Last news in Fakti

23 Май, 2022 12:03 3 584 25

Любчо Нешков: Петков беше подведен от Скопие

  • любчо нешков-
  • българия-
  • кирил петков-
  • рс македония

По думите му не е възможно кабинетът да подкрепи безусловно членството на РСМ в ЕС, без да каже на парламента и президента

Любчо Нешков: Петков беше подведен от Скопие - 1

„Кирил Петков реши, че сам ще реши всичко, без да се вслуша в мнението на всички хора, които са полагали усилия през последните 30 години да разрешат въпроса в РСМ. България трябва да разреши този въпрос. България очевидно ще полага много усилия, защото очевидно властите в Скопие нямат никакво желание да имат нормално отношение с нас”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът Любчо Нешков.

По думите му не е възможно кабинетът да подкрепи безусловно членството на РСМ в ЕС, без да каже на парламента и президента. „Мисля, че на практика това е невъзможно. И изявлението на премиера от петък вечер потвърждава това мое мнение. Дали ще има КСНС защото вицепрезидентът се усъмни в това дали трябва да има – не е важно. По-важното е дали Кирил Петков има нещо, което да съобщи на този Консултативен съвет. В случая ситуацията е по-драматична в друга посока – Кирил Петков позволи през тези 6 месеца да бъде подведен от македонските власти, че е възможно бързо решение и е възможен компромис".

Според него премиерът в началото на годината е обещавал новини всяка седмица, но в петък е признал, че това не води до никакъв резултат. „Икономическите отношения са на нивото от преди пандемията. Инфраструктурата е на нивото от Бивша Югославия от преди 30-40 година. В културата, в транспорта – имаше обещания, които не се случиха”, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    26 1 Отговор
    от ИТН и БСП ще напуснат коалицията ако бъде дадена зелена светлина за преговори на РС Македония без изпълнение на критериите!

    Коментиран от #17

  • 2 Мдааааа

    42 2 Отговор
    ЕС ама през крив макарон. Гърците ги държаха отвън 15 години докато не си сменят името. Ние не бързаме. Може да ги почакаме още 15 години докато си оправят учебниците по история.
  • 3 Нешков и той се оказа в отбора на

    9 32 Отговор
    руската разведка! Русия чрез Белград ръководи тотално политическия, икономически и културен живот на Скопие. По същия начин и при нас Москва ни владее. Докато двете братски по произход народа не отхвърлят тези зависимости от Москва и Белград, нашите отношения и занапред ще бъдат блокирани. Патриотарщината на Радев, Борисов, ВМРО, ИТН, т.нар.“възраждене“ и др., на практика обслужват интересите на Кремъл и са антибългарски по своята същност. Само европейска Македония може да скъса робските си вериги от Белград. Виждате , ние от 16 години в НАТО и 14 в ЕС още не можем да се освободим от руското влияние, което е проникнало във всички сфери и ги е корумпирало. Затова, смело в общата битка !

    Коментиран от #6, #15

  • 4 Хахаха

    26 0 Отговор
    Не е подведен. Про100 про100то изпълнява заповедите на Козяк.
  • 5 пешо средния

    10 0 Отговор
    Кири харакири.
  • 6 чичо Дончо каза

    25 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нешков и той се оказа в отбора на":

    И като ги охтвърлят къде ще отидат ,на коня в аспуха.Македония е аналог на Украйна .Краде територия от България ,краде историята на България и това е голям проблем.
  • 7 БЮРМ/FYROM

    28 5 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. ВЕТО завинаги. Зомбирани, промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.

    Коментиран от #24

  • 8 Теле

    6 0 Отговор
    Значи е тъп за да излъжат
  • 9 един народ

    10 2 Отговор
    Историческото примирение минава през историческо обединение. Историческото обединение минава през сваляне на политическите шайки извършвали геноцид над собствения си народ в продължение на десетилетия. И в Македония, и в България. Както и отнемане на всичките ѝм капитали придобити по незаконен и престъпен начин. И създаване на икономически и дипломатически взаимовръзки.
  • 10 А бе

    13 2 Отговор
    Киро много "тежко" го дава с този Харвард. Не пречи да имаш и 10 висши да си си прост.

    Коментиран от #19

  • 11 Перо

    1 16 Отговор
    Како може да имаш нормално отношениа,со некој кои не ти признава основно човеково право на национална самоопределба,и со години работат на "демакедонизација" или "блгаризациа" на народ кои вие го сметате за дел од блгарскиот народ,ама Македонците се сметаат за посебен народ.И разни учени в Блгарија подгреваат надеж дека со различни мерки(блгарски пасапорти,бесплатни студии,стипендии...) Македонците ке се преобразат во блгари тешко-трудно....

    Коментиран от #22, #25

  • 12 Мимч

    16 1 Отговор
    Е това,че нищо не правят макетата,а само лъжат нашите ,какво говори..Ами това,че чакат евроамериканците да ни натиснат и да ги пуснем без никакви споразумения и договори.Това чакат от нас.Дано не се подведе Кирчо,щото лошо ще стане...
  • 13 Цоне

    5 1 Отговор
    Любчо Нешков
    Роден
    29 юли 1964 г. (57 г.)
    Скопие, Федеративна народна република Югославия
    Българ??? :))))))))
  • 14 Tутанкамон

    4 0 Отговор
    Заедно с Македония в Евразия на Путин
  • 15 Грогу

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Нешков и той се оказа в отбора на":

    Как по-точно Русия владее България с тези проамерикански правителства , които днес ни наредиха в списъка на най-вражеските държави към Русия , заедно със Сащ, Великобритания и Полша . . Заради историческоната свързаност , 80 % от Българите искаха само добри отношения с Русия , а който си има проблеми с нея сам да си ги урежда . В днешната криза , Управляващите няма как да убедят обеднелия народ в тази фалирала държава , че да си васал на Сащ е по-добре отколкото васал на Русия . Като са искали българите да подкрепят тяхната проамериканска политика , да не бяха крали като невидяли , а да бяха дали добър стандарт на живот на народа си . Те изпуснаха своя шанс от лакомия и чувство за безнаказаност.

    Коментиран от #21

  • 16 Аман

    3 11 Отговор
    от стари муцуни. Толкова са изкуфели, че не стават и за чеп. Тъпи опорки за Македония. Като ония агенти от ДС, писали се ВМРО, ДПС у т.н., които смятат, че Македония е българска. Ами не е! Да влизат в ЕС, за да се свърши с това минало. Младите искат настояще и бъдеще, а не минало.

    Коментиран от #18

  • 17 А...не е сигурно

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    От ИТНсе кълняха,че няма да управляват с БСП.Леви,десни се увъргаляха на кълбо,само и само да са във властта.Така,че не им вярвам.А .да кажа и за Караджов от ИТН.Обеща,че ще строи,а сега и той със "запазената марка" на новите управляващи--ще анализират,ще преценяват,ще правят комисии и подкомисии--"трай коньо за зелена трава".Пък за Кирил Петков да кажа--той само козирува на спуснати решения.Има ли някой да се съмнява в това.
  • 18 Грогу

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Аман":

    Българските млади са в ЕС , и тях не ги интересува за РСМ . След като за македонците миналото не е важно , да се откажат от претенциите си към бълг. история, език и територия. След като “македонците“ искат да имат чужда самоличност , това няма да е за сметка на България .
  • 19 Ирис

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "А бе":

    Какви десет висши и какъв Харвард.
    Възможно е да се е снимал пред стола на Харвард,но изказа му,начина му за вземане на решения,предложенията които прави,неподготвен при изказванията си. Всичко това говори за един
    ,на пръв поглед симпатичен младеж,слабо образован и крайно не подготвен за длъжността,която заема.
    Такива в Бг са поне 50-60% процента.
    Колкото до използване на английски език,може по -вещ от мен да коментира.

    Коментиран от #20

  • 20 Анонимен

    1 7 Отговор

    До коментар #19 от "Ирис":

    Тъпако,продължавай да ръсиш опорки.Ти,който и основно си завършил с "връзки" ,нямаш право да коментираш .Завършил е сред първите по успех,официално се знае.Но нали имате поръчение,ясно откъде,няма да спрете.
  • 21 Тошо

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Грогу":

    Никое правителство не е било проамериканско,въпреки лицемерието на всичките.
  • 22 Николай

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Никой не иска да ви прави българи.Искаме да спрете да ни крадете историята.Самуил,Гоце и много други са българи. И това ви го казва целия свят,само вие си вярвате в глупостите.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Това е истината

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Ако Тито е преселил родителите ти от Сърбия, Пакистан или Египет, ясно е че не можеш да станеш българин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове