Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Май, 2022 08:18 1 816 29

Продължава преместването на украинските бежанци

  • бежанци-
  • украйна

И днес тръгват влакове от морето към държавните бази

Продължава преместването на украинските бежанци - 1
Снимка: Нова ТВ


Превозването на украинските бежанци от хотели по морето към държавни бази в страната продължава и днес. Oчaква се влаковите композиции да тръгнат от Варна и Бургас, уточни "Нова телевизия".

Вчера преместването започна с фалстарт. От гарата в морската ни столица само петима украинци се качиха на влака, а в Бургас желаещите бяха 57 души.

Още новини от Украйна

Бежанците пристигнаха в столицата късно вечерта, доброволци ги посрещнаха със сандвичи и вода, а след това украинците отпътуваха за базата в Паничище.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    21 2 Отговор
    Държавата ишлеме се спрециализирала в друг вид алъш-вериш. Разкарване на чували с картофи.

    Коментиран от #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    43 1 Отговор
    Бедняжките с Лексуси не искат на планина - те имат бански за плажа ‼️
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Отговор

    34 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Защото продължава една далавера , с претакането на едни държавни пари , през частни хотелиерски ръце , на към политически офшорки ! Милионите от Европа чакат !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Реалност

    48 0 Отговор
    От 100 000 укри в България бежанците се оказаха 62-ма, всички останали са богати туристи.

    Коментиран от #11

  • 9 На хляба мекото и кривите сметки.

    45 0 Отговор
    Къде другаде ще намерят такъв ларш и живот наште украински сестрички? От Варна съм и ходя за риба на Дружба хотелите са пълни с украинки и един ден като се прибирах от риба минах покрай една детска градина която е в курорта и хванах момента когато украинките от съседния хотел отиваха да си вземат децата от градината работата е ясна даже и децата им гледаме през деня за да могат уморените украинки да вилнеят по цял ден из магазините по Варна целият град е вдигнал ръце от тях.
  • 10 Продължаваме

    14 0 Отговор
    да си го местим.
  • 11 Софиянец

    32 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реалност":

    Ha търтея не му се иска да работи за минимална заплата... ( Hали щяло да има работна ръка от Украйна )

    Коментиран от #14

  • 12 рт234

    29 0 Отговор
    Щом влаковете са празни, защо не спрат това разхищение на държавни пари? Защо изобщо се движат празни влакове?
  • 13 Не се връзва

    30 0 Отговор
    Ако стотина са преместени, къде са останалите стотина хиляди...

    Коментиран от #22

  • 14 Барман

    27 0 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    От няколко години работя лятото в "Албена" преди 5год почнаха да се наемат масово украинки за сезона но сега вече хотелиерите спряха да ги наемат макар и да няма персонал много са мързеливи и нестават за нищо.
  • 15 рт234

    35 0 Отговор
    Това се превърна на "концерт по желание". В другите страни някой изобщо пита ли бежанците къде искат да почиват? На Сан Тропе ли ги настаняват, или на Ревиерата, или Майорка?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ъъъ

    24 1 Отговор
    влакови композиции... тва па кво требва да бъде?!?
    само петима украинци се качиха на влака - а?!? е как? разбегали са се?
    доброволци ги посрещнаха със сандвичи и вода - тези би требвало да са били маалко повече от пристигналите- какво ли са направили с хартисалите сандвичи?

    Коментиран от #18

  • 18 Гладен пенсионер.

    20 0 Отговор

    До коментар #17 от "ъъъ":

    Че то украинците ядът ли сандвичи???
  • 19 рт234

    25 0 Отговор
    Да им кажат, че на 1.06. ще е последният организиран превоз и оттам нататък да се спасяват по единично, щом не спазват сроковете за извозване. Някакъв ред трябва да има все пак. Нямат право да манипулират държавните институции. Това е неуважение към държавните органи на страна, която ги е приютила.
  • 20 Защо ги пишат бежанци,

    28 0 Отговор
    днес ги нарекоха гости, което е по вярно. Това не са бежанци, а капризни гости, дошли на курорт. Това което писаха за тези, излезе истина. В Украйна са платили на туроператори да ги настанят в хотели и сега затова не искат да напускат. Българина блъска като хамалин, а тези си живеят луксозно с нашите пари.
  • 21 Реалист

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Аку съ кача на влъака и мен ши мъ настанят ли у тез дръжавни бази на аванта?

    Коментиран от #25

  • 22 Реалист

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Не се връзва":

    Пу баровете на слънчака нафиркани:)
  • 23 мъкаааа

    19 0 Отговор
    Продължава преместването на мислите на Просто Киро относно пенсиите на бабетата и дядките. От обещаните 21% увеличение останали само 5%.
  • 24 пфууууу

    24 0 Отговор
    5 милиона за преместването, което се провали. 5 милиона, които можеха да бъдат заделени за нещо друго - за пенсионери, за деца, за десетките други нужди в българското общество. Обаче ние така пет милиона за нас пет стинки, разбираш ли. Това е престъпно!
  • 25 ъъъ

    14 0 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    ако се облечеш по добре и имаш слънчев загар ,евентуално могат да те вземат за украински "бежанец" и на слизане от влака ще има фанфари,заря и сандвичи (поискай си с хайвер .. споко ще е пресен! обаче гледай да е черен!)
  • 26 Българин

    23 0 Отговор
    Бежанците от войните ги прибират в бежански лагери, така е в нормалните държави, а не ги приемат в хотели почивни станции по морето и планината.Има нещо сбъркано в цялата тази работа и усещането е за нещо ненормално и странно в това което се случва при нас.С уважение към хората бягащи от войната в Украйна, но си има правила в това отношение и те трябва да се спазват.Всъщност решенията които се вземат от управляващите в това отношение са основно политически, а би трябвало да бъдат административни и в съответствие с законите в тази сфера.Пак имаме усещането ,че в България се прави нещо което се диктува отвън.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дада

    7 0 Отговор
    Как така изведнъж намериха пари за квартири,а досега нямаха. Стояха да ги отглеждаме до 31 май, а сега ние ще се оправяме. Отправяйте се към Украйна.
  • 29 Цоньо

    0 0 Отговор
    Трябва да помагаме на бягащите от ужаса на войната украинци.
    Да заповядат и в нашата хубава София ,където има много къщи и голяма леглова база свободна.Също и в Банкя и съседните градчета могат да приютят над 3милиона хора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове