Last news in Fakti

25 Май, 2022 10:50 1 475 26

Захариева: Петков е доста нервен, поел е ангажимент към РСМ и иска да прехвърли отговорността

  • екатерина захариева-
  • кирил петков-
  • нервен-
  • ангажимент-
  • рсм-
  • прехвърляне на отговорност

 "Не виждаме необходимост от свикване на КСНС за Македония, но ако има такъв, вероятно ще участваме", посочи  бившият външен министър 

Захариева: Петков е доста нервен, поел е ангажимент към РСМ и иска да прехвърли отговорността - 1
Снимка: NovaNews

"Не за първи път има сигнали от премиера, че е готов на компромис без РСМ да направи нищо. Той поиска КСНС без да е запознал никой дали има напредък. Петков е доста нервен, поел е ангажимент към Македония, ЕС и САЩ, който не може да изпълни и иска да прехвърли отговорността към парламента и президента". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS бившият външен министър и депутат от ГЕРБ Екатерина Захариева.

По думите ѝ от подписването на Договора за добросъседство през 2017 г. винаги е имало общи инициативи и чествания. "Изпълнението му е близо до 0 от страна на РСМ. Има връщане назад в отношенията, отколкото голям напредък. Не виждаме необходимост от свикване на КСНС за Македония, но ако има такъв, вероятно ще участваме", посочи тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    27 8 Отговор
    Май пак ще гледаме:
    „Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият.“
  • 3 Европрокуратура

    17 0 Отговор
    В момента трябва да се отнеме престъпния капитал на тази задкулисна мафия на прехода и от преди това. Неимуниемо това, ще доведе до сътресение в държавата. Но да не се плашите. Нормално е този престъпен капитал да се опитва да се спаси и възпроизведе. Вече веднъж го направи през 89-та с помощта на европа. Но този път това не трябва да се получи. Заслужават съдебни присъди от независим от мутрите съд. Ще разберете, кои партии се съпротивляват срещу това от самите ѝм действия, които ще бъдат рушащи и хаотични, само и само да продължат да си карат с 200.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бг патриот

    28 5 Отговор
    ти по добре ни кажи, как ти, и вашето правителство на ГЕРБ, ги пуснахте в НАТО, без да са изпълнили абсолютно нищо, как сега Ердоган блокира Швеция и Финландия, докато не му изпълнят исканията, същото е с Миланович в Хърватия, гърците ги пуснаха след като им подписаха онзи железен договор от Преспа, а вие какво направихте за да гарантирате интереса ни, абсолютно нищо, подписахте един фалшив договор от седем страници, от който нищо не е изпълнено, и разбира се, няма кой да ви търси сметка, говорите сега и коментирате действията на Кирил Петков, който е наследил вашата каша
  • 7 И таз крадлива калинка

    15 1 Отговор
    Иска келепир.
  • 8 Перо

    23 3 Отговор
    Кой ще вразуми това момче да не се занимава с измислената държава РСМ? Те отдавна не се интересуват от ЕС,защото добре знаят,че всички преговори ще стигнат до отстраняване на Титовия македонизъм към който са вързани със Сърбия и без който ще се разбере 77-годишната лъжа на поколения македонисти,които управляват и сега РСМ! Разчита се на натиск върху БГ и на нищо друго! Най-правилния ход на БГ да ги остави на самотек,да осмислят и анализират миналото си и да изпълнят или отхвърлят българските условия,основаващи се на историческата истина и европейските ценности! Просто да се приложи гръцката схема,дали приемат или не условията и според това ще се гледа ветото. Македонистка лъжа е,че БГ ги изнудва с несъстоятелна история и събития и им пречи. Сами се вкараха в дупката и сега се чудят,как да се измъкнат от там. БГ трябва да чака,до като се осъзнаят от вътре,условията са им дадени и са ясни, копенхагенските критерии също!

    Коментиран от #26

  • 9 Момченцето

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ротшилд":

    Цъфнахме и двамата като рози през Май..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 манфред вебер

    11 0 Отговор
    Наше момиче, много е "Умна" и е "Полиглот"!
  • 12 жжжжжж

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    почтеният киро трябва да си подаде оставката при този секс сакандал. но той търси почтеността при другите.киро е просто един мошеник.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 111

    8 0 Отговор
    Той мошеник, а вие всички сте чисти, като момина сълза. Неутрален.
  • 15 теодор

    6 1 Отговор
    Ати защо смяташ,че ще те/ви/забравим.С годините скритото ИЗЛИЗА г -жо/неуважаема/.
  • 16 Петков е поел ангажимент към България,

    6 5 Отговор
    а не към московците като Герб, възраждане, БСП, Янев, Радев и други скрити и открити лимонки !
  • 17 Благоевград

    5 0 Отговор
    Кате,я кажи кой ви махна от властта ?!?!
  • 18 456

    1 2 Отговор
    И Кирчо , и Катето , и РСМ в този си вид са за боклука. ВЕТО
  • 19 Цуца

    4 1 Отговор
    Тая не вижда по-далече от реконструирания си нос
  • 20 Българка

    1 0 Отговор
    Ама ти дали виждаш повече от носа си!Не ти си гьон сурат.ти си подлога герберска зотова марш в зайчарника!
  • 21 най-точния коментар

    4 1 Отговор
    Ти грозно недуразумение по добре ни кажи, как ти, и вашето правителство на ГЕРБ, ги пуснахте в НАТО, без да са изпълнили абсолютно нищо, как сега Ердоган блокира Швеция и Финландия, докато не му изпълнят исканията, същото е с Миланович в Хърватия, гърците ги пуснаха след като им подписаха онзи железен договор от Преспа, а вие какво направихте за да гарантирате интереса ни, абсолютно нищо, подписахте един фалшив договор от седем страници, от който нищо не е изпълнено, и разбира се, няма кой да ви търси сметка, говорите сега и коментирате действията на Кирил Петков, който е наследил вашата каша
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ИСТИНАТА

    2 0 Отговор
    И това му прави ЧЕСТ, "Другарко" Захариева!!! А, Вие "Другарко" КАКВО ПОЕХТЕ??????????????????????
  • 25 Божеее,

    0 0 Отговор
    Кой я излъга тази мисирка,че може да е дипломат?!И сегашната също!Що за случайници попадат в политиката?!Какво изобщо разбирате от геополитика,за историята да не говорим!Такива щети ще нанесете на България,че десетилетия не могат да се поправят!Но всеки народ си заслужава управниците и съдбата!Каквото се надроби,това ще се сърба!Жалка история!И всичко живо се вкопчило в някакви митове и легенди!За да намери оправдание за нерадостното си настояще от некадърност и мързел се е вкопчило в някакво измислено минало величие!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол