Last news in Fakti

31 Май, 2022 19:00 2 143 37

Гечев: Опозицията създава фалшиви страхове за приемането на еврото

  • румен гечев-
  • еврозона-
  • евро-
  • приемане-
  • опозиция

Той допълни, че БСП винаги е било за приемането на еврото, но след анализ, който ясно да покаже дали страната ни е подготвена за това

Гечев: Опозицията създава фалшиви страхове за приемането на еврото - 1

„Опозицията създава фалшиви страхове за приемането на еврото“, каза Румен Гечев от БСП.

Той коментира също, че страната ни има рекордно нисък държавен дълг – с 2,5 млрд. евро е намалял. „В закона за държавния бюджет, който приехме всички, дългът за тази година е 7 млрд. евро“, каза Гечев.

Той допълни, че БСП винаги е било за приемането на еврото, но след анализ, който ясно да покаже дали страната ни е подготвена за това.

„Важно е да бъде защитен българския интерес“, каза Гечев.

„Вярно е, че по-голямата част от страните на ЕС са и в еврозоната. Но дайте да видим защо едни страни не са там, защо те работят по-добре извън еврозоната. Ние трябва да отговорим на тези въпроси“, каза още Румен Гечев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българска Капиталистическа Партия

    44 13 Отговор
    "Той допълни, че БСП винаги е било за приемането на еврото"

    А клетите пенсионери техни гласоподаватели дали знаят какво ги чака, като приемем еврото?

    Коментиран от #8

  • 2 сорос социалисти

    46 5 Отговор
    БСП ни вкара в ЕС и НАТО и даде 4 бази на американците.
    Добрата новина е, че това е последният им танц. След това управление, остават под бариерата от 4%.

    Коментиран от #28

  • 3 ТаУмВзе

    27 3 Отговор
    Щом пребоядисани агенти на ДС се изрезват, значи ще става още по ЗЛЕ, защото не са в Далаверата!
  • 4 Наталия Кобилкина

    42 7 Отговор
    Зад валутният борд стои гаранция от 50милиарда лева. Падне ли борда и гаранцията ще изчезне безследно.

    Коментиран от #12

  • 5 гражданин

    39 1 Отговор
    Гечев ни подготва за нови дългове до края на годината. Тези измамници, за да се задържат по-дълго на власт следващите месеци ще изтеглят милиарди и нищо няма да направят с тях. БСП-то не е докопвало власт от дълги години и сега е ден година храни. Взимат комисионите от продажба на оръжие, а в горите направо е страшно в момента. Такава масова и безразборна сеч никога не е имало!
  • 6 Проф. Вучков

    27 2 Отговор
    Коя опозиция? Нали ГЕРБ подадоха документите за еврозоната.
  • 7 Сократ

    30 6 Отговор
    Как може БСП да е за еврото при положение, че гласоподавателите им са с 200-300 лв пенсии? Първите след приемането на еврото, които ще поемат към вечните полета ще са именно те.
  • 8 Стамат

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българска Капиталистическа Партия":

    И какво ги чака?
  • 9 ЦК на КПСС

    5 8 Отговор
    Аз да попитам за едни кравешки организации, значи заплатата и цените ни ще станат просто от лева в евро или заплатите и цените ще се разделят на 2 и ще станат в евро и ще трябва да купя 5-6 камиона цигари който в гърция ще бъдат по 2-3 евро по скъпи на кутия и т. н.

    Коментиран от #13

  • 10 ИЛЮМИНАТ

    26 3 Отговор
    Тоя не ТРЕБЕ ли да е с раиран костюм и в кауша
  • 11 Смях

    32 2 Отговор
    Със закон, на Румен Гечо трябва да се забрани да има достъп до финансите на държавата. Такъв нефелен икономист едва ли има някъде по света.
  • 12 Що бе, мунчо?

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Наталия Кобилкина":

    Банката ли си намислил да ограбиш?

    Коментиран от #15

  • 13 Наталия Кобилкина

    18 4 Отговор

    До коментар #9 от "ЦК на КПСС":

    Заплатите могат да ги направят от 700лв на 350евро. Зор ще видят да направят хляба от 1,5лв на 0.75евро с тези международни цени на енергията.
  • 14 БСП НИ ВКАРА В НАТО И....ЕС

    16 4 Отговор
    Това е истината

    Коментиран от #18

  • 15 Наталия Кобилкина

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Що бе, мунчо?":

    Не аз а тоя на снимката и другарите му
  • 16 Горан

    19 2 Отговор
    Гечев, искаме ясна позиция на БСП - за или против еврото! Не да увъртате по кифарски.
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 3 Отговор
    В момента премане на € е изгоДно за тези,които направиха пеликански гуши от хранилката на държава бг!За вси останали хора,които са огромно множество е Рано!До 24г ми се струва,че е възможно да е по изгодно ,особенно при такава инфлация в бг,която е с над 33% по голяма от ес!
  • 18 Ддд

    4 8 Отговор

    До коментар #14 от "БСП НИ ВКАРА В НАТО И....ЕС":

    Ако случайно не си спомняте да ви припомня.Тройната коалиция е създадена с мандата на ДПС.Какво БКП ни е вкарало в ЕС?????
  • 19 Предател

    20 5 Отговор
    Просто предател. Как не ви е срам, когато българите пътуват в цяла Европа и общуват с местните. Няма държава, приела еврото и народ да не е проплакал от еврото. Ади у лево.
  • 20 ГЕРБ

    19 1 Отговор
    Добре те знаеме кой фалира Българи 97 година
  • 21 Тираджията с белия DAF.

    13 1 Отговор
    Всичко си правят за тяхна изгода. И вдигането на макс прагът на пенсиите, и вдигането на минималната( защото именно депутатската заплата е обвързана с минималната). Нищичко не вършат за народа. Дори и магистрала Струма е направена и в по-добро състояние от всички останали, защото големци,депутати и подобни си ходят на Гърция и имат имоти в Гърция, а не в Румъния или Сърбия, примерно. Нито едно управление не гледа за българите-нито СДС, нито Царя, нито БСП , за ГЕРБ пък хич, и тия от ПП са същите. Докопаха се до власт и Айде на лапачката.
  • 22 Пеперуда

    13 4 Отговор
    Най-големия проблем с влизането в Еврозоната е, че БНБ губи самостоятелност. Нй практика началник става ЕЦБ и не можем да взимаме никакви самостоятелни финансови решения. Демек даваме финансовата си независимост в неичии ръце.

    Коментиран от #25, #30

  • 23 Скрий се

    10 0 Отговор
    Бе червен боклук
  • 24 Ицо

    19 3 Отговор
    Гледах интервюто с Гечев той каза че приемането на еврото на този етап ще е убииствено за България и даде пример със Швеция и Дания които не са въвели еврото и вървят много по добре от тия с еврото но мисирките от Факти както винаги увъртат нещата
  • 25 Да е само това

    8 5 Отговор

    До коментар #22 от "Пеперуда":

    Облекчават се условията на банките, кризата 2008 дойде от банките и липсата на контрол. Харчене на резерва. Още повече инструменти за натиск върху България. Спекулативно вдигане на цени. Път без изход, не можем да излезем след това. Увеличаване на теглене на заеми, което при нашите алчни банкери означава фалит, като Гърция, дългови спирали, изкуствено помпане на рейтинги.При световна финансова криза, този път България ще я усети повече, вързана към ЕЦБ.

    Коментиран от #29

  • 26 пинокио

    8 1 Отговор
    Я ИЗЧЕЗВАЙ СТАРЧОК
  • 27 Хмммм

    11 1 Отговор
    Гечев, не фалира ли ти държавата през 97г?? Защо изгонихте Жан Виденов?
  • 28 ГЛАДНИЯ НА СИТИЯ НЕ ВЯРВА

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "сорос социалисти":

    ТЕ ВСИЧКИТЕ ОСТАВАТ ПОД 4% 😂🏆🥇 НА ДРУГИТЕ ПЕДАЛ ИЗБОРИ .........СВЪРШИХА ....БАЛАМИТЕ ............... ЗАКРИВАЙ.......... ИЛИ НВАЗИЯ ........ ТОТАЛ ЩЕТА.............
  • 29 Тъмен субект

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Да е само това":

    Ние имаме валутен борд. Това е съвсем различно положение.
  • 30 Което е добре

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пеперуда":

    Защото с нашите крадливи борсуци знаем какво става .

    Коментиран от #33

  • 31 Фалшиви ли

    8 1 Отговор
    Лъгаха ни че нямало да има инфлация, че горивата щели да поевтинеят, а какво стана на практика? Излиза че Народът разбира икономика по добре от Харвард! Така ще стане и със еврото.
  • 32 Кръчмар

    9 1 Отговор
    Тебе поне те знаем : ЦАР СИ НА ФАЛИТИТЕ ! УСПЯ ДА ФАЛИРАШ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И ГРАЖДАНИТЕ ИМ С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ /кредитните милионери/ !!!
  • 33 Пеперуда

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Което е добре":

    Ти пък ко си мислиш че другите не са крадливи борсуци? Те са ангели небесни.
  • 34 Даа!

    3 2 Отговор
    Защо искам еврото да влезе по най бързия начин.Защото съм мултимилионер уважаеми форумци.Какво ще правя с тези няколко сметки в различни банки,но тук- у нас! Спестявал съм от " закуски" цели 25 години и ето,вече съм милионер.Но лошото е,че са левчета.Лежат си на тъмно,тихо и спокойно в банките.Но не мога да ги " врътна" в зелено,или евро.Опасно,защото има финансово разузнаване.А банката има банкова тайна.Но само за депозита.За всяко " превъртане" и превод навън над 20 бона е длъжна да уведоми ФР. И става лошо.Може да последват неудобни срещи и разговори .Откъде,защо и плащал ли съм данъци за тези суми.Днес са " добрите " на власт.Но утре,ако се окажа неудобен? Пак лошо и опасно.А влезе ли еврото съм цар.Без да си мръдна пръста ( банката през компютъра го прави автоматично) ,без да похарча и стотинка за " превъртане" ,се събуждам мулти но в евро.Мога да превеждам в цял свят без ограничения- дори на остров Тамбукту,да открия сметки на деца,внуци, съпруга..Да плащам онлайн имения,скъпи жилища,бизнес имоти,без никой да ми задава неудобни въпроси..Е,за вас остава другото: Заплата между 40-50 % надолу,а цени на стоки и услуги 50% нагоре.Елементарна формула.
  • 35 Гечев такива като теб със сметки в Евро

    2 1 Отговор
    в Овшорките са Ревнали за Еврото! Обикновените, бедни хора не желаят никакво Евро!! Бедните хора имат Роднини които работят на Запат, в държави въвели Еврото и са наясно, какво сее случило след въвеждане на Еврото!! Крадецо Гечев, върви на М А Й Н А Т А. Си!!
  • 36 демократ

    3 1 Отговор
    Виденовият "професор" милионер пак се изказа неподготвен.Колкото е грозен толкова е нагал.
  • 37 Анонимен

    0 0 Отговор
    Вие си изпълняваните програмата а опозицията да си говори само така ще ви харесат хората
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове