Last news in Fakti

3 Юни, 2022 07:29 2 094 36

Служителите в затворите и СФСМВР отново на протест

  • затвори-
  • служители-
  • протест

Служителите от ловешкия затвор - вторият по големина в България, също се включват в протестите

Служителите в затворите и СФСМВР отново на протест - 1
Снимка: БГНЕС

Въпреки поканата за среща с ръководството на Министерството на правосъдието, служителите в затворите излизат утре на протест заедно с колегите си от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Ръководството на Синдиката на служителите в затворите ще участва и в готвения съвместен национален протест в София на 12 юни.

"Решението ще се спазва до поемане на конкретни ангажименти от страна правителството, от министрите на правосъдието и на вътрешните работи и обединение на страните около становище за неотложност от адекватна и предвидима политика по доходите в Сектор „Сигурност“, както и гаранции за ефективен социален диалог водещ до конкретни положителни резултати във връзка с необходимостта от реформи", са категорични от синдикалната организация на надзирателите.

В София около 12 часа полицаи ще излязат, за да изразят недоволството си - пред Първо и Пето районни полицейски управления на МВР, в Пътна полиция, както и пред Националния институт по криминалистика.
Полицаи, пожарникари и служители в арестите отново излизат на символичен протест и в Шумен.

Служителите от ловешкия затвор - вторият по големина в България, също се включват в протестите. Председателят на местната организация към Синдиката на служителите в затворите в България и член на управителния съвет на организацията Нейко Комитски обобщи исканията:
„Става въпрос за индексация спрямо инфлацията на трудовите възнаграждения. Казва се, че ни разбират, но в крайна сметка нямаме резултат, който да е категоричен. Всичко е въпрос на преговори. Искаме и реформи в нашата структура, като част от тях са увеличаване на броя на надзорно- охранителния състав. Има ежедневно повече мероприятия, които трябва да се обезпечават с надзор и реформа, която да имаме възможност реално да участваме в нея и да изразим вижданията си, да бъдат възприети".

С актуализацията на бюджета евентуално да бъдат актуализирани и нашите трудови възнаграждения“., каза Нейко Комитски.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Който

    38 9 Отговор
    е недоволен от парите , за които се е цанил по договора си , да напуска и да се ориентира към свободния пазар !

    Коментиран от #24

  • 2 Айде няма

    37 5 Отговор
    нужда , да протестирате. Щом не ви устройва хванете се някъде на работа!!!! Ама хем ви мързи хем сте с две ръчички заврени знаете къде! А и къде ще си избивате комплексите ако сте навън??? Доброволни затворници с до пенсионна присъда.
  • 3 ПЪГУОШ

    20 2 Отговор
    Защо протестират ? Защото Борисов и ШАЙКАТА ме все още не са в зтвора ли ? Ако е за това , да АБСОЛЮТНО ПРАВИ са да протестират ! Нека продължават така , докато не ги вкарат вътре !

    Коментиран от #5, #22

  • 4 ъглошлайф

    26 7 Отговор
    А протестираха ли га Тиквата беше на власт ? И той кво им даде ?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 безпартиен

    32 4 Отговор
    Защо нито един работещ в частния сектор не протестира за по-високи заплати?Защото ако не му харесва заплащането,започва да си търси по-платена работа и напуска!Нито един от получаващите заплати от бюджета/държавен или общински/ не знае как се изкарват такива "ниски" заплати към които има и здравни и социални осигуровки,данъци,консумативи!Ами отървете се от "работещите" пенсионери,които само в МВР са повече от 5000 все на ръководни длъжности със заплати от 2500-3000 лв.+пенсия+20 заплати за пенсиониране!Ние сме единствената държава в ЕС,САЩ и дори Русия с бившите ОНД републики,където подал рапорт за пенсиониране остава на работа но вече и с бонус пенсия!Променете закона така,че да няма повече тази несправедливост!Ако им се работи ЗАЩО СЕ ПЕНСИОНИРАТ?иЛИ ПЕНСИЯ,ИЛИ ЗАПЛАТА!

    Коментиран от #9, #28

  • 7 ДАМАДЖАН

    11 9 Отговор
    Що не си по медиите да коментираш стачките в МВР.
  • 8 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    9 19 Отговор
    Бедност, мизерия, високи цени, гладни хора.....за това стачкуват. Докъде ни докараха управляващите, заедно с БСП другарите.

    Коментиран от #25

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 3 ЛЕВА ЛЕБ, 3.50... БЕНЗИН

    9 18 Отговор
    Уморихте народа от глад.....Дамаджан да обясни по медиите що стана така....ДРУГАРЕ.

    Коментиран от #23

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 БСП ВИЦЕТО В ШОК

    8 13 Отговор
    Щом и полицията стачкува....докъде я докарахме другари......
  • 14 5 ЛВ ОЛИО, 20 ЛВ КИЛО КАШКАВАЛ

    8 15 Отговор
    Докъде ни докара това управление, с помощта на БСП комунистите.....
  • 15 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    5 14 Отговор
    Алооооууууу, ДАМАДЖАН....готвят те за шеф на КОМПИ....ЕЛИМИНИРАТ ТЕ ОТ ВЛАСТТА след като те използваха....поне сега защото ПОЛИЦАЙТЕ в справедливите им искания...

    Коментиран от #18, #30

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БСП ВИЦЕТО

    12 2 Отговор
    Ние с МВР не МОЙМ са опрай, камо ли с цяла държава....
  • 18 0808

    24 2 Отговор

    До коментар #15 от "БСП...ЗЛО КОМУНДЕ":

    =.....70 000 клатек-ровци в МВР+тези от затвора...за 2 лв работа не вършат, струват ни 2 милиарда лв годишно и всяка година правят 2 стачки за пари...колегите ви го казаха - като сте недоволни напускайте, прав ви път..

    Коментиран от #35

  • 19 Очаквано

    6 14 Отговор
    Като чета коментарите и не се чудя защо затъваме всеки ден. Всеки един най-много заслужавал, другият за 2 ст. работа не вършел. Пълно със всезнайковци, които от всичко разбират. Карайте я все така като орел, рак и щука за кеф на господарите и вървете към собствената си гибел. Това мързеливо и завистливо племе това заслужава.
  • 20 Борисов е АКТИВИРАЛ отново

    18 3 Отговор
    Шефове в МВР у Охрани на Затвори да Стачкуват и Съботират Реформите в МВР!?Държавата намалява ежегодно като население, но броя на МВР служителите разсте всяка година! Ние имаме най много Полиция на глава от Населението в ЕС!?Хиляди пенсионери от МВР, получили по20 заплати бонус при пенсиониране, продължават да работят и да вземат пенсии? Безобразие!! ГЕРБ си Активира, отново свой те хора в МВР и отдел Затвори да "клатят лодката" да Бутат правителството!?
  • 21 Където има Престъпление все има

    13 1 Отговор
    Съучастници полицай?? Статистиката това показва!!Който не му харесва, подава молбата и да отива да Работи някъде!!
  • 22 Тъпунгер

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "ПЪГУОШ":

    Що ревеш???? Нали цялата шайка в момента е във властта!!!
  • 23 Реалист

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "3 ЛЕВА ЛЕБ, 3.50... БЕНЗИН":

    Начи държиш отговорна властта която е 6 месечна:) еми тиквата дет изпразни държавата и напълни своя джоб с евра и злато:)
  • 24 Реалист

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Който":

    Идвът у строежа при мене и 2 хилки в кърпъ вързъни:)
  • 25 ИВАН

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА":

    А защо не протестираха по времето на ГЕРБ?? Откакто на са на власт всички са на протест и се питам кой ли им плаща?!! Смениха се толкова правителства, но досега не е имало такава съпротива, защо ли?!! Колкото и да плащат ГЕРБ за протестите няма да се върнат на власт!!
  • 26 Перо

    8 0 Отговор
    Повишаването на заплатите трябва да стане само с големи реформи и пълен преглед за кадровото обезпечаване на държавния апарат,в съответствие с кадровите изисквания на развитите страни. Сега 80% от личния състав не отговарят на кадровите критерии и няма нужната организационна и методическа структура на управление и работа!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Не и не

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "БСП...ЗЛО КОМУНДЕ":

    Нещо много си се объркал - в България няма Полиция, а има Милиция, съставена от кpaдливи и бeзпoлeзни зeлeни eyглeни!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Въпрос

    5 1 Отговор
    До кога тези хеантутници ще ни рекетират за пари? Десетки привилегии имат, не плащат никакви осигуровки, пари за път, дрехи, храна, 40 дни отпуск... Какво искат още? Десет хиляди лева заплата!!! Наглеци. Издържаме ги с нашите мизерни пари, господа управляващи. А и какво и колко са учили тези т.н. "полицаи"?

    Коментиран от #34

  • 33 пенсионер, служител на МВР

    1 0 Отговор
    ПИТАМ - КАК СЕ ЖИВЕЕ С ЕДНА ПЕНСИЯ И ЕДНА ЗАПЛАТА БЕ ЕЙ
  • 34 ТАКА ЛИ

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Въпрос":

    Ами стани ченге, да те видим......
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ДАМАДЖАН

    0 0 Отговор
    Май ти бият шута като министър..КОМПИ та чака
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове