Last news in Fakti

12 Юни, 2022 10:18 4 796 27

Бук размаза BMW от Триград

  • бмв-
  • войната на пътя-
  • бук-
  • размаза

Инцидентът е станал снощи

Бук размаза BMW от Триград - 1
Снимка: Фейсбук

Дърво смаза колата на 35-годишния Даниел Александров от Триград – „BMW Х6“ от 2012 г., пише Actualno.com.

Момчето преди година и половина се прибра от Танзания със съпругата си Елвира и трите им деца, родени там. В България те се сдобиха с четвърта рожба. Осем години той и брат му Виктор работиха в Танзания, ръководейки сервиз за поддръжка на строителна техника.

Инцидентът е станал снощи, при проливния дъжд, който над територията на Смолянска област не спря в продължение на часове. Автомобилът е бил паркиран точно преди участъка, който пропадна при бедствието през декември месец, и в момента е в ремонт. Движението от десетина дни е напълно спряно и хората паркират превозните си средства на около четири километра от селото, точно преди свлечения път. Пеш се прехвърлят до отсрещната страна, където трябва да ги изчаква друг автомобил, за да се приберат в селото.

„Снощи между 10 и 11 часа ми се обадиха мои приятели и ми казаха, че е паднало дърво върху колата ми. Като отидох, видях, че действително голям бук е паднал и я е смачкал. Мисля, че от нея повече нищо не става, пълна щета е“, разказа Даниел.

„Оставих я близо до строителния обект. Пътят в момента е затворен за движение. Там я бях паркирал, като всички останали. На разстояние 50-100 метра от пропадналия път. Не знам как се е случило точно на моята кола да падне.

Имам застраховка "Гражданска отговорност", която изглежда нищо няма да покрие. Звънях на застрахователи, на полиция, на "Гражданска защита", в общината. Никой не поема отговорност за щетата. Така остава“, коментира младият мъж.

Той обясни, че преди да падне, дървото се е пречупило на около метър и половина от корена.

Свлачища и паднали камъни има по пътищата в Смолянска област вследствие на обилните валежи, започнали от петък следобед и продължили през изминалата нощ.

Най-засегнати са общините Баните и Рудозем, където се е изляло доста количество дъжд, каза областният управител Емил Хумчев пред БНР.

"В останалите е имало валежи, на моменти интензивни, но е прекъсвало и водата се е оттичала. Обаче в Баните и Рудозем снощи са се излели доста литри на квадратен метър и там съответно има малко поражения. В Баните е излязла реката на едно място, наводнила е двор и къща, а в Рудозем има информация за поддали подпорни стени, срутени земни маси на пътя, които своевременно се почистват. Нямаме информация за затворени пътища, за преливащи язовири. Наблюдават се постоянно и язовирите, и реките", каза още Хумчев.

По данни на Областното пътно управление тази сутрин се е активизирало свлачище по главния път Смолян - Мадан между смолянските села Равнища и Търън. Движението се извършва в едната лента за движение, като пътният участък е обозначен.

През изминалата нощ са паднали камъни по пътя за Пампорово след станцията на Съюза на българските автомобилисти. Рухнала скална маса има и по пътя за община Баните в селата Петково и Оряховец. И по двата участъка се работи. Вече са разчистени пораженията край чепеларското село Богутево.

Голям участък от новия път между Смолян и Девин е пропаднал още при бедствието през декември, но и до днес не е укрепен.

Движението се извършва само в едната лента и има риск да пропадне цялото платно, тъй като асфалтът е подкопан.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    25 4 Отговор
    Мани ги ламарини, добре е че няма жертви.
  • 2 Така си е

    36 10 Отговор
    Имаш ли BMW,ядеш дървото.Ако не на улицата,то в сервиза.

    Коментиран от #4

  • 3 Буко Баламата

    35 4 Отговор
    Е да взема освен аз да ти направя каско а?
  • 4 имаш ли комплекси

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Така си е":

    ядеш пши това е закон на природата !!! а тук пшоядци да искаш направо на тон да ги ринеш с багера …

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 пффф

    32 2 Отговор
    Купил си Х6-ца ама пари за каско няма????Ами купи си един Опел вектра като няма да си правиш каско,като го смаже некое дърво хвърляш го на моргата и вземаш друг за 3000лв.

    Коментиран от #11

  • 7 имаше звездички

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "имаш ли комплекси":

    на думата с п но тъпия редактор ги развали така че става дума за мъжки полов орган
  • 8 незнайко

    16 2 Отговор
    Това на снимката не е пречупено дърво а ОТРЯЗАНО !!!
  • 9 Бай Ламби

    18 1 Отговор
    Абе вийй не четете ли бре?Чиляка се е прибрал от Танзания,много знае той какво е туй нящо каско.То у Танзанията маймуни им дай.

    Коментиран от #16

  • 10 456

    2 1 Отговор
    Това е от онзи ден.
  • 11 незнайко

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "пффф":

    Да не мислиш, че това БМВ струва повече от 20 000 лева ??? Срещу 3000 лева ще го възстанови ако иска, ако не продава се за 18 000 друго в Мобиле !!!

    Коментиран от #25

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анонимен

    6 7 Отговор
    Какво общо има уводната част за Танзания с възникналата ситуация? Аз пък питам: Кога едно момченце е имало време да изкара толкова много пари за такъв скъп джип BMW? Да се разследва преди всичко произхода на парите и имуществото му! Иначе, добре че никой не е пострадал.
  • 14 матадор

    17 8 Отговор
    Така е . В Танзания може да оцелееш, но в България един силен дъжд може да те погуби. Да благодарим за тези щети на ГЕРБ и лично на Борисов .12 години работиха против българите и България . Никога ГЕРБ !
  • 15 Яко

    4 5 Отговор
    Бук свали холандския самолет над Украйна навремето, та с едно BMW няма да се справи...
  • 16 Маймун

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Ламби":

    Но... за скачащи от дърветата маймуни сигурно е знаел...
  • 17 така ще живеете

    7 4 Отговор
    Мдааа - Борисов за 4 дни правеше мост и път.

    Простокиро 6 месеца анализира куролацията алангро

    Коментиран от #24

  • 18 ОФТАЛМОЛОГ РЕГИСТРАТУРАТА🤓

    0 0 Отговор
    АМА ТОВА Е НЕЩО ОТ ЗЕБРА 🤔
  • 19 САТЪРА НА ХАНА

    10 1 Отговор
    НЕ ГИ МИСЛЕТЕ ТИЯ
    ...
    В ТОЗИ КРАЙ ТОЧНО ИМА 4 ПРОФЕСИИ
    .... КАНАЛДЖИЯ - ТРАФИКАНТ ,ГЛЕДАЧ НА МАРИХУАНА ЗА ДПС, ДЪРВАР ВЪВ ФИРМАТА НА ДПС , И МАНДРАДЖИЯ :)
  • 20 В Танзания се изкарват повече пари от БГ

    11 3 Отговор
    Много злоба в коментарите. Човек да покаже, че дори с работа в Африка-Танзания, се изкарват с честен труд повече пари от б-гето, и да му се случи беда, и хората почват. Ама той нямал каско, ама как може. А не питат -кой дава съгласие за рязане на гори и обезлесяване с последващо не засяване на дръвчета. Горски, инспекции и вся такава администрация. Взимаща пари за пиене на кафе и удряне на печата 3-пъти в седмицата и прибиращи се всеки ден в 14:30 от работа.
  • 21 Тарикат

    10 0 Отговор
    Некой да обясни на помаки,че за да получи обезщетение или трябва да има каско или дървото да има Гражданска отговорност.

    Коментиран от #22

  • 22 456

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Тарикат":

    Човекът си има гражданска.
  • 23 МИШЕЛИН

    3 2 Отговор
    Който паркира в насрещната лента НЕПРАВИЛНО,така става...
  • 24 матадор

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "така ще живеете":

    Даже като Христос с две риби ви нахрани , ама рибите сте вие , а нахрани себе си . Ако не вярваш погледни чекмеджето и не питай за офшорните сметки.

    Коментиран от #27

  • 25 Адолф

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "незнайко":

    Ти хубаво си видял че има за 18 000лв. в Мобиле,ама да беше прочел че е с повреден двигател.Айде намери читава Х6-ца 2012г. за 18 000лв. и ми се обади.
  • 26 Лъв юшпш

    4 0 Отговор
    Ша отивам в Танзания, сигурно много пари дават там.
  • 27 от миналото

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "матадор":

    знам че ББ кат факир къде бръкнеше вадеше пари.
    и даваше на който иска.
    а тия двамата оставиха Видин и Хемус без пари.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове