Last news in Fakti

5 Юни, 2022 14:16 1 567 22

Каримански: Почти нито една идея на ИТН не е реализирана в актуализацията на бюджета

  • любомир каримански-
  • итн-
  • бюджет

Би трябвало до края на месеца да гласуваме актуализацията на бюджета, каза той

Каримански: Почти нито една идея на ИТН не е реализирана в актуализацията на бюджета - 1
Снимка: БГНЕС

"Почти нито една идея на "Има такъв народ“ не е реализирана в актуализацията на бюджета така, както е предложена", разкри в интервю за предаването "Неделя 150" депутатът от "Има такъв народ" и председател на Комисията по бюджет в Народното събрание Любомир Каримански:

"Може би някой ще каже, че идеята за диверсифицираната ставка в размер на 0% за производството на хляб и хлебни продукти е наша, но нашата мярка не спира по този начин. Ние предложихме и допълнение, в което да е ясно, че отделните елементи, участници в ценообразуването на хляба и хлебните продукти са по-важни и беше нормално експертите между коалицията и Министерство на финансите да седнат и да уточнят обхвата и начина, по който това може да се случи за най-уязвимите групи, не общо за всички".

"Би трябвало до края на месеца да гласуваме актуализацията на бюджета", каза председателят на Комисията по бюджет в Народното събрание:

"Трябва да мине Тристранният съвет от началото на следващата седмица, да видим резултатите от него, да мине през Министерски съвет, след което трябва да се внесе в парламента. Много зависи и от всички предложения от страна на опозицията и всичко онова, което ще се развие като бюджетен процес в парламента".

Депутатът от "Има такъв народ" заяви, че не е видял в бюджета да има предвидена компенсация за цените на тока за бизнеса:

"Най-вероятно ако Министерство на финансите, изобщо колегите от Министерски съвет, разчитат на някакви други буфери, които има, откъдето да вземат тези пари. Вероятно ще има, но не мога да кажа със сигурност".

"Не съм скептичен към влизането на България в еврозоната", отбеляза още депутатът от "Има такъв народ":

"Аз също искам България максимално бързо да влезе в еврозоната, но нека да си свършим работата така, както Хърватска я свърши. Ние даваме Република Хърватска като пример, но не следваме нейния пример. Тя прие Стратегически план още през 2018 година. Доколкото знам от Централната банка, те са имали готовност с документ преди няколко години, но поради една или друга причина този документ не е бил довършен".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фактор

    23 27 Отговор
    Каримански мафиотски слуга си ти и шефчето ти Слави.Доган ви командва вас.

    Коментиран от #20

  • 2 Абе

    29 9 Отговор
    според мен ПП и ДъБъ са се договорили да ви саботират!

    Коментиран от #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сончо

    10 26 Отговор
    Бсп вече не е от статуквото, спряха да говорят за изборния кодекс , всичко е прогонда да се докопат до власт
  • 5 ревизор

    11 4 Отговор
    Ще гласувате бабината си! Пак ще се карате и дърпате за вратовръзките. Нищо няма да направите.
  • 6 гражданин

    10 3 Отговор
    Вън от енергетиката!
  • 7 препис

    3 1 Отговор
    Пропаганда се пише,а не прогонда.
  • 8 Петьо еврото

    19 25 Отговор
    А уж сценаристите щяха да гонят Гешев ръководитела но мафията и седемте джуджета.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 жеко

    19 22 Отговор
    л какво правите тогава в това правителство или просто патерица
  • 11 Българка

    12 30 Отговор
    След като няма приети идеи на ИТН за актуализацията на бюджета, вероятно те не са били конструктивни и работещи. А относно приемането ни 2024 г. в Еврозоната, аз лично съм против. В клуба на богатите трябва да влезе тогава, когато обикновените българи са с покупателната способност на средния европеец, а законодателството ни работещо. Последното означава Гешев в затворническа килия, а не луксозния кабинет на главен прокурор. Поне стотина от върхушката на ГЕРБ и ДПС след конфискация на ограбеното ефективно в затвора.

    Коментиран от #14

  • 12 ежко

    18 23 Отговор
    Каримански, ако толкова ви игнорират и не се разбирате, какво правите там?Защо сте в правителството?Упс.....няма нужда да ми отговаряш!
  • 13 редакция

    13 28 Отговор
    Ефенди Каримански е искал да каже, че нито една идея на сарайския им сценарист не е била реализирана в проекта за актуализация на бюджета! Ей, Ефенди Каримански, много станаха провалите ви пред началника в сараите, много! Опичайте си акъла и вземайте мерки, че нали помните Ахмед Емин! Султанът вие не се шегува, особено когато е ядосан!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Георги v.

    14 24 Отговор
    Ами, напуснете коалицията, като не сте доволни. Но кокала е голям и не е за изпускане.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този е злобен и отмъстителен човек!

    5 23 Отговор
    Този откакто НЕ го избраха за гуверньор на БНБ, не спря да плюе и саботира коалиционните си партньори от Продължаваме Промяната. Изключително неприятен човек! Не стига, че има компрометирано минало и връзки, ами не спря с клеветите и лъжите за управляващите.
  • 18 истината

    5 24 Отговор
    Каримански да не забравя, че са управлението с мандата и благодарение на Продължаваме Промяната!!! Вие сте 2-ра цигулка там!!!
  • 19 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    5 24 Отговор
    Вие от ИТН не изпълнихте нито едно от най-важните си предизборни обещания. А се занимавате с глупости, като разправията със Северна Македония заради която сте готови да свалите правитерството. Но не и заради нарушените предизборни обещания като НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ и МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В 2 ТУРА.

    Надявам се Слави Трифонов да изпрати цялата ви парламентарна група заедно с македонските депутати в Космоса на Марс. И никога повече да не се връщат на Земята.

    Коментиран от #22

  • 20 Ами

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Фактор":

    Прокопиев и Доган и техните сателити ДБ,ПП, ГЕРБ, ДПС и ВЪЗРАЖДАНЕ, имат неистова нужда от прост народ! Затова плащат на глупави деца, да си продават бъдещето, с драскането на евтини лъжи!
  • 21 И не само

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Това е единият полюс на мафията, Другият е от страната на Доган! Докато се бият помежду си, не пропускат да бият с лъжи и пропаганда по ИТН!
  • 22 Евтини глупости!

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА":

    Какво общо има с вота на доверие, въпроси, които трябва парламента да гласува? Ама ко ли те интересува! За някоилко монети, толко!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове