Last news in Fakti

28 Май, 2022 22:14 3 337 27

Михал Камбарев: Несъстоятелно е, че "българският Магнитски" ще е нова бухалка

  • парламент-
  • магнитски-
  • бабх-
  • михал камбарев

От БАБХ към бюджета на държавата влизат по 4 585 лв. на час, заяви председателят на Антикорупционната комисия в Народното събрание

Михал Камбарев: Несъстоятелно е, че "българският Магнитски" ще е нова бухалка - 1
Снимка: NOVA

От БАБХ към бюджета на държавата влизат по 4 585 лв. на час. Това означава, че БАБХ на ГКПП „Капитан Андреево” всеки час прави по десет минимални пенсии. Сега парите отиват в държавния бюджет и вече има контрол.

Това коментира пред NOVA NEWS председателят на Антикорупционната комисия в Народното събрание Михал Камбарев.

„Преди е нямало камери и е имало само една фирма, която решава кой камион ще влезе и кой - не. Това вече създава огромен корупционен риск. Следващата седмица се очаква да има взаимна връзка с Турция за видеоконтрол”, добави той.

Камбарев засегна и частната лаборатория за пестициди на ГКПП „Капитан Андреево”:„Собственикът на „Евролаб” е открил фирмата със 100 000 лв. капитал и казва, че е направил инвестиция от 2 млн. Той преди това е работил на заплата в предишната компания. 2 млн. няма как да спестиш, заеми не са теглени. Най-вероятно това оборудване е оставено от предишната фирма. Този човек най-вероятно е „бушон” на „Интерпред Логистик”, собственост на „Интерпред БГ”, която се ръководи от Мирослав Петков и Размиг Чакърян Ами. Това са хора, известни в едни по-тъмни среди”, добави той.

Във връзка с идеята за „български Магнитски”, той каза: „Нещата, с които опозицията и други хора се опитват да всяват страх, че едва ли не се създава нова бухалка, са несъстоятелни”, уточни още Камбарев.

„Работната група ще изготви предложение. Пътят на това предложение да стане закон е много дълъг и прозрачен”, добави още той. На въпрос дали трябва да се създаде регистър за лица, за които има данни, че осъществяват дейност, представляваща риск за икономическата и финансовата стабилност, Камбарев посочи: „Много е важно да има прозрачност. Да знаем кои са лицата, осъществяващи дейност, за която има някакви съмнения със свързани фирми”.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гувa

    29 3 Отговор
    Стягайте се, ламяри. Спрете кражбите!
  • 2 Сух

    30 12 Отговор
    От БАБХ към бюджета на държавата влизат по 4 585 лв. на час, а колко св дължи на секунда за външния ни дълг? 362лв. Беше нали? Ах мискини с мискини.. Ще ядете сопатаот към дебелата страна..

    Коментиран от #3

  • 3 Сух

    31 9 Отговор

    До коментар #2 от "Сух":

    1 303 200 с толкова се покачва дълга ни за 1 час.. Правете си сметка този кви ги плещи и какво ни е положението..
  • 4 гост

    33 9 Отговор
    "Във връзка с идеята за „български Магнитски”, той каза: „Нещата, с които опозицията и други хора се опитват да всяват страх, че едва ли не се създава нова бухалка, са несъстоятелни”, уточни още Камбарев."Много ги разбира нещата това момче, това професори по конституционно право , водещи адвокати, та дори Хаджигенов ряпа да ядат . Слабо Камбарев , слабо , не ти вярвам на нито една дума , сори !
  • 5 Пазач

    22 8 Отговор
    Няма нищо лошо в бухалката, ако тя е предназначена за мафията.
  • 6 ЦЯЛАТА

    29 9 Отговор
    ДЪРЖАВА Е МАФИЯ...600 000 ГЛАСУВАТ ЗА КРАДЕЦ, ЛЪЖЕЦ И МИЗАНТРОП...600 000....ОЩЕ ОТ МИШО БИРАТА Е ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ СТОЛ...ЗАЕДНО СЪС ПЪРВАНОВ...ТОВА Е ИСТИНАТА...
  • 7 гражданин

    11 7 Отговор
    Бухалка срещу мафията.
  • 8 Киро Бухалката

    26 6 Отговор
    И тоз господин на снимката не изглежда никак корумпиран и ояден. Всичките са един дол дренки.
  • 9 Фактъ

    17 25 Отговор
    Герб - ДПС вият на умряло . Браво , това е показателно , че сте на прав път .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тони

    17 10 Отговор
    Представяте ли си как се е крало.50 000лв на ден от една нищо и никаква лаборатория.За държавата- нищо.Затова реват по цял ден.
  • 12 ганев

    17 5 Отговор
    СЛЕД 30 Г ИЗМИСЛЕН ДИВ И ВАРВАРСКИ КАПИТАЛИЗЪМ РЕШЕНИЕТО Е НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА СТРАТЕГИЧЕСКИ ОТРАСЛИ И САМО ДЪРЖАВНИ ТОК ВОДА НЕФТ ЗА ДА МОГАТ ХОРАТА ДА ЛАПНАТ МАЛКО ВЪЗДУХ ЗА 30Г РАЗБРАХМЕ НАИ ПОСЛЕ ЧЕ КАПИТАЛИЗМА НЕ СТАВА ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ ЧЕ НЕЕ ПРОГРЕСИВЕН А ЗАЩОТО СМЕ ГОЛЕМИ КРАДЦИ И ЛАПАЧИ ИНАЧЕ НЯМА ДА ИМА Б Ъ Л Г А Р И Я
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дс комунисти

    5 11 Отговор
    щом всички вият на умряло, че това било фашизъм и мракобесие, значи имаме стъпка в правилната посока! Да крадат не е фашизъм, да протакат делата с години също не било?! Всяка вечер заспивам с една мечта отивам при крадеца с молба да върне краденото в бюджета в срок от една седмица!!! След една седмица, с помощта на бухалка, се трошат крадливите ръчички и т.н. Имали сме много добри владетели хан Крум страшний, когото т.н. "политици" още не са посмели да нарекат фашист!!! Но и това ще стане
  • 15 2345

    11 2 Отговор
    къде ги намирате такива неадекватни ве
  • 16 Ганьо

    14 1 Отговор
    А от държавният бюджет след това къде отиват тия пари ако не е тайна?

    Коментиран от #17

  • 17 Ганьо

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ганьо":

    За един приятел пенсионер питам

    Коментиран от #18

  • 18 Да кажа

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ганьо":

    Тази митница с прилежащият санитарен контрол , винаги са се отчитали на управляващите , които са ги назначили .
  • 19 САТЪРА НА ХАНА

    8 3 Отговор
    ЗАЩО БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ НЕ ПРИЕМА ДАРЕНИЯ ЗА ДЕЦАТА В ДОНБАС ?
    ....
    А САМО ЗА ДЕЦАТА В ЗАПАДНА УКРАЙНА ?
    ....
    ЗА БУХАЛКАТА МИ Е ДУМАТА :)))

    Коментиран от #20

  • 20 Как защо ?

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Защото не са правилните деца , посочени от ЕК и ДД на ФАЩ .
  • 21 Бай Илия

    6 1 Отговор
    То е ясно , че ще има бухалка скоро , най-късно на есен . Голямата бухалка ще влезе е действие .
  • 22 Каназирева

    3 3 Отговор
    Не пипайте организираната престъпност!
  • 23 ЧОЧО

    2 0 Отговор
    Стига,само сте се оправдавали ами оправете работата по границата с Турция.От моя град до Истамбул са осем часа с камиона а от три дни съм на опашка и не мога да мина границата.Турците се оправдават,че нашите митничари не успяват да обработват документите.
  • 24 Само за това че са си помислили за

    1 1 Отговор
    такова нещо, трябва незабавно да влязат в затвора, а за това че са го и написали, трябва да се върне смъртното наказание и да им бъде приложено!
  • 25 тр737

    1 3 Отговор
    Новият "Магнитски"?! В Бг всичко се покварява и опорочава. Българинът си го влече към тоталитаризма и диктатурата.
  • 26 Щом започнаха

    0 2 Отговор
    Да пищят на умряло, значи това е правилното решение, продължавайте. Знаят, че всички са за затвора, и сега реват в един глас, крадливите политици. Такова единомислие в бг политиката не е имало, тук се сбъдна заета написан на народното събрание. Съединението прави силата, тук то е от страх, но ги обедини. Защо обикновения гражданин не с е притеснява от това, защито не е крал, правил далавери и ощетиявал.
  • 27 Видяла жабата,

    1 0 Отговор
    че подковават вола - и тяхната работа е същата.Злобни, дребни душички, не танцувайте по нервите на хората,,че ще ви отеснее света.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове