Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Юни, 2022 20:02 4 238 26

Боян Чуков: При смяната на еднополярния свят се минава през такива събития като в Украйна

  • украйна-
  • руска агресия-
  • боян чуков

Но тук резултатите като че ли не са изключително тревожни за Руската федерация

Боян Чуков: При смяната на еднополярния свят се минава през такива събития като в Украйна - 1

След тези вече над 100 дни война се вижда, че икономическата битка е също много жестока и като че ли в този момент най-тежко поразена е Европа, тъй като с поскъпването на енергийните суровини ЕК започва да се задъхва. Така коментира събитията в Украйна геополитически анализатор Боян Чуков, в интервю за обзора на деня на Радио „Фокус” „Това е България“. Според него акцентът се е преместил на полето на икономическата схватка между Руската федерация и санкциите, които се налагат от Европейския съюз и САЩ.

„Но тук резултатите като че ли не са изключително тревожни за Руската федерация, тъй като дотук от началото на годината тя превишава планираните доходи в своя бюджет с над 3 трилиона рубли. А иначе се очаква до края на годината да постъпят 7 трилиона рубли повече от това, което са очаквали руснаците. Така че икономическата битка е много жестока и като че ли в този момент най-тежко поразена е Европа, тъй като с поскъпването на енергийните суровини Европейската комисия започва да се задъхва“, посочи Чуков.

Още новини от Украйна

По отношение на това дали НАТО в някакъв момент няма да се намеси пряко в конфликта, анализаторът е категоричен, че това няма да се случи, защото НАТО е САЩ, а американците при никакви обстоятелства няма да поемат риска американската територия по един или друг начин да бъде засегната като контрамярка от страна на Русия.

Според геополитическият анализатор войната в Украйна е само прелюдия към големия конфликт, който е между САЩ и Китай.

„Фактически конфликтът между САЩ и Русия, в който Украйна се явява в ролята на прокси, има за цел отслабването на Русия, и то много сериозно, преди САЩ да влязат в по-остър конфликт с Китай“, обясни Чуков и посочи, че случващото се в Украйна не би трябвало да го разглеждаме извън контекста на това, което се случва около остров Тайван.

„Аз мисля, че особено след поредното четвърто общо патрулиране на стратегически бомбардировачи на Русия и Китай около Тайван и съвсем близо до Япония, всичко това показва, че може би ще станем свидетели към края на годината и на други събития, които няма да са много позитивни по отношение на спокойствието и мира в света.“

„Но така или иначе при смяната на еднополярния свят с многополярен, във всички случаи се минава и през такива събития. Дано са по-малко кръвопролитни“, допълни на края Боян Чуков.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матрософ

    15 82 Отговор
    Още един мобилизиран русофил.
  • 2 честен ционист

    11 44 Отговор
    Къв ти многополярен свят, бе Чуков. Като всички от мисирки до псевдоанализатори и инсталирани политици се убивате да правите с тия ръчички знака към господаря. Даже не са ви и научили, кога да го правите, та мисирките го правят нон-стоп, да не им изстине местото.

    Коментиран от #26

  • 3 Сит Дарк

    14 61 Отговор
    Интересни метаморфози се наблюдават при хранениците на Кремъл... Така и с този човечец... От "виден" арабист, се преквалифицира на "геополитически анализатор"... Сменят се опорките, сменя се и областта на експертиза. Но в душите си са просто представители на най-древната професия.

    Коментиран от #23

  • 4 Хаах

    9 64 Отговор
    Чуков да ни обясни еднополярния свят.Глобализацията със свободно движение и отворени граници не е еднополярен свят.
    Аз в аванс ще му обясня многополярния-ВОЙНИ, много войни, ДИКТАТОРИ и картини от БУЧА.
  • 5 от село

    58 7 Отговор
    ЕС.е от страната на булката за много години !!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хаха

    64 10 Отговор
    Чуков е прав във всичко това, освен в едно; хамериканските дебили няма да се намесят във войната на Китай с провинция тайван, защото ще видят колко бързо самолетоносачите им ще станат сигурни убежища за рибите, а екипажите им прясна и сочна храна за акулите.

    Коментиран от #18

  • 8 Софиянец

    5 40 Отговор
    Пълен смях, между така ми се иска и реалността разликата е голяма. Чети въшльо доклада на китайците за раССия и непобедимая ;) с една дума труп, във всяко едно отношение.

    Коментиран от #13

  • 9 Копейкин

    8 37 Отговор
    Колко копейки взе за този пасквил?
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 25 Отговор
    малеее,фотошопа е имал доста работа.
  • 11 хаха

    34 7 Отговор
    Соросоидите не се напъвайте, защото назначаването ви на работа в бардаците като жени ще ви докарва поне храна, за да извършвате услугите си денонощно.
  • 12 Ами ...

    7 24 Отговор
    Факти, защо давате трибуна на ДС-ари?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 40 Отговор
    Война за Тайван ,няма да има.Китай много добре знае интересът си!ще изчака да убият мечката и без оръжие ще се разшири в сибир!

    Коментиран от #17

  • 15 ПППП

    33 8 Отговор
    НЯМА КАКВО ДА ДОПЪЛНЯ КЪМ ТОЗИ ИНТЕЛЕКТ БОЯН ЧУКОВ !! ЗА МЕН ТОЗИ СВЕТЪЛ УМ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ КАЗВА С ГОЛЯМА ТОЧНОСТ БЪДЕЩЕТО !!
  • 16 тая чуколина

    3 15 Отговор
    при другата чуколина
  • 17 Госあ

    13 7 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    А пък англичаните ще нападнат сащ, французите - англичаните, а германците - французите. Нали ? Мноого си умен. От шаха ше да е 😂
  • 18 Госあ

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "хаха":

    Те от време на време се блъскат с подводниците си у релефа на китайско море

    Коментиран от #20

  • 19 Много ясно

    9 2 Отговор
    че е така
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    20 3 Отговор
    Европейският съюз през 2000 г. прие "СТРАТЕГИЯ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН, УСТОЙЧИВ И ПРИОБЩАВАЩ РАСТЕЖ" според която към 2020 г. ЕС трябваше да стане водещата икономика в света по отношение на обем, качество и себестойност на продукцията, да отделя 6/шест/ процента от БВП за научна и развойна дейност. Тези МЕЧТИ застрашиха глобалното господство на САЩ и последните направиха всичко възможно да провалят "Стратегията" Започнаха с високи мита на европейските стоки, след това се опитаха да наложат изгодно за тях търговско споразумение, заляха Европа с мигранти и накрая накичиха в европейските институции послушни марионетки. Резултатът е налице- Европа тъне в икономическа криза, европейското "единство" отдавна го няма и ........ глобалисти и соросоиди доволно потриват ръце. Дано не съм написал някоя неправилна думичка, защото ще има гумичка.
  • 22 Пешо от блока

    7 19 Отговор
    Тоя е агент за влияние на ГРУ и от време на време го активират да успокои изплашените русофили, както и да заработи малко копейки.
  • 23 Лека корекция.

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сит Дарк":

    Владимир Чуков е арабист. Този е Боян Чуков и е всеизвестен путинофил. Иначе съм напълно съгласен с теб.
  • 24 пьешу

    3 0 Отговор
    мчи, прав е чилякът. а територията отново е поставена от страната на булката. по традиция.
  • 25 1111

    4 1 Отговор
    Американците съсипаха икономиката на европа, за да контролират като колония континента. В момента само дълговете на съраните от еврозоната доближават бвп на сащ. Европа се очерта като дълготрайната слугиня на щатите на световната геополитическа карта.
  • 26 Важното е

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    да се информираш повечко. После ще има време да "лееш" мъдрости в ефир.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове