Last news in Fakti

4 Юни, 2022 12:39 3 396 107

Лорер: Очакваме наплив от икономически емигранти от Русия

  • даниел лорер-
  • ес-
  • бежанци-
  • икономически мигранти

Може да имаме няколко хиляди квалифицирани руснаци у нас близките месеци, посочи министърът

Лорер: Очакваме наплив от икономически емигранти от Русия - 1
Кадър бТВ

"България единствена от целия Европейски съюз посрещна бежанците и ги настани в хотели. Никой друг не го направи, в повечето други държави те бяха настанени по палатки, по бунгала и по квартири по градовете. България подходи изключително хуманно и сега към украинските бежанци у нас започват да се възприемат същите мерки, каквито има в цяла Европа", посочи в предаването "Тази сутрин" по бТВ министърът на иновациите Даниел Лорер.

„Ние очакваме, че влошаващата се икономическа ситуация в Русия ще предизвика наплив от икономически емигранти. Ние проведохме широк семинара с компании, които имат работна ръка в Русия, за да говорим как можем да ги привлечем тук. И очакванията са ни, че ако България си свърши работата, ако създаде механизъм за приемане на работници от Русия и Беларус, които са квалифицирани, ние ще можем да имаме също няколко хиляди квалифицирани руснаци у нас близките месеци", каза още Даниел Лорер.

Министърът коментира и възникналото напрежение в парламента през седмицата, когато Депутати почти се сбиха в пленарната зала.

"Не може да има призиви за насилие в българския парламент, надявам се да не сме свидетели повече на такива случки, защото те показват изключително проблемна политическа култура, която започва да се развива", отбеляза Лорер.

"Коалицията е съставена от четирима партньора и всеки един от тях се бори за представителство в бюджета, който трябва да се гласува. Винаги, когато има важен и преломен момент, всяка една от страните в коалицията се опитва да бъде максимално силна, за да се пребори за своите избиратели. В случая с бюджета това се случи още зимата, а сега се случва преди актуализацията на бюджета, така че известно повишаване на политическия тон е нормално", коментира той.

Според него правителството като изпълнителна власт успява да намери консенсус и да се движи напред. Българският парламент обаче трябва да намери своя ритъм, за да започне да работи за България.

Той даде конкретен пример с Плана за възстановяване и устойчивост, в който са заложени инвестиции в България за 13 милиарда европейски средства, за да се възстановим от COVID и да имаме по добра икономика, но това ще се случи само и единствено, ако българският парламент приеме 22 реформи законодателни, които ние сме обещали, че ще направим.

"И коалиция, и опозицията трябва хубаво да си седнем на столчетата и вместо да се надвикваме в парламента, да заработи много здраво, за да се случат тези реформи навреме", призова Даниел Лорер.

Актуализацията на бюджета

"Дневният ред, с който започнахме работата си продължава, но заедно с това имаме и три кризи, които се налагаше да управляваме – COVID, инфлация и война. Заедно с тези кризи ние движим и реформаторски дневен ред", заяви министърът на иновациите.

През зимата успяхме да приемем бюджет, който се грижи за част от най-слабите, каза Лорер и припомни, че пенсии и минималната работна заплата се актуализират. "С новия здравен договор актуализирахме и заплатите на лекари и сестри, актуализирахме заплати на учители, така че част от реформата, която може да се движи през бюджет, се случва", посочи министърът.

По отношение на мерките той отбеляза, че цените на енергията са тези, които са основният заложник на политическия дебат.

"През зимата България инвестират 4 милиарда за подкрепа и на хората, и на бизнеса, за да преодолеем цените, а сега новият антикризисен пакет от своя страна е 2 милиарда плюс допълнителните мерки", каза Даниел Лорер.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    64 9 Отговор
    Да донесат малко жито.

    Коментиран от #45

  • 2 отелпихте от реланостите

    122 4 Отговор
    Икономически емигранти към страна със средна зпалата на час в частния сектор под 1 евро?
    И при 50% население извън икономическа активност?
    И при непрекъснат емиграционен поток на собственото население?
  • 3 Раданч Татлъту

    97 10 Отговор
    Милиарди руснаци искат да живеят в штабилна Бългейрия!🥳🤡👍

    Коментиран от #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Баш майстора

    123 7 Отговор
    Хахаха, спрете му дрогата на тоя грозен индивид. Да тича тоя галфон към Русия замъска щом сняг забръска
  • 6 Очаквай

    81 8 Отговор
    Да мрьзнат зимъска... Ту украинците бедняци не искат у нас. Белите хора Руснаците идват да тежкареят.
  • 7 юдейче

    90 5 Отговор
    Тя и лисицата чакала да паднат торбичките на коча заедно със съдържаемото , ама нещо не падали . То украинските бежанци и те избегаа от туземия по упоменатите икономически причини ,ти недей да чакаш много , много русите , че не се знае дали ще са баш емигранти .
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    93 6 Отговор
    Досега във Варна съм видял само една рускиня да работи на щанд в Кауфланд и стотици рускини и украинки да точат банкоматите в града ‼️

    Коментиран от #21, #24, #29

  • 9 от село

    27 54 Отговор
    Много е прав . Сега герберистката сган иска да ги злепостави , и да има нови избори ,защото огладняха като улични псета .Днес видях по ТВ тиквата , и пак обилно повърнах!!
  • 10 АнтиГост

    19 84 Отговор
    Имигранти само не от Русия! Не искаме трета руска окупация.
  • 11 Охх баня...оохх кеф...

    54 2 Отговор
    Ама не за нас -обикновенните български граждани, ама за ...ТАКИВА ,КАТО ТЕБ! Пак ще си напълниш хотелите край морето ...
  • 12 Някой

    49 1 Отговор
    С подобни опорки няма да се вдигнете рейтинга. Защото и цитираната по - горе прилича на другите, които ни
  • 13 Агата Кристи

    65 4 Отговор
    На това момченце му е необходима К,ЪРПА с ОЦЕТ на челото.
  • 14 Бесен _Язовец

    78 5 Отговор
    Смешник ще дойдат руснаците да плащат по една заплата за ток и парно в тази балканска мизерия.
  • 15 Г-н министър

    64 1 Отговор
    на иновациите, не споменахте нищо за иновации, за изкуствен интелект, за роботизация ит.н., което е във вашия ресор и за което носите отговорност.
  • 16 Професора

    44 4 Отговор
    Полусемедски палячо
  • 17 Обективен

    58 1 Отговор
    А днес онзи Лорер, как се изцепи за еврото ... Каза, че ние вече сме го приели все едно, заради борда и нямало да промени нищо!?! Веднага възниква въпросът - след като в момента ползваме плюсовете на борда и това, че все едно сме го приели, защо трябва да приемаме и се натискаме за МИНУСИТЕ - а именно, че ще загубим финансовата си свобода да го махнем един ден. Сега от нас зависи, какви решения ще приемаме за борда примерно - има ли го или не, но с евро - няма връщане. Гърция искаше да се върне към драхмата, но услужливо някои бяха забравили да направят такава процедура в самия договор за членството. Това сам да се натискаш да си отхвърляш възможностите за решения и свобода, без да те натискат, граничи с висша форма на марионетщина. Другата глупост на Лорер от тази сутрин - референдумът нямал смисъл. Дали? Как може да няма смисъл от това да приложиш пряка демокрация, да попиташ народа си за решението му?!? Няма такава наглост. И за капак този заявява, че дори било незаконно да има референдум - интересно как Швеция, Полша, Унгария, Чехия, Великобритания преди това и още няколко НЕЗАКОННО не са приели еврото. Особено Швеция, която чрез НЕЗАКОНЕН референдум през 2003 го отхвърля. Как ли вече 19 години са си в ЕС без еврото и без изгледи да го приемат. Дали е незаконно?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тоз

    45 2 Отговор
    Го е хванала шебек шарката кви имигранти в България ще дойдат ве папуняка
  • 20 Таня

    53 0 Отговор
    Мисля, че Лорер има някакви отклонения. Психически.
  • 21 ТАКА Е,..

    30 2 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ама...ТОЧАТ не само...банкоматите😂
  • 22 Дяволчето Фют

    45 3 Отговор
    Не се надявай братчед ! Заплатите на инженери програмисти и др. спец.кадри в Русия са в пъти по -високи от БГ.
  • 23 Матей преображенски

    49 4 Отговор
    Дрън-дрън,че пляс!Ккави икономически емигранти от Русия,каква рецесия там?Тук ли ще им хареса,дето американците всичко попиляха,заедно с техните местни сподвижници и мут-ра-джии.Ние сме в рецесия и скоротечен упадък,всичко се контролира от чужденци,всички печалби се извличат зад граница и българия се изцежда икономически като лимон,наближава да остане само празната хитинова обвивка ,както паяк изсмуква соковете на хваната в мрежата муха.Ние сме плячка за западняците,те завладяват страната,изкупуват всичко на безценица,жилища,земя,всичко,.Накрая ще ни натирят като емигранти,ще ни превърнат в кату-нарски ци-га-ни.Така че,хубаво мислете какви събития се задават и умната.
  • 24 Обективен

    26 3 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    И аз съм от Варна. Като цяло имам и комшии руснаци, а иначе жените им бачкат в руски фризьорски салони, където веднъж влязах и бях като в Русия :-) На телевизора - руски канал, клиентките - рускини, фризьорките - рускини, управителката и тя, но знаеше по-добре български и преведе на фризьорката, как да ме офъка :-) На друго място - мазагините Берьозка за руски стоки и храни. Мъжете им предполагам имат изнесени бизнеси у нас или общи бизнеси с българи и си бачкат.

    Коментиран от #58

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ицо

    39 0 Отговор
    Леле леле тоя главата изобщо не го слуша какви глупости само дрънка ужас
  • 27 Тоя е по тъп от Кирчо !

    37 1 Отговор
    Когато и да бъде бит , ще е правилно !
  • 28 Икономист

    36 1 Отговор
    Лорер: Очакваме наплив от икономически емигранти от Русия 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    А еврейските такива вече са тук като министри на растежа и темподобни !
  • 29 Бесен _Язовец

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Това са от онези комаджийските рускини които работят в Бг дето са тук от преди 1989г.
  • 30 Токсик

    33 4 Отговор
    Нали Русия е " бензиностанция с ракети какви квалифицирани кадри очакват да пристигнат от там соросоидите, бензаджии ли? Аз очаквам точно обратното, български икономически имигранти да отпатуват за Русия, защото фашистка Европа приключи окончателно и скоро нормален живот в нея няма да има!
  • 31 влък

    20 1 Отговор
    Лорер,аз искам да дойдат рускини! От ония,дето са белите полички на парада на 9-ти май.

    Коментиран от #38

  • 32 Лего

    9 1 Отговор
    България трябва да разкрасее.
  • 33 681

    27 2 Отговор
    Тоз е тотално изпаткал
  • 34 муцунка

    4 11 Отговор
    Ако и Вл.Вл. се премести да живее в България,ще е връхтъ на сайдуледа. В Банкя при Баце.
  • 35 Въй

    14 0 Отговор
    Кремъл щели да го местят в Пловдив.
  • 36 Перо

    30 2 Отговор
    И кой руснак ще дойде тук,да работи без пари на мутрите и държавните милионери?
  • 37 ууу

    24 3 Отговор
    еврейче гад но , що не се разкараш от Моята България ??? Тук си за да крадеш ли ///
  • 38 мераклия

    11 1 Отговор

    До коментар #31 от "влък":

    Много са бе брат ,само блока им на Парада е ,колкото цялата ни Армия -днес у нас, ама ...готов съм да ти помагам -в запас вече не ме вземат ,ама ще се пиша "доброволец" ... мерака не умира , при това на бивш танкист - оръдието е здраво :)))
  • 39 Стоян Александров

    25 2 Отговор
    Алоооооо беднякааааааа. Я пак помисли за икономическите имигранти, помсли. Най- бедната и най- корумпирана страна сме в Европа бе ейййй, еврейчето. Твоя селски я виж какви ги забърка в Окрайна с цялото си лакейско- еврейско правителство. С олигарси еврей Окрайна вече е затрита, край. Видя ли твойте кръвни братя как само УНИЩОЖАВАТ ? Еврейте сте позор за света, бич Божий.

    Коментиран от #56

  • 40 Лорер, какви Икономически емигранти

    27 1 Отговор
    Очакваш от Русия и Беларус?? И да дойдат в България да работят??? Срободна е длъжността гл Технолог на Локумената фабрика в Ябланица веднага трябва да те Преазначат!! Ще работиш по специолнаста си!?
  • 41 ТаУмВзе

    20 1 Отговор
    Тия колка са Приключили с Реалността, не е истина! Това е и целта де.
  • 42 Попитай българите, дали искат руска окуп

    8 14 Отговор
    Няма какво да очаквате, ами ги препращане на Израел. В България всички бежанци, икономически мигранти имат еднакви права. Без основание нямат право са се заселват у нас. Не искаме утре, Русия под някой друг диктатор, като Путин, да дойде с ракети и танкове, да защитава "нарушените им права", кокто стана с Украйна.
  • 43 БОЛШЕВИК

    22 1 Отговор
    Преди 32 години ни разправяха за американски специалисти, фермери и милиардери ще дойдат в България и ще ни носат на ръце! Всеки квартален магазин щеше да е Кореком, а като пуснеш чешмата тече мед и масло, а ние ще си слушаме Лепа Брена и ще си пием мастиката с шопската салата!
  • 44 Руските колонизатори са опасност за Бълг

    7 22 Отговор
    Руските окупатори ще донесат корупция, криминал и унищожаване на демокрацията в България, в ЕС. Това е целта на руските агресори и съмишлениците им, да дестабилизират ЕС. Руснаците не знаят що е демокрация, никога не е имало такава в Русия.
  • 45 Реалист

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Има да чакаш жито:) рускините по крайбрежието ше работят:)
  • 46 Много обичат

    18 0 Отговор
    Да говорят глупости ! Не знам защо! Ама ние сме свикнали! Те не лъжат. Ние се правим че им вярваме! А па и ако излиза от устата на евреите. Значи е опашата лъжа 😂🤣😅
  • 47 Лорер е най опасен за парите в Държавата

    25 3 Отговор
    Този трябва да бъде освободен от Правителството, агент работещ за ШАЛОМ!! Нищо добро не може да се очаква от тоя, да бъде Освободен!!

    Коментиран от #52

  • 48 Неинтегриратият Лорел проверява почвата

    9 20 Отговор
    Всички руски фирми и с участие на българи в тях, вън от България. Руското имущество в България да се запорира, както това правят в ЕС, Англия, САЩ. Никакви руски колонизатори, ако искаме България да съществува. С тях македонския спор само ще се задълбочи, ще си внесем криминал, корупция и нестабилност. Това ли, иска Лаурел, пардон, Лорел?
  • 49 Удариха лошо България, вместо да помогна

    21 1 Отговор
    Лорер работи за чужди сили, както и цялото правителство.
  • 50 1944

    6 8 Отговор
    от социалист кво друго освен глупости? да си правят рООсийски кибуц в тюрмата на народите. тук не!
  • 51 Сух

    22 2 Отговор
    С какво ще ги задържиш в тази мизерия бе мозък?! Лъжец долен!

    Коментиран от #88

  • 52 БОЛШЕВИК

    17 1 Отговор

    До коментар #47 от "Лорер е най опасен за парите в Държавата":

    Такива като тоя не са само в това правителство. От 32 години такива са във всяко едно правителство и във всяка една държавна служба и институция. Има ги навсякъде по държавните постове, видими и невидими!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Абсолютно

    13 0 Отговор
    Такъв ум и специалист не са се раждали!
  • 55 странно

    9 9 Отговор
    На руските шпионите и агентите под прикритие вече "икономически емигранти" ли им казваме ?
  • 56 Лорел е национален предател

    13 8 Отговор

    До коментар #39 от "Стоян Александров":

    Ами, това е целта, най-бедната и най-корумпираната страна в ЕС, да стане руска колония в ЕС. Има ли, опозиция, да алармира в Брюксел? Дори в Кипър гонят руснаци, богати при това. Оставка.
  • 57 Вън, от властта, веднага!

    19 3 Отговор
    Някои хора виждат в руснаците само пари...които да си сложат в джоба. Избори.
  • 58 един от стадото

    19 5 Отговор

    До коментар #24 от "Обективен":

    е, рускиня ако не те офъка здраве му кажи. Иначе, бума на продажби на имоти 2002- 2006 по черноморието. Имам лично наблюдение Обзор- Бяла. Руснаци изкупиха парцелите, земята дето пустееше и лев не носеше. На 30 до 50евр КВАДРАТА. Пари направиха някои, апартаменти в града купиха, коли, децата оправиха. После тия руснаци милиони хвърлиха, билдинги вдигнаха, комплекси направиха..и нищо. Стагнацията дойде после и стоят. Иначе плащат данък сгради в общините ни. За някои са пета колона, за мен са своево рода инвеститори- спечелиха продавачите, с надежда, че ще спечелят и купувачите. Времената се смениха, но руснака никога лошо не е казал за България и преди и сега
  • 59 ЛВУ

    19 1 Отговор
    Защо 90% от политиците са с психични отклонения ? Тоя си е за заключване в психиатрия !

    Коментиран от #83

  • 60 Истината

    19 2 Отговор
    Лорер е идиот!

    Коментиран от #64, #65

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Серж

    13 1 Отговор
    Най добре е министърът Лорер като е толкова умен да отиде и ги доведе в България с големия стандарт на живот.
    Стига празни глупости господа управляващи ,доста лъгахте!!!
  • 64 Накимура

    4 10 Отговор

    До коментар #60 от "Истината":

    Така е .Защото както със сирийските бежанци влизат бохци на ИДИЛ така е с руските влизат агенти на КГБ.Трябва да се затворят границите напълно за всякакви бежанци.
  • 65 🇧🇬🇷🇺

    10 0 Отговор

    До коментар #60 от "Истината":

    Най големия

    Коментиран от #71

  • 66 Иван

    13 2 Отговор
    Много смешно. Руската рубла се засилва. А заплатите в България са супер.🙂
  • 67 Дед

    6 9 Отговор
    Такъв шанс да ти дойдат на крака образовани и квалифицирани кадри няма да има скоро.Трябва да се направи такава организация и подкрепа за тези хора ,че наистина да ги включим в икономиката ни и да искат да останат в България.
  • 68 Хлъц..

    14 1 Отговор
    Кирето го монтира шеф на новиизлюпено мега министерство.Създадоха го точно с тази цел: Този- с кипата никому неизвестен,преди последните избори,да се разпорежда с 13 милиарда.Там са се насочили,още по време на протестите.И нашия гламав народ за пореден път им повярва,и ги изпрати в МС.Същата ол,го,френиа като с крадлив дедо и юпитата му- миленчо и малък мук.Доразкостиха каквото беше останало, и чао! Сега мултимилионери! Я потърсете какво иска да закупи - оня миленчо.Какъв контролен пакет, и на коя компания! Но ние си спим непробудно.Чат- пат като ни притъмнее се бием в рунтавите гърди,или протестираме ,като друсаме оро! Там равни нямаме.
  • 69 Ка Морган

    12 1 Отговор
    Този така се е ококорил, все едно е разбрал каква глупост казва! Щели да дойдат руснаци да търсели работа в България?! Че това да не са "изпаднали германци"? Че нали им забранихте да влизат на територията на ЕС? Или пък забранихте на руснаците да влизат в ЕС предварително за да не видят "европейците", че никой от тях няма да си изостави родината и да избяга?
  • 70 Сашо Василев

    2 9 Отговор
    Аз веднъж си купих сладолед от берьозка и след това повърнах от него просто ми стана лошо нещо не беше наред с продукта. Пих активен въглен и ми мина стомаха се успокои.

    Коментиран от #102

  • 71 Брендилия

    9 2 Отговор

    До коментар #65 от "🇧🇬🇷🇺":

    Нямам против руски граждани да се настаняват в България. Само не до натовските бази😂. За 24 часа няма да има и спомен от базите.
  • 72 Йоско

    2 12 Отговор
    Може би и тях ще ги пратите в Елхово и Сарафово , както украинските жени и деца, жестоки и самозабравили се български министри без сърца на хора!
  • 73 Даню

    7 2 Отговор
    Лемур пак се е объркал. Кой го спусна ? Неадекватен е
  • 74 Йоско

    1 8 Отговор
    Може би и тях ще ги пратите в Елхово и Сарафово , както украинските жени и деца, жестоки и самозабравили се български министри без сърца на хора!
  • 75 Знаем

    10 1 Отговор
    Ние знаем какво очакваме, да си събирате вие куфарите и да ви няма плямпала соросоидни.
  • 76 Натан

    2 6 Отговор
    Първо бъдете хора г-н Лорер ,а след това си позволявайте да правите опити да управлявате!
    Много се изложихте с решението за украинските бежанци в България.
  • 77 росомаха

    4 7 Отговор
    Ако вкарате руснаци със сигурност няма да гласувам за вас.
  • 78 Соломон

    10 0 Отговор
    От Русия БЯГАТ, икономически БОГАТИ имигранти, за да могат да си защитят чуждестранните сметки и имоти !

    Остава и на тях да започне правителството да отпуска "помощи" по-високи, отколкото на изпадналите в нужда БЪЛГАРИ ! :)
  • 79 Верно ли

    12 1 Отговор
    Хахахахаха, сега гледам статистиката за средна заплата в БГ и в Русия - в БГ 1500 лв., в Русия 1500 Е, като това, разбира се, е осреднено число. В Москва например е около 2500 Е, за София е 2000 лв. Та кво ми вика тоя, ще си счупят краката "икономическите" имигранти :))))

    Коментиран от #80

  • 80 Колко евро

    1 10 Отговор

    До коментар #79 от "Верно ли":

    Са 20,25 Хил.рубли, викаш?

    Коментиран от #81, #84

  • 81 Верно ли

    8 3 Отговор

    До коментар #80 от "Колко евро":

    Хахахах, и кой в Москва взима 25000 рубли? Я провери, преди да дрънкаш!
  • 82 Лиляна

    1 12 Отговор
    Там бомбят ,убиват хора и те бягат тук и искат помощ в България бедни жени с деца и вашето правителство ги праща зад бодлива тел господин Лорер!
  • 83 Ами

    7 0 Отговор

    До коментар #59 от "ЛВУ":

    Защото да се хванеш с политика в днешно време, освен да си абсолюрно непригоден за нищо позлотворно, трябва да си и пълен психопат!
  • 84 Верно ли

    5 0 Отговор

    До коментар #80 от "Колко евро":

    И тук даже не става въпрос за покупателна способност, а просто сравнение на СРЗ :))) А я ми кажи баба ти колко хиляди рубли пенсия взима, или не можеш да ползваш даже валутен калкулатор? :)))
  • 85 Силвия

    4 9 Отговор
    Някаква измислена кокона Калина Константинова фашизирана ругаеше хората от Украйна
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Путинофил

    3 5 Отговор
    Тоя Лорел ще го назначим Губернатор на Задунайская Губерния след като направим " Референдум" за присъединяване към Русия. Така Крим беше заселен умишлено с руснаци от Сталин.
  • 88 Прав си!Ще

    9 1 Отговор

    До коментар #51 от "Сух":

    Дойде време. Тези 100 хиляди украинеца .като видят и усетят мизерията на терит. орията.ще бягат през глава към границата 😂🤣😅
  • 89 Гогогогоф

    8 0 Отговор
    Мушмол да ходи да яде пасти от на Киро сладкарницата
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ттт

    7 2 Отговор
    Лорельо, когато в Одеса убиха украинските руснаци, България поиска ли осъждане и наказване на виновните. Осем години и един месец минаха от тогава. Мечтаните от тебе руснаци знаят много добре, че тука могат да бъдат убити примерно в Профсъюзния дом в Стара Загора и никой няма да преследва убийците!
    Поне сто пъти вече обяснявам на българсните политици от почти всички партии, че факта, че се направиха на неразбрали какво се случи в Одеса е стратегическа грешка, съпоставима с пренебрегването на опасността от война с Великобритания от императора на Китай преди Опиумните войни и в наши дни изнасянето на производството от Запада в Китай.

    Китай е имал много по-силна икономика от Великобритания и е можел да се въоръжи с по-добри оръжия от ингилизите. Но императорът е твърдял, че "който търгува, не воюва", а Великобритания е имала много добри условия в търговията с Китай, но е решила "защо да плащаме малко, ако можем да го вземем без пари".
  • 92 Смях

    3 6 Отговор
    Гастарбайтери от Рашистан стават само за чистене на нужници...
  • 93 А бе Льольо

    8 0 Отговор
    Тук е толкова лошо, че на украинците им даваме пари (повече отколкото на българин работещ 8 часа на ден) и жилище срещу нищо, но те не искат да стоят тука. Ти искаш да дойдат руснаци да ти работят за по-малко (ще им плащаме колкото и на българите, иначе работодателят няма да ги наеме) и да плащат наем, енергия, вода, данъци и прочие. Хайде, преценявай по-трезво!
  • 94 Бай Лисан

    5 0 Отговор
    Този нали знае че е за малко.
    А после ще пребивава задълго на друго място....

    Коментиран от #96

  • 95 аааааааа

    5 0 Отговор
    какво ли стана с танкера дето на 8 юни ще ни докара евтина газ - до къде ли стигна ....

    Коментиран от #97

  • 96 ттт

    5 0 Отговор

    До коментар #94 от "Бай Лисан":

    Той знае, че е за малко. Ама после ще закачи ремаркето с парите и газ. Всички чакахме и те разправяха преди изборите, че ще променят правосъдната система. Сещаш се, защо не го направиха, нали?

    Коментиран от #99

  • 97 Ами щеше да дойде

    7 0 Отговор

    До коментар #95 от "аааааааа":

    Щеше, бе! Ама на, ние не сме направили инсталация за разтоварването му. За да няма сърдити, предлагам да обвиним бай Тошо.

    Коментиран от #98

  • 98 Бай Лисан

    3 0 Отговор

    До коментар #97 от "Ами щеше да дойде":

    А дано, но надали. То като се возиш на мечти, не друса.
    Пиши го на бай Тошо.
  • 99 Бай Лисан

    4 0 Отговор

    До коментар #96 от "ттт":

    Така е, но един поп ми каза че има изключение от правилото - катафалка ремарке няма.
  • 100 🇧🇬🇷🇺

    5 0 Отговор
    Лорер либерасти и Кирчо и кукорчо да ви е..б..а..у пасмината продажна
  • 101 А ве

    5 0 Отговор
    Това п..п..от либерасти нагоре са се събрали продажна зган
  • 102 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #70 от "Сашо Василев":

    Този сладолед го правят в Германия. И му слагат консерванти. Няма нищо общо с оня сладолед, който си ял в Москва, ако си ходил там по времето на социализма.
  • 103 Амчи

    3 0 Отговор
    Що да не дойдат руските специалисти, тук е рай, даже бежанците хващат къра само да не са тук😁 тоз май живее на друга планета, абе аланкоолу специалисти не се привличат с мизерни заплати, а пък с таз русофобия тук руснаците въобще не смятат бгто за страната на возможностите.
  • 104 Тяната

    4 0 Отговор
    Какви папагали управляват държавата,пълен срам,жалка картина,ние сме си виновни,тая завист и злоба е виновна за всичко,иначе сме умни,корави сме като народ,с най красивите жени,и от другата страна повече от 30год тия жалки крадливи политици,цялата държава трябва да се рестартира
  • 105 Коко

    2 0 Отговор
    Те хубаво ще дойдат , ама ние от вас къде да бягаме г-н министре?
  • 106 Ани

    0 0 Отговор
    Като се хвалите каже на кой са тези хотели и толкова много са го закъсали от измислена пандемия?Тези пари са от нашите данъци и ако трябва да бъдете коректни изпратете и нашите родители поне за една седмица на морето на първа линия. Пак уредихте наши хора до държавни пари.
  • 107 Ольга

    0 0 Отговор
    Нет, спасибо, мне дома в России прекрасно живется. Зачем вообще русским туда ехать - наслаждаться русофобией?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове