10 Юни, 2022 23:11 4 721 28

Важните новини във ФАКТИ на 10.06.2022 г.

  • кирил петков-
  • ген. атанас атанасов-
  • радостин василев-
  • пет години-
  • продължаваме промяната-
  • николай денков-
  • румен радев

В своето обръщение премиерът дава изключително сериозни аргументи в подкрепа на актуализацията на бюджета

Важните новини във ФАКТИ на 10.06.2022 г. - 1

Кирил Петков: Не ни е страх от избори! ВИДЕО

Актуализирането на бюджета и подкрепа за правителство на малцинството са целта на срещите на министър-председателя Кирил Петков с народни представители от българския парламент. Това обяви премиерът в специално видео обръщение.

Ген. Атанас Атанасов: В момента в България се провежда остра операция на руските специални служби

Накратко: В момента в България се провежда остра операция на руските специални служби с цел да бъде съборена властта в републиката. Активирани са всички категории секретни сътрудници (резиденти, агенти за влияние, спящи клетки и т.н.), вербувани на идейно-политическа основа, различни видове зависимости, материална или друга заинтересованост. Това написа в социалните мрежи ген. Атанас Атанасов.

Радостин Василев подаде оставка като министър

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев от "Има такъв народ" депозира оставката си.

След пет години застой: Нинова възобнови работата на Съвета за индустриална стабилност и растеж

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова възобнови работата на Консултативния съвет за индустриална стабилност и растеж след пет години застой. В дневния ред на заседанието бяха обсъдени политики за балансиране на цените на енергийните ресурси и горивата за индустрията, както и антикризисните мерки за подкрепа на бизнеса. На заседанието присъстваха зам.-министърът на икономиката и индустрията Димитър Маргаритов, представители на браншовите организации на базовата
индустрия, обединяващи големите енергийни консуматори от добиваната, металургичната и химическа промишленост, както и представители от работодателските организации у нас.
„Основен приоритет за екипа на Министерството на икономиката и индустрията е да има постоянна връзка с представителите на бизнеса. Затова ще инициираме провеждането на такива срещи по-често, като предварително ще се обявяват теми по сектори и индустрии, за да са максимално оперативни“, обясни министър Нинова по време на срещата. Тя представи част от приоритетите и предприетите
действия от Министерството на икономиката, като акцентира на антикризисните мерки и подкрепата за бизнеса, които предстоят да бъдат приети с актуализирането на бюджета до дни, както и предстоящите промени, в Закона за енергетиката. С тях ще се гарантира изземването на свръхпечалби от енергийните дружества, като част от тези средства ще се пренасочват за компенсиране на бизнеса за по-високите цени на енергоносителите. Много от въпросите поставени от бизнеса бяха свързани с това, че е важно да има предвидимост и сигурност относно доставките на газ и петрол, защото при липса на такива цените тръгват нагоре, а от там и инфлацията се покачва.
Доставката на газ след първи юли, както и дългосрочните договори също бяха сред обсъжданите теми по време на съвета. В края на заседанието бе взето и решение да бъде актуализирана работната група по въпросите за разработване на механизъм за компенсация на
енергоинтензивните индустрии за непреките разходи от повишението на цената на квотите за емисии на парникови газове. Тя ще трябва да разработи проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за ограничаване изменението на климата.

ПП отговори на ИТН: Саботират в трети пореден парламент всички действия за реформа в КПКОНПИ

Възмутени сме от откровените лъжи, които е сипят днес от ИТН относно изготвянето на законопроекта за КПКОНПИ. Това заявиха на брифинг пред медиите експерти и юристи от "Продължаваме промяната", които са работили активно по закона за противодействие на корупцията, цитирани от БНТ.

Николай Денков обяви кога започва новата учебна година

Академичната година категорично започва на 15 септември. Това каза пред "Нова телевизия" образователният министър Николай Денков от Русе. Той е на посещение в града, за да открие младежко експо.

Радев: Политическата криза е факт, кабинетът трябва да осигури функционирането на държавата

„Политическата криза е факт, но за разлика от предишните кризи тази се разгръща в условията на прогресираща инфлация, на социална икономическа и продоволствена криза, породени от войната в Украйна. Партиите трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията, защото се нуждаем от отговорно и устойчиво управление”. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бре еее

    11 2 Отговор
    Само за лъжец пишете по цял ден. Срам 😄нещо??? Стига с лъжци и крадци
  • 3 Има такъв Боклук

    8 16 Отговор
    Много хора завидяха на премиера, Трифонов е п.....ст, той е лаладжия и измамник.

    Коментиран от #5, #16, #23

  • 4 Прод.пп

    6 12 Отговор
    Ами България не го оцени, и той има грешки.Но е по добър от Толупа и всички преди него.

    Коментиран от #17

  • 5 Ааааааа

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Има такъв Боклук":

    Кукловод и премиер 😀😀😀лъжец и крадец
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Красимир Петров

    13 5 Отговор
    1 милиард и 200 милиона от енергетиката ги няма.1 милиард и 200 милиона за купуването на жито ги няма.

    Коментиран от #26

  • 8 гост

    7 3 Отговор
    Хубаво видео при Диков.
  • 9 Пора ШУТ

    15 5 Отговор
    Името Кирил Петков вече е символ на провал. Този нещастник дойде с големи амбиции, а се оказа с нищожни възможности. На всичко отгоре и не разбира къде е, какъв е и какви права и задължения има, парашутист без парашут.
  • 10 чичо Гошо

    9 3 Отговор
    Гледай те повторението на Диков как и бърка на Ленчето на стълбите отзад.СМЕХ
  • 11 до ком.7

    5 7 Отговор
    само лъжи бълвате тролчета.Да си гледал Петков при Ризова.Напротив има ги и понеже е коалиция и се следят няма как да се компрометира К.Петков.Как не се налъгахте,как не спряхте с лъжите мекерета долни.Цялата мафия се надигна в един ден,случайно ли е това или свързано с КПКОНПИ? И недоучения,но нагъл Гешев веднага пусна компромат ,поръчков от записите от камерите ,които извзе от Министерски съвет да компроментира Елена и Петков.Цялата мафия на крак против ПП от страх да не оглави Рашков КПКОНПИ,че тогава ще лъснат и критите досега политици и магистрати със недекларираните имоти и сметки в чужбина-списъка с доказаните 38,а те са къде къде до 78 човека.И ИТН си показа истинското лице .Не че някой им вярва на тия?КАКВА МАФИЯ СИ ИМАМЕ НЕПРОБИВАЕМА и ПРЕЗИДЕНТА НЕЩО МЪЛЧИ КАТО П$ТКА .????Защо бе не подкрепяш усилията на Петков?За да дойде Янев-операцията ли на власт.Никой няма да го подкрепи Янев и неговите рода.Тия поне вече се понаучиха и са по-нормални от всички диктатори досега.И без ИТН ще съмне,пръта в правителството.

    Коментиран от #18

  • 12 До ком.8

    5 7 Отговор
    Това видео е от взетите от Гешев записи от Министерски съвет.Така мафията си отмъщава на Петков за борбата му с нея.Искаме ВСС да му бъдат прекъснати правомощията,като не работи,а вземат заплати лапачите и най-после милиционера Гешев да бъде изгонен от гл.прокурор.Какщ престъпник ще стои още на тоя пост.Променете си работното време в НС и приемайте законите,затуй ви плащаме.Къде е съдията,който щеше да води дела срещу Гешев.Айде приемайте промените и работете,иначе мафията ще ви смачка.Те саботажите и не са спирали.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Лалала

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "До ком.8":

    Каква борба те гони бе селски,стига гледа БТВ ,виж дали има някой вкаран в затвора
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ко оу, кудкуяк

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "До ком.8":

    Тоя Петков е от новата серия мафиоти, с убийства не се занимава, а само с кражби, на едро. Много противен тип, неграмотен, ограничен, прост. Лъже, лъже, че и му личи!
  • 16 Леллле

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Има такъв Боклук":

    Тоя кандски селянин, да си заминава за Канадата, не е за у нас, прекалено е прост.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Чуваш ли се, какви ги дрънкаш

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "до ком.7":

    Видяхме го Рашков, искат да го пенсионират на по-спокойно място. Поголовни лъжи, тия надминаха и предните по некадърност и крадливост.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин

    1 6 Отговор
    Подкрепям с пълна сила премиера в опитите му да изкорени руската корупция в България. Няма друг начин за оправяне на страната.
    Разбираемо е, че това е трудно и е равно на война срещу цяла армия от руски агенти и икономески зависими обекти, но няма друг начин.
  • 21 Мразя безплатно русофили

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Тоя е за затвора":

    За затвора са руските агенти, безродните слуги, които срещу пари предават страната си.
    Да знаят и помнят, че парите с които ги купуват, са процент от откраднатото от България
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хаха

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Има такъв Боклук":

    И за какво да му завидят? За това, че Лена го води в някакъв апартамент и докато тя отключва, той я опипва, без да се съобрази,че във входа има видеонаблюдение и камерите снимат! Провали се Кирчо и най-добре да си хваща пътя към Канада!
  • 24 123456

    1 0 Отговор
    Кире, как си го лъзна сам с Ленчето - много бързаш , бе мен!
  • 25 3333

    0 0 Отговор
    Ако Рашков оглави КПКОНПИ ще има голямо реване.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тошко

    1 0 Отговор
    П.П. - Провала Продължава!
  • 28 Тошко

    1 0 Отговор
    Къде са парите дадени на албанска фирма за производство на Електромобили в гр.Ловеч? Докога ще ни баламосват с "завод за батерии"?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол