Last news in Fakti

29 Май, 2022 16:20 4 627 39

Ицо Хазарта: Новите песни на естрадата могат да те докарат до самоубийство

  • ицо хазарта-
  • нови песни-
  • естрада-
  • самоубийство

"Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Да гласуваме да има стимул за българския фолклор, защото той е истински и автентичен", добави депутатът от ПП 

Ицо Хазарта: Новите песни на естрадата могат да те докарат до самоубийство - 1
Снимка: bTV

Нека (б.р. естрадните певци) да не ме нападат с това, че моята музика е цинична, защото съм съгласен с това. Не рядко моите песни са такива само че никога не съм ходил да се моля да ги въртят задължително по БНР или по националните медии.

Това заяви в студиото на „Тази неделя“ депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

„Новите песни на въпросните изпълнители от естрадата, при това, че старите песни са наистина златни, могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на колегите от „Възраждане“ да слушат тези песни по няколко пъти“, добави той.

Припомняме, че по-рано през месеца популяризирането на българската музика в обществените медии беше обсъдено на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партията "Възраждане" предлага законът да задължава БНР и БНТ 50% от музиката в ефира им да е българска.
След разгорещени спорове, повечето от участниците в заседанието на парламентарната комисия подкрепиха законова регламентация за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове.

Тогава Ицо Хазарта заяви, че спасителните квоти са за некадърници.

„Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Да гласуваме да има стимул за българския фолклор, защото той е истински и автентичен", добави той.

Той предложи да има стимул само за българския фолклор, защото е истински и автентичен. Това пък предизвика реакция от естрадните изпълнители и особено от Здравко Желязков от дует „Ритон“.

„Квотите във всяка една сфера са нужни за някого, който не умее да продаде по друг начин своя продукт, т.е. не постига необходимото качество. Така или иначе процентът българска музика, който се излъчва в БНТ и БНР е близък до този, който се коментира в искането“, заяви още депутатът от „Продължаваме промяната“.

По думите му идеята на цялата кампания изобщо не е да се върти повече българска музика.

„Това е едно партийно мероприятие и факта, че трета седмица всичката Мара втасала в България, но ние се занимаваме хората с това някой да се показва и да казва как той прави много за българското и как иска да го защити. Опитах се деликатно да кажа на естрадните изпълнители, които уважително изслушах в комисията, нещо, което не видях в замяна, че те са част от кампанията на едни търговци, които имат всички признаци на една руска партия, която иска с руски мръсни пари да изкара България от ЕС и те са нейни посланици в кампанията“, добави той.
„Макар чалгата да е най-слушаната музика в България, най-голямата звезда в българската музика е Лили Иванова. Съществена част от нейния успех е, че тя никога не би си позволила да отиде в някаква канцелария или в някаква такава заличка и да коментира, и да се моли за такова нещо. Затова и билетите за нейните концерти се разпродават месеци преди те да се състоят“, заяви още Ицо Хазарта.

Депутатът даде за пример и Любо Киров също не идва на тези събития, защото знае, че истинската работа се върши в студиото и на сцената, и затова и неговите концерти се разпродават много преди датата им.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вярно е Ицак

    21 7 Отговор
    Но не само естрада!!!! Всичко!!!!! без народната музика и готини групи като Оратница
  • 2 Доживяхме

    32 19 Отговор
    Тоя да е в парламента и най-важното: да е "компетентА"/имам предвид герой от разказ на Чудомир/.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ами

    26 2 Отговор
    А новите любовници на естрадните певци до какво могат да докарат ...
  • 5 Опа

    39 24 Отговор
    Ицо файзера пак ръси интелект…
  • 6 Мунчо

    53 0 Отговор
    Целият шоу бизнес може да те накара да си прережеш сънната артерия....това което се лансира от медиите е позор и обида за интелекта и чувството за естетика на всеки посетил поне два пъти библиотека доброволно!!!!
  • 7 Гагауз

    36 25 Отговор
    Тоз Комара е поредния шут в политиката дето разбира от всичко.Браво господине! Остани си американски фашист!Дано да не ти мине!
  • 8 Некомпетентен

    26 14 Отговор
    Не съм слушал нито този ицо нито хазарта
  • 9 Един път да съм на едно мнение

    28 3 Отговор
    Само една песен ще ви кажа не знам на кой е ама я пускат тук там "Листата падат" .Изслушайте я и наистина ще искате да хванете влака ама отпред.Та 90% са такива като Листста падат.

    Коментиран от #32

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Парадчето

    0 13 Отговор
    Само- Иво Димчев !
  • 13 безпартиен

    30 3 Отговор
    Моето мнение е,че има пазар на труда и пазар на стоките!Който не може да издържи на цените-фалира!Никакви помощи от държавата т.е от мен и такива като мен дето плащаме данъци и осигуровки за всички!А те не са малко-2.3 млн.пенсионери,около 650 хил.малолетни и непълнолетни,около 700 хил.чакащи заплати от бюджета,около 1 млн.ц..гани без образование,професионална подготовка и трудови навици!

    Коментиран от #36

  • 14 дедя

    16 15 Отговор
    Премахнете соросойдната музика от БНР и БНТ защото и народа плаща
  • 15 българин

    28 5 Отговор
    Забранете чалгата.
  • 16 Госあ

    21 4 Отговор

    До коментар #10 от "Наглецо":

    Не го харесвам нито като човек, нито слушам такъв тип “музика” , но тук е абсолютно прав - “Да гласуваме да има стимул за българския фолклор”
    100% ЗА !
  • 17 дскшие

    28 2 Отговор
    Прав е, по БНР от известно време пускат разни "млади певици", които си мислят, че могат да пеят с някакви подобия на песни с нещо като текст, в който, ако се заслушаш, наистина превърташ електромера. В смисъл потресаващи бездарници, които някой е спонсорирал да си удовлетворят болното его ..иначе няма обяснение как това нещо стига до национален ефир. Нито глас, нито музика, нито текст - нищо. И защо си мислят, че някой ще им отиде на т.нар. участия с публика от 20 човека пияни ентелктуалци, роднини и другарчета по дрога.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бандера

    18 19 Отговор
    Прав е на 100%! Т.н дейци на културата, по време на социализЪма си живееха живота, бълвайки халтура. Умилкваха се на правешкия цървул(и на откачената му дъщеря) и бяха привилегировани. Полезни идиоти, които за 45 г. една дума не казаха против комунистическата съвеЦка власт. Артиста по подразбиране трябва да е свободен, а не да бъде прислужник на власта. Тия комунистически запъртъци за 2 лева се продават и съзнателно обслужват Израждането на Копейкин. За ДВА ЛЕВА!
  • 20 Много добре казано хазард

    10 13 Отговор
    Браво! Добри разсъждения и точни примери! Достоен човек си, ама в задкулисна партия! Като го осъзнаеш, ще си разочарован!
  • 21 Ако това се случваше

    13 6 Отговор
    бъди сигурен, че и за теб щеше да се намери някой, с тия твои текстове на песни, докарваш хората до престъпление, да те намерят!
  • 22 Хаджи Генчо

    7 5 Отговор
    Не е лошо момче. Не е глупав, но ЛИБЕРАСТЧЕ. Квотите са за да си пазиш пазара. Квотите са както за селскостопански продукти и за добитък. Много ясно, че хита си е хит. И много ясно, че качеството няма нужда от ничия подкрепа, но масовката? Защо да е чуждестранна плява, като може да си е родна, бездарна често. Колкото повече масовост, толкова е по-вероятно да има и звезди. Въпроса е да се подкрепи масовото дори и да не е много качествено.
  • 23 Бай Онзи

    11 4 Отговор
    Зависи колко бело си консумирал , депутате !!!
  • 24 На широко

    2 2 Отговор
    Действай тогава, какво чакаш?
  • 25 Студопор

    9 3 Отговор
    Това ли е човека, който преди пееше, че иска от "ония партийни куфари, да купа на 5 пки Мини Купъри"...?
    Явно му се сбъдна желанието, сега се изказва като експерт. Все 1 неговите... "песни" бяха стойностни.

    Коментиран от #37

  • 26 Ха ха

    10 4 Отговор
    Тоя па за кой се мисли.... 😆... Декламира тъпи "стихотворения" и се мисли за певец.. 😆
  • 27 Поп

    8 4 Отговор
    Неприятен и глуповат
  • 28 Мюнхен

    6 3 Отговор
    Хубаво е да си певец,но още по-хубаво да се отървеш от пеенето и да станеш депутат и политик.

    Коментиран от #33

  • 29 ДРУГАРЯ ТИГЪР

    2 4 Отговор
    СЛУШАЙ АЙВИ, АВИ БЕНЕДИ И ЖОКЕРА - ТИГРЕ, ТИГРЕ :) ЯСНО ТИ Е, КОИ СА ТИЯ, НАЛИ? :)
  • 30 ДРУГАРЯ ТИГЪР

    0 4 Отговор
    АЗ ПА СИ ВЪРТИМ Градусы - Голая :) И МНОООГО СЕ КЕФИМ! :) Е ТОВА Е МОЙТА ПЕСЕН! :)
  • 31 Я глей

    8 5 Отговор
    сополивото новоизлюпено фашистче пак се обажда. Политическата сцена в БГ е пълен цирк.
  • 32 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Един път да съм на едно мнение":

    Чудна песен,идва ми не влака,ами космическа совалка да хвана отпред.На моменти имам чувството че чувам вой на волф срещу месечина при пълнолуние...
  • 33 Ха ха

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "Мюнхен":

    Къв певец е тоя.. 😆
  • 34 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    9 3 Отговор
    Аз лично харесвам Ицо Хазарта и е слабо да кажа, че не харесвам Копейкин и партията му. Но в случая смятам, че Копейкин има право. И подкрепям тази инициатива. Българските телевизия и радио финансирани от държавния бюджет е добре да пускат повече български песни и филми. Пък макар и една част от тях да са посредствени и да заслужават "златна валинка". Сред чуждите песни и филми също има много боклук.

    Но това не трябва да важи за частните медии. Например има радиа, което пуска класическа музика, опера, рок ...
  • 35 Павел пенев

    6 2 Отговор
    Като му видите прякора, ще ви стане ясно каква му е културата.
  • 36 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "безпартиен":

    Одобрявам половината написано от теб. Но ти сложих "минус", защото не одобрявам другата половина.

    Свободния пазара ражда монополи и олигополи, които не са честна конкуренция. САЩ са го разбрали отдавна и затова американската сържава е разбивала монополи и имат закони против създаването та нови.

    И защото точно такива като теб не влагат никакви пори в "...образование, професионална подготовка и трудови навици!" на работниците си. А постоянно реват държавата да им подготвя и дава наготово или ги крадат от другаде.

    Държавата трябва да дава държавна пенсия на старите хора над 60-70 годишните. Единствено бих построил как да се определя тази пенсия. Според мен ще е най-добре всички пенсионери да получават еднакви пенсии. Като може такива, които се пенсионират по-рано или имат по-малък трудов стаж са получават по-ниска пенсии.

    Също така държавата трябва да дава еднаква помощ на всички безработните, независимо каква им е била заплатата преди са станат безработни. Но в замяна безработните получаващи държавна помощ, трябва да полагат обществен труд 20-30 часа седмично. Например да почистват и могат паркове, улици, площади... да помагат в болници и старчески домове...

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ехо

    7 2 Отговор
    Този се мисли за природно интЕлигентен. Но ученето дава не само знания, но и те научава да мислиш, да анализираш и да вземаш решения. Имало кофти музика, но има и хубава. При пазара като даваш лош продукт/стока умираш. Така, че или ще вземат пари от певците /което съм сигурен че се прави и сега/ или ще се пуска хубава музика. А хазарта да си гледа пошлата музика, политиката не е за тъпаци/може да се окажеш виновен без вина/.
  • 39 безпартиен

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА":

    Държавата трябва не да дава,а да създава условия,да съставя закони и да следи за изпълнението им!И най-важното което трябва да се знае е,че за да се даде на едни,трябва да се вземе от други!Или пък заеми???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол