "докога":

    Сам си го казал , само приказки , никакви действия , а това навява определени размисли и "тия" дали не са всъщност с "ония" , всички заедно срещу нас , единствените губещи винаги .
  • 41 Наблюдател 1

    2 1 Отговор
    Но пък другата половина си е чисто руска.
  • 42 Баба

    1 0 Отговор
    Не напразно е поговорката "прос народ,слаба държава дали щеше да има инфлация ако купуваме газа с рубли
  • 43 Натопорен Батко

    2 0 Отговор
    Ох на Батко ...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Чипът

    1 0 Отговор
    Ти па си много адекватна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове