Last news in Fakti

9 Юни, 2022 05:22 2 303 28

Тръгна национална подписка срещу задължителния машинен вот

  • подписка-
  • инициативен комитет-
  • машинно гласуване

Сред инициаторите са проф. Антоанета Христова, Петьо Блъсков, Станислав Недков - Стъки, Юлий Москов, Николай Бареков и др.

Тръгна национална подписка срещу задължителния машинен вот - 1
Снимка: БГНЕС-архив

Инициативен комитет "Консервативно-патриотично движение и граждани" с национална подписка срещу задължителния машинен вот, и "за" правото да се гласува по избор - с хартиена бюлетина или с машини, предаде БНТ.

Мотивът е, че машините будят недоверие в обществото. В комитета влизат проф. Антоанета Христова, Петьо Блъсков, Станислав Недков - Стъки, Юлий Москов, Николай Бареков и други. До момента подписката е подкрепена от около 60 хиляди души. Тя ще бъде внесена на 22 юни в Народното събрание.

"Никой от гражданите не беше убеден и мисля, че не е убеден за това какво става в черната кутия на машината, а ЦИК, за съжаление, не успя да ни обясни и да ни убеди за това как те работят, така че да бъдем сигурни, че има реален обективен протокол и контрол върху резултата. Освен това много хора, които са целеви групи от нашите съграждани - възрастни, имат притеснения за това, че не могат да се справят с машините, защото трудно боравят и с телефони. Знаете, че има много хора, които имат и заболявания", обясни проф. Христова.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман

    45 14 Отговор
    с тия подписки !
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    70 5 Отговор
    Да добавя:
    Да се гласува само в България и от грамотни.
  • 3 Възраждане=ГЕРБ=ДПС

    68 24 Отговор
    Само герберастки пъмии са в тоя "комитет"; Антоанета Христова,Петьо Блъсков,Стъки-примата!

    Коментиран от #4

  • 4 оня с коня

    24 39 Отговор

    До коментар #3 от "Възраждане=ГЕРБ=ДПС":

    Така е,защото ГЕРБ бяха НАЙ-ПОТЪРПЕВШИТЕ от Манипулирания чрез Машините Вот ,вследствие на което дойде и Настоящото Правителство на ПП.Тая подписка обаче СЪС СИГУРНОСТ ше бъде подкрепена и от БСП,защото Техния Електорат също не бе пощаден и голяма част бе прелята към ПП.Е повече той Византийски номер с Венецуелски Машини няма да мине.
  • 5 Стоян Хлебаров

    60 18 Отговор
    А хартиените бюлетини будят още по голямо недоверие-малко ли боклуци избрахме в Парламента с тях!? Не се знаело какво става в черната кутия-затова пък знаем какво става в главите на Мафията-жажда за власт и грабеж!
  • 6 Жулия

    51 14 Отговор
    Подписка срещу нормалните избори. Искат фалшификации и опашки с препадащи хора в зала Армеец. На гледали сме се

    Коментиран от #9

  • 7 Хехе

    40 10 Отговор
    И ако мине на следващия вот герб 50%,дпс30%, а останалите се оправяйте
  • 8 Селяк

    21 43 Отговор
    Категорично съм против машинно гласуване!! Който не разбира - да не коментира! Изобщо не ме интересува кой ги въведе и плати за тея машини, но всички сте наясно, че ако те струваха в Европа и на запад всяка държава щеше да ги ползва, уви нито една друга държава в Европа или на Запад НЕ ги ползва, защото е доказано, че се манипулират от разстояние добре, всяка електроника със софтуер се манипулира - и всеки който се прави, че не разбира и е за тези машини - е против България! С такива машини се гласува в повечето държави от Латинска Америка, и положението там е трагично, ние сме по-зле и от тях в момента и ще ставаме по-зле ако продължим да ги ползваме, защото ЦИК е корумпиран, и всеки дал повече пари печели изборите! Да, с бюлетините е същото, но по трудно могат да се манипулират, и в двата случая се бутат пари, но бюлетините са по-сигурни, защото може да се докаже дали си гласувал или не, а при машините не може, там могат да фалшифицират лесно твоя вот!

    Коментиран от #13, #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Селяк

    10 18 Отговор
    Платени тролове! Всички сте платени тролове с прочо мозъци!!! Рипортвайте коментарите Еми, ТП друго не ви остана в тая “демократична” България пълна с огран.ичени и злоб.ни мозъци! То се вижда в какво състояние е държавата, но държавата е народа, така, че управлението й е отражение на народа!

    Коментиран от #22

  • 11 ITкаменоделец

    16 3 Отговор
    Гласуваме с клечки, боб, камъчета... Като гледам мои са "гражданите" и ми се доходи някъде.
  • 12 Нищо лично

    35 11 Отговор
    Г-н селяк погледни инициаторите на подписката от това по очевадно няма. Тези хора отново искат герп, за да са на хранилката от нашите данъци. Та хубав лош, машинния вот ги спря.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Перо

    28 5 Отговор
    Инициатори са само джендърски боклуци,ръководени от тиквата,който не може да корумпира машините!
  • 15 Ник

    25 4 Отговор
    Ха ха ха. Само, като прочетох кои са в инициативния комитет и не мога да спра да се смея. Най-големите отрепки и б о к лу ци в последните 10 години разхождали се из медии, политика и други поприща. Как пък се намериха. Ама те краставите кучета от далеч се помирисват и намират.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Просто човек

    20 3 Отговор
    Само като прочетох кои събират подписката и ми се доповръща...
  • 18 Лелее

    18 3 Отговор
    Стъки и барела били против електронното гласуване??? Значи ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ!!
  • 19 Двоумя се

    12 1 Отговор
    Машинният вот може да се манипулира. И навярно се прави. При хартиения индийската нишка и драскането по бюлетините са факт. Броенето ,,на тъмно" - също. Няма ли истински контрол, всеки начин е ,,пунта Мара". Може би, най- доброто е машинен вот със задължително броене на всички разписки пред камери. При разминаване - експертиза.
  • 20 Тъмен субект

    9 1 Отговор
    Е тези доста се постараха машините да будят недоверие! Трудно е без хартиени бюлетини да се подмяня вота. Щом ВСЕКИ може да има мобилен телефон и дистанционно на телевизора, значи всеки може да гласува на машина.
  • 21 Баш софиянец

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Селяк":

    Това разсъждение показва, че пишещия го или няма капка логическа мисъл, или има полза от фалшифицирането с бюлетини.
  • 22 1020

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Селяк":

    Държавата не е зле защото се гласува с машини а защото във властта попада лош материал. И с халтия да гласуваш и с шикалки да гласуваш пак същия крадлив материал ще е във властта.
  • 23 Ей тоя Стъки

    5 1 Отговор
    Не си начеса крастата!
  • 24 МНение

    5 1 Отговор
    ВСЕ гниди се събрали да инициират
  • 25 Васил

    7 1 Отговор
    И вижте кой не са съгласни тези партии които купуват най много гласове.
  • 26 реалист

    4 0 Отговор
    Тези организатори на подписката от ГЕРБ неграмотни ли са, та искат хартия. До като не ктанем нармална държава само с машинен вот.
  • 27 питащ

    2 0 Отговор
    Боже като прочетох кои са инициатори и се хванах за главата. Тази нагаж....дачка из...мислен професор Христова, онова ниско...чело същество Стъки и т.н. те ще определят как да се гласува. Да кажат колко им платиха ман...галите които не гласуват машинно защото са неграмотни и те са причина да се появяват на власт партии с не...кадърни представители. Аман от под...логи.
  • 28 банда

    0 0 Отговор
    измекяри, искат да фалшифицират пак, няма да мине
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове