Last news in Fakti

23 Май, 2022 17:37 1 480 6

Държавата избра трима за борда на "Автомагистрали"

  • автомагистрали-
  • борд-
  • директори

Членовете на Съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД са петима, като двама се избират от Агенцията за публичните предприятия и контрол

Държавата избра трима за борда на "Автомагистрали" - 1

Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов ще са представителите на държавата в Съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД. И тримата са участвали в публичния конкурс за ново ръководство, обявен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на който трябваше да се представят концепции за управлението на държавното дружество за пет години. Избрани са от общо 26 кандидати.

Членовете на Съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД са петима, като двама се избират от Агенцията за публичните предприятия и контрол. Конкурсът за независимите представители ще бъде проведен отново обаче, тъй като са се явили само шестима кандидати и липсва достатъчно конкуренция. Освен това оценките, които те са получили, не са оптимални. По този начин не може да се гарантира изборът на най-подходящите кандидатури за управление на дружеството, уточняват още от МРРБ.

От министерството дават и биографична справка за избраните представители:

Людмила Василева е завършила ВИНС "Димитър Благоев" - Варна със специалност "Счетоводство и контрол". Притежава професионална квалификация по икономика и мениджмънт от Училище за бизнес компетенции, както и редица сертификати за преминати курсове на обучениe от професионални организации в България и чужбина. Досега е заемала ръководни позиции в различни банкови институции и търговски организации. Има и професионален опит като оценител на търговски предприятия и вземания и недвижими имоти. Лектор е по оценка на финансови активи и институции към Агенцията по приватизация. Контрольор по изпълнение на европейски проекти. Владее английски и руски език. Василева е назначена и за изпълнителен директор на "Автомагистрали" ЕАД.

Димитър Пенев е завършил Висшия институт по архитектура и строителство в София със специалност "Строителен инженер" и "Пътно строителство". Има и квалификация за "Управление на компании", "Стратегически маркетинг" от университета Кранфийлд и др. Завършил е Бизнес училище Ashridge, Шанхай, със специалност "Оперативен мениджмънт и коучинг". Професионалната му кариера започва в Института по пътища към ГУП-София. Заемал е ръководни длъжности при изпълнението на инфраструктурни проекти в Нигерия. Професионалната му биография включва още ръководни позиции в строителни, търговски и консултантски компании. Владее английски, немски и руски език.

Георги Попов е магистър по право от ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград. Бил е юрисконсулт в отдел "Обществени поръчки" на "Топлофикация" - София и юридически сътрудник в "Европейски център по законодателство, анализ и усъвършенстване на съдебните практики в ЕС". Заемал е ръководни позиции в банковия сектор, управление на търговски обекти и отговорник по сигурността в строителни обекти. Експерт към Агенцията по обществени поръчки. Народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание. Владее руски език, ползва и английски.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    5 0 Отговор
    ЗНАЧИ ВМЕСТО 1 ТО 3 МА ЛАПАЧИ.
  • 2 АнтиГост

    2 2 Отговор
    Дано да са гледали за скрити зависимости. Желаем им успех в
    борбата с корупцията.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мда

    4 0 Отговор
    Пътни грабежи ООД
  • 5 безпартиен

    1 0 Отговор
    И тези тримата ще са на минималните заплати за страната?Какво има да се крие относно заплащането на всички ДЪРЖАВНИ фирми и каква тайна е това,че никой не смее и да пита?Нали парите са на държавата т.е. на хората в нея!А те искат да знаят на кого колко,кога и как?Толкова години държавна хранилка за "избрани" незнайно как и незнайно от кого!!!!
  • 6 MTGонтан

    1 0 Отговор
    Кви бордове кви 5 леа ??? Ние имаме 2 магисрали на кръст , от която едната не е довършена вече 50г . Бг = Русия , никога няма да се оправи . Има толкова много директои , заместник директори , секретари , ПИАРи , и всякакви други ПУМИ-яри които са на пълна държавна хранилка от босия българин .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове