Last news in Fakti

11 Юни, 2022 21:06 1 751 27

Александър Симов: БСП няма да иска нови министерства

  • александър симов-
  • бсп-
  • криза

Коалицията се разтресе заради пари, посочи депутатът

Александър Симов: БСП няма да иска нови министерства - 1
Снимка: Нова ТВ

"Това правителство може да оцелее. БСП няма да иска министерства самоцелно, за да не напусне коалицията. Тестът ще проработи ли новият подход е гласуването на актуализацията на бюджета. Коалицията се разтресе заради пари, РСМ е извинение за действията на ИТН". Това заяви за "Офанзива" Александър Симов от БСП.

По думите му ще се види кой ще подкрепи конкретните мерки и приоритети, предложени от властта. "На дневен ред е да гласуваме актуализацията, защото имаме много хубав пакет от социални мерки, които да помогнат на хората. До края на месеца ще се види какъв хоризонт ще има кабинетът", смята той. И допълва, че овакантените министерски места все още не са обсъждани. Прогнозата му е, че ако властта оцелее до края на годината, ще се задържи и до местните избори, но след това не е толкова сигурен.

"Дължим на избирателите да се опитаме да продължим това управление. Има ясно разписани цели, свърши добри неща, не продължаваме никаква агония. БСП може да бъде полезна във всяка една сфера. Не вярвам ПП да вземе всички овакантени министерства без обсъждане. Ако 9 млрд. лева са изхарчени за 9 дни, защо 6 месеца ИТН са мълчали", попита Симов.

Според него преместването на Рашков от МВР в КПКОНПИ се дължи на приоризирането на борбата с корупцията и БСП подкрепя тази кандидатура. А относно казуса с РС Македония Симов смята, че те не са изпълнили нито едно условие, затова няма основание за вдигане на ветото.

Той не смята, че България е спечелила от забраната за пътуване на Лавров над България, нито е било разумно.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    19 4 Отговор
    Корнела разпределя порциите в Държавата.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бкп

    22 8 Отговор
    е направила всички мизерии в бг
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 реалистъ

    28 5 Отговор
    Симов е талантлив журналист, с удоволствие чета статиите му, но се изумявам от позициите му в последно време. БСП трябваше първа да напусне провалилото се правителство.

    Коментиран от #7

  • 7 2222

    38 4 Отговор

    До коментар #6 от "реалистъ":

    На другарката Нинова й се услади властта и не пуска кокала, нищо че убива БСП и разсипва държавата. А и вече се говори и пише, че едни парични потоци текат от оръжия, отиващи към Украйна. Абсолютна предателка.

    Коментиран от #11

  • 8 Кочо

    17 3 Отговор
    Сашо, напускайте тази предателска марионетна коалиция в която стоите заради алчната за власт и пари Корнела! Ако ли не, на следващите избори БСП ще види парламента през крив макарон! И спрете да продавате оръжия на Украйна през Полша! На съвестта ви ще лежат хиряди погубени чонешки животи! Или викаш парата си е пара, убитите убити, за Корнела да има кинти!
  • 9 Да,бе

    8 4 Отговор
    БСП може да иска само прераждане в друг живот и на друга планета.Много ми е мъчно за тая планета...
  • 10 Уагабунга

    19 3 Отговор
    БСП, вие сте идиоти! Снишихте се за да пълните торбите. Симов, уж антифашистка партия, а кешира от продажба на оръжие на нацисти. И подкрепяте харУардския шмекер по пътя на дебългаризация на държавата.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ЛИСАВ, ВСÈ ЗАКОНЧИЛО

    9 4 Отговор
    СКОРО ВСИЧКИ НА КИЛИМЧЕТО ПРЕД...ГЕШЕВ !😂
  • 13 Бай , бай БСП !

    12 4 Отговор
    Много искате ! Ама няма вече кой да ви вярва .
  • 14 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    госпожа НИНОВА разпределя ПОРЦИИТЕ във ВЛАСТА
  • 15 Който е с Нинова като Симов

    6 0 Отговор
    Ще си тръгне след поредния провал.
  • 16 ИСТИНАТА

    14 0 Отговор
    Това не е БСП, това са мошеници в народното събрание и крадци, който се стремят ден повече да стоят за да крадът още и още!?! Оставка, ГАДОВЕ МРЪСНИ!!!
  • 17 Този

    8 0 Отговор
    Какво може да иска,ако Корни реши, може и да се облажи милион,два,но потока пари е за Корни СДС,БСП,Комисион,Импекс,Кинтекс,Лукойлова........за седмица,две,колкото още са на власт,трябва да се краде като на световно...Черни пари за бели дни.
  • 18 И тоя дели с

    6 1 Отговор
    Корни капиталистката
  • 19 Ей тия не се наядоха

    7 1 Отговор
    Съсипаха идеята на честно работещите хора. ОСТАВКА. Симпатизантите на социалистите да гласуват за Възраждане и славянски съюз
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Нинова

    5 0 Отговор
    беше патерицата на Бойко, а сега и на ПП. Просто при нея всичко е пари. Прокуратурата я държи с Техноимпекс и няма мърдане. За нея е най-добре да си трае и да прибира парата.
  • 22 Зоран

    9 0 Отговор
    вие сте чаооо, нема какво да искате
  • 23 КГБ

    7 0 Отговор
    Този е цял живот на даржавна лапаница
  • 24 БСП са пътници

    9 0 Отговор
    При следващите избори БСП едва ли ще мине 4те процента. Даже и Нинова го знае, затова вече я няма самодоволната и усмивка. Не можа да напълни гушката.🖕🖕🖕🖕
  • 25 Павел пенев

    6 0 Отговор
    Защо не поискате нови избори. Доволни ли сте от тази крадлива Харвардска и еврейска престъпна група?
  • 26 кир Ливанчо

    4 0 Отговор
    Симов е толкова паднал човек. От години играе ролята на на "Шута на Корнела". Обикаля по медиите и говори глупостите си.
  • 27 БЪЛБУК, БЪЛБУК...!

    1 0 Отговор
    ЛЕВАЦИТЕ ГЛЪТНАХА ВОДА И СЕ ДАВЯТ !Да, много си прав червено социалистическо плъхче - надеждата последна умира! То се знае от всички - това лъжливо крадливо некадърно правителство ще се стреми и ще прави агонизиращи опити с цената на всичко да оцелее, защото в противен случай БКП/ БСП няма да оцелее - тя вече е пътник. Плъхове, жалкото ви корабче потъва и вече не се вижда лозунга - " РАВЕНСТВО ! БРАТСТВО ! СПРАВЕДЛИВОСТ !". Къде е ?! Къде остана - някъде в празните химери?! Отдавна сте изгубили доверието на българския народ. Каквото и да тръбите пробойната ви е неспасяема, вие сте удавници хванали се за сламка, вие сте вече на дъното, няма спасителни пояси за вас. Отдавна трябваше да ви се случи! Нашия мъдър народ казва :" ВЕДНЪЖ СТОМНА ЗА ВОДА, ВТОРИ И НА ТРЕТИЯ СЕ ЧУПИ!". Бълбук, бълбук - Да, на дъното ви е мястото!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове